Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Anonim

Djevica vole se zabrljati u pijesku. Da im pružiti takvu priliku, kod kuće iu zemlji, brige odraslih stavljaju pješčanice. Naravno, spremni su na prodaju, ali cijena nije na svim djeci. Najbolji način je pješčanik napravljen rukom. Sa svojim proizvodnjom sigurno ćete pokušati uzeti u obzir sve značajke i ovisnost o vašem djetetu.

Od onoga što se može učiniti sandbox

Najpopularniji materijal za izgradnju dječjih pješčanica je drvo. To može biti oštre ploče, trupci malog promjera, drva, blok kuće. U osnovi od ovog i majstorstva. Raditi brže, možete kupiti polirane materijale. Oni koštaju više, ali imaju glatku površinu. Ako želite spremiti, uzeti obične materijale, a zatim ručno ili uz pomoć brušenja, dovedite sve u savršeno stanje.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Takav kamion za pješčanik je prikladniji za napraviti iz šperploča

Možete koristiti Phanneur (vlagu) ili OSB (OSP). Nisu svi voljeli, za prisutnost ljepila i štetnog isparavanja (formaldehid). No, u zraku, ove izdvajanja nisu zastrašujuće, a također možete koristiti materijal s E0 ili E1 klasom emisije. On jamči sigurnost - od takvog materijala čine dječji namještaj. Uz šperploča i OSB-a, pogodno je za rad: izrezati potrebne obrasce za dijelove, upleteli ih zajedno, obrađivali krajeve i mogu se obojiti.

U zemlji možete koristiti zdrav materijal. Na primjer, plastične boce. Samo da ih drže, oni su pričvršćeni na ploču: prikovan s određenim korakom poklopca, boce su pričvršćene u njih. Nakon što je primio jednu "bočnu bočnu stranu, uzmite komad debele žice jednake dvostrukoj duljini bočne stijenke + 20 cm, ulijte žičanu bocu s sigurnosnom spremom oko 5-7 cm ispod, okrenite žicu gore i izli u suprotnom smjeru odozgo. Završava uvijanje, pokušavajući sakriti "repove".

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Otprilike bit će potrebno "flash" žičane boce

Takav se twist dobiva samo s jedne strane - s drugom jednostavno savijenom žicom. Kada stavite bočne stijenke, stavite tako da su "repovi" zatvoreni bocom. Gotovi bočne stijenke pješčanih sanduka iz boca su instalirani u plitkoj jarak, pospite ploču i sužavanje dna boca tla, dobro je leglo. Na dnu možete baciti list šperploča i na vrh pijeska.

Drugi u popularnosti materijala "Thrus" za country obrtničke gume. Učinite ih i pješčanice. Potrebno je na jednoj strani za odrezivanje bočne stijenke stare gume. Ispada vrlo visoke strane. Zatim postoje dva načina:

  • Možete zatvoriti rupu izrezati veličinu šperploče i koristiti kao što je to;
  • Izrežite drugu bočnu stijenku i postanite samo strana.

    Kako i od onoga što napraviti pješčanik

    Sandbox iz guma: Kako to učiniti

U svakom slučaju, rezovi će morati osigurati. U nekim gumama, kabel (armitirajuće vlakno) plastike, u nekim - metalik. Plastika se može oduzeti, ali metalik će se morati nekako zatvoriti.

Za proizvodnju pješčanika možete koristiti suha stabla u komadima debla. Od njih se ispada vrlo zanimljiva i prilično pouzdana ograda. Prije kuhanja drva treba obraditi - tako da služi duže. Postoje moderne impregnacije s istovremenim nijansiranjem. Prikladno. Obrađene kumpe treba sušiti, ali za sada su suhe kopaju oko perimetra budućeg pješčanika. Njegova dubina je najmanje 20-25 cm. Nije vrijedno raditi manje - kopile će hodati po konoplju, jer bi se trebali dobro držati. U jarku umetnuti ljusku na dnevnik, poravnajte, ispunite praznine tla i dobro pričvrstite.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Ograda pješčane kutije iz trupaca

Iz dnevnika možete napraviti ogradu za pješčani sandučić tradicionalnog tipa. Na tlo staviti bazu: komad linoleuma, na primjer, u kojem će napraviti nekoliko rupa - za vodu odvod nakon kiše. Na temelju stavljanja dnevnika, izrada pravokutnika / kvadrata od njih. Možete ih vezati s dugim noktima, ali pouzdanim klipovima - čelične šipke s nitima na oba kraja. Pod njima će biti potrebno na mjestu spojnih dnevnika kako bi izbušili rupu. Promjer - nešto veći promjer kose. Rubovi otvaranja će izbušiti - tako da možete utopiti orahe s podlozima. Umetnite šipku u rupu, nosite podloške na oba kraja, zategnite sve matice.

Od gore navedenog, možete napraviti klupe - jednu ili dvije ploče i perle za djecu su spremni. Naravno, oni rijetko sjede na njima. Češće grade svoje pješčane brave na njima.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Jednostavan pješčanik iz velikih trupaca

Kako napraviti igralište izgleda ovdje.

Kako to učiniti Sandbox: Upute korak-po-korak

Za početak, analizirat ćemo opća načela izrade pješčanica bilo kojeg dizajna. Uz neke izmjene, oni se ponavljaju svaki put.

Prvi korak. Odabir mjesta , Mjesto mora biti izabrano tako da je dio pješčanice u hladu, dio - na suncu. Ako je nemoguće, stavite sunčano mjesto, a mi napravimo nadstrešnica. Imajte na umu da u blizini nema velikih stabala ili grmlja. Oni, naravno, daju dobru sjenu, ali lišće će biti podignut s njima, a pijesak će morati često otkriti.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Odabir mjesta za pješčanice

Ne stavljajte pješčanik na snažno sunce, ne bi trebalo biti u kutu gdje nema klimatizacijskog pokreta. Ali ona također nije mjesto na nacrtu. Još jedan važan trenutak: ako planirate proizvoditi bebu da se igramo dvorište, mjesto za igre trebalo bi biti dobro promatran iz prozora te sobe u kojoj ćete provoditi većinu vremena.

Drugi korak. Obilježava , Ako je pješčanik pravokutan, oni koriste klinove i zategnute između njih. Djeca su pokucala, mjerenje potrebnih dimenzija (standardna veličina dječjeg pješčanika za djecu od 2 do 5 godina je 1,7 m * 1,7 m). Između njih ispružili su konopac, uže, kabel. Provjerili su dijagonalu tako da su kutovi izravno bili jednaki.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Obilježavanje pravokutnog zemljišta

Ako je pješčanik s zaobljenim kutovima ili bočnim stranama, moguće je crpiti luk s pijeskom, peći u torbi. U kutu vrećice izrezati kroz malu rupu i na taj način "nacrtati" potreban oblik.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Zaobljeni obrisi poprskani pijeskom

Korak 3. Kopiraj koštice. Uklonite turbu i ponesite u stranu, uklonimo malo tla, čistača korijena, čišćenje kamenja na tečaju. Dubina jame je 20-30 cm.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Dolazak u zemljište - kauč jame

U sredini pješčanice napravite mali kvadrat veće dubine: sa strane oko 60 cm i dubinu drugog 30-40 cm (ukupna dubina ove lisice će biti 60-70 cm). U jami, stavite ruševine. To će biti "sustav za uklanjanje vode". Ako formirate mali nagib od rubova, pijesak će se brzo osušiti nakon kiše.

Korak 4. Stavite bazu.

Na dnu rezultirajuće jame, izvukli smo neki pijesak (5-6 cm), dobro poravnavajući ga. Sada morate staviti bazu. Najbolja opcija je geotekstil. Ovo je netkani materijal, vrlo izdržljiv za prazninu. On neće dati proklijaju travu, neće dopustiti smjesu pijeska s tlom. Ako ide za rubove jame, on će također "držati" bez da joj da padne kad je kiša unutra.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Unutra bi trebala biti neka vrsta materijala

Ako se geotekstil nije pronađen, moguće je postaviti komad šperploča ili linoleuma. Samo u njima morate smanjiti nekoliko rupa (promjera 1,5-2 cm) za odvod vode.

Možda postoje razlike - to ovisi o odabranom modelu i metodi postavljanja pješčanika. Značajke njihove konstrukcije raspravljaju se u nastavku.

Sandbox radi sami: Foto izvješća o korak po korak

Bez obzira na to koliko se dizajn ne čini, kao što je u pitanju inkarnacija, pojavljuju se pitanja. Biti manji nego, objavljujemo nekoliko modela domaćih pješčanika s fotografijama korak po korak koje su zarobile glavne čvorove.

Jednostavan dizajn

Najjednostavnija stvar koju treba učiniti je srušiti pravokutnik ili kvadrat ploča. Za pješčanik, normalna strana kvadrata je 1,7 m. Dakle, trebate 4 ili 8, 12 ploča takve duljine. Dimenzije Učinite više, možete manje - izabrati za vas. Broj redova ploča ovisi o njihovoj širini i koliko želite to učiniti.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Jednostavno pješčanik

Ako, kao što je opisano ranije, iskopali su 25 cm, a zatim izlivene 5 cm pijeska, ispalo je produbljivanje 20 cm. Ako želite da se strane izvodi od tla za 10 cm (za djecu 2 godine, za Stariji možete od 20 cm i više), ukupna visina je dobivena 30 cm. Ako je ploča široka 10 cm, potrebno je 3 razine (ploče, odnosno 3 redaka * 4 komada = 12 kom).

Trebat će vam i bar s poprečnim presjekom od 40 * 40 mm. Trebat će se odabrati u komade jednake visini pješčanice. U našem slučaju, to je 30 cm. Trebamo 4 računala. Ukupna duljina potrebnog šipke je 1,2 m. Sva je drvo dobro istjerana, a zatim natopljena zaštitnim impregnacijama, inače će drvo brzo izgubiti vid.

Uzimamo dvije ploče, preklopite pod kutom od 90 °. U mjestu spoja, stavljamo bar, obje ploče noću noktiju ili vijke vijke - dva za svaki nosač. Na jedan od kraja stavite sljedeću ploču, stavite šipku i ponovite rad. Zato prikupite prvi red. Izgledat će fotografiju s lijeve strane.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Postupak za sastavljanje pješčanih sanduka

Drugi i treći red prikupljaju se analogijom. Za svaku vezu stavljamo dvije metrike (noktiju ili samospremni). Samo slijedite glave i nemojte stršiti vrh.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Uvijte ploče

Nakon prikupljanja potrebne visine, možemo pretpostaviti da je pješčanik izrađen vlastitim rukama. Ali, kao i uvijek, sada želim dodati nešto za djecu da bude ugodnije. Oni obično vole oblikovati suplje, a za njih vam je potrebna platforma. Možete priznati u kutovima s malim trokutima iz šperploča ili se prikupljaju od narezanih ploča. Druga mogućnost je hraniti dvije uzdužne ploče. Oni su savršeno instalirani na barovima u kutovima. U njima i šipke.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Dodajte udobnost

U nastavku tema "poboljšanja" pješčanih kutija. Svaki put kad nosimo kućne igračke koje su spašene u pijesku - nije jako lijepo. Problem je riješen jednostavno: ugasiti komad igračaka. Prikladno i vaše dijete. Nalazi se dodatni zid, koji je također pričvršćen na postojeće rukova.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Ugasiti odjeljak pod igračkama - stavite dodatni zid

I tako da nema iskušenja da stisne pijesak tamo, možete doći do poklopca. Bit će moguće sjediti na to, ali možete - izgraditi Kulichiki.

Nekoliko odbora, malo fantazije i uobičajene kutije se pretvaraju u automobil. Takav će to biti poput dječaka.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Stroj sandbox

Kako napraviti kuću za igru ​​za djecu na parceli, pogledajte ovdje.

Sandbox transformator s preklopnim poklopcem

Izgradnja počinje na isti način kao što je ranije opisano: kuvica odbora ide. Svi se usredotočuju na dizajn poklopca. Trebat će vam više odbora na poklopcu i petlji - četiri obična vrata i četiri s jednom dugom policom.

U našem primjeru, 6 ploča je otišlo na svaku stranu poklopca. Jebeno ih u parovima. Prvo, dvije ploče su pobijedile gotovu kutiju s jednim i s druge strane.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Nail dvije ploče

Za njih je pričvrstio kratku policu, slično štali. Dvije ploče također su pričvršćene na dugu policu. Važno je da je drugi pričvršćen na najmanje pola širine, inače ga može isključiti.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Svježe petlje s dugim policama

Zajebamo na uobičajene petlja na sljedećoj ploči. Police su s druge strane. Tada se ispostavlja da se drugi dio poklopca naginje u drugom smjeru. Druga ploča je priključena na popravljenu potporu. Punjena je s dvije strane na udaljenosti od oko 15 cm od ruba.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Kako pričvrstiti posljednji dio poklopca

Tako da pokriveni poklopac nije pritisnuo petlju, dodatni rez ploče je punjen na prve dvije ploče. Ona služi kao podrška, kada se utovar ploča ne savija.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

U stražnjem dijelu pješčanika izgleda ovako

Prema iskustvu, može se reći da, ispod sjedala, djeca gotovo ne igraju: neugodno. Da biste koristili ovo područje je više racionalnije, može se spaliti pod odjeljkom za igračke. Više plus takav rješenje - pijesak će uzeti manje.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Tako pokriva blizu

U ovom primjeru, Dokeses su obojeni impregnacijom, koji istovremeno daje boju drva. Ako postoji želja, možete koristiti uobičajenu boju skloništa. Samo uzeti za drvo, za rad na otvorenom. Inače, nakon nekoliko kiša, to će ići s mjehurićima ili pukotinama. Korištenje boje, možete obojiti pješčanik u više "djevica" boja., Iako impregnacije također mogu biti različite boje, ali jednostavno daju nijansu.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Isti model u drugoj boji

Sandbox-brod.

Za dječake možete napraviti pješčanik ili brod. Glavno "tijelo" je izgrađeno kao i obično, svi ostali superstrukture su pričvršćeni na njega.

U toj opciji odlučeno je napraviti pješčanik nizak. Trokut je pričvršćen za kucanje kućišta - nos budućeg broda. Značajno je viši od glavnog dijela. Dakle, da se ploče čvrsto drže, u tlu su uglavnom od 60 cm duboko u dvije ploče na svakoj strani. Ploče ih prikovale. U kutovima su također pričvršćeni, ali samo među sobom - nokti (slomio je macock).

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Kako napraviti pješčani brodovi

Budući da je istaknuta razlika bila značajna, stubište je napravljeno na nos. Vrh će šivati ​​ploču, jastučići su ojačani.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Skoro gotovo

Ostao je i opremljen samo završni rad. Nakon nekog vremena odlučeno je da se proširi na krmi - i mjestu, skriva se od sunca i stavi kutiju za igračke tamo. Stavite stupove iz bara, izrezani su veličine šperploča. U završnoj verziji, brod je izgledao ovako.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Domaći pješčanik

Otprilike iste tehnologije radila je s drugim brodom.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Još jedan pješčanik za dječake

Kako napraviti zamah za djecu i odrasle, pročitajte ovdje.

Šupa

Nije uvijek moguće staviti pješčanik u pola. Češće se stavite na sunce, a zatim napravite sjenčanje - neki nadstrešnica ili kišobran. Postoji mnogo zanimljivih dizajna takvih nadstrešnica koje brzo i jednostavno rade.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Jednostavan nadstrešnica preko pješčanika

Možda najlakši u realizaciji, tog krošnja: dva stalci su vezani u sredini, između njih - križ. Gusta tan baca se kroz križnu traku i veže se na podmazane petlje.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Sandbox brod i nadstrešnica

Ovaj nadstrešnica je vrlo teže. Potrebna su četiri police. Nalazili su se s daskama - napravite gornje ljepljenje. Veličina šiva tenda i rastegnite. Možete se montirati barem s gumbima, čak i ukrasnim noktima. Glavna stvar je iskoristiti priliku da ga uklonite na jesen.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Iznad pješčanika možete staviti pravi krov

Ovaj krov je lagano kompliciran. Trokuti su pričvršćeni na gornje legnuće regala - Rafter sustav. Oni su spojeni na vrhu uzdužnom traku, koji se pravilno naziva "KONK" i staviti sigurnosne kopije u sredinu. Pod mekom pločicom, koja se koristi u ovom slučaju, njeguje phananeer ili osp, a krovni materijal je već postavljen na vrh.

Obratite pozornost na dekor same pješčanika: oko perimetra pogonjenog / ispušta breza za breza, koje su iznutra zatvorene ploče: tako da kore kljuca ne padne u pijesak. Prilično zanimljiva odluka.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Jedan više prsluk

Još jedan nekomplicirani štitnik za sunčanje za pješčanik. Dva trokuta povezana su tankim trakama. Mješoviti na police, samo poželjno regali čine čvrstu. Za malu djecu, dovoljno je takav dio, a za starije dezers - od 4 godine - potrebno je nešto čvrsto čvrsto - najmanje 60 * 60 cm. Da biste uštedjeli, možete šivati ​​dvije ploče - srušili su nokte na obje strane. Rastezanje tende o radu neće biti.

Kako napraviti pješčanik s "gljivica" malom brodu - pogledajte u videozapisu

Korice

Drugi koji je potreban za atribut pješčanice - pokriva. Nije dovoljno da listovi padne u pijesak i sve pada smeća, tako da i životinje vole tamo ... nalaze se. Spriječiti zahvat na čistoću pijeska može koristiti poklopac. U najjednostavnijoj izvedbi, snimljena je iz ploče ili je izrezana iz škrta u škrta na koju dolaze ručke.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Pokriti od ploče

Da ne bi svaki put poletjeli, štitovi da pucaju i instaliraju, možete napraviti petlju, i da vrata ne vise, zavaruju ručke na koje se mogu osloniti. Kada je poklopac curi, dobit će se dva mala igrališta. Za njih djeca mogu sjediti ili graditi svoje pješčane brave. Stoga je prikladnije napraviti takve kape iz šperploča: nema pukotina i mase manje.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Poklopac

Postoji još zanimljiviji dizajn - izlaz. Ova vrsta poklopca upravo je izrađena od šperploča. Nahrani gornji bar tako da ostane jaz. U njega je umetnut list šperploča. I tako da suprotni kraj ne objesiti, njeguje noge - male komade bara.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Zanimljiv pokriće dizajna za pješčanik

Na drugačiji način, isto se princip provodi u opciji na fotografiji ispod. On je već za one koji dobro govore stolarom.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Poklopac se vozi u vodilicama

Nacrti

Da bi se pješčanik brzo i jednostavno i lako i jednostavno pružilo nekoliko crteža. Mogu se odbiti, uzeti osnovu. Možete napraviti prilagodbe i potrebe.

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Crtanje jednostavnog pješčanika s dimenzijama

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Sandbox s krovom - fotografiju i crtanje

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Tima za kupanje

Kako i od onoga što napraviti pješčanik

Crtanje pješčanika s baldahinom

Članak o toj temi: Metode montaže kamena pranje

Čitaj više