Kako odabrati spremnik za ljetni vikendicu dušu

Anonim

Ljetni tuš u kućici je potreba. Tako lijepo nakon što je "odmor" osvježio. Pa, tako da je voda topla i u dovoljnoj količini zahtijeva tuš tank.

Kako odabrati spremnik za ljetni vikendicu dušu

U ljetnoj kućici ili vrtnoj duši nužno jedu spremnik za vodu

Parametri odabira

Da bi duša bila na zemlji ili vrtu, bilo je udobno, potrebno je ispravno odabrati desni spremnik. On ne bi trebao dati dovoljno vode, u isto vrijeme, ali u isto vrijeme, ne bi trebalo biti previše teška - dizajn ljetne duše bi ga lako odvratiti. Stoga, obratite pažnju na nekoliko karakteristika odmah:

  • volumen;
  • veličina i oblik;
  • materijal.

    Kako odabrati spremnik za ljetni vikendicu dušu

    Izbor - uvijek nije lako

Odaberite Volume

Minimalna veličina spremnika za tuš je 50 litara. Ovaj volumen vode je dovoljan da brzo isperite jednu osobu. Ne bi trebalo računati na davne postupke vode s toliko vode. Maksimalni volumen - 300 litara. Ali takav kontejner se može instalirati na čvrstu podlogu, tako da morate odabrati volumen i s kruhom o pouzdanosti strukture.

Kako odrediti volumen spremnika za tuširanje? Prilikom izračunavanja vrijedi uzeti zalihe od oko 50 litara po osobi. To je dovoljno da se "oprati" bez obustava. Jasno je da želim imati zalihe vode više, ali morate se sjetiti da će se ta zaliha morati zagrijati. Ako je ljeto sunce u regiji aktivno, problemi se mogu pojaviti samo u proljeće i jesen. Spremnik i dalje možete ući u spremnik, ali ćemo govoriti o spremnicima s grijanjem ispod.

Veličinu i oblik

U obliku postoje tenkovi za tuširanje pravokutnog - u obliku paralelopipeds, postoje - obične bačve, postoji ravan dno i zaobljeno jahanje. Najuspješniji izbor - bačve. Zbog svog dizajna, voda u njima slabo se zagrijava, u svakom slučaju lošije nego u ravnim spremnicima ili s konveksnim jahanjem.

Kako odabrati spremnik za ljetni vikendicu dušu

Raznolikost oblika i volumena

Spremni s ravnim kvadratom su dobri jer mogu istovremeno služiti kao krov ljetne duše. Tada bi veličine okvira trebala biti nešto manje od veličine spremnika - tako da čvrsto leži na nosač. Tako možete pokupiti veličine spremnika duše - prvo izgraditi okvir i tražiti spremnik ispod njega. Ali to se može učiniti naprotiv - kupiti spremnik i na njegove dimenzije već izgraditi samu strukturu. Iako nitko ne smeta, napraviti krov i već staviti spremnik kao što želite.

Metal

Spremnik za dušu izrađena je od metala i plastike. Metal može biti strukturni, pocinčani ili nehrđajući čelik. Najbolji od njih je nehrđajući čelik. Oni su izdržljivi, unatoč činjenici da su napravljeni od tankih listova - debljina zida je obično 1-2 mm. To je sve o kvalitetama ovog materijala - to ne hrđa, to znači da ne uništava. Iznimka može biti samo šavovi ako nisu uspjeli u konvencionalnom zavarivanju (ne u sredini plinskog okruženja). Na tim mjestima, legirajući materijali izgorjeti, čelik stječe svoja uobičajena svojstva. Nedostatak nehrđajućeg spremnika za dušu je njihova visoka cijena.

Kako odabrati spremnik za ljetni vikendicu dušu

Spremnik za dušu od nehrđajućeg čelika - izdržljiva opcija

Odustajemo od spremnika od nehrđajućeg čelika iz Galvanije. Cin sloj štiti metal od uništenja, ali, prije ili kasnije, on koruči. Da biste zaštitili trajan pocinčani čelični spremnik, možete slikati. I to je potrebno učiniti iznutra i izvana. Nije najbolje rješenje, ali malo proširuje vijek trajanja spremnika.

Najgora stvar je slučaj sa spremnicima od strukturnog čelika - oni brzo hrđu. Ovdje su obojeni nužno, godišnje ažuriraju pokrivenost. To su najjeftiniji spremnici za vodu, ali i služe na kratko vrijeme, a prisutnost velike količine željeznih oksida u vodi na koži ne utječe na kožu.

Plastika

Bolje je u smislu operacija plastičnih spremnika za tuširanje. Oni su kemijski neutralni, ne reagiraju s vodom, ne hrđu. Jedina stvar koja ih može uništiti je snažan udarac i mraz. I da postoje polimeri koji izdrže temperature do -30 ° C. A ako ne, tada se spremnik mora ukloniti zimi za pohranu, jer zimi još uvijek ne radite tuš na ulici.

Kako odabrati spremnik za ljetni vikendicu dušu

Plastični spremnici za tuširanje imaju različite oblike

Još jedan plus plastičnih spremnika za vodu - imaju crnu boju, zbog čega je grijanje sunca intenzivnije. Metalni spremnik također može biti obojen u crno, ali boja je vrlo brzo pucanja i polijeće, a plastika je nagnuti u masi - bojanje pigment se dodaje u masu i cijeli materijal materijala ima istu boju.

Sljedeća prednost je niska težina. Sa svem unatoč činjenici da su zidovi kapacitivnosti ne-tech, oni su vrlo malo. Ipak, nedostatak ih je - ako govorimo o ravnim kvadratnim tenkovima, tada je minimalni volumen iz 100 litara. Ne možete naći manje. Minijaturno se nalaze bačve za dušu - ovdje su iz 50 litara.

Još jedna radna točka: Kada instalirate veliki spremnik za vodu na krovu bez preklapanja, bolje je imati nekoliko presjekanih traka koje će podržavati dno. Na dnu, naravno, postoje rebra ukočenosti - zadebljanje iz istog materijala, ali je bolje imati dodatnu podršku.

Grijani spremnici - pluses i mane

Nije uvijek solarna toplina dovoljno za zagrijavanje vode na prihvatljivu temperaturu za nas, a možete dobiti samo toplu vodu na jugu, s vrućim suncem. Da bi bilo kakvo vrijeme osigurao udobne uvjete u ljetnoj duši, grijaći element - deset je ugrađen u spremnik. Postoje takve modele među metalnim spremnicima i među plastikom.

Kako odabrati spremnik za ljetni vikendicu dušu

Spremnik za grijanu metalnu dušu

U grijanoj spremniku, temperatura grijanja je postavljena na termostatu, stupanj grijanja se kontrolira senzorom, koji je u vodi. Tu je i termostat koji isključuje grijanje ako je potrebno (kada se voda zagrijava u željeni stupanj). To jest, pojavljuje se neku vrstu vodenog grijača vode za dušu (voda se može koristiti u druge poslovne svrhe).

Općenito, dostupne su prednosti grijani tuš spremnika - možete dobiti vodu zagrijati oko 50-70 ° C. Stupanj zagrijavanja ovisi o materijalu iz kojeg se napravi spremnik.

Ali bez mana, nije bilo:

  • Potrebno je donijeti električnu energiju u ljetnu dušu zemlje.
  • Zahtijeva vezu tuša na vodoopskrbu ili dovod vode pomoću crpke.
  • Trebate sustav automatske kontrole i punjenja spremnika s vodom.

To jest, ugradnja spremnika za tuš s grijačem nije lako, zahtijeva komunikaciju - barem električnu energiju i dovod vode.

Članak o toj temi: Gdje se treba otvoriti vratara: glavno pravilo

Čitaj više