Kako eliminirati buku u mikseru?

Anonim

Gotovo svatko se suočio s tako neugodnim fenomenom kada je dizalica u kupaonici uključena ili snažna, neugodna buka se distribuira u kuhinji. Vjeruje se da je to neispravno i sama dizalica, koja bi se trebala jednostavno mijenjati, ali koliko je ta izjava prava? Zašto napraviti buku pipa bilo koji dizajn?

Kako eliminirati buku u mikseru?

Dijagram kruga kuhinjske miksera.

Razlog za to je prilično jednostavan: kada se miješalica okrene, protok vode prolazi kroz spremnik unesen unutar. Kada protok prođe, postoji oštra pad razine tlaka unutar, dok postoji oštra buka. Takav fenomen se također naziva kavitacija. Odgovor na upitno pitanje je jednostavan, ali živci ne umiruju. Takva buka koja se pojavljuje sa svakom korištenjem slavine u kupaonici je snažno neugodno, pogotovo ako u kući ima male djece, koja se može probuditi od buke. Ali ovaj problem nije tako kompliciran, lako se riješi, potrebno je samo nositi se s vrstom miksera, koji je instaliran u vašoj kupaonici ili u kuhinji, jer popravak ovisi o tome.

Potrebno je odrediti, kada uključite kakvu dizalicu, Hum je hladan ili vruć. To će pomoći rastavljanju slavine ne u potpunosti, već samo onaj dio, kada se problem pojavi i postoji problem.

Tražimo problem u dizajnu

Kako eliminirati buku u mikseru?

Popravite mikser vlastitim rukama.

Prije nego što shvatite zašto je dizalica buka, potrebno je razumjeti što predstavlja i kakve vrste sorti su. Danas tržište nudi mješalice širokog raspona struktura, uključujući i one popularne:

  • konvencionalni mikser ventila;
  • mješalica ručice;
  • Kombinirani mikser;
  • Miješalica za instaliranje higijenske duše.

Razmotrite ove vrste dizajna opskrbe vodom detaljnije.

Slavine ventila su uređaji koji imaju vrata protoka vode. U tom slučaju, opskrba, volumen, temperatura vode podesiva kada se ventil rotira. Posebni uređaj je instaliran pod dekorativnom ručkom, tzv. Crane-tan, koji može biti keramički ili tradicionalan s gumenom brtvom. U tom slučaju, kada je slavina buka, problem je upravo na recepciji dizalice. Gumene brtve uobičajenog uređaja istrošeno s vremenom, zahtijevaju zamjenu. Osim buke, mogu uzrokovati da se dizalica počinje procuriti, to jest, potrebno je zamijeniti brtvu. Za keramički uložak, razlog buke postaje poseban silikonski liner koji podešava prstenje od keramike. U ovom slučaju, nemoguće je uzeti i zamijeniti i zamijeniti košuljicu, potrebno je odbaciti cijelu dizalicu.

Članak o temi: Pogreške i kvarovi perilice Siemens

Koji je slučaj s drugim dizajnom slavine?

Shema sklopa miksera.

Modernije je mješalica poluge koja nema ventila. Za opskrbu vodom, podešavanje tlaka, temperatura se koristi posebnom polugom. Može se rotirati u različitim smjerovima: gore / dolje, desno / lijevo ovisno o tome koji je rezultat potrebno. Kada premjestite ovu polugu gore / dolje, voda je uključena / isključena, kada se pomiče lijevo / desno, prebacivanje hladnog i vrućeg načina je prebačen. Mješalice koje se danas koriste mogu se podijeliti u dvije skupine:

  1. Kuglasti ventil, gdje je opskrba vodom regulirana posebnom sferom s tri rupe. Kroz dvije od njih dolazi vruća i hladna voda, a treći osigurava protok mlaza već nužnog temperature. Poluga podešava položaj sfere, tj. I temperature, tlak isporučen kroz vulgarnost vode.
  2. S keramičkim uloškom. Takve su dizalice slične loptu, ali su ranjiviji. Podešavanje tlaka i temperature provodi se zbog kombinacije keramičkih prstena.

Kada je slavina buka kada je uključena, to znači da mješalice ručice znači da sama greška nije neispravna, ali je jednostavno potrebno podesiti tlak u dovodnoj cijevi. To je pozitivno vlasništvo mješalica ovog tipa, koji nisu samo zgodan i ekonomičan za korištenje, već i pouzdanije.

Kako eliminirati buku u mikseru?

Instalacija kuhinjske miksera (koristan savjeti).

Kombinirane miješalice su strukture koje mogu biti ventil, ali u isto vrijeme opremljeni kontrolom poluge.

Osim toga, mješalice za higijenski tuš odvojeni su odvojeno. Ovdje buka ne znači da tap ne radi, već je potrebna činjenica da je instalacija opreme za kontrolu tlaka u vodovodnim cijevima.

Kao što možete vidjeti, uvjeti za pojavu buke u mješalicama različitih tipova mogu se razlikovati, stoga će se popravak provesti kako bi se uklonio problem također bio različit.

Rješavanje problema s bukom

Razlozi zbog kojih se miješalica miješa, ali se svi približavaju u jednom - kvar opreme. Najčešće, slavina je buka zbog neispravne dizalice, a tu je i poseban sklop montaže. Oni su uobičajeni s gumenom brtvom i keramikom. Kako odrediti koju vrstu dizalice-tinta vrijedi vas? Sve je vrlo jednostavno:
  • Ako, prilikom otvaranja vode, ventil miksera skreće samo pola prometa, a zatim imate keramički element;
  • Ako je potrebno osigurati nekoliko okretaja ventila za uključivanje vode, vaš mješalica točno ima pravilan spremnik s gumenom brtvom.

Članak na temu: Kako napraviti znakove na vratima ureda

Jedan od najčešćih mitova je da mikser s keramičkim elementom ne može napraviti buku, dok obične dizalice često postaju izvor jake i neugodne buke. Ali ova izjava je pogrešno ukorijenjena.

I keramička i obična slova su bučni jednako snažno zbog kvara.

Što ako zujate dizalicu s običnim buxy? Potrebno je popraviti, promatrati ovaj postupak:

  1. Prvo što želite učiniti je u potpunosti preklapanje vodoopskrbe koja ulazi u mikser.
  2. Nakon toga, potrebno je rastaviti dizajn, ukloniti ventil s slovima. Da biste to učinili, dovoljno je odvrnuti poseban vijak koji drži ventil (ili polugu).
  3. Nakon uklanjanja ventila, morate pažljivo odvrnuti dizalicu, a zatim ukloniti brtvu iz gume i pregledati, u kojem stanju je.
  4. Ako je stanje brtve nezadovoljavajuće, potrebno ga je jednostavno zamijeniti novom rezom ruba oko jednog mm. Prilikom izvođenja takve pripreme potrebno je gledati kut rezanja nije bilo manje od 45 °. Pokraj brtve brtve okreće fum-vrpcu i instaliran je na namjeravanom mjestu.
  5. Nakon toga, dizalica se vraća na mjesto, ventil se pričvršćuje, izvedba se provjerava. Ako je sve učinjeno ispravno, onda mikser više nije udoban.

I ako umetak iz keramike?

Ali ako ste pokrenuli slavinu s keramičkom košuljicom, najvjerojatniji uzrok kvara je silikonska perilica, koja se sjedi tijekom rada. Ovaj perač u dizalici se koristi za pridruživanje prstena keramike u ispravnom položaju. Prilikom kombiniranja prstena, opskrba vodnim mlazom se podešava kroz miješalicu miksera. Ako vaša dizalica s keramičkim buxes počne mnogo toga, onda je najbolje zamijeniti cijeli keramički brod novom koji odgovara posebno za vaš model miksera. Da biste odabrali ispravan promjer takve košuljice, možete uzeti starog u trgovinu.

Članak o temi: septičke boje za privatnu kuću: kako odabrati i što, vrste, cijena i recenzije

Ako vaš mješalica poluga počne stvarati buku, onda se problem uopće može zaključiti u opremi. Tipično, takvi modeli dizalica nisu bučni čak i ako postoje države. Ali ako možete čuti buzz ili drugu buku, onda je problem vodovod. U pravilu, takvi neugodni učinci buke nastaju zbog činjenice da je potrebno normalizirati tlak u cijevima. Prije montaže miksera morate instalirati poseban mjenjač na vodovod, koji će kontrolirati razinu tlaka. Ograničava ga na razini od 2,5 atmosfere, nakon čega je buka u cijevima potpuno zaustavljena.

Slični problemi s bukom mogu se pojaviti kada se koristi higijenska duša u kupaonici. Dok ga instalirate, preporučuje se odmah instalirati mjenjač koji će kontrolirati razinu tlaka. Miješalica ventila je rijetko instaliran, najčešće su to moderne termostatske dizalice. Dakle, problemi s brtžavima i patronama ne mogu biti. Stoga se preporuča odmah poduzeti profilaktičke mjere protiv pojave buke.

Gotovo svi su naišli na tako neugodan fenomen kada dizalica pri otvaranju počne buku. Vjeruje se da samo obične jednostavne mješalice koji imaju gumene brtve pate takav problem, ali zapravo to nije tako. Problemi se mogu pojaviti s bilo kojom tipom dizalice, ali uzroci buke su različiti. Popravak rada za uklanjanje takvih zvučnih učinaka su specifični, ali ne zauzimaju puno vremena, majstori također ne moraju biti potrebni, možete učiniti sve s vlastitim rukama.

Čitaj više