Sve što ste htjeli znati o paru stisak

Anonim

Danas možemo pojednostaviti proces vođenja naloga i značajno ga ubrzati, držeći puno slobodnog vremena za hostesa stana. Više nema potrebe za radno intenzivnim "baka metoda" čišćenje krpe i kante koje ne jamče savršenu čistoću poda.

Danas na tržištu kućanskih aparata naći ćete mnogo čvora za vođenje čistoće u kući. Jedan od tih proizvoda je parni mop za pod, s kojim čišćenjem radi brzo i učinkovito. Osim toga, novootvoreni alat je jeftin i stoga je dostupan svakom domaćinu.

Kako koristiti ovaj koristan uređaj? Je li moguće oprati laminat od pare? S takvim pitanjima, žena se daje, plaćajući dužnu pažnju na redovito čišćenje kod kuće.

U ovom članku ćete naći odgovore na ova pitanja i saznajte kako odabrati ispravno odabrati paru.

Kako parni vetar

Sve što ste htjeli znati o paru stisak

Odabir "kućnog pomoćnika", prvo morate razumjeti kako funkcionira paru. Načelo rada uređaja temelji se na korištenju kontaminacije za uklanjanje vruće pare.

U formi, to podsjeća na uobičajeni mOP s trokutastom podlogom, na podesivu ručicu koja je pričvršćena generator pare s spremnikom za ponovno punjenje uređaja. Na mjestu tradicionalne "krpe za pranje" je pričvršćivanje za čišćenje mlaznica. Proizvođači pokušavaju olakšati "olakšati" uređaj i smanjiti količinu potrošene električne energije (snaga MRP je 5-7 kW).

Za rad pare map, čista voda se koristi, koji se grije na uređaju. Hrana s ovom parom s lakoćom eliminira mrlje i neugodne mirise.

U ovom trenutku, Steam Mop se koristi ne samo za čišćenje podova, uključujući laminat i pločice, već i za odjeću i tekstil, uz njihovu pomoć koju možete nestati. Da biste to učinili, morate odspojiti generator pare iz ručke i odaberite slabi način rada. Za tepih se koristi prosječna razina, a preostale vrste podnih premaza mogu se pratiti na punoj snazi.

Razumjeti kako koristiti Steam Mop, možete samostalan ili kontaktirati upute i video recenzije na Internetu.

Članak na temu: trelliers na dva žbica s opisom i video za početnike

Prednosti i nedostaci pare

Sve što ste htjeli znati o paru stisak

Osim toga, čišćenje stanova s ​​parom je nedostatak kemije, štetne za djecu i alergije. Osim toga, potvrđeno je da vruća para uništava više mikroba, gljivičnih sporova i plijesni od tradicionalnog pranja. Unatoč činjenici da se proizvodi za čišćenje ne koriste u ovom obliku čišćenja, hostese označavaju savršenu čistoću čak iu uglovima za dohvat ruke.

Osim toga, nedostatak potrebe za incons pri radu, kao u procesu tradicionalnog čišćenja, eliminira žene iz umora i donje boli u leđima.

Osim navedenih prednosti, treba napomenuti takve prednosti Steam Mop:

  • Višenamjenost uporabe;
  • mobilnost;
  • mogućnost čišćenja na teško dostupnim mjestima;
  • ekološka prijateljstvo i sigurnost;
  • Visoka kvaliteta čišćenja;
  • Učinkovitost (zbog nepostojanja potrebe za kupnjom proizvoda za čišćenje).

Sve što ste htjeli znati o paru stisak

Najvažniji nedostatak visokokvalitetnih parnih krpa su njihova cijena.

Nažalost, ne postoji instrument koji posjeduje jednu prednosti. Čak i s takvim oglašenim i prikladnim uređajem postoje mane. Zajednički nedostaci različitih modela uključuju:

  • Nesigurnost plastičnog slučaja;
  • Malo spremnika za vodu;
  • ograničen broj načina napajanja parne;
  • visoki trošak robe iz pouzdanih brandova;
  • oštre kapi temperature pare;
  • čišćenje prolivene tekućine;
  • Nedostatak samo-pročišćavanja u nekim modelima.

Ovi nedostaci ni na koji način ne odnose na sve modele, postoje minusi pojedinih marki pronađenih na ruskom tržištu.

Steam Cleaner ili parni vetar: Što je bolje?

Sve što ste htjeli znati o paru stisak

Parni čistač ima relativno različit opseg primjene.

Unatoč sličnom principu rada, ovi uređaji se odlikuju njihovim uređajem, snagom i usmjeravanjem. Kako saznati što je bolje: čistač ili mop?

Steam Cleaner je izvorno stvoren kao kućni alat čišćenje bilo koje površine: pločice, vodovod, kuhinjski aparati ili unutrašnjost automobila. Potrošači označavaju visoku učinkovitost uređaja u čišćenju klastera prašine i prljavštine u prostorima između namještaja i zidova. Međutim, funkcionalnost ovisi o konfiguraciji.

Zadatak parnih krpa je čišćenje i pranje vanjskih premaza. Ponekad se koristi za pranje prozora, staklenih i zrcalnih površina, ovisno o modelu proizvoda. I visokokvalitetni uređaji mogu zamijeniti sredstvo za čišćenje pare.

Nemoguće je definitivno reći da je bolji, parni čistač ili map, sve ovisi o primjeni tih uređaja. Oni koji su već uspjeli procijeniti izvedbu rada više nisu spremni napustiti bilo koji uređaj i vratiti se u kante i krpu.

Članak na temu: Maska za spavanje "Sonka" kukičanje

Što je bolje: parni mop ili pranje usisivač?

Sve što ste htjeli znati o paru stisak

Pranje usisivač je snažnija i učinkovitija jedinica, ali i više glomazna i hiprikalija u službi.

Ovi uređaji su stvoreni za isti zadatak - vlažno čišćenje poda. Međutim, načelo rada i "pristup" dovođenje prostora u pravilan izgled oni imaju različite. Ako krpica čisti površinu od prašine i prljavštine s vrućom parom, tada se usisivač opeglađa premaz, "povlačenjem smeća za sebe.

Ispuštanje pranja usisavača ne samo savršeno čisti tepihe, već i prikuplja prolivenu tekućinu, u smislu rasvjetnog zraka, koji se ne može reći o Steam Mop. Međutim, nakon završetka trebate isprati filtre i kontejnere, to je preduvjet za daljnji učinkovit rad agregata.

Osim toga, usisavači se odlikuju glomaznom, krutom težinom i velikom potrošnjom energije, te u tome je inferiorno svjetlo i mobilni mOP.

Međutim, pitanje o kojem je uređaj bolje pogodan za čišćenje, hostessa se mora riješiti.

Kako odabrati paru

Prije kupnje uređaja odredite područje buduće primjene. Nije potrebno kupiti model s "obrubljenim" sustavom kontrole i mnoštvo mlaznica ako ga namjeravate koristiti samo za pranje podova. Prije svega, uzeti u obzir područje prostora, materijal podne obloge i učestalost uporabe.

Sve što ste htjeli znati o paru stisak

Najpopularniji model među potrošačima - H2O Mop Steam Mop.

Da bi odabrali dobru paru mop, stručnjaci savjetuju da obratite pozornost ne na "promociju" marke i izgleda, te sljedeći kriteriji:

  • trošak proizvoda;
  • pouzdanost proizvođača;
  • oprema;
  • Temperatura pare i regulator grijanja;
  • Težina proizvoda, praktičnost ručke i duljine kabela;
  • Načini napajanja;
  • Kvaliteta plastike (izbjegavajte tanki i krhki materijal);
  • Kombiniranje funkcija "čišćenje" i "pranje".

Steam Mop će postati izvrsno stjecanje za kuću. Koji će vam najbolji i najbolji i optimalni model pomoći u određivanju objektivnih recenzija kupaca koji su dugo koristili uređaj, i sigurno će ukazati na prednosti i nedostatke.

Članak o temi: Angel iz makarona s vlastitim rukama: master klasa s fotografijama i videozapisima

Većina recenzija je pozitivna, ali postoje i ljuti komentari na adresi loših jeftinih proizvoda, tako da prije kupnje pažljivo proučavati recenzije. Zapamtite da je bolje preplatiti pouzdanog proizvođača s dobrom reputacijom koji daje kvalitetno jamstvo od svake godine za kupnju novog "ekonomskog" uređaja. Bradex, Blackdecker i Bers BISSELL su popularni s popularnim, a model H2O MOP-a posebno voli potrošače.

Dakle, najbolja smjesa pare je ona koja se posebno zadovoljava vašim zahtjevima i obavlja potrebne zadatke.

Je li moguće oprati laminat od pare

Sve što ste htjeli znati o paru stisak

Steam Mop će dati laminatnu čistoću i sjaj.

Čak i crijeva znaju što paru map i kako ga koristiti, nastaju pitanja. Na primjer, hoće li vrući par pokvariti premaz laminata? Ne, neće se pokvariti. Najprije možete pokušati isprobati map na malom sektoru poda, a zatim nastavite na čišćenje.

Mnogi savjetuju da očistite laminat uz pomoć ovog uređaja koji ostavlja premaz. Ako imate prave načine, čak možete crtati pod. Glavna stvar je izbjegavati korištenje voska, a ne zadržati na jednom mjestu s MOP uključenim.

To je najbolje za takvu pokrivenost da su modeli marke H2O MOP su prikladni, uživajući u prepoznavanju među kućanicama.

Znajući kriterije odabira za parni mop, možete sigurno otići u trgovinu za električni asistent koji će vam dugo poslužiti i savršeno će izvršiti osnovne funkcije.

Čitaj više