Kako napraviti stropnu svjetiljku učiniti sami

Anonim

Svjetlo u kući je vrlo važna komponenta pri stvaranju udobnosti i ljepote. Osim toga, ljudsko zdravlje ovisi o osvjetljenju. Pogled i zdravlje očiju izravno se odnosi na ono što je osvjetljenje organizirano na poslu i kod kuće. Iako mnogi ljudi ne obraćaju pozornost, ali psihološko stanje čovjeka ovisi o kvaliteti rasvjete. Vrlo dobra opcija će napraviti stropnu svjetiljku vlastitim rukama.

Kako napraviti stropnu svjetiljku učiniti sami

Slika 1. Plafon sa svjetiljkama unutar spremanja stropa čista.

Vrste uređaja za rasvjetu

Kada je kuća popravljena, obavezna novi element dekor je uređaj za rasvjetu. Moderno tržište takvih proizvoda je prilično raznoliko. Raspon uređaja za rasvjetu karakterizira dizajn, oblik, načelo rada i konstruktivnih značajki. Što zaustaviti svoj izbor? Koji su parametri odabiru luster?

Vrlo važan i relevantan je trenutak za stjecanje takvog uređaja u kojem možete instalirati žarulju za uštedu energije. Uštede troškova ovise o tome. Najbolje je zaustaviti svoj izbor na dizajnu, svjetiljke u kojima se nalaze unutar šamaranja, a ne vani. Zahvaljujući tome, strop će uvijek ostati čist i lijepa (sl. 1).

Kako napraviti stropnu svjetiljku učiniti sami

Slika 2. Stropna svjetiljka s svjetiljkama usmjerena prema dolje, pogodna za male sobe.

Ako mi se stvarno sviđa strop luster s otvorenim žaruljama, pobrinite se da će se protok svjetlosti biti usmjeren prema dolje. Vrlo je važno zapamtiti da je jednostavniji dizajn lakši će biti instalacija stropnih svjetala (sl. 2).

Odabir svjetiljke na stropu, važno je razmotriti značajke prostorije za koje je namijenjeno. Prostrana dvorana s visokim stropom uključuje suspendirane volumetrijske lustere. A u malom stanu najbolje je dobiti ravnu verziju stropne svjetiljke.

Članak o temi: Dječja pozadina 2019: Kako zadovoljiti modne trendove

Svi uređaji za rasvjetu stropa podijeljeni su u suspendirane tradicionalne i ravne, čija instalacija uključuje gorivu kao blizu površine (sl. 3). Ravni uređaji, zauzvrat, podijeljeni su na ugrađene i iznad glave.

Telead Plafoni su savršeno rješenje za kupaonicu, kuhinju, hodniku ili hodnik. Oni se brzo hladi na račun posebne platforme za odvajanje, tako da su apsolutno sigurni.

Kako napraviti stropnu svjetiljku učiniti sami

Slika 3. Ravna svjetiljka pričvršćena na strop što je moguće bliže.

Ugrađene ili točke žarulje su najčešće instalirane u namještaju, suspendirane strukture i zaobljene otvore.

Trenutno postoje uređaji za ravne rasvjete svih vrsta vrsta, oblika, boja i konfiguracija.

Osim sorti dizajna svjetiljki, razlikuju se izvori svjetla:

  1. Žaruljica sa žarnom niti je najčešći, jednostavniji i najjeftiniji izvor svjetla. Takvi proizvodi su prilično lako oštetiti, oni imaju ranjivi dizajn i često izgorjeti.
  2. Daylight svjetiljke su iste svjetiljke za uštedu energije u prikladnijem dizajnu. Njihovu prednost u gospodarstvu, dugom servisnom životu. U svim razvijenim zemljama to je najpopularniji izvor svjetlosti.
  3. LED diode su prilično skupi izvori svjetla i nisko produljeni. Međutim, vrijedi napomenuti da imaju vrlo visoku učinkovitost (više od 90%), imaju visoku izdržljivost i pouzdanost.

Materijali za montažu

Instalacija stropnih svjetala uključuje prisutnost sljedećih materijala i alata:

Kako napraviti stropnu svjetiljku učiniti sami

Pričvršćivanje dijagrama lustere na betonske strop.

  • uređaj za rasvjetu;
  • granačke kutije;
  • odvijač;
  • dimmeri ili prekidači;
  • žice;
  • izolacijske trake ili polimerne kape;
  • Indikator sonde ili tester napona;
  • PassionA;
  • Vijčane stezaljke (spojni blokovi).

Najbolje od svega, prilikom instaliranja stropnih svjetiljki za samostalno povezivanje žica pomoću spojnih jastučića. Međutim, ako iz bilo kojeg razloga niste imali takav proizvod, možete jednostavno uvrnuti goli vodiče od strane pasate, nakon čega je čvrsto omotana vrpcom, ili staviti unutar polimerne kape. Važno kada se uvijate, pobrinite se da se žice čvrsto omotavaju.

Članak o toj temi: Kako optimizirati proizvodnju rezanog drveta iz okrugle šume

Treba uzeti u obzir pri instalaciji i materijalnim žicama. Poželjno je identično: aluminij - aluminij; Bakar - bakar. Ako uvrljate žice iz različitih materijala, s vremenom će ih snimiti i kontakt će biti poremećen.

Algoritam rada

Kako napraviti stropnu svjetiljku učiniti sami

Faze proizvodnje stropne svjetiljke iz plastične boce i žlice.

U početku je potrebno odrediti faze žica na stropu za ugradnju stropnih svjetala vlastitim rukama. Da biste to učinili, koristite šipku. Kada je povezan s faznim venama, osvijetlit će i kada je nulta faza spojena na nultu fazu, to se neće dogoditi.

Druga faza je definicija faza na uređaju za rasvjetu. Da biste to učinili, uključite dvije žice u utičnici, dok ne dodiruju treći. Ako luster ima nekoliko žarulja, onda se pola njih treba okrenuti. Onda vam je potrebna jedna žica da biste napustili utičnicu, a druga polovica žarulja trebala bi se okrenuti oko druge polovice žarulja. Važno je postići takav učinak tako da dvije žice za naizmjence uključite svjetiljke i treće, u utičnicu stalno, bit će nula.

Tada je stropna svjetiljka pričvršćena na strop. Instalacija mnogih modernih proizvoda provodi se ne koristeći kuku koja strši iz stropa, već uz pomoć posebne tračnice pričvršćivanja, koja dolazi s rasvjetnim uređajem. Ako je kuka ostala sa starog lustera, mora se ukloniti.

Spajanje svjetiljki

Kako napraviti stropnu svjetiljku učiniti sami

Klasifikacija rasvjetnih svjetiljki.

Ako trebate spojiti podnice ili svjetiljku na dvomjestog kabela, a luster je također dva uklanjanja, onda ste uhvatili najlakšu verziju instalacije rasvjete. Dovoljno je spojiti jedno uklanjanje s jednim stambenim, a drugi s druge strane. Kada postoji nekoliko komponenti svjetiljki, važno ih je uvrnuti u parove u dvije skupine i povezati svaku pojedinačnu skupinu na određenu jezgru kabela.

Članak o temi: Lijevanje toplog katu: Upute korak po korak

Kada kabel ima tri vene, to znači da dvije vene nose 2 faze, a treća živa - nula. Važno je točno odrediti pokazatelj sonde, na kojem venu nema napona, a tek nakon toga isključite napajanje i ugradite žarulju.

Razmotrite žice koje se pojavljuju s same oznake. Završava s plavim izolacijom. Zatim povezujemo parove slavina s smeđom izolacijom. Oboje smeđe skupine trebaju biti spojene na dvije vene, u kojima je napon prilikom provjere, ali plave žice su spojene na stan, gdje nije bilo fasag napona.

Ponekad kabel u stropu ima još 4 dampinga. Najčešće je žuto-zelena. Mora biti pričvršćen na kućište svjetiljke s vijkom. Sve povezane žice trebaju biti izolirane. Instalacija je spremna.

Kreativni na stropu

Ponekad vlasnik kuće ili stana želi organizirati neobičnu rasvjetu u svojoj sobi. U tom slučaju, morat ćete napraviti uređaj za rasvjetu vlastitim rukama.

Zemlja Residence ili Country House mogu preuzeti prisutnost svjetiljki iz prirodnih ili infrirnih materijala.

Najneobičnije stvari za proizvodnju lustera mogu se koristiti: debele grane drveća, lišće prethodno obložene lakom, debelom kolokvom bojom i promjerom, košarama iz vinove loze, pa čak i starim vinilnim pločama. Lusteri izrađeni vlastitim rukama koštaju gotovo za ništa. Kupit će se samo elementi električara. Važno je udovoljiti sigurnosti i shvatiti da će odabrani materijali doći u kontakt na jedan stupanj ili drugi s vrućom žaruljom.

Čitaj više