Plinth keramika za pod: što je bolje za pod pločice

Anonim

Plinth keramika za pod: što je bolje za pod pločice

Nakon postavljanja podnice morate se preseliti na polaganje postolja. Ako je korišten keramička pločica za završetak poda, mora se koristiti keramički postolje.

U ovom članku, mi ćemo razmotriti vrste takvih proizvoda i detaljno opisati kako napraviti instalaciju postolja, bez pribjegavanja pomoći kvalificiranih stručnjaka i bez trošenja puno vremena i novca.

Kriteriji izbora

Plinth keramika za pod: što je bolje za pod pločice

Keramička postolja za pod počeo se koristiti nedavno. Do sada je korišten postolje pločice, rez je na trakama željenih dimenzija. Međutim, ova se odluka ne može nazvati najbolje.

Proizvodi su bili neujednačeni, osim s oštrim rubovima, koji se mogu lako prekriti. Kako bi riješili ovaj problem, proizvođači su počeli proizvoditi poseban postolje za keramičke pločice.

Razmotrite da se keramički kartel može koristiti ne samo za podove keramike, već iu slučajevima kada je pločica korištena za obloge zidova, a pod obrađuje drugi materijal.

Plint za pločice se razlikuje na dosta čimbenika. Zatim ćemo detaljno proučavati svaki od njih.

Oblikovati

Plinth keramika za pod: što je bolje za pod pločice

U slučaju kada je postotak dio proizvoda, pitanje odabira dizajna ne raste. Obično je boja i tekstura elementa potpuno slična pločici. Ali ako je daska kupi odvojeno, izbor dizajna je prilično važan kriterij. Postoje sljedeće opcije:

  1. Bijela keramika daska. Ova se opcija može smatrati univerzalnim, jer je savršeno za stvaranje bilo kojeg dizajna. Razmotrite da je bijela boja podložna zagađenju, pa će se čišćenje morati često provoditi.
  2. Odabir patrone ispod boje platband na vratima. Uz ovu opciju, rubovi bi trebao izgledati kao nastavak vrata, tako da je daska odabrana iste veličine kao platforma.
  3. Odabir proizvoda ispod boje poda. Ovdje kao osnova je nijansa pločica.

Ova pravila mogu se koristiti za odabir ne samo keramičkih postolja, već i bilo koje druge materijale.

Dizajn profila

Plinth keramika za pod: što je bolje za pod pločice

Dizajn postolja može biti sasvim drugačiji. Međutim, dvije glavne vrste se uzimaju kao osnova:

  1. Tradicionalna. Ima oblik trokuta ili trapeza. Jedna strana je glatka i koristi se za lijepljenje. Druga strana, naprotiv, ima zavoje.
  2. Keramička pločica s pločicama napravljena u obliku ravne ploče s zaobljenim vrhom. Prednost je u tome što se ugradnja podne površine ne smanji.

Članak o toj temi: Tirkizna boja u unutrašnjosti

Izbor dizajna u velikoj mjeri ovisi o stilu u kojem je soba uređena.

Dakle, za klasični interijer bolje je koristiti tradicionalne daske. Za sobe malim veličinama, ravna karta će biti bolje.

Dimenzije

Plinth keramika za pod: što je bolje za pod pločice

Dugi crtići će smanjiti broj zglobova

Prilikom odabira keramičkog kartela, veličina igra ključnu ulogu. Posebnu pozornost treba platiti ne samo na duljinu, već i širinu proizvoda.

Ako crtići dolaze u setu s pločicama, njihova duljina ne prelazi 2 m. To će smanjiti broj zglobova pri montaži.

Širina, pak, odabire se prema visini stropa i ukupnoj veličini prostorije. Širina se može varirati od 10 do 150 mm. Već 30 mm kartel koristi se isključivo za obloge u kupaonici.

Montaža

Plinth keramika za pod: što je bolje za pod pločice

Keramičke plijene montirane na ljepilo

Nakon što je izbor proizveden, možete otići na instalaciju. Općenito, ovaj postupak je vrlo jednostavan, pa će se čak i pridošlica nositi s njom.

U slučaju da ste sami postavili pločicu, problemi će se definitivno ne pojaviti s instalacijom kartela. Keramički ravni proizvodi su instalirani korištenjem sljedećih alata:

  • Bugarski s posebnim dijamantnim diskom;
  • ljepljive obloge lopatice;
  • ljepilo za pločice;
  • Gume špatula i čekić;
  • Razina izgradnje.

Postupak ugradnje podijeljen je u dvije faze:

  1. Izrada sheme na kojoj će se pokazati mjesto šavova i panela.
  2. Pričvršćivači crtića.

Zatim ćemo učiti ove faze detaljnije.

Izrada sheme

Mnogi newbies omogućuju ozbiljnu pogrešku, prilagođavaju postolje od keramičke pločice tijekom instalacije. To uvelike komplicira rad, a ponekad i mora ponovno početi.

Prvo preporučujemo da razmislite o shemi lokacije elementa, napravite oznaku i tek nakon pomicanja na instalaciju.

Glavni koraci montaže prikazani su u tablici.

Plinth keramika za pod: što je bolje za pod pločice

Plinth keramika za pod: što je bolje za pod pločice

Najsloženiji postupak je opažanja pločica. Izvodi se u sljedećem redoslijedu:

  1. Najprije je postavio liniju za rezanje.
  2. Zatim primijenite poplun tako da je prekinut dio na težini. To će uvelike pojednostaviti rad.
  3. Onda provodimo rezanje. Preporučujemo da ne žurimo da slučajno ne oštetite proizvod.

Ako planirate izrezati ravnu pločicu plinte, preporučujemo korištenje posebnog automobila za pločice. To će značajno olakšati i ubrzati rad.

Pričvršćivanje crtića

Plinth keramika za pod: što je bolje za pod pločice

Na glatkim čistim zidinama za ljepilo će se pluta

Članak o toj temi: Uređaj ručke vrata: Tri vrste mehanizma

Nakon što je shema bila sastavljena, možete se preseliti na instalaciju. Postupak Sljedeća:

  1. Prije svega, morate pripremiti površinu i popločani postolje na instalaciju. Zid se očisti od prašine i kontaminacije s mokrim čišćenjem. Također je izbrisana pločica. Profesionalci preporučuju rukovati zidom za poboljšanje kvačila premaza. Prikladan univerzalni premaz. Za cilj se vrši četkom ili valjkom s dvostrukim slojem.
  2. Zatim se ljepilo razvedene uputama, što je označeno na pakiranju s smjesom. Preporučujemo da primijenimo bušilicu s posebnom mlaznicom, poboljšat će se i ubrzati postupak. Debljina će biti žbuka, što je bolje okrenuto.
  3. Nakon biranja otopine na lopaticu i obradite postolje s malim slojem. Njegova debljina trebala bi biti oko 4 mm.
  4. Zatim napravite obrađenu Carter na površinu i dajte ga. Mjesto se može podesiti pomoću gumenog čekića. Budite sigurni da provjerite točnost lokacije prema shemi. Da biste to učinili, koristite razinu izgradnje. Ostaci ljepila pažljivo uklonite suhu krpu dok nije imao vremena za sušenje.

    Plinth keramika za pod: što je bolje za pod pločice

  5. Sljedeće na podu je sljedeći kartel. Tako da su šavovi ujednačeni, koristite plastične križeve. Preporučujemo da ostavite jaz između postolja i poda, to će vam omogućiti da obavite pouzdano brtvljenje. Alternativno, možete obraditi donji dio postolja s posebnom hermetičkom smjesom prije instalacije.
  6. Nakon što je instalacija potpuno dovršena, pauza se uzima za jedan dan. To će omogućiti da se adhezija osuši.
  7. Nakon što se dani šavova penjaju. Njegova boja mora odgovarati postolje, osim, ima svojstva antiseptičkog. Za primjenu koristite gumenu lopaticu.
  8. Ostaci otopine se uklanjaju. Ne zaboravite obrisati galera suhom krpom. O tome kako lijepiti postolje, pogledajte u ovaj videozapis:

O ovom postupku instalacije smatra se da je dovršen. Kao što možete vidjeti, posao je vrlo jednostavan, a možete se lako nositi s njim sami. Keramičke ploče imaju niz prednosti, pa je njihova uporaba vrlo opravdana.

Članak o temi: Instaliranje vrata u Sirubi: Instalacijske značajke

Čitaj više