Prilikom postavljanja vrata prilikom popravka: prije završetka i nakon završetka

Anonim

Tijekom popravka u apartmanu morate ispuniti puno posla i provesti puno vremena i novca za to. Kraj popravka može se smatrati instalacijom ulaznih i unutarnjih vrata. Oni daju stan gotovog izgleda i stvoriti određenu udobnost u apartmanu. U kojoj fazi je najbolje staviti vrata kada popravljate kada to trebate učiniti?

Prilikom postavljanja vrata prilikom popravka: prije završetka i nakon završetka

Instalacija vrata sastoji se od sljedećih koraka: sklop i ugradnju okvira vrata, ugradnja lista vrata, ugradnja platforma.

Odabir proturavnih vrata

Odabir vrata trebala bi biti povezana s punom odgovornošću. Na što bi trebao platiti posebnu pozornost? Visokokvalitetni list vrata obično se prodaje s kutijom i s platformama. Ozbiljne tvrtke se isporučuju u skupu i elementima za zatvarače kutije. Ostavi će se odabrati petlje, brave i ručke za njih.

Mjerenja vrata s snimljivim vratima prije ugradnje.

Uz zimsko omogućeno grijanje, obično se neznatno povećava jaz između weba vrata i elemenata kutija. Najbolje je odabrati blok vrata u smislu veličine otvaranja, kako ne bi izvršio dodatni rad na otkrivanju zidova za njegovo širenje, nemojte odrezati dodatne centimetere iz vodeći vrata.

U tipičnim apartmanima otvori imaju širinu od 60-70 cm. Razmislite dobro, je li dovoljno dovoljna veličina. Uostalom, kroz otvorena vrata morat će nositi namještaj, koji se jednostavno ne uklapa u sobu bez rastavljanja. Isto vrijedi i za visinu, koja bi trebala biti ista za sva unutarnja vrata.

Treba pamtiti da:

  • Vrata se mogu izvršiti bilo koju konfiguraciju i boju na zahtjev:
  • Ponekad morate čekati opskrbu pravog proizvoda za nekoliko dana, pa čak i mjesec dana;
  • Non-standardni proizvodi zahtijevaju dodatno vrijeme za njihovu proizvodnju;
  • Drvena vrata ili MDF treba vidjeti i aklimatizirati u kući oko 3 dana.

Članak o temi: porculanska pločica za pod: dimenzije, težina, debljina i polaganje; Koja je razlika između porculanskih pločica iz keramičkih pločica?

Koliko je sati ugradnja blokova vrata?

Nezavisna instalacija skrovnih i ulaznih vrata je prilično težak zadatak. Njegovo izvršenje zahtijeva neke vještine, mnogo pozornosti. Rad ne tolerira pogreške. Kada instalirati vrata? Soba mora biti posebno pripremljena:

Prilikom postavljanja vrata prilikom popravka: prije završetka i nakon završetka

Redoslijed bloka vrata.

  1. Zidovi u sobama moraju biti ožbukani, pokriveni i pripremljeni za završnu obradu.
  2. Mora biti potpuno opremljen podnim poda.
  3. Sva mokra područja u sobi moraju biti dovršena, inače će se instalirana vrata odvojiti od vlage.
  4. Potrebno je točno obaviti sva potrebna mjerenja. Pogreške u mjerenjima rezultirat će opsežnim troškovima vremena i novca, kao što morate povećati ili smanjiti vrata.
  5. Otvaranje vrata trebala bi biti poravnano okomito, inače će se vrata pogrešno postaviti i ne uklapaju u unutrašnjost.
  6. Instalacija se može uključiti u ljeto i zimi. Glavna stvar je da je soba bila topla i suha. U privatnoj kući preporučuje se obaviti ovaj rad ljeti kada je temperatura i vlažnost u prostoriji trajna.

Neki čarobnjaci postavljaju vrata do konačne završne obrade podova i zidova, ali to čine bez platformi. PlatBorks su fiksirani na svojim mjestima nakon završetka završne obrade. Drugi stručnjaci obavljaju instalaciju vrata nakon završetka završnih djela, objašnjavajući to zbog činjenice da prilikom završetka okretanja, možete oštetiti platnu vrata.

Prilikom postavljanja vrata prilikom popravka: prije završetka i nakon završetka

Instaliranje okvira vrata.

Opcija kompromisa je montiranje okvira vrata prije početka završne obrade i stavite platno kasnije. To omogućuje postavljanje okvira točnije i ne oštetite materijal za oblaganje na zidovima i na podu. U tom slučaju, površina kutije preporučuje se nakon što je instalirana kako bi se stvorio obojeni viski, koji će ga zaštititi od mogućeg oštećenja tijekom završnog rada. Na kraju završetka instalirana su platna vrata i PlatBorks.

Članak o toj temi: Instalacija rukohvata na stube, opcije pričvršćivanja zida

Ugradnja vrata u kupaonici se proizvodi u potonjem redu. U drugim sobama, koje se pripremaju za buđenje, vrata se mogu ugraditi prije i nakon dekoracije zidova. U svakom slučaju postoje i prednosti i mane. Ako se instalacija provodi prije lijepljenja, plus će biti da prašina, neizbježna prilikom instaliranja okvira vrata, neće pasti na pozadinu. Minus ove metode provest će vrijeme na podrezivanje pozadine i punjenje goriva za instalirana vrata.

Prilikom postavljanja vrata prilikom popravka: prije završetka i nakon završetka

Proces instaliranja ulaznih metalnih vrata.

Ako se vrata montiraju nakon lijepljenja zidova s ​​pozadinom, možete se sakriti iza elemenata kutije i za platfords, neki brak dopuštaju blusači i slikari. Ovo je plus. Minus može biti pogrešno ošišan pozadinu na vratima, koja se ne može zatvoriti s platformama.

Što treba učiniti ranije: staviti na pod laminat ili instalirati vrata? Nema velike razlike. Ako ispravno uzmete u obzir visinu podne površine nakon polaganja laminata, možete instalirati okvir i tkaninu na laminatni pod. Važno je razmišljati o smjeru u kojem se vrata trebaju otvoriti.

Prije dovršetka svih završnih radova preporučuje se instalacija blokova vrata u slučaju kada morate smanjiti ili povećati otvori vrata u širini ili visini. Ovaj rad je povezan s dolaskom velike količine prljavštine i prašine. Sve to može pokvariti zidne obloge, strop i pod.

Pogreške pri instalaciji vrata

Pogreške po izračunu mogu dovesti do činjenice da nakon postavljanja svih namještaja i kućanskih aparata, vrata se jednostavno neće otvoriti i moraju se ponoviti, mijenjajući smjer njegovog otvora. Kao rezultat toga, dodatne rupe će biti neizbježno, koje treba izoštriti i obojiti. Da biste izbjegli takve pogreške, možete nastupiti na određenoj mjeri na papiru shemu aranžmana svih stavki u prostoriji. Pokazat će priliku da otvorite prelame vrata u jednom ili drugom smjeru.

Članak o temi: obrt za davanje morskog šljunka vlastitim rukama (36 fotografija)

Prilikom postavljanja vrata prilikom popravka: prije završetka i nakon završetka

Razmak između vrata i poda kada ugradite vrata.

Pravilno instalirani platno vrata lako se otvaraju u bilo kojem kutu i ostaje fiksiran u tom položaju. Ako je blok vrata instaliran s odstupanjem od okomito, platno će biti spontano otvoreno ili zatvoreno. U najgorem slučaju, dno vrata dodiruju površinu poda.

Potrebno je ostaviti prazninu od oko 4 mm između ruba platna od dvorca i postolja kutije. Ako se to ne učini, s najmanjim kretanjem vertikalnog regala kao rezultat boksa kutije, vrata više neće ispravno funkcionirati. Jaz između poda i donjeg horizontalnog ruba vrata je ventilacijski otvor. To je posebno važno za kupaonice i kupaonice. Prilično veliki razmak omogućuje vam da slobodno otvorite vrata ako postoje sve vrste tepiha ispod njega.

Nova unutarnja vrata u apartmanu, u kombinaciji u boji i dizajn s namještajem, daju unutrašnjost gotovog izgleda i određene udobnosti. Odaberite ih - polovica slučaja. Još uvijek ih trebate ispravno popraviti. Možete to učiniti s vlastitim rukama. U privatnoj kući je bolje raditi u ljetnim mjesecima. U apartmanu s normalnim grijanjem, doba godine nema mnogo važnosti.

Instaliranje novih vrata preporučuje se nakon završetka svih završnih radova.

To se radi kako ih ne ošteti. U nekim slučajevima, ovaj rad se preporuča provesti zidove i spol.

Opcija je vrlo pogodna kada je blok vrata instaliran prije završetka rada u apartmanu. Tada se platno uklanja, detalji kutije su požurili s slikarskim viskima, rad se provodi na završnoj završnoj površini svih površina. Konačno, blokovi su instalirani u kupaonici, platno se nalaze u ostatku kutija. Popravak dovršen.

Čitaj više