Instaliranje vrata bez praga: Alati, materijali, pravila za ugradnju

Anonim

Važan pokazatelj pravilnog ugradnje vrata je nepomicanje vrata na bilo kojem od otvorenih položaja (od neznatno - ubrzanog do potpuno otvorenog). Drugim riječima, u kojem se položaju ostaju vrata, spontano otvaranje ili zatvaranje njih nije dopušteno ni na koji način. To će biti rezultat pravilne instalacije okvira vrata.

Shema vrata bez praga.

Unatoč činjenici da na prvi pogled instaliranje vrata bez praga može se činiti kao pitanje posebne pozornosti, nema potrebe da se prevare. Prilikom instaliranja vrata potrebno je pridržavati se očistiti preporuke, tako da proces instalacije prolazi bez ikakvih incidenata i da su vrata kasnije služila dugo i pouzdano.

Osnovna pravila o instalaciji

Važne karakteristike dobre instalacije su približno iste debljine jaza između vrata i njegove kutije. Ako je tkanina vrata prilikom instaliranja jasno uključena u pčela i nigdje se drži za okvir vrata, a prorez preko cijele duljine spremnika je oko 2-3 mm, to se može smatrati izvrsnim rezultatom ugradnje bloka vrata ,

Kvaliteta ugradnje također ovisi o samom ulazu. Ako, u odnosu na zid, bit će udaljen od okomitog, a zatim vrata bez praga je na takvom mjestu - gotovo nemoguć zadatak.

Instaliranje vrata bez praga: Alati, materijali, pravila za ugradnju

Alati za montažna vrata.

Činjenica je da u procesu instalacije, vrata trebaju biti ugrađena samo okomito i jednaka jednom od ravnina zida, a to će dovesti do jahanja ili dna neizbježno ići dalje od granica neravnomjernog zida. To će dovesti do činjenice da je Platband pričvršćen na okvir vrata u završnoj fazi rada bit će na jednom mjestu da se pridružimo zidu, au drugoj - da se odmaknu od njega. Naravno, to će izgledati ružno i da se zaštiti od takvih negativnih ekscesa, morate instalirati vrata nakon završetka radova sa zidom.

Članak o temi: Kako povući zelenu od odjeće

Ali ne i sve je tako tužno ako uzmete u obzir da je moguće poravnati zid ili njegov mali dio uz vrata, možete nakon instalacije okvira vrata. U ovom slučaju, u vrijeme "prljavog" rada, vrata su bolje ukloniti, a kutija se može uhvatiti s građevinskom trakom. Neželjeno je primijeniti bilo koju drugu traku, jer samo izgradnja ima bazu papira, stoga neće ostaviti nikakve tragove na delikatnom furniru (za razliku od jednostavne trake). Može se svesti na bilo koju površinu, čak i na papirnoj pozadini.

Kratki vodič za instalacijsku vrata

Da biste instalirali vrata, trebat će vam sljedeće alate i materijale:

  • bušilica, ali poželjno perforator;
  • odvijač;
  • čekić;
  • mala razina;
  • pila za metal;
  • građevinski nož;
  • Građevinski škotski viski;
  • Dowels sa udarnim vijcima (promjer 6-8 mm, duljina - 120 mm);
  • Drveni klinovi i komadići pakiranja kartona.

Instaliranje vrata bez praga: Alati, materijali, pravila za ugradnju

Kutija za montažu dijagrama.

Prije svega, morate dodatno provjeriti položaj okvira vrata u zidu, a zatim odrediti koji će se otvoriti vaša vrata. Također je potrebno uzeti u obzir plasman petlji na kutiju da biste znali gdje voziti klinove. Dva sutra debela u nekoliko milimetara unaprijed se sakuplja kako bi ih postavila ispod regala okvira vrata. Budući da je prag u našoj verziji odsutan, ovi grijesi nakon instalacije će osigurati željeni jaz između dna kutije i baze poda. U idealnom slučaju, ovaj razmak mora biti minimalan. Činjenica je da vizualno ovaj prostor neće žuriti u oči. Trebamo ovaj razmak tako da okvir vrata može biti slobodan da diše u odnosu na pod.

Postupak instalacije

Da biste osigurali okvir vrata u otvoru, trebat će vam nekoliko klinova (3-4 računala. Na svakoj strani, plus 1-2 komada odozgo), koji se mogu izraditi od četkica. Nakon ovih kuharskih vrata, zajedno s kutijom se uzdiže i instalira u otvor.

Blok vrata je bolje instaliran zajedno s webom, jer je u ovom slučaju značajno smanjena vjerojatnost nastojanja okvira vrata.

Sve što imamo u ovom slučaju, vrata u zatvorenom položaju, u rebrima postoje klinovi, umotani građevinskom vrpcom dna vrata. To je prilično kruti dizajn, koji je teško iskriviti.

Članak o toj temi: Kako napraviti vrtnu stazu

Instaliranje vrata bez praga: Alati, materijali, pravila za ugradnju

Shema instalacije lopatica vrata.

Naravno, možete instalirati okvir vrata i bez weba, ali u ovom slučaju će biti potrebne potpore na širini vrata koja će morati biti umetnuta između kutija. Da bi podupirači oštetili dekorativni furnir, njihovi ciljevi trebaju biti omotani građevinskom trakom ili stavite komade ambalažnog kartona. Štrakti su problematična stvar, jer ne postoji jamstvo da ne padaju tijekom procesa instalacije. Stoga je bolje instalirati kutiju s vrata.

Sljedeća stvar koju treba učiniti je staviti kutiju s platno (dobro ili s razmaknicama) u pripremljenom otvoru i stisnuti se drvenim klinovima. Potrebno je to učiniti pažljivo i ne mnogo tako da kutija ima malu mobilnost. Nakon instalacije bloka vrata potrebno je provjeriti je na razini u dva ravnina. U isto vrijeme, ako zid ima neku odstupanje okomito, vrata još uvijek moraju biti strogo postavljena okomito. Strana budućeg otvora vrata je poravnana na zidnu ravninu. Nakon kalibriranja okvira vrata, može biti čvrsto fiksno, ravnomjerno i postupno pokupite klin od dvije strane.

Sada pomoću montažne pjene možete popraviti okvir. Prvo morate ispuniti klirens između njega i zida. Prije nego što dobro uvjerite, također je dobro navlažiti zid, jer se pjena bolje drži mokru površinu nego da se osuši. Kako bi se izbjeglo da ga dobijete na podu, bolje je pokriti novinama, i držati se kutije, jer je korito pjena vrlo teško odvojiti od bilo koje površine. Nakon toga, neće biti poteškoća u instalaciji vrata bez praga.

Osim montažne pjene, okvir vrata nije prikladan za pričvršćivanje tikla s udarnim vijkom. Da biste to učinili, morate otvoriti vrata i izbušiti 2 rupe u svakom stalku (morate se povlačiti približno iznad i ispod 50-70 cm), umetnite titke u njih i lagano vijke. Utjecaj vijci su dobri jer njihova uporaba eliminira demontažu bloka vrata. Osim toga, oni su začepljeni u dowel s čekićem, a tek tada žvače odvijač. To vam omogućuje da značajno smanjite vrijeme rada.

Članak o temi: Kako lijepiti Wide Meter Wallpaper: Pravilno lijepljenje

Nakon odskoka, cijeli dizajn mora biti ostavljen sam najmanje 12 sati. Stoga, ugradite vrata u večernjim satima, tako da se do jutarnje pjena pouzdano proširila i otvrdnula. Nakon stvrdnjavanja, višak materijala je odrezan s građevinskim nožem, bravom, platformama i, ako je potrebno, dopforts.

Čitaj više