Dunny tuš s vlastitim rukama

Anonim

U ljeto, čak i odmara, a ne radi, u zemlji potrebno je oprati priliku. Najlakši način da ga organizirate na ulici, a ne u kući. Možete napraviti prijenosni - mobilni tuš. Ovo je izvrsna opcija po prvi put. Ali želim nešto temeljitije. Da biste to učinili, izgradite ljetni tuš u kućici. On, iako nepokretan, ali svjetlo.

Prijenosno ljeto

Počnimo s najjednostavnijim modelima koje čak i uređaji kabine ili visokih spremnika ne zahtijevaju. Postoje mobilne duše koje rade na principu stopala pumpe. Izvor vode je bilo koji spremnik koji je postavljen pored njih - kantu, bazen, spremnik - što je. Spušteno je na kraj crijeva spojenog na pumpu stopala, koja najčešće izgleda kao tepih.

Dunny tuš s vlastitim rukama

Lječni tuš - Toptun

Crijevo s zalijevanjem može se spojiti na izlaz ove "pumpe". Da biste dobili tok vode, naizmjence naizmjenično pritiskom na jastuke crpke. Vješti - voda je otišla.

Što je dobro ova opcija, možete ga nositi s vama. Toplina na ulici - oprati na travnjaku. Otišao sam - otišao u kuću, stavio korito, tamo se prati. Također, ovaj tuš se može uzeti u izlet - postavljen u standardni paket. Drugi plus je reguliran temperaturom vode: izliveno toplije - oprati u toplini. Želite li se osvježiti - toliko su postigli kantu vode. Dobra opcija duše za ljetnu upotrebu.

Ljetni stacionarni tuš u DHACHI

U uređaju stacionarne duše, prvo pitanje nastaje: gdje ukloniti vodu. Ako već postoji odvodna jama za WC, možete otvoriti cjevovod tamo. Ali ova odluka nije najbolja ako koristite bakterije ili pripreme za recikliranje otpada u jami. U tom slučaju, potrebna je određena vlažnost, a s tušem će biti izričito više od norme.

Za tuširanje, bolje je napraviti zasebnu odvodnu jamu. Ako tla s normalnim odvodnim sposobnosti, dovoljno je iskopati uz jamu od oko 60 * 60 * 60 mm, zaspati po svojoj glini, može biti slomljena cigla. To bi trebalo biti dovoljno za prosječnu potrošnju vode. Ako se vaša obitelj odnosi na pražnjenje "vodene ptice" ili voda ide loše, napravite jamu više.

Dunny tuš s vlastitim rukama

Duša vode vode

Na pjeskovitim tlima možete se suočiti s drugim nevoljama: pijesak se može okrenuti. Tada se zidovi mogu ojačati s mrežom, kucati na strane klinova. Druga mogućnost je skinuti zidove s pločama (kao na fotografiji). Ali to je ako je ploča u ostacima.

Baza

Bez obzira na ljetne duše, teži od obično malo. Stoga, osnova za to nije previše ozbiljna: nema smisla zakopati novac. Najčešće koristi male temeljne blokove koji pokazuju u smislu razine. Duše u kućici ispada da se podigne iznad razine tla za 20 cm ili tako. To je dovoljno za tretirano drvo (ako se koristi kao okvir) nije truo.

Dunny tuš s vlastitim rukama

Izgradnja blokova ili lijevanog od betona

Ako ćete kuhati okvir od metala, možete ga uopće staviti na ploče za popločavanje ili peći na razini. Ako želite, možete sami bacati stupce: stavite oplatu, postavite armaturu i sipaju beton.

Okvir

Veličina scene je samovoljno odabrana: ovdje nema standarda. Osim toga, tuš kabina je često samo jedan od dijelova. U drugom, prikladno je, na primjer, ormarić ili soba za bojler (elektro ili drva - pod uvjetima). Netko drugi pola planira ostati u skladišnoj sobi ili pohraniti inventar. Tako duše zemlje nisu uvijek kabini "za pranje".

Ako se planira lagani dizajn, u kojem će se samo oprati, a najlakša opcija - s zavjesom umjesto vrata, možete uzeti minimalne veličine: kvadrat s duljinom od oko 90 cm (crtanje ispod), visina regala bez uzimanja spremnika - 2,2 m ili više (ako je obitelj visoka).

Dunny tuš s vlastitim rukama

Crtanje tuš kabine u kućici (uz minimalnu veličinu)

Ali takva širina je daleko od povoljnog: previše blisko, čak i ljudi prosječnog skupa. Udobnije s širinom od najmanje 100 cm, i bolje - 120 cm. Ovaj okvir se skuplja iz metalnih ili drvenih šipki.

Članak na temu: Fantastičan dnevni boravak u stilu Hi Tech to učiniti sami

Metal

Metalni okvir za dušu kuha se iz ugla debljine najmanje 4-5 mm. Širina polica je odabrana ovisno o planiranom opterećenju. Karta okvira obično spremnika s vodom i obrišite. Ako planirate na vrhu da biste stavili plastični kvadratni spremnik litara na 100, i pokrijte zidove s filmom, tkaninom s impregnacijom ili tako lako, možete uzeti poprečni presjek na minimumu. Ako planirate, na primjer, dvije 200 litre barela i kabina tuša u zemlji za šivanje na obje strane s klapnom, teret će biti potpuno drugačije. I ovdje trebate velike dijelove.

Dunny tuš s vlastitim rukama

Metalna duša u kućici

Drugi metalni okvir za ljetnu dušu može se izraditi od profilirane cijevi. Debljina zida za police je 3 mm, 2 mm je prikladan za letak. Ima pravokutni ili kvadratni poprečni presjek, što vam olakšava pričvršćivanje sanduka i obloga. Da biste nešto priključili u kut, često dolazi od nje najprije vijak barova, a ostatak letak je pričvršćen na Bruus. Na profiliranu cijev, traka se može izravno fiksirati - vijci ili vijci s pre-migracijskim rupama.

Metalni okvir je najbolje zavareno. Ako nema uređaja, možete napraviti sklopivi okvir na priključenim vezama. Napravite obrtnike i tako: izrezati cijevi željene duljine, uzeti debele kutove za montažu i prikupiti okvir na vijcima.

Dunny tuš s vlastitim rukama

Primjer sklopa na vijcima

U slučaju da planirate naučiti kuhati tehnika metalnog zavarivanja za početnike ovdje, odabir stroj za zavarivanje je ovdje.

Iz drva

Drveni okvir za uličnu dušu se sakupljaju iz bara. Za donje letak, oni su obično 100 * 100 mm ili 150 * 100 mm. Stalci se mogu staviti manji presjek. To ovisi o opterećenju. Ako je spremnik voluminozan na krovu, napravite police od tkanja. Ako ga držite samo krov (voda se grije u Titanu) ili vrlo mali spremnik, tada i 50 * 50 je dovoljno.

Dunny tuš s vlastitim rukama

Metode za povezivanje drva za scenski okvir: Spike / utorovi i kutovi

Brucks se može pričvrstiti drugačije. Ako je ispravno - trebate piti trnje i utore. Ako se brzo možete pristati izravno, pojačavajući veze s uglovima.

Nakon što su postavili police, odmah napravite gornje ljepljenje. Već je točno 50 x 50 mm ili 50 x 40 mm. Napraviti još jedan srednji letak. Možda postoji jedan, dva, pa čak i tri. Ako duše odlaze na tuš, drvna imitacija, bolje je rješavati se češće: to će biti moguće lako prilagoditi nije prilično glatkog drveta. Kvaliteta materijala iz drva koja se prodaje na tržištu, da je blago, niska. Morate ispraviti količinu geometrije na štetu moći.

Izgradnja okvira iz trake prikazanog u videu

Sranje

Izrežite okvir s bilo kojim materijalom:

  • Čista ili film. Kratak, ali brz i jeftini. Dovoljno je za sezonu. Čak se i stari banner može koristiti (dobivaju gotovo zadatak u agencijama za oglašavanje).
  • Tkanine s impregnacijom. Opcija je vrlo lagana i jeftina. Možete koristiti materijal koji preuzima tende, šatore.

    Dunny tuš s vlastitim rukama

    Proračun duša - tkanina i film

  • Klade. Obloge, imitacija drveta, blok kuće itd. Trenutak: Ne kupujte sirovu oblogu ili blok kuću, ako ga trebate odmah popraviti. Godinu dana će u velikoj mjeri umrijeti, zbog čega će se pojaviti praznine. Ponekad je zuba toliko značajna da mirisi skoče iz žljebova. Imamo prirodnu ventilaciju. Iako, ako radite na načelu obloge (kao na fotografiji), možete koristiti uobičajenu ploču.

    Dunny tuš s vlastitim rukama

    Zidovi ove ljetne duše izrađuju se prema načelu obloge

  • Škriljevca. Može staviti azbest i polimer. Iako svi znaju da je azbest štetan, oni još uvijek čine trim iz njega.
  • Inlist. Ako postoje podrezivanje nakon što napravite ogradu od profesionalnog podova, možete ih prilagoditi.

    Dunny tuš s vlastitim rukama

    Duše u kućici iz profesionalaca

  • Polikarbonat. Ako ne zbunjuje prozirnost ovog materijala, može se koristiti. Samo rezovi moraju biti ugrađeni, inače prašina / vlaga spada u stanice, algi će se naseliti. Polikarbonat, naravno, prestaje biti transparentan, ali će steći siću nijansu koju jedva možete svidjeti.

Možete i bilo koju drugu ogradu koju ćete doći na pamet i obaviti vaše funkcije. Na primjer, na jednoj kućici, rukav je bio pokriven za tuš. Prema vrsti ramena.

Dunny tuš s vlastitim rukama

Možete miješati da štit

Tenk za dušu

Kao tenk za ljetnu dušu koristi bilo koji prikladan spremnik koji je u gospodarstvu. Najčešće - ovo je bačva - metal ili plastika. Ako ne postoji ništa prikladno, možete kupiti spremnik. Postoji u velikom asortimanu: plastika, metala - od željeznog metala i nehrđajućeg čelika.

Plastika ne voli svatko, jer je voda lošija u njima. Za južne regije, to je nestabilna - toplina i tako dovoljno, ali za srednju traku, može biti kritična. Iako u ovoj regiji, većina ljeta, voda čak i u crno metalnim bačvama zahtijeva grijanje. S druge strane, plastične posude su jeftini, jednostavni, postoje kvadratni ravni oblici, što znači - oni postaju dobro na okviru duše i nema potrebe za izmiranjem metode pričvršćivanja.

U metalnoj cijevi, voda će se zagrijati brže, pogotovo ako ga obojite u crno. Ali ako je iz uobičajenog metala, do kraja sezone bit će puno hrđe. Toliko toga će biti vidljivo na tijelu. Ovo je glavni nedostatak takvih spremnika. Mnogo bolje - od nehrđajućeg čelika. Ako je dozvoljeno financije, dopustite sebi takve.

Ljetna duša paleta

Postoje dvije varijante uređaja zemlje duše: kada se septička (odvodna jama) nalazi ravno pod tušem. Tada možete jednostavno napraviti torcionalni spol: pozdravite ploče s jazom od 3-5 mm. Jednostavna opcija koja savršeno radi na pješčanim i škripavim tlima. U ovom slučaju, voda ide vrlo brzo, bez izazivanja bilo gdje, jer takav uređaj ne isporučuje nikakve neugodnosti.

Ali ova je opcija prikladna samo ako planirate koristiti tuš isključivo u toplom vremenu. I proljeće-jesen e će ići - to će biti hladno, jer će puhati odozdo.

Ako je potrebno normalno odljev ili trebate voditi odvode na stranu (odvodna jama od konstrukcije), morate napraviti paletu u duši. Najlakši slučaj je kupiti spreman. Zatim, tijekom izgradnje i odabira veličine okvira, morat ćete se usredotočiti na veličinu palete: trake su potrebne za koje je pričvršćeno. Povežite ga, previše, standard: stavite sifon s fleksibilnim crijevom, kao u kupaonici.

Dunny tuš s vlastitim rukama

Kada instalirate paletu, kada je donji uređaj za spajanje, šipke ga stavljaju tako da se dobro održava

Ako je paleta plastična, samo šipke oko perimetra neće biti dovoljno: potrebno je podršku, inače on "hoda". Ova osnova je obično postavljena iz opeke. Možete ih vezati s rješenjem. Samo ne zaboravite ostaviti mjesto za odvodno crijevo.

U nekim slučajevima, pokušajte napraviti više čvrste odvode: bez korištenja gotove palete. U tom slučaju, betonska ploča se izlije. Za to, oporavak potrebne veličine kopa, dubina od oko 30-40 cm. Na dnu sloja šljunka s debljinom 15-20 cm. Već u ovoj fazi, hipoteka je instalirana - cijev za odvod i odvodnu mrežu. Stavite oplate. Može se ne može ukloniti - od opeke. Zgnječeni kamen tramvaj, natočio je sve beton (Mark M 250). Tjedan (na temperaturi od + 17 ° C i iznad) čekaju dok baza neće tip snage. Nakon što možete nastaviti nastaviti: stavite okvir i nastavite izgradnju.

Dunny tuš s vlastitim rukama

Primjer betonske palete

Punjenje spremnika i grijanja vode

Uz punjenje spremnika za tuš, obično nema problema. Ponekad je voda vučena kante - želite oprati, nositi ćete. Naravno, nije baš zgodan, ali se događa ... ako postoji vodoopskrba u zemlji, ispunite crijevo, montirana je dovodna cijev s ventilom. Potrebno je dodati vodu - otvorili su dizalicu, spremnik je ispunjen - zatvoren.

Kako napraviti auto-puni spremnik

Najnapredniji čini automatsko punjenje. Tada se opskrba vodom otvara / zatvara plovni sustav prema tipu koji stoji u spremniku. Samo u slučaju da se slom mora osigurati odvod viška vode. I, to je poželjno, ostavljajući kolibu, preklapajući preklapanje hrane. A onda možete pretvoriti svoje susjede u močvari.

Dunny tuš s vlastitim rukama

Uređaj spremnika za vodu s automatskom kontrolom razine

Primjerna shema automatskog filtra prikazana je na slici na vrhu. Napomena: Vodna ograda pod tušem dolazi u blizini površine: obično je najtoplija voda. Samo se ova cijev stavlja na suprotni kraj ulaza u hladnu vodu, inače će voda i dalje biti hladna.

Dvije cijevi su u kanalizaciji: jedan preljev (boja senf). Uz njegovu pomoć, spremnik se neće prelijevati u slučaju kvara plutajućeg mehanizma. Drugi odvod u kanalizaciju za potpuni odvod (smeđe). Korisno je za očuvanje sustava - šljiva zimu jer je dizalica instalirana na njemu.

Organizacija grijanja

Najlakša je opcija koristiti energiju sunca. Da, to zagrijava vodu kroz zidove spremnika. Ali vodeni sloj je prevelik tako da se brzo zagrije. Stoga ljudi dolaze s različitim instalacijama za grijanje solarne vode.

Dunny tuš s vlastitim rukama

Metoda grijanja vode od sunca

Kao što je već spomenuto, u spremniku najtoplja voda je na vrhu. A tradicionalna hrana ide ispod. To jest, uzimamo najhladniju vodu. Dakle, da je najtoplija voda došla na plaću, crijevo je pričvršćena na njega, a pričvršćena je na komad pjene, koja je pustila plivanje. Tako je vodena ograda napravljena odozgo.

Da biste ubrzali grijanje vode, napravite zmiju (na fotografiji na vrhu ovog desnog crteža). Na dnu spremnika za vodu i iznad, dvije mlaznice zavarene u jednom od njegovih zidova. Oni su povezani s crnoj gumenom crijevom, koji su prstenovi presavijeni na suncu. Ako crijevo nije zrak, kretanje vode će biti prilično aktivno.

Ako sunce nije dovoljno za vas, ali je moguće nositi struju duši, možete koristiti teni (mokro). Potreban im je termostat tako da možete postaviti potrebnu temperaturu. Obično se koristi u kumulativnim grijačima vode, tako da možete pronaći.

Dunny tuš s vlastitim rukama

Dijagram za grijanje vode u ljetnoj duši

Kada povučete napajanje dušom, ne zaboravite staviti stroj s RCD-om. Ovaj minimum koji će osigurati vašu sigurnost.

Izgradnja tuša u vikendici: foto izvješće

Kao jedan od zidova duše odlučeno je da se ograda koristi na drugom kraju mjesta. Tuš je odlučen učiniti s svlačionici - toliko prikladnije.

Tlo je pješčano, voda ide vrlo brzo, jer za odvod je pokopan samo jedan autobus. Testovi tuša pokazali su to više i nije potrebno. Voda je mnogo više od mene u bačvi i nije opaženo Puddow.

Dunny tuš s vlastitim rukama

Za odvod zakopana jedan autobus

U postojeći već stup (iz ograde), dodani su još tri. Koristio je okrugli cijev (davno ležao u staji). Pod stupovima umrli su jame s dubinom od 70-80 cm. Oni su ugrađeni u njima, prekrivene ruševinama. Drobljeni kamen pali i nalili beton.

Dunny tuš s vlastitim rukama

Trostruki stupovi

Nakon zavarenog okvira. Koristi se pravokutna cijev 60 * 30 mm. Za ovaj dizajn, to je malo previše, ali koristi ono što je bilo: ostatke iz konstrukcije ograde.

Dunny tuš s vlastitim rukama

Kada zavarivanje izdržao razinu

Brišući podnim okvirom i pozivajući se na njegovu razinu, formirana zaliha. Prijavili su nestalu visinu cigle (borba, ostataka). Svi natočeni beton, formirajući protok u autobus.

Dunny tuš s vlastitim rukama

Formiranje stok.

Poravnali pod i u drugoj polovici, ostavljeni da se zarobi. Počeli smo preraditi drvo. Kupljen sam s odbora. Prvo se tretirala suknjom vezanom za brusilicu. Nakon zagrijavanja zaštitnog pripravka.

Dunny tuš s vlastitim rukama

Mljevenje

Dunny tuš s vlastitim rukama

Impregnacija

Dok impregnacija suši, nastavite kuhati metalni okvir za tuš. Bio je zavaren srednje vezanje iz iste cijevi profila. Tada se koristi kao sposobnosti za rad na visini. Na cijevima vezivanja postavljaju već tražene ploče. Iz ovog pijedestala kuhano gornje letak.

Dunny tuš s vlastitim rukama

Srednje ljepljenje koristi za kuhanje gornjeg dijela

Okvir je gotovo spreman. Ostaje da kuha na vrhu okvira ispod cijevi.

Dunny tuš s vlastitim rukama

Gotov okvir duše

Iznad zone tuša dodan je jačanje gornjeg ljekovitog u sredini. Tu su i dva ugla. Debljina metala je oko 6 mm, širina police je 8 cm. Udaljenost između njih je manja od promjera: tako da se bačva temelji na bočno.

Metal je bio stari stari, tako da je prekriven hrđem. Rekla je brusilicu kasnije okvir scene tri puta obojene boje uz hrđu. Odabrano je plavo, kao što je planirano da se vidi tuš s plavim polikarbonatom.

Dunny tuš s vlastitim rukama

Obojena plava boja rušenjem

Polikarbonat je montiran na vijak za samo-tapkanje. Kada se instalirate, nisu korišteni posebni podlošci, niti obični. To je kršenje tehnologije koja može dovesti do činjenice da se u sunčanom vremenu pukne. Ovaj materijal ima veliku ekspanziju temperature koja je poboljšana, jer je u ovom slučaju fiksiran na metalni okvir.

Kako popraviti polikarbonat, pročitajte ovdje.

Dunny tuš s vlastitim rukama

Montirani polikarbonat

Bačva se prati u bačvi. Zavare se na cijevi. Jedan - za uvalu vode, drugi - za spajanje zalijevanja može. Nakon toga, bačva je obojana u crnoj boji.

Dunny tuš s vlastitim rukama

Bačva za bržu grijanje vode

Članak o toj temi: Proizvodnja LED svjetiljki to učiniti sami

Čitaj više