Veličina laminata - Odaberite standard

Anonim

Laminat je moderan podovi koji se sastoji od sjedalica, razborišta i ploča vlade. Danas se ova opcija smatra jednim od najboljih završnih materijala, atraktivan je izvana, prikladan u bilo kojem unutrašnjosti i izdržljivi. Razmotrite svoju teksturu, kao i obratite pozornost na standardnu ​​veličinu laminata.

Veličina laminata - Odaberite standard

Nakon što je izvukao svoj dom, svaka osoba želi vidjeti samo visokokvalitetne završne materijale u njemu, tako da je često previše pristrano za njih. Ali laminat ima očite prednosti u odnosu na druge premaze:

  • Brz i jednostavan način za instalaciju i sastavljanje.
  • Pristupačne cijene.
  • Minimalna skrb.
  • S pravim izborom može nositi velika opterećenja.
  • Savršeno nadopunjuje bilo koje dizajnersko rješenje.
  • Dugi vijek trajanja.
  • Ekologija.
  • Otpornost na temperaturne kapi.

Odabir vanjskog premaza potrebno je odbiti ne samo od njegovih pozitivnih kvaliteta, već i na tehničke karakteristike. Dakle, možete pružiti svoj dom najkvalitetniji pod.

Tekstura materijala

Pod teksturom laminata namijenjeno je njegovom crtežu, primjenjuje se na pretposljednji sloj premaza. Slika često imitira prirodne prirodne materijale. Vjeruje se da laminat gotovo uvijek rekrearira drvo. Istovremeno, njegovi dizajneri i programeri pažljivo približavaju teksturu i pokupili crtež najskuplje i najljepše vrste drva.

Danas postoji veliki broj laminatnih tekstura, omogućuje vam da povećate raspon i omogućuje vam da odaberete. Premaz može prikazati ne samo drvo, i pločice, mramor, prirodni kamen.

Mnogo popularnost ima besprijekornu laminatnu teksturu. Slika se primjenjuje na lamelu tako da prilikom polaganja površine postane monolitna, butts i šavovi nisu potpuno vidljivi. Šateći postoje, ali vizualni učinak potpuno ih skriva. To utječe na posebnu instalacijsku tehniku.

Besprijekorna tekstura podijeljena je na fino zrnato i sinkrono. Prvi savršeno imitira drvo. Drugi je odgovoran za izgled i može dati laminat na prikaz vrijednih pasmina. Koristeći dvije teksture i rustikalno utiskivanje, proizvođač dobiva kvalitetnu sliku koja se ne razlikuje od prirodnog proizvoda.

Članak na temu: Napravite krevet na tavanu sami (2 izvješća o fotografiji + crteža)

Osim teksture, instalacija je važna. Da bi pod doista postao monolitski, potrebno ga je staviti okomito na zid gdje dolazi svjetlo, dok je paralelno s zrakama sunca.

Osim teksture nalazi se elegantan laminat. Razlika je u tome što stvoriti teksturu na dekorativnom sloju, grafički radovi se provode. Sjajni premaz ima svoje prednosti: dobro je čisto, ali tragovi prljavštine na njemu su vidljivi, dok su takve lamele vrlo jednostavne u polaganju.

Postoji mat nijansi. Njegova privilegija je da debeli tragovi ostaju na površini materijala (otisci stopala itd.).

Kada se odabere materijal, dizajneri se odbijaju iz stvorene slike, tako da se podovi mogu odabrati u posljednjim fazama interijera dizajna dizajna.

Dimenzije materijala

Montaža laminata uvelike ovisi o količini lamela. On je onaj koji diktira pravila polaganja.

Debljina laminata je drugačija. Najtajista ploča je 6 mm, najdeblja je 12 mm. Deblji odbor, što je jači i pouzdaniji, ali na temelju različitih okolnosti najčešće kupuju ploče s debljinom od 8 mm. Ovo je optimalna opcija u pogledu kvalitete i cijene.

Debljive ploče lakše su nositi intenzivne opterećenja, ostaju toplo na bilo kojoj temperaturi zraka, velika veličina lamele uvelike će pojednostaviti čišćenje.

Širina ploče je kriterij iz kojeg će ovisiti stilsko rješenje. Koristeći minimalnu veličinu - 90 mm, možete simulirati parket, pomoću ploča s širinom od 330 mm, možete napraviti pod kao keramički premaz. Najčešće kupuju laminat srednje širine, ima jednostavno polaganje, a proizvođači više opskrbe lamelama u 185-195 mm.

Duljina odbora može biti apsolutno drugačija. Ovaj pokazatelj također igra važnu ulogu u obliku vanjskog premaza, iako to nije važno pri stvaranju monolitnog poda. Zbog činjenice da kada je montaža potrebno da se pridržava ispravne geometrije, potrošač preferira kupiti srednju duljinu laminata. Ova veličina je 1250-1400 mm. Veće ploče su složene za styling ne-profesionalne instalatere. Također, srednji zatvorni se lakše demontirati.

Članak na temu: Kuhinjski dizajn prozora: Odaberite zavjese, ukrasite prozor

Veličina laminata - Odaberite standard

Veličina laminata - Odaberite standard

Veličina laminata - Odaberite standard

Veličina laminata - Odaberite standard

Što se sastoji od laminata

Stvaranje stila bilo koje sobe, njegov vlasnik bi trebao znati koji će se tamo završiti materijali, a od kojih će se sastojati, hoće li ih koristiti ecolu, i što je rok trajanja koji imaju.

Laminat ima 4 sloja:

  • Prvi sloj je zaštitni premaz, transparentan film, koji nije vidljiv. Zahvaljujući to, laminata je profitabilnija iskorištavana, štiti je od vanjskih agresora. Najčešće se sloj stvara iz posebne smole, mineralne tvari se mogu dodati rjeđe. Zahvaljujući gornjem sloju, pod može se isprati vodom i kemikalijama.
  • Nakon zaštite postoji crtež. Dekorativni sloj može biti različitih boja, najčešće je laminat stiliziran pod lijepim drvom.
  • Glavni sloj - ploča vlakna. Kvaliteta i količina drva određuju vrijednost materijala. Kvaliteta samog drveta kao procesa obrade nije toliko važna. Dobar press pruža topli kat, izolacija buke, elastičnost. Iz vlaknasti ploče također čine brave kako bi se kombinirale lamele.
  • Donji sloj se može sastojati od različitih materijala. Češće proizvođači proizvode lamele s impregniranim papirnim smolama, rjeđe - plastika. Ekstremni sloj štiti ploču od deformacija i osigurava stabilnost. Zbog toga se laminat može složiti što je prije moguće.

Što je laminat bolje odabrati

Kupnja podova je odgovoran korak, jer se podovi obično koriste dulje od bilo koje druge završne materijale. Vrijedno je biti zainteresiran za rok trajanja, u slučaju laminata je najmanje 15 godina. Prilikom odabira također je vrijedno obratiti pozornost na veličinu ploča, kvaliteta instalacije ovisi o tome. Iskusni graditelji preporučuju pridošlice za korištenje standardne veličine lamele tijekom instalacije.

Čitaj više