Vanjski i zglobni kut kuhinja kabinet

Anonim

Vanjski i zglobni kut kuhinja kabinet

Kutna kuhinja kabinet je izvrsno rješenje za sobu. Takav namještaj ima brojne prednosti, što je najvažnije od kojih je kompaktnost i kapacitet.

Kuhinja s kutnim ormarima

Instalacija kutnih ormara u kuhinji omogućuje korištenje prostora s maksimalnom učinkovitošću. Ako je odabran izgled G-u obliku slušalice, tada je kabinet u kutu najjesniji. I u isto vrijeme uzima minimalno mjesto.

Kutni ormari imaju brojne prednosti:

  • Namještaj omogućuje vam da najučinkovitije koristiti kutove soba, koji su se uvijek smatrali tako beskorisnim;
  • Unatoč svojstvu, oni imaju kompaktne dimenzije;
  • Može se postaviti u kutu otvorenih polica, ukrašavajući ih dekorativnim elementima, prekrasnim jelima itd.

Vanjski i zglobni kut kuhinja kabinet

Vanjski ormar

Kutna ormarić u kuhinju mogu biti sljedeći tipovi:

  • Montiran, montiran na zid;
  • Pod, instaliran na podu;
  • Vojnik, izvrsno rješenje za postavljanje velikog broja kuhinjskih posuđa.

Namještaj može biti s vratima ili otvorenim police. Opcije, u stvari, puno.

Vrlo je prikladno koristiti kutni ormar ispod sudopera. U rijetkim slučajevima na stolu je instalirana površina za kuhanje. Zatim, umjesto montiranog ormarića, možete objesiti ekstrakt.

Materijali i veličine

Kutna kutna ormari mogu se proizvesti od raznih materijala.

Najčešće korištena LSSP za proizvodnju kućišta, a krila se može izraditi od MDF-a, drva ili istog LSSP. Ovaj namještaj se odlikuje niskom cijenom, raznim bojama. Osim toga, možete stvoriti izvrsnu imitaciju prirodnog stabla. Međutim, strukture iz takvih materijala mogu nabubati i izaći iz povišenih temperatura i vlaga.

Veličanstveno izgledaju slušalice iz prirodnog drva. Takvi kutni ormari za kuhinju izgledaju luksuzno, imaju jedinstven pogled. Osim toga, drvo je ekološki prihvatljiv materijal, potpuno siguran za ljude. Glavni nedostatak drvenog namještaja je visoka cijena. Stoga ne mogu svatko priuštiti takve slušalice.

Članak o toj temi: Je li moguće proširiti balkon u stanu

Vanjski i zglobni kut kuhinja kabinet

Izgradnja kutnih slušalica

Trenutno se plastika često koristi za proizvodnju kuhinjskih ormara. Ima brojne prednosti. Namještaj je jeftin, raznolikost boja i sposobnost stvaranja struktura različitih oblika omogućuje vam da utjelovljuju čak i potpuno neobične fantazije. Osim toga, plastične police na temperaturu i vlažnost, na različite kemijske smjese.

Vrijedi odabrati kutne ormare i veličine. U tom slučaju potrebno je postupiti iz sljedećih uvjeta. Važno je uzeti u obzir dizajn cijele kuhinje, kao i kapacitet, područje sobe. Trebalo bi biti detekted s funkcijama kutnih ormara. Na primjer, ako postoji ormar ispod sudopera, gornji dio ne smije ometati normalan rad u sudoperu.

Vanjski i zglobni kut kuhinja kabinet

Praktična kuhinja

Prilikom određivanja veličine i količine polica, preporuča se razmotriti sljedeće preporuke:

  • Debljina unutarnjih polica je odabrana na temelju onoga što će biti pohranjeno na njima;
  • Dubina ovjesnih ormara ne smije se uzeti više od 40 cm. Inače izgledaju glomazno, ometati kretanje i rad;
  • Prilikom razvoja kuhinjskih slušalica, potrebno je uzeti u obzir mjesto inženjerske komunikacije: ventilacija, vodoopskrbne i kanalizacijske cijevi i rišice;
  • Ako se nalazi kuhinjski štednjak u isto vrijeme, tada se u kutu montirani ormar mora biti postavljen veći. Pogotovo ako je dizajn izrađen od plastike;
  • Potrebno je uzeti u obzir rast domaćice, koji će se stalno okretati u kuhinji.

Vanjski i zglobni kut kuhinja kabinet

Oblikovati

S obzirom na sve ove savjete, bit će moguće dizajnirati najpogodnije i prostrane slušalice, uključujući i kutne ormare. Da biste se upoznali s dizajnom, možete vidjeti fotografije kuhinjskog namještaja.

Ugradnja kutnih ormara

Ako je instalacija kutnih ormara odlučila provesti vlastite ruke, trebate koristiti sljedeća pravila:

  • Slušalice, u čemu u sklopu postoje kutni ormari, potrebno je početi instalirati s njih;
  • Montirane strukture su pričvršćene, u pravilu, na dočeniku. Važno je odabrati izbor promjera zatvarača. Mora izdržati sve opterećenja, težinu i samog ormara i unutarnjih objekata;
  • Prilikom bušenja zidova morate biti oprezni. Neki porozni materijali mogu dati pukotinu. Osim toga, na nekim zidovima, viseći ormari su opasni (suhozida, šperploča, itd.), Potrebno je osigurati jačanje struktura;
  • U nekim slučajevima možete koristiti pričvršćivanje "leptira". Ove preporuke izravno se daju proizvođač namještaja;
  • Pri bušenju rupa pod pričvršćivačima, morate stalno provjeriti ravnost njihovog položaja. Inače će vrsta biti vrlo razmažene.

Članak na temu: punjenje s vlastitim rukama kako biste vratili izgled kupke

Vanjski i zglobni kut kuhinja kabinet

Shema montaže

Kabineti su instalirani bez poteškoća. Glavna stvar je podesiti visinu nogu tako da namještaj je stajao glatko, a sva vrata i uvlačive kutije normalno funkcioniraju. Ako se kutni kabinet koristi za sudoper, potrebno je instalirati sudoper i spojiti mješalicu i iscrpiti u kanalizaciju.

Nekoliko riječi na kraju

Vrijedno je reći da su kutni ormari zaista veliko rješenje za kuhinju. S kompaktnošću se razlikuju u sposobnosti. Osim toga, beskorisni kut postaje vrlo funkcionalan. I moguće je smjestiti ovdje umivaonik, površinu za kuhanje itd.

Čitaj više