Kako promijeniti staru grijanu ogradu ručnika u Hruščov?

Anonim

Instaliran u kupaonici u Hruščov, grijani ručnik tračnice tijekom proteklih desetljeća su izgubili barem bilo koji atraktivan izgled.

Kako promijeniti staru grijanu ogradu ručnika u Hruščov?

Zamjena grijane željezničke ručnika obično se vrši s sveobuhvatnom zamjenom ostalih komunikacija u kupaonici.

Njihove cijevi su izvučene hrđe iznutra, a na vrhu su prekrivene brojnim slojevima boje kada su popravci provedeni za svoj dugi život u kupaonici i slabo grijani.

Metal, koji je cijelo ovo vrijeme bio nagrizan zbog kontakta s vodom, zahrđao.

U trgovinama vodovoda - sjajna, koja boli, elegantno zakrivljena, okretanja, novih grijanih tračnica ručnika. I tako želim zamijeniti staru obojenu cijev na zidu na stvarnom, modernom uređaju.

Osim vlastite funkcionalne svrhe, ručnici i male stvari, grijane tračnice ručnika dizajnirani su kako bi osigurali optimalne higijenske uvjete u mokrim prostorijama.

Kako spojiti grijanu ogradu ručnika?

Korak-po-korak shema instalacije i spojne vode grijane tračnice ručnika (okrugli profil)

Metode spajanja grijane ograde ručnika u "Hruščov" su samo dva:

  • umeće u sustav opskrbe tople vode;
  • Kutija u centraliziranom sustavu grijanja.

Grijane tračnice za ručnike koje su ugrađene u Hruščov tijekom konstrukcije dio su centraliziranog sustava grijanja. Nedostatak takve veze je da takva oprema funkcionira samo u razdoblju grijanja.

Umetanje u sustav opskrbe toplom vodom osigurat će stalno liječenje grijane pruge za ručniku, ali će zahtijevati nakon demontaže starog dobrog ispitanog pristupa uklanjanju posljedica ispuštanja za cijevi za grijanje.

Priprema za rad

Ako je vezanja pruge ručnika na sustav opskrbe vodom zgrade, morat ćete posjetiti ploču i napisati izjavu koja traži preklapanje tople vode.

Metode za spajanje vode za toplinu vode.

Bilo bi lijepo znati u isto vrijeme, kakav pritisak u plinovodu DHW-a u Hruščovom. Samo stručnjaci također mogu dati taj certifikat. Morate znati ove brojke kako bi se odredio izbor cijevi za povezivanje s sustavom: na tlaku od 6-7 atm, trebali biste dati prednost metalnim cijevima. Ako je tlak ograničen na 2-4 atm, možete se povezati s polipropilenskim cijevima.

Članak o toj temi: Kada je inspekcija zaštite od munje?

Prilikom izvođenja skrivenih cijevi u zidu potrebno je uzeti u obzir složenost popravka u slučaju propuštanja takvih cijevi i voditi brigu o maksimalnoj pouzdanosti spojeva.

Prije instaliranja nove ograde ručnika, morate demontirati postojeći. Ako je spojen na centralno grijanje, bolje je proizvesti rad u ljetnoj sezoni.

Prilikom spajanja pruge za ručniku pomoću navojne veze, rastavljanje se izvodi odvijajući spojnice i uklonite zavojnicu. U slučaju kada je zglob zavaren, ili zavojnica je jedan cijeli broj s plinovodom, rez je s mlinkom. Zagrade na kojima je uklonjen stari uređaj.

Ugradnja skakača (obilaznica) i kuglastih dizalica

Segmenti cijevi PTV-a, na koje će se spojiti grijana željeznica ručnika, potrebno je međusobno povezati s skakačem. Očigledna je potreba za ovim komplicirajućim dizajnom elementa:

Vezanje za obilaznicu bolje je napravljeno od nehrđajućih cijevi.

  • U slučaju rješavanja problema u radu svitka, nećete morati posjetiti njegovu podnijeti zahtjev za novo isključenje vode;
  • Instalacija i povezivanje radnih i ručnika Mogućnosti vožnje ne moraju se nužno provoditi strogo unutar roka za koju je voda isključena.

To je osobito istinito za one koji čekaju grijanu ogradu ručnika u Hruščovu i bez dovoljnog iskustva.

Kako je zaobići (sl. 1)? Ako se pojavi, isključite željeznicu za ručniku naknadno popraviti, dovoljno je preklapati kuglasti ventili na ulazu i izlaz protoka vode iz zavojnice. Vanjska dizalica na skakaču omogućit će ne lišiti susjeda oko kuće tople vode do zamjene niti popravak svitka.

Što će biti potrebno za instalaciju obilaznice:

  • tri kuglična ventila;
  • potrebna duljina cijevi;
  • Povezni elementi: Tees promjera koji odgovara promjeru cjevovoda, 2 kom.;
  • Prilagodljivi ključ.
  1. Na krajevima cijevi koja dovodi do sustava tople vode, postavite Thees tako da se segment cijevi može položiti između njih povezivanje struje vode u njima.
  2. Spojite dva kratka segmenta cijevi s kuglastim ventilom i ugradite ovu konstrukciju između slavina. Priključci s navojem za brtvljenje trake FMU ili posteljine. Otvorena dizalica.
  3. Postavite kuglične ventile na preostale slobodne krajeve tees, na koje će se naknadno spojiti ograda za grijanu ručniku. Dizalice prevedu na "zatvoreni" položaj.

Članak o temi: Cvijeće na balkonu: Kako rasti cvjetanje vrt

Uz ovaj položaj triju dizalica, voda će proći kroz skakač, bez glume u zavojnicu ograde ručnika.

Instalacija čvora i ugradnja svitka

Za rad će zahtijevati alate:

Kako promijeniti staru grijanu ogradu ručnika u Hruščov?

Ugradnja sheme zavojnice.

  • Perforator - za bušenje rupa u betonu;
  • odvijač ili odvijač;
  • razina izgradnje;
  • Prilagodljivi ključ.

Zagrade i vijci s čepovima za montažu svitka u zid se obično isporučuju s proizvodom. Ako je potrebno, možete sami kupiti odgovarajuće zagrade.

  1. Zagrade se pričvršćuju na zavojnicu.
  2. Uređaj će trebati pomoćnik za usklađivanje. Stavite grijanu ogradu za ručniku na željenu lokaciju, poravnavanje horizontalnosti s razinom pomoći. Napravite oznake gdje biste trebali napraviti rupe za pričvršćivanje nosača na zid.
  3. Prema naljepnicama, izbušite rupe za plastične čepove vijaka. Instalirajte prometne gužve u rupe. U slučaju kada se zamjena ne dogodi tijekom popravaka, držite pločicu na zidu pomoći će posebnoj vježbi na kafićima.
  4. Tijelo zagrijane pruge za ručniku za pričvršćivanje na zid uz pomoć vijaka za samo-tapkanje, vijak ih u instalirane plastične cijevi kroz rupe zagrade.

Povezivanje svitka na cjevovodu se provodi pomoću priključaka potrebne konfiguracije, ovisno o vrsti željeznice za ručniku.

Zamjena serpentina u Hruščekvi za novi je jednostavan za samostalan rad. To se može učiniti i tijekom velikih popravaka i bez posebnog uništenja u kupaonici.

Čitaj više