Popravak dizalice s loptom

Anonim

Situacije Kada je potrebno samostalno kod kuće kako bi se uklonile greške kuglih lopti, često se često često. Po vašem uređaju, ventil se razlikuje od drugih sličnih uređaja. Međutim, gotovo svaki čovjek s minimalnim znanjem potrebnim za to i vještine može obaviti svoj popravak. I znati da to zahtijeva dizalicu i načelo vodoopskrbe.

Popravak dizalice s loptom

Shema uređaja dizalice lopte.

Mnogi su navikli na činjenicu da je u uobičajenoj dizalici samo trebate zamijeniti silikonsku ili gumenu brtvu, nakon čega je moguće nastaviti njegovu uporabu. U kuglici, mogu postojati slične greške, a mnogi drugi kvarovi koji vode do svog lošeg rada.

Uređaj kugličnih dizalica

Kuglasti ventil se sastoji od sljedećih detalja: unutar dizalice ili miksera, uređaj za zaključavanje je montiran, s vrstom metalne kugle s posebnim rupa za vodu. Kada okrenete ovu loptu, postoji smanjenje ili povećanje vodenog tlaka ili cijelog zatvaranja dizalice. Miješalica ima dvije rupe, za vruću i hladnu vodu. Na izlazu nalazi se jedna rupa za utičnicu vode željene temperature.

Stoga, u slučaju poteškoća, popravak takvih uređaja treba povjeriti vodovod, što će ga učiniti visokom kvalitetom i brzo.

Međutim, možete uštedjeti malo i ukloniti sve greške vlastitim rukama.

Mogući problemi kada koristite kuglicu

Popravak dizalice s loptom

Dijagram uređaja visokog tlaka.

Dizalica ne podliježe popravcima u slučaju da ima vidljivo oštećenje u obliku pukotina na njegovom ograđenom prostoru. Takav defekt se često nalazi u jeftinim dizalicama od lošeg materijala. S smanjenjem tlaka vode, morate rastaviti uređaj i potražite probleme unutar. Za početak, provjerite je li tlak bio manji zbog činjenice da je tlak vode pao u sustavu. Da biste to učinili, morate otvoriti druge dizalice u kući i vidjeti koji pritisak u njima. Drugi razlog je začepljenje aeratora na izlaznom kanalu. Samo trebate ukloniti i čistiti. Ako zahrđala voda teče iz dizalice, razlog je tražiti u vodoopskrbnom sustavu, a ne u samom uređaju.

Članak o temi: Završna faza fasadnih radova je uokvirivanje sustava Windows kod kuće

Najčešće pauze kugličnih dizalica su: curenje vode iz miksera, slab tlak vode i nepropisno podešavanje temperature vode. Voda može teći zbog začepljenja prostora između gumenih brtvila u spremniku i rotacijskom elementu. Čak je i mali grob sposoban osmisliti dizajn nepropusnost i curenje. Stoga se miješalica treba rastavljati i očistiti, inače će se propuštanje povećati zbog deformacije gumene brtve, koji će zahtijevati zamjenu potonjeg.

Uzrok slabog tlaka vode može začepiti zatvarač. Kako bi se izbjeglo pojavljivanje tog kvara, potrebno je instalirati ispred mješalice i umetnite grubi filtar u kuću. Promjena temperature vode uzrokuje začepljenje jedne od rupa lopte s vrećama s pijeskom ili komadima gumene brtve.

Ako uzroci kvara nisu uspjeli, potrebno je zamijeniti dizalicu na vodi. Razlog tome je želja za uštedom na kupnji visokokvalitetnih dizalica i mješalica. Takvi uređaji se obično proizvode od silubina - jeftinog materijala koji ima nisku snagu i često se raspada s bilo kojim mehaničkim učinkom. Stoga je bolje kupiti visokokvalitetan uređaj nego tada popraviti jeftini mikser.

Popravak i održavanje kuglice

Kada rastavite i popravljaju dizalicu, možda ćete morati sljedeće materijale i alate:

  • vrtnje;
  • kliješta;
  • Gumene brtve;
  • odvijač;
  • Posebno podmazivanje.

Popravak dizalice s loptom

Shema popravak lopte mikser.

Prije nego što rastavite miješalicu, potrebno je preklapati hladnu i toplu vodu ispred nje. Vijak, držeći rotacijsku polugu mješalice, treba biti odvrnuta. Nakon toga, poluga se uklanja primjenom nekih napora i lagano je pomicanjem s jedne na stranu. Nakon uklanjanja poluge, otvara se navojni dio dizalice. Mora se odvrnuti od odvijača, lagano rotirajući u smjeru kazaljke na satu. Ne zaboravite na vodovodne crijeve koje se mogu deformirati kada se uređaj rotira.

Članak na temu: Kako kuhati tanak metal

Uz pomoć kliješta potrebno je ukloniti kupolu miksera i ukloniti plastični element. Prilikom propuštanja potrebno je pregledati brtvu, koji se može nositi ili začepljen pijeskom i depozitima vapna. Čišćenje treba učiniti pažljivo, inače možete oštetiti brtvu. Nakon toga, lopta se uklanja iz vezanja i, ako postoji oštećenja, zamijenite ga. Sljedeći korak će biti demontiranje pečata koji zaključaju rotacijski element. Opruge i pečate se uklanjaju pomoću tankog ravnog odvijača.

U slučaju oštećenja i deformacije brtvila, moraju biti zamijenjeni novim.

Opruge moraju biti pažljivo ispitani ako postanu manje elastični, a također moraju biti ažurirani.

Dakle, možete popraviti slavinu u kupaonici ili u kuhinji. Skupština se vrši obrnutim redoslijedom. Svi brtvi moraju biti podmazani s posebnim mazivom prikladnim za određenu vrstu dizalice ili miješalice.

Neispravan kuglasti ventil treba popraviti vrlo pažljivo, pažljivo ispitati sve svoje dijelove i dijelove. Posebno je potrebno obratiti pažnju na prisutnost stranih čestica u elementu kugla i na gumenim brtžavima. Nakon montaže potrebno je provjeriti nepropusnost spojeva i testirati testove kada je dovod vode spojen.

Čitaj više