Kako oprati zavjese u kupaonici od mrlja i plijesni?

Anonim

Biti stalno u vodi, tuš zavjesa je prekrivena plijesni i žutim mjestima. Kada pokušate oprati zavjesu u kupaonici u konvencionalnim metodama, domaćica često dolazi do zaključka da su te mjere nedjelotvorne i lakše kupiti novu zavjesu nego očistiti stari. Zapravo, to je ekstremna mjera: u većini slučajeva izbjeljivač i narodni lijekovi pomažu u spašavanju zavjese u kupaonici. Međutim, moraju ih ispravno koristiti kako ne bi pokvarili proizvod.

Kako oprati zavjese u kupaonici od mrlja i plijesni?

Odabir načina pranja

Metoda pranja ovisit će o materijalu iz kojeg se napravi zavjesa u kupaonici. Najčešće se proizvodi od polietilena, poliestera i poliklorvinila.

Polietilenske zavjese su najjeftinija opcija. U usporedbi s ostalima, oni izgledaju lakše, ali i stajati relativno jeftino. Uz redovitu skrb, moći će ukrasiti kupaonicu na šest mjeseci, ali s vrlo zarđajućom vodom i odsustvom skrbi za promjenu proizvoda morat će biti za mjesec dana. Strogo govoreći, takve zavjese ne ne brišu, nego čiste uz pomoć "Pemoolux" ili drugih univerzalnih sredstava. Ako se više ne nose s onečišćenjem, brzina se zamjenjuje novom.

Poliester i vinilne zavjese najčešće se mogu izbrisati pomoću praha, izbjeljivača, ali u svakom pojedinom slučaju trebate vidjeti što proizvođač kaže: Informacije o preporučenim metodama pranja mogu se naći na naljepnici, ušiveno na zavjesu. Ako se proizvođač ne prigovori o korištenju strojnog pranja i korištenja izbjeljivača s klorom - imate sreće: u ovom slučaju, sve mrlje su odvojile uopće bez gnjavaže. Kada zaustavite pranje stroja, morat ćete se oprati na rukama. Zamijenite sredstva za izbjeljivanje bez klora: moderna kemijska industrija nudi hostese u velikim asortimanu kisika koji ne sadrže mrlje klora.

Članak o temi: GOST PVC vrata: Zahtjevi za proizvodnju i ugradnju

Odabirom metode pranja (stroj ili priručnik) i korištene sredstva (klor, izbjeljivač bez klora, tlak mrlja, narodni lijekovi) mogu se sjediti s zavjesama ružnih i nehigijenskih mrlja.

Kako oprati zavjese u kupaonici od mrlja i plijesni?

Stroj stroj

Najlakši način za uklanjanje onečišćenja s zavjesama u kupaonici je perilica rublja. Ako perete zavjesu jednom mjesečno, dovoljno je staviti u pisaći stroj, odabrati osjetljivu mod pranja na temperaturi vode od 40 stupnjeva, bez prešanja i sušenja, a zavjese će biti očistiti opet.

Vijeće

Zajedno s zavjesom stavite nekoliko ručnika u bubanj - oni će igrati ulogu četkica.

Uz teško onečišćenje, uobičajeno pranje nije dovoljno. Ako proizvođač zavjesa nema ništa protiv uporabe za čišćenje je izbjeljivač koji sadrži klor, zatim ga namočite u dva sata prije pranja u zdjelicu, otapanje kapice ili dva takva sredstva u vodi. "Domasetos" pripada djelotvornom, ali je dopušteno koristiti i jeftinije opcije, kao što je "bjelina".

Moguće je da proizvođač, da ga blago stavi, ne preporučuje korištenje za pranje proizvoda, a ne preporučuje se. U tom slučaju, "nestali" ili drugi izbjeljivač sličnog tipa treba koristiti za namakanje. Vrijedi dodavati prilikom pranja. Ako stroj stroj ima način pranja kako bi se uklonili mrlje, onda ga bolje odaberite. Spin i sušenje treba isključiti u ovom slučaju.

Vijeće

Nakon pranja, namočite pola sata zastor u otopini soli - to će ga zaštititi od daljnjih kontaminanata.

Nakon pranja zavjese, morate se objesiti na mokro, spustite joj dno u kadu da dođe do vode u nju. Tako zavjesa neće izgledati kao metvica. To miluje svoje željezo kategorički zabranjeno.

Kako oprati zavjese u kupaonici od mrlja i plijesni?

Pranje Vrsta aktivatora

Prilikom pranja zavjesa u tipu pisaćeg stropa možete bez praha. Slijedi kako slijedi.

  1. Potopiti zavjesu u toplu vodu preko noći. Da biste povećali učinkovitost, možete koristiti odgovarajuću izbjeljivač. Svojom odsustvom moguće je koristiti čips ekonomskog sapuna ili posebnog sapuna "antipetin".
  2. Puriti najviše onečišćene površine (na dnu zavjesa, u području šavova) nepotrebne četkice za zube.
  3. Napunite pisaći stroj vodom, prskajte čašu sode u njemu. Stavite grafikon i dva ručnika za vafle. Protežu se. Ocijedite vodu. Nemojte stiskati brzinu.
  4. Upišite vodu za ispiranje, ulijte čašu stolnog octa na njega, isperite, ispustite vodu.
  5. Protresite nagib dobro, objesiti u kupaonici do potpunog sušenja, ne pritiskom na.

Članak o toj temi: Širina vrata unutarnjih vrata prema standardima Snip

Prstenovi, uz pomoć u kojem je zavjesa vezana, bolje je ukloniti prije pranja, tako da ne skovaju i ne pokvare stroj. To se također odnosi na pranje automatskog rublja.

Kako oprati zavjese u kupaonici od mrlja i plijesni?

Ručno pranje

Neki modeli zavjese zahtijevaju pažljivu cirkulaciju i oprati ih dopuštenim samo rukama. U tom slučaju, brzina se može omotati, pre-izolaciju u otopini s prikladnim izbjeljivanjem, konvencionalnim prahom ili sapunom namijenjenim za uklanjanje mrlja. U odsutnosti sapuna i praha možete koristiti narodne lijekove.

  1. Namočite grafikon preko noći u toploj vodi (ne više od 40 stupnjeva) s izbjeljivač ili bez njega.
  2. Meke četke, provodite najprljavije mjesta, posvećuju posebnu pozornost na šavove.
  3. Čaša sode ulijte pola čaše vode tako da se ispostavilo blagajnik.
  4. Purit soda uz pomoć spužve sve onečišćenje.
  5. Napunite kupku hladnom vodom. Rastopiti tri pakiranja kiseline u njoj.
  6. Dobro isperite brzinu. Ako je kontaminacija ostala, morat će ga ponovno oprati na isti način.
  7. Nakon što ste uspjeli u potpunosti oprati zavjese, potopiti je u vodu, otapanje u 5 litara čašu soli.
  8. Nakon pola sata, dobro je odmahnula brzinu i visi na mjestu. Voda udara u kadi, a zavjesa će izgledati čisto i glatko.

S jakim zagađenjem, ručno pranje može biti neučinkovito ako ne koristi posebne sredstva za uklanjanje mrlja. Ali kad zavjesa nije loše kontaminirana, ne možete potrošiti struju, nego da ga operete rukama, čak i ako je proizvođač omogućio korištenje strojnog pranja.

Kako oprati zavjese u kupaonici od mrlja i plijesni?

Redovita briga

Uz redovitu brigu o zavjesi u kupaonici, pranje u stroju i ručno možda neće trebati, a polietilen zavjesa u ovom slučaju će trajati mnogo dulje.

Neuspjeh rigorozna kontaminirana zavjesa može biti kako slijedi.

  1. Uputite bilo koji deterdžent u vodi koju obično koristite za čišćenje u kupaonici iu kuhinji.
  2. Ispunite bocu s raspršivačem.
  3. Pospite lijek za grafikon.
  4. Baciti je spužvom.
  5. Vozite lijek s vlažnim krpama, dajte zavjesu da se osuši.

Članak o temi: Kako instalirati vrata Unutrašnjost harmonika vlastitim rukama (video, fotografija)

Operite zavjesu u kupaonici preporučuje se mjesečno od higijenskih razmatranja, ali to češće slijedi da spriječi jake, ozbiljno raspoložive zagađivače.

Kalup i žute mrlje nastale na zavjesi u tuširanju mogu se ukloniti. To će pomoći da se moderne kemikalije za kućanstvo i narodne lijekove. Možete se pranje u stroj stroja, vrsta aktivatora ili pri ruci - sve ovisi o stupnju kontaminacije i preporuka proizvođača. Računovodstvo za informacije o naljepnici za papir pomoći će ga uštedjeti prilikom pranja sigurnosti i sigurnosti.

Čitaj više