Kako donijeti mjesto od boje od odjeće kod kuće

Anonim

Kako donijeti mjesto od boje od odjeće kod kuće

Svaki domaćica zna koliko je teško nositi se s mrljama na stvari, pogotovo ako su kapi iz crvenih voćnih sokova, vina ili to je tragovi iz umjetničkog ulja. Možete uložiti mnogo truda i mjera u borbi protiv podmućenog mjesta, a prljavština će ostati na mjestu.

Kada se radi o mrljama, vrlo je važno znati prirodu njegove pojave i sastav materijala iz kojeg se treba ukloniti.

Odvojite ono što su glavne vrste mrlja i kako ih ukloniti iz različitih vrsta odjeće.

Kako donijeti vodene boje

Glavna značajka boja na bazi vode je sposobnost otapanja u tekućinama. Ali zapamtite da je ova značajka karakteristična samo za svježe oznake. Ako se tvar boje već osuši, potrebno je primijeniti više radikalnih metoda za uklanjanje.

Kako donijeti mjesto od boje od odjeće kod kuće

Dakle, osušeni ste u odjeći na tinti s pisača, ili na bilo kojim građevinskim tvarima prilikom izvođenja slikarskih radova, ili ste pomogli privući portret gouche ili akvarel?

Popustimo se s time kako brzo dobivanje svježe prožete staze:

  • Uklonite hlače, suknju ili džemper na pogrešnoj strani i isperite ispareno mjesto ispod mlaza tople vode;
  • omotajte u prazninu s dodatkom sintetičkog gela deterdženta;
  • Ako pranje u perilici rublja u standardnom načinu nije pomogao, onda obradite zamagljeno područje mekom četkom, navlaženom u posebnom gelu za pranje, a zatim pogodite stvar u vrućoj vodi.

Često se događa da povlačenje svježeg razvoda iz tvari bojenja nije moguće. Doista, uspjet ćete. Moći ćete oprati kapi s tinte na haljini u uredu. Nakon što je došao kući, kalorijska tvar će se već osušiti i da se riješi od mrlja, morat ćete uložiti više truda i primijeniti složenije i radikalnije mjere.

Dakle, ako se razvod iz tvari lijevanja na temelju vode osuši, možete koristiti jedan od sljedećih načina za uklanjanje oštećene boje:

  • Uklonite mehanički. Tupitan ravan predmet može se pokušati uredno "komad-u-komad" kako bi se pokupila osušena prljavština. Kao takva stavka, možete primijeniti datoteku noktiju, a sama noktiju se može koristiti za mala mjesta.
  • Izrežite gornji sloj tvari za bojenje na licu mjesta. Sharp nož ili oštrica uredno se odrezati, razmislite o gornjem sloju, a zatim zavaravajte ostatke kontaminacije s ne-torbicom. Operite proizvod u pranje pomoću posebnog praha.
  • Iskoristite otopinu acetona, benzina ili "bijelog duha". Navlažite meku spužvu u benzinu, acetonu ili "bijelom duhu" otopinu i omotavanje. Zapamtite da ove tekućine nisu prikladne za sva tkiva. Prije uporabe, trebali biste pokušati obraditi tkaninu na neupadljivo područje vaše haljine. Protegnite proizvod u pranje pomoću sintetičkog gela za čišćenje.

Članak o temi: Specifikacije i GOST na PVC vratima

Troši se za pamćenje da se svako djelo s benzinom, acetonom ili "bijelim duhom" treba provesti s dobrom ventilacijom.

Nego povući akrilne boje od odjeće

Akrilni materijali naširoko se koriste za bilo koji radovi na izgradnji i završnu obradu, kao iu umjetničkoj umjetnosti. Akrilna prevlaka se vrši na temelju poliakrilata pomoću kopolimera, koji stvaraju oblaganje filma na površini.

Kako donijeti mjesto od boje od odjeće kod kuće

Takvi premazi u izvornom obliku se lako mogu razrijediti tekućinom, ali nakon sušenja postaju otporni na otapanje.

Shvatimo kako ispravno ukloniti različite vrste mjesta iz akrilne boje:

  • Ako je razvod iz akrilne prevlake potpuno svježe, onda, bez gubitka vremena, morate operiti kel od proizvoda s vodom.
  • Ako je kontaminacija slabo isprana i ugrožena, ekonomski sapun će pomoći. Operite mjesto, zamagljen akrilnim kelom, pod mlazom hladne vode koristeći ekonomski sapun ili bilo koji drugi sintetski prah za pranje. Za veću učinkovitost brinite se nečistoću s neželjenom četkom.
  • Ako je zagađenje već uspio osušiti, onda morate izrezati gornji sloj smrznutog akrila s oštrim nožem s oštrim nožem, a ostaci se smatraju četkom.

Kako donijeti mjesto od boje od odjeće kod kuće

Vrlo je važno ne pokvariti tkaninu kada koristite oštricu ili nož. Stoga se svi rade na čišćenju akrilnog onečišćenja treba provoditi s dobrom osvjetljenjem i uredno.

  • Specifična tekućina otapala za akrilne kontaminante. Takva se tekućina može kupiti u građevinarnicama i trgovinama s kemikalijama kućanstava. Vrlo je važno odabrati prikladno otapalo pod vrstom akrilne tvari na cvjetovima. Kada se primjenjuje strogo slijedite upute proizvođača navedene na stražnjoj strani boce.

Za većinu sličnih tekućina otapala, metoda primjene je vrlo jednostavna: sipati malu količinu tekućine na osušenu tvar i pričekajte nekoliko minuta. Nakon isteka određenog vremena proizvođača, zaslađen spužvom umočen u istom rješenju. Ako je trag iz akrila potpuno premjestio, a zatim operite nešto u preporučenom načinu rada pomoću sintetičkog gela za pranje.

Budite oprezni, većina tekućina otapala ima kaustičan miris. Sva rad sa sličnim sredstvima preporuča se provoditi u dobro prozračenoj sobi.

  • Ako ne postoji mogućnost kupnje posebnog alata za uklanjanje akrilnog stupca, možete koristiti jednu od home metoda: uzmite jednu žlicu od 9% ocata i pomiješajte s jednom čašom vode. Nanesite dobivenu tekućinu uz pomoć spužve do zamagljenog mjesta i povucite malo. Protegnite proizvod kao i obično pomoću praha deterdženta.
  • Još jedan od home metoda za uklanjanje suhih akrilnih tvari je upotreba glicerola. Uz pomoć spužve, nanesite glicerin na zagađenje i ostavite tako stalak za 3-4 sata. Nakon određenog vremena, obradite pripremljeno mjesto sa sapunom otopinom. Zamotajte nešto na preporučeni način.

Članak o temi: Polaganje ploča za popločavanje ispod automobila: Tehnološke i površinske zahtjeve

Soap otopinu se može pripraviti iz jedne od sljedećih komponenti: sapun je ekonomski, gel za pranje posuđa, tekući gel za pranje.

Što pasti ulje i emajlove boje od odjeće

Koliko često ne gnjavić na vašim kapljicama od umjetnosti ulje? Ljeti možete lako ostaviti stazu na jakni ili hlačama stisnute na oslikanoj trgovini, dodirujući svježe obojenu ogradu ili prolaz.

Nemojte žuriti da bacite nešto da pokvarite kel!

Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da se riješite umjetničkog ulja:

  • Pomiješajte u jednakim proporcijama praha za pranje i omekšani maslac. Nanesite nastali Cashitz na hidratizirani zamagljeni prostor i snažno se držite u tkaninu pomoću meke četke. Tritte zamagljeno mjesto dok se umjetničko ulje ne otopi. Zawage hlače, džemper ispod mlaza tople vode, a zatim oprati pomoću sintetičkog praha deterdženta. Ova metoda će biti učinkovita i kada se bave kapljicama od katrana.

Kako donijeti mjesto od boje od odjeće kod kuće

  • Male kapi iz umjetničkog ulja mogu se ukloniti pomoću benzina za upaljače. Navlažite pamučni štapić u benzinu i provedite. Operite stvar u normalnom načinu rada pomoću prikladnog deterdženta. Zapamtite da je sve rad s benzinom za upaljače potrebno provesti u dobro prozračenoj sobi.
  • Aceton ili tekućina za uklanjanje laka na bazi acetona također će biti učinkovit u borbi protiv tragova iz ulja. Navlažite pamučnu kuglu u acetonu i provedite novu obavijest. Ako je ulje već uspio osušiti, onda se pre-kapa malo acetona i daje stajati 5-10 minuta, a zatim obraditi pripremljeno mjesto s pamučnim diskom ili tampon. Protegnite tekstilni proizvod u normalnom načinu rada pomoću sintetičkog praha za čišćenje.

Pažnja, svi radovi s acetonom treba provoditi s dobrom ventilacijom.

Kako donijeti kosu boju od odjeće

Svaka moderna žena želi izgledati privlačno. Korištenje slikanja i kose za kosu nije samo priznanje modi, već i potrebu za većinom žena. Prilikom odabira boja za kosu, prvo se okrećemo zasićenoj i otpornoj boji. To su ove dvije karakteristike modernih boja za bojanje i emulzije kose i predstavljaju glavnu opasnost.

Kako donijeti mjesto od boje od odjeće kod kuće

Uz svaki postupak bojenja, postoji mogućnost stavljanja "klyaksu" na odjeću. Kao i kod bilo koje druge boje, s bojom za kosu, lakše se nositi ako sam ja obavijest svježe. U suprotnom, osušena staza može zauvijek ostati na vašoj odjeći, slikanju tkanine.

Članak na temu: Ključ se pomiče u dvorcu: Kako popraviti

Dakle, što učiniti ako je slikanje pjene ili šašava kose pala na odjeću:

  • Brzo isperite emulziju hladne vode. Bez čekanja na kraju postupka bojenja, isprati zagađenje ispod mlaza hladne vode. Zatim nanesite sintetički deterdžent ili ekonomski sapun na oslikana mjesta, rukovati mekom četkom. Operite stvar s uobičajenim načinom rada u perilici rublja.
  • Na još uvijek svježe staze od bojenja emulzije velikodušno sprej kose poljski i gube tkaninu s mekom četkom, tako da lakovi prodire u tkaninu što je više moguće. Zatim, rastegnite proizvod u perilici kao i obično.
  • Tragovi slikarske emulzije za kosu mogu se ukloniti pomoću vodikovog peroksida. Nanesite peroksid na zamagljeno područje i ostavite 20-30 minuta. Nakon što preporučeno vrijeme istekne, soamon stvar u hladnoj vodi 1-2 sata. Zatim operite majicu ili ogrtač u standardnom načinu rada u perilici rublja pomoću praha za pranje.
  • 9% ocat rješenje je također idealno za borbu protiv starih mjesta s slikarskog pigmenta za kosu. Nanesite otopinu od 9% ocat na cvjetomu i ostavite 20-30 minuta. Isperite proizvod u hladnoj vodi i produžite pomoću sintetičkog deterdženta.
  • Za trajna tkiva i boja, možete isprobati radikalniji način: da se liječi benzinom ili acetonom. Ako ni jedan od ova dva "čarobna" sredstva nije dostupna, onda možete koristiti "bijeli duh". Nanesite jednu od tih tvari na onečišćenje, čitanje i davanje stajati 20-30 minuta. Isperite majicu u hladnoj vodi, a zatim operite gel za deterdžent ili prah.

Zapamtite da se svi rade s benzinom, acetonom ili "bijelim duhom" samo u dobro prozračenoj sobi.

Kako ukloniti boju mrlje od osjetljive odjeće

Ako pigment za kaloriranje pogodi kožnu jaknu, suknju ili hlače, onda se može ukloniti pomoću biljnog ulja. Navlažite pamučnu loptu u suncokretovom ulju i intenzivno provedite ispareno mjesto. Ako je staza iz kase došao u potpunosti, onda očistite preostalu masnu površinu sapunom otopinom. Moguće je pripremiti sastav sapuna na sljedeći način: otopiti malu količinu ekonomskog sapuna u toploj vodi, malo se ohladi otopinu, a zatim se nanesite uz pomoć krpe na masnom mjestu.

Ako je NONA iz pigmenta formirana na svilenoj tkanini ili KaPronu, onda možete se nositi uz pomoć amonijaka alkohola. Navlažite pamučni disk ili tampon u amonijaku alkoholu i pažljivo razmotrite zagađenje iz tkanine. Zamotajte osjetljivu bluzu ili bluzu u skladu s preporukama proizvođača navedene na oznaci.

Čitaj više