Kako napraviti uzorak lambrequina vlastitim rukama: stvaranje crteža i uzorka

Anonim

Windows - oči kod kuće, dajući moderan i šarm. To nije samo inženjerski dizajn koji služi za ventilaciju doprinosi prodiranju prirodne rasvjete u sobu, ali i važan element unutarnjeg dekoracije. Od načina na koji će prozor u zatvorenom prostoru gledati, njegova estetika ovisi u mnogim aspektima.

Kako napraviti uzorak lambrequina vlastitim rukama: stvaranje crteža i uzorka

Uzorak lambrequin.

Prekrasni i moderno uređeni prozori donose atmosferu odmora, radosti i topline. Pojedinačni dizajn prozora može se stvoriti pomoću lambrena.

Pojam vrsta lambrequina

LabReken je ukrašen dizajn prozora ili vrata u obliku horizontalnog tkiva draperije, skrivajući strehe, uokvirivši prozor i pričvršćivanje preko samih zavjesa. Draperion fisura je obično sastav zavjese koji može vizualno mijenjati konture, proporcije prozora i prostorije, ovisno o njegovoj dužini, širini, dizajnu.

Kako napraviti uzorak lambrequina vlastitim rukama: stvaranje crteža i uzorka

Image 1. Uzorak zavjesa za dnevni boravak.

Lambrekvini mogu sakriti nedostatke prozora, vijenaca. Danas brojitelji tržišta nude veliki izbor lambrekina domaćih i stranih proizvođača. Ali sami, oni mogu biti predmet ponosa bilo koje ljubavnice, bit će savršeno uređena s prozorom, dat će joj potpunost i originalnost. Možete napraviti lambrequin uzorak vlastitim rukama. Pročitajte glavne vrste:

  • Teško je bend iz tkiva, utvrđen na zavoj vrpci, pogodni su za interijere u strogom stilu, javnim prostorima, gdje god je potrebno stvoriti proslavu i luksuz;
  • Soft - šivanje iz nekoliko dijelova tkiva, dojam jednog dijela ploča, nabori su sastavljeni i slagani ručno; Soft pogled je više popularan, pogodan za mnoge vrste interijera u svakodnevnom životu, uredima, ormarima, javnim zgradama;
  • Kombinirani elementi benda i mekih vrsta, karakteriziraju varijabilnost.

Izbor vrste lambrekina ovisi o obliku, stilu prozora, vrsti sobe, vrsti tkanine. Ima takve detalje kao što su svag, kolač (ekvator svig), de zabo. SWGA se formira polukrug, zarobljen s naborima, prigušen je za remen lambrena. Torta je ista swag, ali samo uz gornju odluku, koja je rezana za produbljivanje. Srednji dio peroksida. De zabo - detaljni detalj s sklopovima.

Članak o toj temi: Kako ne vidjeti pod da biste eliminirali škripanje drvenog poda u apartmanu

Stvaranje crteža za uzorak

Razmislite o tome kako napraviti uzorak lambrequina s swagom.

Kako napraviti uzorak lambrequina vlastitim rukama: stvaranje crteža i uzorka

Slika 2. zavjese s lambrequinima.

Koristimo:

  • zrakoplovna sklopa;
  • krojenje igle;
  • veo (tkanina za predložak);
  • papir;
  • niti;
  • igla;
  • kreda;
  • škare;
  • čipka.

Iz Vuali napravimo približan model za stvaranje nabora. Rezultat se prenosi na tkaninu za šivanje. Osnova uzorka rezanja je nepopravljiv trapez. Crnci 1/2 trapeza. Mjerimo visinu swag. Tipične svjetiljke u modernim prostorijama su napravljene s visinom od 30-50 cm. Uzmimo visinu od 40 cm, množe se s 3, koeficijent preklopa: 40x3 = 120 cm - određuje visinu trapezij. Sljedeći parametar je 1/2 gornjeg peroksida, vrh trapeza. Gledamo vaš vijenac, određujemo željeni broj kolača, udaljenosti između nabora iz dijelova. Za naš detalj, dobra širina bit će veličina 35 cm, udaljenost AB je jednaka Z5 cm, dubina prvog puta je 5-7 cm.

Kako napraviti uzorak lambrequina vlastitim rukama: stvaranje crteža i uzorka

Image 3. Opcija zavjesa s lambrequinima.

Na crtežu smo stavili točku A1. Premjestimo visinu prijelaza na dubinu puta, stavite točku B1. Dalje, izračunavamo duljinu slanoateralne utakmice, pomoću kabela simulirajući viseći donji dio peroksida, na montažnom traku učvrstite kabele čipke. Neka najdublja točka odredbi bude 45 cm. Mjeramo udaljenost na dlaku zaključeno između prilagođenih igle, rezultat je podijeljen s 2. Od točke u okomitoj liniji se provodi. Posebni segment, to je 1/2 duljine kabela, označavamo točku G. Povezujemo ga od B1 pomoću polukruga. Kao rezultat toga, formirano je 4 osnovne točke za uzorak: A1, G, B, B1. Daljnje b i g su spojeni, ispada 1/2 uzorke.

Da bi se povećanje prijelaza bilo dobro, podmazati tkaninu za predložak pod kutom od 45 °, pritisnemo uzorak, segment A1B1 je napravljen na zavoju, stvaramo dodatak za šavove od 1,5 cm , odrezali smo trag na tkivo i na montažnoj ploči. Niz okomitu, služi orijentiru za sredinu peroksida kako bi se izbjeglo izobličenje.

Članak o temi: obrt od slame za vikendice

Na montažnom traku pričvrstite gornji slučaj, a zatim orijentir (oznaka) kombiniramo od sredine peroksida. Popravite igle s ruba tkanine, odlazeći od ruba od 9 cm. Oblikujemo prvo preklop, ojačajte ga s igle. Nabirnik je ručno poravnato, sredina treba biti strogo smješten iznad okomitog crta. Stvorite nabore na ramenu, popravite igle. Moraju biti iste dubine od 5-7 cm.

Stvaranje predavača za tkaninu

Zatim se udaljavamo od ploče, procjenjujemo nabore. Rame s najboljom kvalitetom ušiva se malim šavovima iza igla. Povlačimo se od šava na 2 cm, odrezali smo višak tkanine, uklanjamo predložak, uklanjamo oznaku, igle, tkaninu koju presavimo u sredini, drugo rame je rez. Kalupi bi trebali biti simetrični. Tkanina je postavljena, udarom s željezom. Ispalo je uzorak peroksida, uz pomoć stvaranja broja potrebnih kolača, izračunavamo količinu tkanine.

Kako napraviti uzorak lambrequina vlastitim rukama: stvaranje crteža i uzorka

Lambrequin crtanje.

Lambrequin uzorak može izgledati na slici 1. Stvoren je za prozor s unutarnjim vijencem 280 cm, duljina poda iz poda do vijenca bit će 260 cm. Lambren se sastoji od 1 savršenstva od 8 nabora i 2 Swolsteri na 8 nabora, duljina ovalnog, koja je tvosta kolača - 340 cm; Visina peroksida je 60 cm, širina širine 90 cm, visina 100. Na slici s lijeve strane, sklop sastava zavjese.

Druga opcija uzorka - na slici 2. Lambrekin je stvoren za prozor s 200 cm cornice 200 cm. Sastoji se od 3 plaće s duljinom od 40 cm, 35 cm, 30 cm. Duljina ovalnog, koja tvori Prva SWG, je 180 cm, drugi -160 cm, treći - 140 cm. na lijevoj strani u crtežu sklopova zavjesa.

I još uvijek je moguće izrezati lambrequin, kao na slici 3. stvoren je za prozor s duljinom kornjača 260 cm. Sastoji se od 3 jednake pristojbe u 8 nabora, veličine vagona: gornja duljina je 61 cm, Niže u ravnoj liniji 121 cm, visine 140 cm, 2 de zabo s dimenzijama 120x105x50 cm. Lik lijeve strane daje sklop sastava zavjesa.

Članak o temi: zavjese u vrtiću - pravimo pravi izbor

Proizvedeni sastav zavjesa može se promatrati kao u slikama 4. Romantična zavjesa sastav, stvarajući jedinstvenu ljepotu, osjećaj udobnosti i odmora, ukrašen nevjerojatnim mekim tipom lambrena. To čini 4 plaće i 2 de zabo.

Moderne pripravke zavjese s Lambrequinima savršeno nadopunjuju prozor, donijeti ljepotu, originalnost, izražajnost u unutrašnjost.

Čitaj više