Kako je drveni okvir prozora izrađen vlastitim rukama

Anonim

Većina ljudi ima majstora za promjenu prozora i umetnite plastične ili aluminijske okvire. Njihov glavni nedostatak je relativno visoka cijena i potreba za korištenje posebne opreme pri sastavljanju. Je li moguće napraviti okvir prozora vlastitim rukama? Što trebate alate i materijale za to?

Kako je drveni okvir prozora izrađen vlastitim rukama

Slika 1. Drveni okviri su ekološki prihvatljivi i imaju nisku toplinsku vodljivost.

Uostalom, za glaziranje seoske kuće ili prozora, staklenik ne mora nužno instalirati plastični okvir - samoproizvodni dizajn stabla je vrlo prikladan.

Što trebate pripremiti

Za proizvodnju domaćeg drvenog okvira morate kupiti potpuno suho drvo u obliku šipki ili njihove ljepljene opcije. Za proizvodnju okvira, mnogi koriste Phanneur.

Prilikom odabira materijala morate uzeti ploče s presjekom 5x15 cm ili 5x5 cm. Sljedeći pomoćni dijelovi i materijali će biti potrebni:

  • ljepilo stolar;
  • Hladnjaci metalnih prozora;
  • staklo.

Trebate crtanje i alate za stolarije: pile, dlijeto, čekić. Nakon što je sve kupljeno i pripremljeno, možete nastaviti s radom.

Kako je prozor drveni okvir izrađen vlastitim rukama od barova

Kako je drveni okvir prozora izrađen vlastitim rukama

Crtež okvira.

Vrlo dobar materijal za rad, često se koristi u građevinarstvu - je lijep drveni bar. Također se može koristiti i njegova konvencionalna verzija od punog drva, ali vjerojatnost gubitka oblika oblika povećava se zbog učinaka atmosferske oborine. To se može izbjeći ako pokrijete stablo s posebnim zaštitnim sastavom.

Tehnološki proces proizvodnje strukture sastoji se od sljedećih koraka:

  1. Prva stvar čini prozorsku kutiju. Da biste to učinili, u ploči od 5x15 cm, žljebovi tako da ploča postaje slična profilu na slovom "G". Takav češalj je potreban za nepropusnost budućeg prozora.
  2. Točno je izračunao veličinu dizajna i početi rezati ploče, a svaki od njih treba podijeliti na četiri dijela željene veličine, a međusobno su međusobno povezani. Najpouzdanija opcija za takvu montažu je korištenje šiljaka i žlijeba. Za brzi proizvođač, potrebni su sljedeći alati: dlijeto, čekić i pile za ruku ili električni mlin. Udovi se izrađuju na okomitim dijelovima okvira. Na horizontalnim segmentima Pinp šiljci. Nakon proizvodnje svih ovih dijelova, oni nedostaju s čađom i kombiniraju dijelove kutije, bez zaborava da se uočavaju s metalnim ugljenom na 90 ° točnosti svih spojeva.
  3. Sljedeća faza rada je ojačati u kutovima krajeva okvira posebnih prozora stanova. Oni se stječu na građevinskom tržištu ili u trgovini, te su potrebni za željenu kutiju krutosti.
  4. Dajte ljepilo neko vrijeme da izgubite težinu i nastavite s proizvodnjom okvira za pokretni dio prozora. Bar za to treba imati manji presjek nego za prozorsku kutiju. Stoga se njegov poprečni presjek smanjuje s takvim izračunom, tako da se jaz između okvira i glavnog okvira bude u rasponu od 0,1 do 0,2 cm.
  5. Spojite dijelove okvira u istom redoslijedu i pomoću šiljaka i žljebova, kao što je gore opisano u proizvodnji prozorske kutije.
  6. Nakon potpunog montaže unutarnjeg dijela prozora, pričvršćena je na kutiju s petljom. Prije toga, morate umetnuti stakleni list, iako se to može učiniti nakon što se okvir bude u potpunosti sastavljen vlastitim rukama.

Članak o toj temi: Kako napraviti nove godine zavjese: Opcije dizajna

Dizajn je spreman za rad (sl. 1).

Proizvodnja prozora šperploča

Kako je drveni okvir prozora izrađen vlastitim rukama

Shema sklopa okvira prozora.

Ako pokušate napraviti kod kuće profil okvira proizvođača tvornice, onda možete pokvariti kupljeni materijal.

Stoga, kako bi se uklonio ovaj problem, okvir se može izraditi od traka narezanih iz šperploče.

Za to je dovoljno imati četiri takve pruge koje trebaju biti povezane s pravokutnikom. U isto vrijeme, ne zaboravite postaviti ravno kut na kraj dizajna s mjernim kompletom. Da biste dobili željeni profil okvira, sa svojim vlastitim rukama prikupljaju se iz nekoliko takvih pravokutnika koji imaju različite širine.

U isto vrijeme, ne zaboravite napraviti točna mjerenja, inače će dizajn dobiti paket. Takav "hibridni" način iz šperploča može se dobiti prozorima s profilom slike.

Ova metoda je pogodna za gluhe i višestruke dizajn prozore koji sadrže jedan, dva ili tri reda stakla. Za okvir s jednim barom, dovoljno je imati 8 šperpločanih bendova povezanih u 2 pravokutnika. Da biste osigurali staklene ploče, drugi sloj bendova treba imati širinu manju od prvog pravokutnika.

Dobiveni dijelovi su pričvršćeni samoizvladi.

Ako su umetnuti dva ili tri reda naočala, svi dijelovi su zaglavljeni s ljepilom stolarije.

Potrebni alati i materijali

  1. Drvene šipke i ploče.
  2. Šperploča.
  3. Staklo.
  4. Ohladi metala prozora, ručke.
  5. Teško ljepilo.
  6. Pile.
  7. Prozore.
  8. Pila.
  9. Drizeli.
  10. Čekić.
  11. Električna bušilica s rezačem.
  12. Rulet.
  13. Metalni vladar.
  14. Korolnić
  15. Olovka. Papir (za crtanje prozora).

Učinite okvire prozora samostalno svatko tko ima početne vještine rada s alatom i želju da učine nešto s vlastitim rukama. Glavna stvar ne smije biti lijena.

Čitaj više