Fleksibilan postolje: Kako se savijati za podove, stručne savjete

Anonim

Fleksibilan postolje: Kako se savijati za podove, stručne savjete

Prilikom popravka podne obloge, ugradnja postolja, koja zatvara utor između zida i pod je okupiran. Ako perimetar sobe ima stroge obrise i ravne linije, izbor dekorativne daske neće biti težak.

U slučajevima kada su erkers, polukružni niši ili stupci korišteni u rasporedu, fleksibilan postolje je korisno. Različiti stilovi i dizajner rješenja u suvremenoj konstrukciji prisilili su proizvođače građevinskog materijala na razmišljanje o provedbi ideje lako fleksibilnog profila.

Vrste i metode ugradnje

Fleksibilan postolje: Kako se savijati za podove, stručne savjete

Materijali koji se koriste za proizvodnju izravnog postolja, u pravilu, mijenjaju oblik vrlo loše. Stoga su dizajnirani fleksibilni postolje od plastičnih materijala, sklon deformacije pod djelovanjem mehaničkog tlaka ili toplinske obrade i na prodaju.

  • polivinil klorid;
  • poliuretan;
  • na plutu;
  • "Tekuće stablo".

Uz iznimku potonjeg, sve vrste mekih ukrasnih granica montirane su 3 na moguće načine:

Vrsta instalacijeProcesna tehnologijaSpecifičnost
Na ljepiloNajlakši način za instalaciju. Brand ljepilo koristi se proizvođač profila ili bilo kojim tekućim noktima. Ljepilo se preporučuje za pričvršćivanje spojnih i kutnih elemenata s bilo kojim vrstama tipova instalacije glavnog profila.Značajan minus: kada čišćenje takve postolje je lako kucati. Ako možete, to je bolje da dodatno popravite profil samoizvlaštenjem.
Na stijevimaNa udaljenosti od 0,3-0,5 m od drugih, montažni isječci su pričvršćeni na zid na vijku za točenje. Tada je fleksibilna podna postolja obučena na isječak i fiksiran je s laganim pritiskom na zvuk klika.Isječci je važno pričvrstiti strogo okomito, na jednoj razini s poda. Ako vertikalna površina ima prekid u nekoliko smjerova za jednu duljinu profilnog štapa, tada se ova metoda instalacije ne preporučuje
Na noktimaInstalacija se postavlja iz kuta, s korakom od 0,4 m izbušenih rupa u zidu iu glavnom dijelu profila. Tada je talica začepljena u zid, koji je baza fiksirana pod oblogom.Slijedite liniju horizonta pričvršćujući bazu s kabelskim kanalom.

Članak na temu: Drveni ležaj Učinite to sami: korak po korak upute

PVC postolje

Fleksibilan postolje: Kako se savijati za podove, stručne savjete

PVC je dobro očekivati

PVC-ovi su izrađeni od izravnih i savijajućih profila. U isto vrijeme, vrijedno je napomenuti da će linearni izbor zakrivljenosti biti pogodan za manje zakrivljenosti, prilično je dobro dodijeljen hrapavi.

Neke vrste direct poda PVC profili mogu biti savijeni u određeni radijus, ali kako bi se izbjegli nepotrebni troškovi, bolje je ne eksperimentirati i kupiti model fleksibilnog postolja.

PVC Plinth je u obliku trake (samoljepljiva i bez adhezivne baze) i profil za ugradnju isječaka. Ribbon se prodaje u rolama mješam rute. Za svojstva na promjenu u smjeru, ponekad se naziva pločastom vrpcom.

Postoje jednostavne i samoljepljive vrste trake na prodaju. Za pouzdanost potonje instalacije bolje je koristiti dodatnu fiksaciju. Ova vrsta materijala proizvodi se u različitim visinama: od 40 mm do 150 mm.

Vrpce malih dimenzija ponekad se koriste za dekorativno sučelje radne površine stola sa zidom kuhinje.

Fleksibilan postolje: Kako se savijati za podove, stručne savjete

Profil rehanta zagrijan u vrućoj vodi

Upute o tome kako saviti plastične postolje i instalirati ga:

  • Isječci su pričvršćeni na zakrivljeno područje;
  • Profil se zagrijava u vodi na temperaturi od oko 800s, doseže željeno stanje, profil se može pretući u bilo kojem kutu;
  • Pinnotes tražene duljine se izrezuju;
  • Profil se sjedi na privitcima i hlađe, uzimajući potreban zaobljenost.

Poliuretanski profil

Fleksibilan postolje: Kako se savijati za podove, stručne savjete

Poliuretan se može oslikati

Ovisno o sastavu, poliuretanske polukružne postolje ima malu težinu, odličnu fleksibilnost i jednostavnost ugradnje. Dodatni bonus je da se profil može obojiti u bilo kojoj boji.

Instalacija vodstvo iz kuta, pred-obuhvaća profil pod kutom od 450 ° C. Prije instaliranja provjerite je li dostan profil u kutu točnost. Zatim se ljepilo nanosi na stražnju stranu postolja od 2 trake. Profil se pritisne uz zid, dajte vrijeme za sušenje i nanesite malu količinu ljepila s pištoljem s pištoljem. Nakon čega se konačno pritisne postolje.

Višak ljepila odmah uklonite. Profil ima nultu apsorpciju vode, tako da se može instalirati na mjesta s visokom razinom vlage.

Cork

Fleksibilan postolje: Kako se savijati za podove, stručne savjete

Fleksibilna podna postolja može se izraditi na temelju prirodnih materijala, na primjer, iz prometnog zastoja.

Članak na temu: cvjetni vrt: neki jednostavni načini

Glavna prednost takvog profila je njegova ekološka prijateljstva. Takav plint može biti izvrsna završna granica za putovanje u promet.

U ovom trenutku građevinske trgovine nude cork plijen i profil furnira. U isto vrijeme, gornji sloj je furnir prirodnog vrijednog drva. Zahvaljujući modernim tehnologijama, ovaj se profil ne boji visoke vlažnosti i otpornog na mehaničke učinke.

Profil Cork je jednostavan za obradu i instalaciju. Za instalaciju možete koristiti bilo koji ljepljivi sastav, materijal ima izvrsnu adheziju.

Instalacija pluta pluta se temeljno razlikuje od instalacije plastičnih vrsta. Prije instaliranja, vrijedi otvoriti profil laka. Montaža postolja može biti na bilo kojoj vrsti prikladnog ljepila. Pripravak se nanosi na stražnjoj strani kontinuirane trake postolja i čvrsto pritisnuta uz zid. Da biste izbjegli gornji utor između profila i zida, kada instaliranje može privremeno popraviti skrom trakom. Za detalje o instalaciji različitih vrsta postolja potražite u ovom videozapisu:

Tekuće stablo

Fleksibilan postolje: Kako se savijati za podove, stručne savjete

Suvremena tehnološka sredstva - kompozit drva-polimera na bazi drvenih čipova, modifikatora i polimera. Ovaj proizvod je vrlo ekološki prihvatljiv, jer šume u svom sastavu od najmanje 90%. U isto vrijeme, ima veliku mobilnost oblika.

Značajan nedostatak da se kreće masa vrlo brzo učvršćuje u zraku. Stoga bi montiranjem podne postolja tekuće stabla trebalo biti posebno pažljivo. Instalacija zahtijeva vještine. Prodaja materijala pakiran u briketima. Nemojte raspakirati sve odjednom. Pokrenite instalaciju je bolja iz ugla, otvaranje 1 paket u isto vrijeme. Pojedinosti o tome kako instalirati fleksibilan postolje oko složenih obrazaca, pogledajte ovaj videozapis:

Imajte na umu da tekuće stablo neće u potpunosti ponoviti olakšanje zida, pa s velikim brojem zavoja u malom području, nije racionalno koristiti takav postolje.

Odabir i izračun plinte

Fleksibilan postolje: Kako se savijati za podove, stručne savjete

Na prvi pogled, izbor veličine i boje plinte ne može imati snažan učinak na pogled na sobu u cjelini. Ali kupujete i instalirate postolje, definirate mnogo godina:

  • sposobnost uklanjanja žica inženjerske komunikacije na kabelske kanale;
  • Snaga zaštite od prikupljanja kućanstva prašine u kremama između poda i zida;
  • Koliko će ozbiljna barijera između pozadine i vode tijekom mokrog čišćenja.

Visina temeljnog poda određuje se na temelju visine stropova i područja prostorije. Što je više prostora više, širi morate pokupiti granicu.

Duljina materijala potrebnog za kupnju određuje se na temelju vrijednosti perimetra. Uzmite širinu otvora vrata od ove vrijednosti i dodajte 1,5 metara na rez. Boja profila obično se bira u tonu podova ili u boji vrata platforma.

Članak o toj temi: Projekti pjene Blok garaže - planiramo kuću za automobil

Čitaj više