Kate kuće iz dvije sobe s WC-om i tušem

Anonim

Često je stečena zemlja dio polja s brojem korova. U borbi protiv "divlje flore", potrebno je za neku vrstu utočišta - opustiti se, dobiti snagu za novu fazu borbe. Izgradite kuću u čistom području nije najrazumnijeg pothvata, toliko razmišljaju o privremenom stanu. Ako volite udobnost, čak iu polju, DACHA dvosobni spremnik u zemlji s WC-om i tuš je jedan od najboljih opcija.

Materijali

Iako je mnogo na tržištu građevinskog materijala, koristi se samo najlakši, praktičniji i jeftini se u izgradnji kabina. Dvostruke kabine se u početku tretiraju kao privremena opcija - u planovima za izgradnju kuće. Ali struktura često tako čvrsto "raste", koja je ili pansion, ili ljetna kuhinja, ili koristiti neki drugi način. Dakle, čak i ako su odlučili da je to samo privremena opcija, odaberite materijale i veličine na temelju više praktičnosti.

Kate kuće iz dvije sobe s WC-om i tušem

Zemlja kuća se najprije pojavljuje na parceli

Drvo

Najčešće, temelj u našoj zemlji izgrađen je od drva. Oni nisu tako hladni zimi, a ne tako vruće ljeti. U drvenim zgradama, potrebna razina vlage je nespreman. Stoga se osjećamo ugodnije u drvenim kabinama.

Dostojanstvo drvenih kućanstava je njihova mala masa. Postoje takve strukture čak i na teretnim gumama ili izgrađene na međusobnim građevnim blokovima. I osjećaju se normalno. Općenito, drvena kuća kućanstva s WC-om i tušem je dobra opcija.

Kate kuće iz dvije sobe s WC-om i tušem

Drveno kućanstvo s WC-om i tušem - najčešći opcija

Ali tako da je struktura u redu, potrebna je redovita njega za drvo. Potrebno je nastaviti zaštitni i dekorativni premaz. Što će biti - slika, laka, drvo za drvo - odlučite za vas, ali je potrebno ažurirati premaz. Frekvencija - jednom godišnje, svaka dva ili tri godine. To ovisi o vrsti premaza. Ulja se obično ažuriraju jednom svake dvije ili tri godine, boje i laka - jednom godišnje ili dvije. Ova potreba je daleko od sretnih. Prvo, troškovi laka / boje, drugo, vrijeme za uklanjanje starog premaza i primjenom novog (nije potrebno ukloniti ulja, u tom slučaju je premaz jednostavno ažuriran).

Bitan nedostatak drva je njegova opasnost od požara. I teško je nositi se s njom. Naravno, prije izgradnje, materijal je impregniran s antipirenima, ali ako je osvijetljen, to ga neće spasiti.

Metal

Metalne kabine su vatrootporne, ali to je neugodno živjeti u njima. Prvo, ventilacijski sustav je potreban. Za Avoine Kućanski otvaranje prozora vrata je daleko od uvijek. Stoga se ventilacija mora pobrinuti. Učinite ga u tako maloj strukturi je lako, ali to su dodatni problemi i troškovi.

Kate kuće iz dvije sobe s WC-om i tušem

Metalna kućica Dvosobne stanice s tušem i WC-om

Osim toga, s smanjenjem temperature, postaje vrlo hladno u metalu bivši i teško ga je zagrijati - metal brzo ploči toplinu u prostor. Ali ljeti u takvoj zgradi previše vruće. Sunce dijeli površinu i nadevanje je nevjerojatno. Čak i ako na ulici nije vruće. Djelomično spasiti situaciju može se istegnuti tenda, ali rješenje će samo djelomično pomoći. Sunce će je i dalje zagrijati, iako u manjoj mjeri.

Još jedan nedostatak takvih stanica za vikend je velika masa. Nećete ga staviti na blokove šljake - trebate čvrsti temelj koji može izdržati masu metala i situaciju unutar. Osim toga, također treba biti oslikana. Jer bez boje metalne hrđe, i zato što je izgled također važan.

Druge opcije

Drvo i metal - daleko od samo materijala iz kojih možete napraviti ljetne kuće. Kopije od drugih materijala na prodaju su rijetko dizalica, ali ih možete izgraditi vlastitim rukama za nekoliko dana. Ako imate iskustva, to vam nije teško, a ako nema iskustva, to će biti. Dobar trening, koji će biti koristan u budućnosti. Ako ne namjeravate izgraditi kuću, ne namjeravate graditi, onda će morati staviti sjenicu na mjesto, a zatim napraviti klupu, dječji kutak ili nešto drugo. Da, i da će graditelji dovršiti nedostatke. Stoga je neovisna izgradnja hotela dobar početak.

Članak o temi: Valjane zavjese u djece: Savjeti za odabir

Dakle, to je ono što još može učiniti kućanstvo za vikendicu:

  • Izgraditi na okvir tehnologije. Stalci mogu biti metalni ili drveni, kućište je materijal otporan na vlagu (osp, šperploča otporna na vlagu). Izolacija - obično mineralna vuna, ali može biti polistirena pjena.

    Kate kuće iz dvije sobe s WC-om i tušem

    Spreman okvir

  • Sendvič paneli. Ovaj materijal je vrlo pogodan za izgradnju izoliranih hozptroops. Zidovi su odmah izolirani završnim obradom. Minus je dva sloja metala s izolacijom unutra.

Od tih materijala dobivaju se montažni objekti. Ugodnije će postojati u kosturu. Ako postoji planiranje za dugoročnu osnovu, to je najbolja opcija. Ako postoji kuća za kućanstvo nakon izgradnje kuće uvučena u komunalnu sobu, vaš izbor je sendvič ploča.

Zemlja 2 spavaće sobe mijenja se s WC-om i tušem: Veličine i raspored

Najoptimalnija opcija za vrt ili vikendicu je DACHA dvosobni u zemlji s WC-om i tušem. U biti, ovo je već mala seoska kuća. I funkcionalnost i na tom području, te za praktičnost rada. A to je ono što naručite kuću istog područja, to će vas koštati 25-30% skuplje od hotela. To su zanimljive značajke.

Kate kuće iz dvije sobe s WC-om i tušem

Hrana za dvije sobe s odvojenim ulazima

Dimenzije: Što je prikladnije

Normalna širina ormarića je 3-3,5 metara. S ovom širinom sobe funkcionalno je i prikladno. Čak i ako je duljina kabine 6 metara, možete povrijediti usred toaleta s tušem, a na stranama, ležaljke.

Kate kuće iz dvije sobe s WC-om i tušem

Zemlja 2 spavaće sobe mijenja se s WC-om i tušem 6 * 3 metra

Hrana s tušem i WC-om je zgodan - sve potrebne sobe u krovu Onaoy. Pogotovo vam vrijednost tijekom kiše, rano u proljeće ili jesen. Ali ako je duljina prikolice samo 6 metara, sobe su uske - dva metra ili tako.

To će biti prostranije u sobama ako je duljina hotela će biti 8 metara. Ne možete povećati širinu. Tada su sobe već oko 9 kvadrata, što je već dovoljno za ugodan život. To jest, DACHA DACHA DACHA s WC-om i tuš u idealnom slučaju trebaju imati veličinu od 3 * 8 metara.

Optimalne dimenzije: dolazi iz ekonomske izvedivosti

Dakle, odlučili smo da minimalna veličina DACHA dvosobne stanice zemlje s WC-om i tušem - 3 * 6 metara, udobno 3 * 8 metara. Ali postoje neke nijanse.

Vidi, u "čistom" obliku, uzimajući u obzir debljinu zidova unutar sobe bit će širok oko 2,5-2,6 metara i duljine 2,8-2,6 u duljini od osam metara prikolice. Slažem se, to nije dovoljno. Možete staviti samo krevet u takvu sobu. Između zida i njegovog naslona ostat će vrlo uski prolaz koji se ne može koristiti. Prije kreveta (jedan sat) također ima vrlo malo područje u kojem možete stisnuti mali krevetni stol / prsa.

Kate kuće iz dvije sobe s WC-om i tušem

Film 5 * 4 - prostori su dovoljni za ugodan raspored života

Dakle, ako je moguće, vanjska širina je poželjno povećana na 3,5 metara. Sa stajališta rada, to je prikladno, ali je ekonomski neprofitabilan. Ne samo u povećanju broja potrebnih materijala. Povećat će se, ali ne mnogo. Stvar je u velikom broju obrezivanja, što će se dogoditi. Standardne ploče i duljina drva - 6 metara. Tako je optimalna veličina 3 za 6 metara. Ali, kao što su otkrili, on nije jako ugodan. Uz duljinu mjesta od 8 metara, nalazi se 4 metra. Tako je druga optimalna veličina, koja bi trebala imati dvostruku dvosobnu bivšu s WC-om i tušem - 8 * 4 metra. U ovom slučaju, broj obrezivanja bit će vrlo beznačajni. Tako da troškovi neće previše.

Ako vam se čini da je takva opcija prevelika, možete ići na drugi način - kupiti dio građevinskih materijala Malomersa - 2 metra ili one kriške koje trebate. Oni su na svakoj pilani i budući da su ravnoteža, cijena po kocku je znatno manje. Dakle, povećanje tog područja također može pomoći u smanjenju troškova građevinskog materijala.

Kate kuće iz dvije sobe s WC-om i tušem

Minimalne veličine kabina s tušem i WC-om - 4 *, 5 m

Široke kabine imaju samo jedan nedostatak: možete samo provesti uz dopuštenje prometne policije:

  • Ako je širina do 2,55 metara, dozvole nisu potrebne.
  • Od 2,55 m do 3,50 m - pisano dopuštenje.
  • Više od 3,55 metara - popraćeno je prometnim policijskim strojem.

Možete vas samo dotaknuti ako ćete ga negdje prenijeti ili ste spremni za kupnju. Ako ga gradite ili naručite na tvrtku, ne biste trebali brinuti.

Mogućnosti planiranja dvosobnog kućanstva

Jedna od popularnih opcija za korištenje stanica s dvije spavaće sobe za vikend - u istoj prostoriji za napraviti kuhinju i blagovaonicu. I oni čine polu-jar, koja nominalno kanalizira kuhinju i dnevni boravak. Dobra vrata i možda je potrebna grijana particija gdje su naseljene sobe odvojene od tambure i tuš s WC-om. Malo kasnije, bit će jasno zašto.

Kate kuće iz dvije sobe s WC-om i tušem

Country dvosobni domaćinstva s WC-om i 3 * 8 metara tuš. Planiranje je tradicionalni sputum. Teško ga je zagrijati

Ako se planira koristiti kabine u proljeće ili jesen, a bit će 1-2 ljudi za život, najbolje planiranje - ako ulaz nije u sredini (tzv. Dispensers), ali iz jednog od rubova, kao na fotografiji ispod.

Što je takav raspored? Tako da su prostorije lakše posuti. U proljeće i jesen ne možete učiniti bez grijanja. U dozatoru možete okrenuti jedan peć s jednim štednjakom samo jednom sobom. Držite otvorena vrata - ne najbolja ideja, budući da će toplina otići, jer predvorje s otvorenim vratima ne ispunjava moje odredište. Ispostavilo se da će samo jedna od soba biti naseljena.

Kate kuće iz dvije sobe s WC-om i tušem

Ako je jedna od soba prolaz, to će se olakšati

Ali još uvijek postoje opcije:

  • U hladnom vremenu koristite jednu od soba kao hladnjak, spremište, skladište;
  • Stavite dva izvora topline - jedan u svaku od soba;
  • Napravite daljinski tamburu.

Prednosti gore navedenog izgleda u činjenici da se jedna štednjaka može piti gotovo sva kućanstva. Ostaje hladno samo kupaonica. Ali mala količina je lakše zagrijavati. Prije tuširanja možete ukratko uključiti prijenosni izvor topline koji će zagrijati sobu. A ako se voda zagrijava uz pomoć drva titana, onda će prokleti sobu.

Kamere s verandom

Vrlo je zgodan ako postoji čisto pokriveno područje prije kabine - natkrivena veranda. Ovdje možete raditi ili odmor dok je kiša, ovdje možete staviti stol za obroke. To je stvarno vrlo zgodan. Stoga je bolje planirati sve odjednom i temelje učiniti ispod verande istovremeno s kućom. Veranda se može pričvrstiti kasnije, ali će biti objavljeno više. Zaklada će biti odvojena, nepovezana, bit će potrebno misliti kako napraviti krov susjedni.

Kate kuće iz dvije sobe s WC-om i tušem

Može se učiniti još više - ne postoji mjesto na verandi

Veranda se odmah razmatra za cijelu dužinu - od ruba do ruba od južne ili istočne strane. Čak i bolje - učinite ga u obliku slova "G", pokrivajući dvije susjedne stranke. Vjerujte mi, nema mjesta. Usput, dio verande može se ušivati, staviti vrata i koristiti kao spremište / svlačionica. Trg u kabinama je vrlo mala, naći mjesto za pohranu stvari problematične. I tako i vi i mjesto unutra ne trošite, a stvari / alati su dostupni.

Dio verande tada može biti glaziran i uzeti kuhinju ovdje, napraviti blagovaonicu. To je upravo ono što se događa s vremenom. To je doista prikladno, i, po goriju svog ljetnog kućanstva, postupno ćete se povećati, zbrojiti, zadržati.

Odabir temelja i pripreme stranice

Izbor temelja, naravno, ovisi o vrsti tla i dubini zamrzavanja tla u određenoj regiji. No, postoje čak i vrt i zemlja kućanstva - smatraju se privremenim zgradama. Neka "privremeno" stoje i deset godina i više godina ... Stoga je pristup nije kao pri odabiru temelja u kući. Jedan od glavnih kriterija je niski troškovi. Manje je bolje. S ove točke gledišta i razmotriti ovo pitanje.

Kate kuće iz dvije sobe s WC-om i tušem

Izgradnja blokova presavijeni na pripremljenom jastuku - jednostavna verzija temelja za kućanstvo

Zaklada za čišćenje

Kao što je već govorio, kućanstva stoje čak i na gumama i izgrađene na međusobnim građevnim blokovima ili stupovima opeke. Oni doista stoje, kao što imaju malu masu, i zbog mobilnosti dizajna okvira, izdrže svjetlosne veze (ponekad se održava i vidljivo iskrivljuje). Ali, ako radite trijem (nužno na ne-vidljivom temeljima), budite spremni za činjenicu da će svako proljeće morati učiniti nešto - zaostaje, ona se uzdiže, a zatim snižava (u odnosu na kuću),

Kate kuće iz dvije sobe s WC-om i tušem

To nije tako uobičajen način, ali ne radi se gore

Ako vam se sviđa "temeljito i stoljećima," odmah napravite zakladu vijka ili pilot. Za jednostavnu konstrukciju, ovo je savršena stabilna opcija. Nije prikladno za kupanje ili stjenovite tla. Ali kamenje će ići na stjenovitim tlima, a razgovor je općenito odvojen s plutajućim - postoji samo štednjak bez mogućnosti.

Kate kuće iz dvije sobe s WC-om i tušem

A to je za ljubitelje zaliha pouzdanosti za svakoga - temeljni temelj s bacanjem metalne cijevi

Sada po broju potpora. Zemlja dvosobni stanice s WC-om i tuš od 3 * 6 metara mogu stajati na 4 nosača u kutovima. Za duže - 7-8 metara - još uvijek trebate podršku u sredini duge strane. Ukupno - 6 komada. To ne ima smisla - podržava sposobnost ovih više nego dovoljno.

Priprema mjesta

O ovoj fazi često zaboravljaju ili smatraju beznačajnim. Uzalud. Troškovi nisu toliko veliki, ali prednosti su očite. Što je potrebno:

  • Uklonite cijeli sloj plodnog tla, uzmite ga barem na visokim ležajevima, čak i preklopite negdje za daljnju uporabu.
  • Uklonite ostatke biljaka, kamenje, korijenje.
  • Poravnajte, uhvatite.
  • Ulijte sloj ruševine, mijenjajte.
  • Ulijte sloj pijeska, mijenjajte.
  • Dalje, možete staviti podršku za domaće (gume, građevni blokovi, kamenje).

    Kate kuće iz dvije sobe s WC-om i tušem

    Priprema web-lokacije je bolje ne preskočiti

Zašto sve to učiniti? Tako da ispod ormarića, močvara i nije počela trunuti ostatke povrća i životinja koje su sadržane u plodnom sloju. Fenomen je vrlo neugodan i nakon što se bivši opskrbljuje i uhvaćen, teško je nestajati. Bolje je eliminirati sam mogućnost nego da se nosi s posljedicama.

Druga instalacija postavka plus na pripremljenoj platformi je manja od mogućnosti da će "voditi" tijekom proljetnog savijenog. Ova značajka neće vas ometati osim ako ste ugradili puno na hrpe (vijak ili osigurač). Sve ostale "lagane" opcije podliježu ovom fenomenu.

Uređenje kabine unutar

Vrlo važna točka - kako odvojiti kabine unutra. Želim biti lijepa, praktična i jeftina. Odmah je vrijedno reći da je pronalaženje odgovarajuće opcije teško. Neki od zahtjeva obično se zanemaruju. Opcije su ono što:

  • Zatvorite na brodu ili klapni. Lijepa i praktična, ali, nažalost, nije sukladno.

    Kate kuće iz dvije sobe s WC-om i tušem

    Unutarnji raspored kabina - bolji drveni materijal

  • Slušajte list materijala, nadvožnjak s pozadinom. Jeftini i lijepi (možda), ali nepraktični. Pozadina je brzo prljava, morate često prevesti. I odmah recimo da u hotelu, čak i uz najteže uštede, ne koristite vlaknasto ploču kao kućište. Malo je vjerojatno da će se domestka stalno zagrijati, a od vlage, vlakna ploča vodi po valovima, a izvorni oblik ne prihvaća početni oblik. Bolje je da je otporna na vlagu, iako ne najbolja kvaliteta. Njezini nedostaci mogu biti brtvljenje s kitom - ništa neće biti vidljivo ispod pozadine. Druga opcija je vatrena ploča otporna na vlagu ili GWL.

Ostale opcije završne obrade za DACHA ili vrtne stanice gotovo se ne koriste.

Članak o temi: Bagentar zavjese za zavjese: strop, drvena, plastika

Čitaj više