Kako šivati ​​lambrekin s vlastitim rukama?

Anonim

Labraken je elegantan dekorativni element koji je sposoban za dekoriranje i pretvaranje bilo koje prostorije. Stoga se mnogi majstori pitaju: kako šivati ​​lambrene vlastitim rukama?

Kako šivati ​​lambrekin s vlastitim rukama?

Mekani lambren iz nekoliko elemenata

Vrste LabRekena

Prije šivanja takve ukrase, trebali biste jasno razumjeti koji proizvod će biti najbolje gledati u sobu. Postoji nekoliko vrsta lambrekina, od kojih je svaki karakteriziran njegovim značajkama.

  • Jednostavno - to je rez tkiva prikupljenog u preklopno ili izvezeno trakom s trakom zavjese. Oblik takvog elementa je jednostavan pravokutni, lučni ili val.
  • Tvrdi se šiva iz tkiva tkiva, koji se predupira od phlizelina, bara ili drugog pečata. Takav dekoracija prozora može biti s izravnim ili kovrčavim donjem rubom, resice, kabele ili pletenice se koriste za dekoraciju.
  • Mekana je jedna od najpopularnijih. Za njegove krojenje, lagani, dobro zarobljeni materijali su potrebni. Oni mogu uključivati ​​mnogo različitih elemenata: swaging (provizijska tvar u obliku nabora), veza (bočni okomita tkanine prikupljenih u naborima) i drugima. Vijeće

Sastavljanje komponenti, glavna stvar nije pretjerivanje, inače će gotov proizvod izgledati čisto i ukusno.

  • Kombinirani - kombinira krute i meke elemente u zajedničkom zamršenom dizajnu. S takvim lambrekinom, unutrašnjost će jednostavno jedinstven.

Kako šivati ​​lambrekin s vlastitim rukama?

Sofisticirani mekani lambren

Neke mogućnosti izbora

Prije nego što preuzmete na šivanje lambrekin vlastitim rukama, trebali biste odabrati stil, gledati časopise ili videozapise s mogućim opcijama. Da biste pravilno zašiveli proizvod, trebali biste također razmotriti nekoliko važnih točaka.

  • Takav dekor vizualno smanjuje visinu, jer uporaba lambrequina nije prikladna u sobama s niskim stropom.
  • Svakako obratite pozornost na visinu najjednostavnijeg prozora iznad prozora. Lambren mora biti veći od ove udaljenosti (blizu tišine);
  • Pogled na uređenje ovisi o području i odredištu prostorije. U prostranim sobama, kompleksni mekani lambrequins će biti savršen. Za tamne i male sobe, kuhinju i dječji bolji sevali jednostavni, tvrdi ili mekani s minimalnim naborima.
  • Odabir tkanine, trebali biste dati preferencije blagim, plastičnim i dobro drapiranim opcijama. Na sjevernim, zasjenjenim prozorima bolje je izabrati lagane til materijala (polu-ruski, veo, itd.). Za južnu, solarna prozora možete uzeti više gustih tkanina.
  • Nijansa tkanine treba kombinirati s bojom tekstila (tapecijske presvlake ili presvlake) prisutne u sobi. Ako se interijer koristi u nježnim, prirodnim tonovima, dopušteno je više sočnih tonova lambrequina.
  • Ako trebate samostalan šivati ​​teški pogled na proizvod, možete odabrati tkaninu s velikim uzorkom, imitacijom vezenja ili ga ukrasiti staklenim perlicama.

Članak o temi: Kako ne zamrznuti vodoopskrbu u zemlji

Kako šivati ​​lambrekin s vlastitim rukama?

Jednostavan lambreken napravljen vlastitim rukama

Šivanje jednostavna lambrekva

Šivanje jednostavan lambrequin samostalno neće biti težak čak i za početničkog majstora. Prvo trebate odabrati stil, ako želite, možete vidjeti nekoliko različitih videozapisa na temu i nakon odabira najzanimljivijeg rješenja. Zanimljivo i elegantno izgleda kao lambren u preklop.

Sljedeća važna faza šivanja lambrequina je izračun potrebne količine tkiva. Da biste ispravno definirali metažu, morate znati:

  • Širina materijala - na visinu gotovog proizvoda treba dodati u naknadu za obradu;
  • Duljina rezanja - duljina streha, pomnožena s koeficijentom montaže, plus dodatak dodatka. Koeficijent se uzima 1,5 (za nejasno odabranu varijantu) ili 2.5 i više (ako je potreban veliki broj nabora).

Sljedeći je potreban bend.

Važno

Ako lambrekin i zavjese s uzorkom, tada bi smjer trebao uzeti u obzir njegov smjer.

Vrh budućeg dekora je ušivena traka, svi rubovi se obrađuju. Ujednačeni nabori će spavati - a proizvod je spreman zauzeti svoje mjesto na vijeću.

Kako šivati ​​lambrekin s vlastitim rukama?

Uzorak za krut lambrequin

Kako šivati ​​tvrde lambreknu

Tehnologija krojenja rigidnih lambrekina pojednostavljena je s pojavom novog samoljepljivog materijala - termobando. Sada možete stvoriti idealne, spektakularne ukrase za zavjese vlastitim rukama koristeći najjednostavnije uzorke i - ako je potrebno - video tutoriali.

Izračun materije na kruti lambrequin je vrlo jednostavan: do duljine streha i visina gotovog ukrasa treba dodati šavovima.

Važno

Kada računate željenu metra, morate uzeti u obzir smjer uzorka ili teksture tkiva. Glatki, briljantni materijali mogu dati različite vizualne učinke s usjevima zajedno i preko.

Da biste pravilno šili takav proizvod, trebali biste korak po korak za izvršavanje sljedećih radnji:

  • Nanesite uzorak na termobando i odrežite konturu (bez slova);
  • na tkanini izrezati isti element, ali uz dodatak prostora;
  • Uz pomoć generatora pare ili željeza s trajektom za lijepljenje tkanine u bazu;

Vijeće

Clelling je bolje početi od sredine proizvoda tako da se crtež ne pomakne

  • rubovi trebaju biti tretirani dekorativnim pletenicama ili kosom pekarom;
  • S obrnute strane nježno je pričvršćena na čičak traku, na kojoj će se gotov lambren zadržati na strehe.

Članak o temi: naljepnice na vratima - što je i kako koristiti

Kako šivati ​​lambrekin s vlastitim rukama?

Soft Lambrequins: Značajke šivanja

Soft lambrequins izgledaju izvrsno i originalno, ali i šivati ​​ih na vlastitu. Uostalom, morat ćete napraviti nekoliko koraka i napraviti izračun potrebno tkivo.

Važno

Prilikom izračunavanja vrijedi razmotriti da neki detalji leže na dijagonali. Ako se pojave sumnji, bolje je pažljivo pažljivo pažljivo gledati videozapis za obuku.

Kako šivati ​​lambrekin s vlastitim rukama?

Jednostavan način za šivanje swagom

Početni seamstres mogu pokušati šivati ​​vlastitim rukama simetrični zamagljeni lambrequin bez uzoraka i složenih zgrada. Za ovo trebate:

  • Tkanine kvadrata za dodavanje dijagonalno, označite punjenje sredine swagom;
  • Na tračnici označeni širinom sredine swagom i ramena za objesiti tkaninu, promatrajući kut od 450;
  • Nježno položiti i pričvrstiti prvi preklop na obje strane, dubina "valjka" nabora treba biti 10-15 cm;
  • Zatim oblikovajte sve nabore, promatranje simetrije i iste veličine lumena između njih.

Vijeće

Za bolji pregled središta i jednostavnosti rada, možete popraviti utega.

  • Višak tkanine, gornji rub je vrlo često pričvršćen duž igala duž nabora nabora;
  • Ako postoji potreba, tkanina se može otopiti i prenijeti konture na dumm tkivo ili papir. Prema ovom uzorku, možete stvoriti druge čučnice;
  • Dno za obradu kosi pekara ili na drugi način, na vrh za šivanje trake ili čičak.

Mekani lambrekvini mogu se sastojati od jednog ili više utakmica. U potonjem slučaju moraju se preklapati najmanje 1/3.

Kako šivati ​​lambrekin s vlastitim rukama?

Kravata - zanimljiv element lambrena

Kravata je vertikalni element lambrekina, koji je zanimljiv ukrasiti bočne dijelove otvora prozora i vizualno malo produljiti prostor. SEW kravata je vrlo jednostavna. Na tkivu za izgradnju trapez, paralelne strane čije su jednake duljini gotovog proizvoda. Također treba uzeti u obzir da će širi biti kravata, što će više prostora biti potrebno otići na vijenac.

Važno

Da bi gotov proizvod skladno gledao, duljina kravata ne bi trebala biti više od 20% više od duljine swage.

Lambrequini su elementi elegantnih dekor koji će stvoriti atmosfersku atmosferu i sofisticirani šarm, a napravio vlastite ruke, oni će također postati predmet ponosa bilo koje ljubavnice.

Članak o temi: Pozadine u malom cvijetu: vrste pozadine, izbor stila, značajke aplikacije, upute, fotografija, video

Čitaj više