Kako popraviti rimsku krmu - popravak rimskih zavjesa na sami kod kuće

Anonim

Zahvaljujući neobičnom izgledu i nepretencioznost u skrbi, rimske zavjese su u posljednje vrijeme postale vrlo popularne.

Kako popraviti rimsku krmu - popravak rimskih zavjesa na sami kod kuće

Montaža shema za zavjese.

U osnovi, oni vise na kuhinjskim prozorima, budući da se dizajn takvih zavjesa savršeno uklapa u unutrašnjost kuhinje.

Budući da to nisu baš obične zavjese, ali konstruktivan proizvod koji ima specifičan mehanizam, kao i svaki dizajn, rimske zavjese mogu se slomiti.

Nemojte žuriti odmah staviti emocije u tečaj u ovom slučaju i izbaciti rimske zavjese. Bolje ih popraviti. Štoviše, potrebno je to učiniti pravovremeno, ako ne želite ostati dugo vremena bez omiljenih zavjesa u apartmanu.

Dakle, ako je to potrebno, možete to učiniti: ili dati zavjese na radionicu, a majstor brzo prepušta zavjese bez ikakvih problema, ili naučiti kako to učiniti sami, kako ne biste preplavili novac svaki put. Osim toga, ako znate kako su uređeni, učinite to mnogo teško.

Kako brže razumijevanje kako su ruke zavjese uređene? Naravno, pokušajte barem jednom da ih napravite vlastitim rukama. Ili barem da predstavite sve opisanu tehnologiju mentalno. Pokušajmo shvatiti kako rade i od čega.

Proces šivanja i montaže rimskih zavjesa

Što se koriste za šivanje?

Kako popraviti rimsku krmu - popravak rimskih zavjesa na sami kod kuće

Shema vrsta rimskih zavjesa.

  • gusta tkanina;
  • Materijal za oblaganje;
  • Drvene šipke;
  • Male plastične prstenove (2 prstena za svaki redak);
  • Najlonska vrpca.

Što se koriste za montažu i viseće?

  • Drveni bar, čija je duljina jednaka duljini zavjese;
  • Kuke s vijcima;
  • Zatvarači, vijci.

Imajte na umu da širina zavjesa napravljenih u ovom stilu nije šira od 220 centimetara, inače će se uvlačiti dvarence u naborima. Dodatni elementi koji se koriste za proizvodnju proizvoda pripremaju se unaprijed. To je okrugli izdržljivi kabel, čičak, tanak metal ili drvene šipke (grančice), grablje za pričvršćivanje zavjesa, zvoni s promjerom u centimetru i stezaljku do vrpce.

Članak o temi: krevet na kat uvlači s rukama za djecu

Prvo, izračunava se veličina tkanine prema pravilima: prilično se mjeri duljinom i širinom postojećeg prozora. 10 centimetara dodaje se u širinu budućnosti, a planirano je 20 centimetara. Nakon toga stižemo u šivanje. Na prednju stranu u gornjem dijelu platna, držite se petlje širom cijele duljine.

Cijela dužina platna oznaka mjesta gdje će biti postavljene grančice. Ubacuju se oko 20 centimetara duljine zavjesa. Ostavite 4 centimetra za twist Twistera. Od dna, zaliha zavoja ne odlazi.

Tada se tkanina preklopite prednju stranu. Duž kolapsa. Povećajte tri prstena s pogrešne strane na svakog puta. Učinite tako da se tri reda s prstenovima nalaze dužinu proizvoda paralelno u odnosu na drugo.

Kako popraviti rimsku krmu - popravak rimskih zavjesa na sami kod kuće

Dijagram rimske zavjese s vlastitim rukama.

Drugi dio velcro je uredno mali klinčići prema željeznici.

Umjesto karanfilacija, ponekad se koristi građevinski klameri. Proizvod se primjenjuje na gori. Uzmite kabel kroz stezaljku i prstenje. Zatim umetnite šipke u nabore.

Koristeći vijke, pričvrstite nosač za zavjese. Viseći ga je najzamodenijim rimskim korterom.

Tako da zavjese ne padnu:

  1. Uzmite trostruku kabel kroz prsten na dnu zavjese, koji je posebno ušiven za te svrhe. Uz pomoć brave odjeće, kabel je fiksiran. Kliknite na držač, podižući grafikon. Pustili su kad donesu željenu visinu. Zastor je tako dobivena pouzdano fiksirana.
  2. Za pouzdanu fiksaciju, ponekad se koriste kuke za zavjese, koje su preostali krajevi kabela rani.

Koja tkanina savjetuje da izabere za rimske zavjese?

Za šivanje, apsolutno bilo koja tkanina je prikladna: i tanka i gusta. Međutim, materijal je mnogo lakši za rad s materijalom fokusa.

Materijal s velikim ornamentom ne preporučuje kupnju rimskih zavjesa, budući da će deformirani uzorak na sklopljenom proizvodu izgledati ružno.

Članak na temu: Dizajn spavaće sobe: Make up vlastite ruke

Tkanina sa prugama za takvu zavjesu prikladna je kao što je nemoguće. U otkrivenom stanju, formirani nabori na zavjesama neće stvoriti deformaciju.

Kako popraviti?

Dakle, znajući kako šivati ​​i skupljati zavjese, popravljajući ih neće uzrokovati strah od panike.

Ne tako često razbijanje dizajna podesivog mehanizma u takvom proizvodu, jer je sama po sebi jednostavna.

Mnogo češće zahtijeva pokretne elemente koji čine sustav podizanja spusta i na kojem je pričvršćena zavjesa - to su upletene šipke ili kabel. Ako su samo kabeli oštećeni, onda je lako zamijeniti takav sustav. Što bi trebalo učiniti? Kupite u trgovini koja zahtijeva zamjensku stavku je prethodno promijenjena i promjena. Podneseni elementi za pričvršćivanje - čipka ili lanac također se može zamijeniti vlastitim rukama.

Imajte na umu da će se detalji nepouzdane plastike češće i popravak zahtijevati mnogo više, tako da odmah kupite više dugoročni uzorci ako postoji takva prilika.

Ponekad su potrebni ozbiljniji popravci kada su kvarovi različiti. Ako ne postoji apsolutno povjerenje da će ih biti moguće popraviti kod kuće, bolje je potražiti pomoć od stručnjaka. Popravak će biti kvalitetan i mnogo brže: vaše omiljene zavjese za kuhinju mogu se objesiti na mjesto gdje su visjeli, u vrlo kratkom vremenu, kao da uopće nisu slomljeni.

I na kraju: ako nešto nije u redu s rimskim zavjesama, ne očajavajte. Pokušajte shvatiti kako su raspoređeni. Istražite sve informacije o ovom pitanju. Pokušajte se popraviti. Da biste to učinili, morat ćete kupiti u trgovini slomljenim detaljima. Na rezervnim dijelovima ne spremajte, bolje odaberite izdržljive i pouzdan. Ako nešto ne radi, uvijek možete pribjeći usluzi čarobnjaka. I ugodan popravak!

Članak na temu: Kako glaziranje balkona vlastitim rukama: Upute korak-po-korak (video i fotografije)

Čitaj više