Ugradite vrata u kupaonicu

Anonim

Prije ugradnje vrata u kupaonicu, treba pronaći neke činjenice. Soba je stalno podvrgnuta temperaturi i vlazi. Stoga je potrebno ozbiljno pristupiti izboru vrata za ovu sobu. Mora biti otporan na par vode i istodobno održavanje njegove boje, geometrije i strukture što je duže moguće.

Prije ugradnje.

Da biste instalirali vrata, potrebni su standardni priključci. Ne zahtijeva posebnu obradu. Ali iza ručke, zasune i otiske trebaju biti naklonjeni.

Tehnologija ugradnje vrata u kupaonici treba uzeti u obzir vlagu ove vrste prostora. Takva se vrata od unutrašnjosti razlikuju povećanom jaz između njega i poda. To je potrebno za ugradnju veće ventilacije za često sirovinu. Također karakterizira visina odjeve ispod vrata.

Obavezni alati

Da biste instalirali vrata, instalacija će zahtijevati niz stvari:

Ugradite vrata u kupaonicu

Alati za montažnu vrata u kupaonici.

  • sječivo;
  • bušilica;
  • građevinski nož;
  • razina;
  • pila za metal;
  • rulet;
  • olovka;
  • odvijač.

Materijali će trebati kutiju, vrata, sidre, drveni klinovi, montažna pjena i nesebičnost.

Tijekom popravka, otvor koji vodi do kupaonice trebao bi biti vodootporan. To je potrebno zbog činjenice da se vrata često proizvode od prirodnog drva, furnira ili MDF-a. Svi su izloženi vlažnosti. I to treba zaštititi vrata. Da biste to učinili, koristite difuziju vodenu traku s samoljepljivom bazom. Nalazi se oko perimetra cijelog otvora, kao i na kutiji. Naravno, površina bi trebala biti očišćena od blata i prašnjavih naslaga. I prvenstveno napreduju.

Instalacija kutije: Značajke

Uobičajena vrata kupaonice razlikuje se od standardne jedan na širinu od oko 10 cm.

Stoga, prije kupnje vrata treba napraviti pažljivo mjerenja i staviti ih u bilježnicu.

Članak o temi: Kako šivati ​​zavjese s Lambrequinima učiniti sami: uzorci i rezanje

Divno ako su kutija i platna kupljena u trgovini prikladni su i spremni za ugradnju. Dovoljno je zaviti vijke. U tom slučaju nije potrebno napraviti prikladnost. Vrata se lako ugrađuju na svoje mjesto.

Ugradite vrata u kupaonicu

Ulazni krug okvira vrata.

Da biste lakše funkcionirali, trebali biste prikupiti dizajn kutije i vrata odvojeno. Sve komponente, uključujući vrata, postavljene na podu. Zatim, kutija se sakuplja oko vrata. Pod rupe za pranje pričvršćivača, sve je postavljeno, rez - općenito, kutija je temeljito pripremljena za ugradnju.

U ovom slučaju, morat ćete okupiti Lutku - okvir vrata i sam vrata. Da biste to učinili, morate napraviti nekoliko uzastopnih procesa.

  1. Obrežite kutiju za rack do duljine 2005. mm. Postoji razlog za to. Uobičajena visina vrata kupaonice je 2000 mm. Za praznine smještene na vrhu i dnu između samog weba i kutije, potrebno je koristiti preostalih 5 mm.
  2. Sljedeći korak će rezati dno i vrh dnevnika. Njihova veličina uključuje 600 mm, 5 mm označeno na prazninama i dvostruku debljinu profila samog okvira. Uobičajena širina vrata u standardnoj kupaonici je 600 mm, ali ako je više, ovisno o situaciji, koristimo od 700 do 1000 mm.
  3. Kutija se liječi horizontalni dio. U isto vrijeme, izbočeni komad profila je uklonjen s oba kraja. Ovo nije tako. Uklonite ga u najveći dio. Za to se radi s slasticom. Nakon toga, nepotreban dio lupa. Za to je dlijeto pijan s kraja.

Kutija za žetvu: Nijanse

Ugradite vrata u kupaonicu

Dijagram instalacije vrata u kupaonici.

Prije svega, šupe (šarke vrata) su srušene. Oni su instalirani na desnoj ili lijevom stalku ovisno o tome kako se vrata otvaraju. Oni se režu na vrhu i dnu od ruba na udaljenosti od 200-250 mm. Da biste to učinili, nanosi se krovitelj, olovka će biti spaljena i obrađuje dlijeto. Groov za nadstrešnice je lakše učiniti s mljevenim ručnim strojem ako je dostupan.

Članak na temu: Zamjena i spajanje žarulje

Zatim se provodi stvarna naknada kutije. Na podu je jedan dugačak stalak spojen na kratki skakač. Dalje, strana stalka je izbušena 2 rupe. Vijuju vijke. Povezuju 2 komada kutije. Također dolaze s preostalih 3 kuta.

Lutka je spremna. Kupaonica je mnogo lakša instalirati vrata bez postavljanja nižeg praga.

Kako instalirati platna vrata?

Priprema vrata samog vrata je smanjiti petlje, zasun i instalirati ručke. Nebuglične petlje instaliraju se na sličan način na ugradnju na kutiju za vrata.

Da biste montirali zasun, morat ćete izbušiti duboku rupu s promjerom od 25 mm od dna na nadmorskoj visini od 850-900 mm. Za to se koriste bušilica i perja.

Ugradite vrata u kupaonicu

Izgled sklopa lista vrata dvaju krila.

Nakon toga, rupe su dizajnirane za ručku. Bušili su se kroz platno nasuprot otvaranju na kraju. Izvodi se pomoću perja s promjerom od 20 mm. Glavna stvar nije da pokvarite vrata tijekom pero. Najbolja opcija je da izbušite vrata s obje strane.

Zatim je ugrađen zasun. Prije nego se ova točka apsorbira u dekorativnoj sluznici. Veličina olovke određuje se na mjestu. Pričvrstite zasun s kraja. U tu svrhu prikladni su 2 male vijke odvijača.

Da biste instalirali ručke, morat ćete umetnuti kvadrat i popraviti ga vijkom. Nadalje, u njemu je obučena željena rupa zasuna, a ručka je vezana za platno. Nakon provjere svog rada, isto se radi s drugom ručkom.

Ugradnja vrata u kupaonicu: praktične preporuke

U otvaranju, što dovodi do sobe, montirajte kutiju. Za to je rake ili profil punjen. Nalazi se na vrhu i dnu kutije, tako da oni nadilaze veličine Luttika za 10-15 cm. Nokti su začepljeni budućim preklapanjem. Profil će igrati ulogu zaustavljanja.

Članak o temi: Kako najbolje napraviti podove iz OSB ploča?

Zatim, kutija je objavljena u otvaranju. U ovom slučaju, skakači su već određeni ravninom u odnosu na pločicu. Koristeći razinu, određuje se horizont.

Možete umetnuti unaprijed izmjerenu kutiju u otvor i zaglaviti s klinovima od drva ili plastike. Na kraju kontrole horizontalnosti i vertikalnosti uz pomoć pluća i razine, kutija je fiksirana s tiklima (vijcima), početkom u ravnini u sam materijal.

Kokvir s kovčegom postavlja se sidrama na mjestima konsolidacije i vježbe. Rupe na vratima su napravljene na ovaj način: nalaze se kroz kutiju koja se uklanja i izbušila je bušilicu. Umetnite tiple. Montirajte kutiju i pričvrstite ga, izrežite petlje i objesite vrata.

Kutija vrata se bori, ispunjavajući jaz između njega i otvora. To se radi u skladu s uputama uz pomoć građevinskog pištolja.

Ponekad pjena cijelu kutiju i ometa ugradnju platna. Da biste to izbjegli, postavite 3 i više razmaknica. Njihova je veličina veća od veličine platna za 5 mm.

Pjena suši 6-24 sata. Nakon toga, vrata se instaliraju pomoću nadstrešnica. Trebate obratiti pozornost na praznine ispod i iznad weba. Budući da je jasno, ugradite vrata u kupaonicu nije tako teška, kao što se čini, ako se ponajte uredno i izračunato.

Čitaj više