Kako napraviti svjetiljku iz LED vrpce učiniti sami

Anonim

Kako napraviti lagani uređaj iz diode vrpce s vlastitim rukama? Što je? Više o tome detaljnije govori o tome. LED rasvjeta svaki dan dobiva popularnost. Pokriva nove sfere njegove primjene.

Kako napraviti svjetiljku iz LED vrpce učiniti sami

Shema LED svjetiljke.

Često se LED diode koriste ne samo za glavnu rasvjetu prostorije (svjetiljke), već i za neke vrste označavanja (na primjer, u kuhinji, u svlačionici i tako dalje). Takva ljepota, naravno, ne može koštati jeftini, pa ako želite koristiti LED osvjetljenje kod kuće, onda ćete imati malo uznemiravati.

Mogućnosti svjetiljki iz LED trake to učiniti sami

Dakle, za prvu verziju svjetla koju trebate:

Kako napraviti svjetiljku iz LED vrpce učiniti sami

Dijagram povezivanja LED vrpce iz jednog napajanja.

  • LED samoljepljiva traka (širina 8 mm);
  • aluminijski kutak (10x10 mm mjerenje, dugačak 1,5 m) ili plastični električni kružni (za biranje);
  • vijci;
  • Prekidač male veličine.

LED vrpci su praktični u uporabi. Izgledaju kao fleksibilna "ploča", na kojoj su LED-ovi i otpornici fiksirani. Od LED trake vrlo je zgodno odrezati veličinu LED veličine koju trebate. Metode izrade svjetiljki s LED svjetiljke vlastitim rukama. Oni ovise o tome kako konačna vrsta svjetiljke želite dobiti: vertikalna svjetiljka, horizontalne ili noge. Razmotrite nekoliko takvih.

Izvedite dizajn svjetiljke

Kako napraviti svjetiljku iz LED vrpce učiniti sami

Dijagram veze LED trake s dva napajanja.

Da biste to učinili, morate izmjeriti duljinu ugla koji vam je potreban. Zatim, izbušite rupu u njemu tako da ga možete pričvrstiti na površinu na površinu. Nakon što ste to učinili, morat ćete izrezati žlijeb da popravi mikroswitch. Popunjavanjem svih uputa, pričvrstite kut na odabrano mjesto uz pomoć vijaka. Da bi se LED vrpca dobro držala u kutu, morate ga obrisati acetonom, za odmašćivanje. Ne zaboravite instalirati prekidač u žice utora i lem. Spojite ih na adapter ili napajanje pomoću snage 12V. Uređaj za rasvjetu spreman. Namijenjen je horizontalnoj površini. Može se koristiti, na primjer, u kuhinji (ispod ormarića). Ako se takva svjetiljka koristi na nadmorskoj visini od 70-80 cm iznad površine, to će biti dobro svjetlo 60 cm njegove širine, glavna stvar neće napraviti oči.

Članak o temi: papirnate rolete na Velcru u Ikei i Lerua Merlen

Sada razmislite o drugoj verziji svjetiljke. Bit će složeniji u radu, ali originalan. Nastavimo proizvodnju. Da biste to učinili, morate kupiti takve materijale:

  • RGB LED traka (3 m duga);
  • 3 noge za namještaj;
  • niklovalna cijev (promjera 25 mm, dugačak 1,5 m);
  • 2 pričvršćivanja za cijev;
  • 9 m tračnice (platforma);
  • šperploča (10 mm);
  • Cilindar s crnom bojom;
  • RGB kontroler (konzola);
  • komad iverice;
  • Električna jigsaw;
  • Tanki vijci.

Prvo morate izrezati električni jib šperploča 6 prstena s različitim promjerima (2 velika, 2 srednja, 2 mala). Kao i jedan krug iverice (to će biti temelj naše svjetiljke) i krug šperploča u kojem piju šest rupa (ovo je vrh vaše svjetiljke - šešir). Svi rezbareni prstenovi i tračnice su obojani u crno, pustite suhim. Bolje je proizvesti slikanje na ulici, jer boja ima miris. Imajte na umu prije slikanja tračnica, morate izbušiti rupe u njima na identičnim udaljenostima za pričvrsne vijke.

Na krugu iverice i krug šperploča trebate popraviti privitke za niklovalnu cijev. Pridružit će se cijelom dizajnu svjetiljke izrađene vlastitim rukama. U sredini prstenova okrenite LED traku, koja je u početku izrezana u segmente jednake unutarnjem promjeru prstenova. Svakom od prstenova trebate zamisliti žice.

Nakon toga, počnite se povezati uz pomoć vijaka malih prstena s letvicama. Bit će u sredini vaše svjetiljke. Zatim, s obje strane malih prstena, prosječni prstenovi će biti pričvršćeni i na kraju dna i vrha svjetiljke. Žice se skrivaju u kabelu preko cijele visine. Ne zaboravite slikati i kabel u crnu boju tako da se ne razlikuje od grebena i prstena.

Završnu fazu rada

Kako napraviti svjetiljku iz LED vrpce učiniti sami

Dijagram spojnih LED dioda u LED traku.

Članak o toj temi: Kako se pravilno udariti uglove

Dakle, činimo vrh: do velikog prstena iz šperploča, krug izrezan iz istog materijala sa šest rupa. Primio je sjajnu kapu, koja je kapala na LED vrpcu do uređaja za rasvjetu. Onda napravimo dno svjetiljke. Da biste to učinili, noge namještaja trebaju biti pričvršćene na DSP krug (svjetiljka će ih držati na njih) i pričvrstiti preostali veliki prsten iz šperploča odozgo.

Zatim morate umetnuti nikvu cijevu na gori za povezivanje cijelog dizajna. Također s dna Breppy RGB kontroler, s kojim će svjetiljka jesti, učinite to sami. Primio je njegovo dno, koje je pričvršćeno na cijeli dizajn. Hrana Vaša svjetiljka će dobiti od računalne jedinice napajanja ako ne odgovarate, možete smisliti nešto sami, kao što je hrana pomoću elektroničkog transformatora i tako dalje.

Za bolji prijem infracrvenih zraka s daljinskog upravljača, morate staviti disk na pod sa sjajnom stranom.

Pa, svjetiljka s LED vrpce je spremna. Općenito, dobili su jeftinu, lijepu, originalnu, ekonomsku i ekološku svjetiljku za vašu sobu. Ali ove opcije za proizvodnju svjetiljki nisu granica, oni su samo osnovni. Ostalo možete izmisliti. Nemojte prestati prije problema! Ukrasite kuću vlastitim rukama!

Čitaj više