Značajke čišćenja instalacije za laminat i pločice

Anonim

Dizajnerska rješenja u dizajnu baze ponekad vode vlasnici u slijepoj. Dva različita podova materijala nalaze se u najneočekivanim mjestima i mogu uzeti oblik za namatanje. U drugim slučajevima, u praktične svrhe, pločica polaganja u kuhinji mora biti glatko odveden na laminat sljedeće sobe.

Zaustavite jednu vrstu pokrova u svim sobama je nepraktično. U kuhinji je poželjno pločica, au dvorani - laminata. Kako bi zglobovi između materijala koji nisu vidljivi, položeni posebni peshings. Namijenjeni su za te svrhe - zanimanje pločica i laminata.

U nekim slučajevima dizajneri planiraju vrlo atraktivne crteže miješanjem vanjskih materijala - savijanja, zmija, staza. Međutim, ovi pragovi se snažnije skrivaju, fleksibilnost pragova omogućuje zatvaranje spojeva za namatanje i udovoljavanje dizajnerskim rješenjima.

Značajke čišćenja instalacije za laminat i pločice

Vrste pragova i njihovo odredište

Ovisno o svrsi i "crtanje" jaza između pločica i laminata, potisci su podijeljeni u sljedeće vrste:

  • Fleksibilan PVC profil. Dizajniran za sve vrste pristajanja i ravnog i namotavanja;
  • Fleksibilan metalni profil. Dizajniran za namotavanje i ravne spojeve. Materijal se tretira s posebnim komponentama kako bi se takve kvalitete dali kao otpornost na trošenje;
  • Aluminijski pragovi. Koristi se uglavnom za klasične spojeve - preradu šava između okvira vrata i poda. Pa skriva razliku u visinama, poželjno je instalirati ovu vrstu mrijesta na ravne kutove i linije. Ova vrsta proizvoda ima različite metode vezanosti. To uključuje: vijke za samo-tapkanje, skrivenu vezu i pričvršćivanje na samoljepljivu traku. Aluminijski prag se smatra najčešće korištenim materijalom zbog jednostavne politike instalacije i demokratske cijene;
  • Boksački prag. Utvrđeno je kako bi se sakrili zglobovi, poboljšali kvalitetu zvučne izolacije. Često su takvi ribolovi instalirani u otkrivenim mjestima pločice iz kupaonice, budući da dizajn omogućuje održavanje vode teče u slučaju proboj cijevi. Visina proizvoda je prilično visok - 3 cm. Međutim, ova prednost proizvoda može se pretvoriti u nedostatak. Vrlo je lako spotaknuti o pragu i jesen, ta neugodnosti značajno utječe na izbor proizvoda, osobito ako postoji mala djeca.

Članak o temi: Pregača za kuhinju iz pločica to učiniti sami

Značajke čišćenja instalacije za laminat i pločice

  • Protišci iz niza u obliku slova "t". Dizajniran za skrivanje ravnih spojeva. Vrlo često postoji ruka u ruci s šavom između parketa i pločica. Bogati izgled proizvoda ne samo da obavlja svoje funkcije, već i poboljšava estetske kvalitete vanjskog premaza. Instalacija proizvoda je vrlo jednostavan, pričvršćen s posebnim ljepilom. Baza slova "T" je umetnuta u jaz i sjedi na ljepilo.
  • PVC profil prijelaza Služi skrivanje šavova s ​​velikim premazima. Materijal je dizajniran za pokrivanje ravnih i namotanih šavova. Instalacija proizvoda je prilično komplicirana, jer je dizajn pričvršćivača u početku instaliran. Nakon toga je postavljena glavna ploča. Šavovi su glatki, a tranzicija postaje nevidljiva. Ako su razlike su velike, postoji opasnost od stvrdnjavanja, čak i kod kompetentne instalacije odjeve. Prilikom planiranja polaganja vanjske baze potrebno je uzeti u obzir dokove materijala kako bi se izbjeglo daljnje strpljenje kućanstava.

Kao alternativa za poticanje, možete označiti kompenzator pluta. Ona ispunjava prostor šava i izglađuje prijelaz. Međutim, iz estetske točke gledišta, ova opcija nije prikladna, jer šav izgleda neprivlačan. Štoviše, tijekom vremena, materijal će se održati, prašina i prljavština počet će se akumulirati u rezultirajućoj rupi. Morat ćemo stalno čistiti šavove, kontakt s vodom neće napraviti pristajanje kao boli. Materijal će izgubiti boju i početi žuriti u oči.

Instalacija proizvoda

Značajke čišćenja instalacije za laminat i pločice

Ozbrice između pločica i laminata su jednostavne. Sve ovisi o vrsti i svrsi proizvoda. Međutim, s namotačnim zglobovima morat će tinker. Postoje dva pravila prilikom instaliranja odjela:

  1. Polaganje pločica i laminata, uvijek razmotrite veličinu jaza između materijala. Pričvršćivanje proizvoda treba uključiti u njega. Dodatnih 5 mm se dodaju ovom prazninu za proširenje laminata. Premazivanje za laminiranje ne smije se odmarati u bilo čemu, kao što je to plutajući dizajn. Kada se zagrijava, na primjer, topli kat, materijal se diverzira ili komprimira ovisno o okolišu. Potrebno je odobrenje laminata.
  2. Pokušajte izbjeći pojavu šavova i kapi podnih obloga u prisutnosti toplog poda. Instalacija toriranja na vijak za samo-tapkanje u takvim slučajevima je nemoguće. Može se oštetiti sustav toplih pola ležaja. Instalacija samoljepljivog korida neće spasiti situaciju, jer proizvod i njezina adhezivna komponenta nisu namijenjena trajnom zagrijavanju. Mostovi će otići što je prije moguće.

Članak o temi: Skupština i ugradnja štita za rasvjetu

Instalacija fleksibilnog PVC profila

Značajke čišćenja instalacije za laminat i pločice

Ovaj prag ne treba mnogo vremena za instalaciju. Njegova instalacija je jednostavna i nema posebne uvjete u pričvršćivanju komponenti. Ovisno o "Slika" izmjerenog i rezanja šava.

Ugrađeni markeri su napravljeni, na dnu šava, rupe za zatvarače su izbušene s vijcima za samozad. Ako je profil dekorativan, potrebno ga je zagrijati toplobom. Proizvod se zatim umetne u šavove, profil se pritisne na karakteristični klik - unos montaže u utoru. Instaliranje ove melode je najjednostavnije.

Ova vrsta proizvoda popraćena je posebnim grananjem na jednoj strani profila. Namijenjeni su za njihov ulazak ispod pločice. Prema tome, preporuča se instalirati materijal u fazi polaganja pločica i laminata.

Važna točka prilikom instaliranja metalnog profila je izračun visine premaza, uzimajući u obzir podlogu laminata. Moraju se u potpunosti podudarati. Ako se potiskivanje ne postavlja u fazi građenja, potrebno je ukloniti pločice za ljepila na rubu.

Tada je ovaj prostor ispunjen popločanim ljepilom, grane praga su umetnute u nju. Laminat je jednostavno sažepljen do proizvoda. Obrazac profila treba dati ručno. Materijal počinje dobro i lako podlegnut čak i sa strmim šavovima.

Ugradnja aluminija

Značajke čišćenja instalacije za laminat i pločice

Od posebnog interesa je aluminijski prag sa skrivenim pričvršćivanjem. Dizajn je ploča ispod kojeg se nalazi uzdužni utor. Montirani su vijci samopouzdanja. Šešir je umetnut u žlijeb. Dowels su instalirani u podnožju šava. Tada je dizajn s self-ladica uredno umetnut u rupe od tipova. Proizvodi su pričvršćeni uz pomoć gumenog čekića ili običnog zajedno s drvenim trakom. Dizajn je sigurno pričvršćen i služi već duže vrijeme.

Instalacija proizvoda ne predstavlja posebnu gnjavažu. Najlučniji trenuci su zavoji šavova. Glavna stvar je mjeriti pragove i savijati na pravom mjestu. Metode oblikovanja nisu ništa komplicirano. Među pouzdanim nosačima na vijku za samostažunju, postoje manje jednostavne metode polaganja.

Članak na temu: Kako izračunati broj vijaka za samo-tapkanje za pričvršćivanje gipsane ploče?

Ovi proizvodi su popraćeni samoljepljivom vrpcom. Potrebno je samo smanjiti željenu veličinu i zalijepiti prag. Prilikom planiranja polaganja podova, pokušajte izbjeći prisutnost pragova, jer često služe kao mjesto strpljivog i grupiranja prljavštine.

Čitaj više