Kartonska tablica s vlastitim rukama: countertop, noge, dekoracija

Anonim

Sadržaj: [Hide]

  • Stvaranje countertops
  • Karton stola stopala

Ako imate gustu kartonu kod kuće, koju ne možete pronaći dostojnu primjenu, onda, naoružani po našoj ideji, možete jednostavno napraviti mali i dovoljno robustan stol.

Kartonska tablica s vlastitim rukama: countertop, noge, dekoracija

Karton tablica ne izračunava za teška opterećenja, tako da se koristi kao časopis.

Takav će stup biti dizajniran za umjereno opterećenje, može se koristiti kao časopis ili pod računalom, težina monitora može izdržati.

Imajte na umu da je tablica iz kartona najbolje napravio kut. U tom slučaju, dobit će dodatnu podršku za zid i bit će održivije i pouzdanije.

Opće načelo proizvodnje tablice možete prilagoditi u vlastitim namjenama. Da biste to učinili, možete samostalno odlučiti o njegovom obliku i veličini. Potrebno je to učiniti prije početka rada, unaprijed znati, s kojim parametrima napraviti stavke.

Stvaranje countertops

Prvo morate napraviti countertop. Dakle, da može izdržati opterećenje, na primjer, s monitora ili prijenosnog računala, potrebno je obaviti dvije razine. Potrebno je smanjiti tri komada kartona na nož za statistiku u obliku buduće stolne ploče. Jedan od njih je detalj za najviše razine i dva - za nižu razinu. Izrežite tanke trake s kartona i savijte ih s harmonicom. Ove pruge moraju biti zalijepljene na jedan od detalja donjeg sloja. Da biste to učinili, komad kartona podmazuje "trenutak" ljepilo ili koristite ljepljivi pištolj. Posljednja opcija je mnogo prikladnija.

Kartonska tablica s vlastitim rukama: countertop, noge, dekoracija

Crtanje tablice s kartona.

Trake presavijene harmonicom zalijepljeni su rubom. Vrlo je važno da su kartonske trake iste širine. Da biste to učinili, najbolje je smanjiti s jednim kretanjem noža ili vrlo pažljivo označiti oznaku. Ako je razlika u njihovoj širini značajna, dents će se uskoro pojaviti na površini tablice. Gustor koji stavite kartonske trake, jači će biti tabletop.

Članak o temi: cigla polaganja vlastitim rukama

Nakon polaganja harmonika, drugi dio niže razine tabletopa je lijepljen na vrhu. Kada je donji element tablice spreman, možete otići na vrh. Također je potrebno zalijepiti harmonika kartonske trake. Kada je ljepilo na njemu suha, morate lijepiti gornje i donje komponente jedni s drugima. Da biste to učinili, koristite isti "trenutak" ljepilo ili ljepljiv pištolj.

Iz istog kartona morate smanjiti trake, širinu jednaku debljini vrha stola i zalijepiti ih na svoje strane. Osim toga, moraju biti fiksirani bojom viskija. Posebna pozornost posvećuje se uglovima.

Natrag u kategoriju

Karton stola stopala

Sada možete napraviti bazu kartonske tablice vlastitim rukama. Ako izvršite kutnu tablicu kartona, onda će trajati samo dvije noge. Mogu se dodatno opskrbiti s policama tako da je vaš magazin ili računalo stol funkcionalnije. Ako police nisu napravljene, noga će biti konvencionalna ruba rifcene.

Kartonska tablica s vlastitim rukama: countertop, noge, dekoracija

Za jednu nogu stola, morate smanjiti 4 identična komada kartona.

Za nogu morat ćete smanjiti četiri potpuno identična komada kartona. Oni mogu biti pravokutni ili kvadratni ovisno o količini veličine koju želite omogućiti. Moraju se zalijepiti zajedno s istim ljepilom koji ste ranije koristili. Za spoj rebara potrebno je izvršiti utore i osigurati ih ljepilom.

Ako se napravi gluha noga, rebra krutosti su jednoslojni, dok se moraju vrlo čvrsto smjestiti. Trake koje će izvršiti ulogu tvrdoće polica ili rebara, preporučuje se uzorku 2-3 komada u isto vrijeme. U tom slučaju rezultat će biti pouzdaniji.

Na ovim nogama i countertop su spremni, mogu se odmah spojiti ili nakon dekoracije. Da biste završili, prvo morate napustiti stol starim novinama, a zatim poravnati površinu s praćenjem, bijelim papirom za omatanje ili kraft papir. Nivelirajući sloj papira mora biti obojen bijelim akrilnim bojama. Nakon primjene, tablica je spremna za dekoraciju. Može biti obojena slika, decoupage, wicker, itd. Završna obrada može se izvesti prema unutrašnjosti vaše sobe.

Članak na temu: Kako slikati suhozidom: male trikove

Dakle, napravite stol od kartona s vlastitim rukama dovoljno jednostavnim. Na takvu tablicu možete dodatno napraviti stolicu iz istog materijala. Tablica se može koristiti pod računalom kao časopis ili u druge svrhe, sve ovisi o vašoj mašti.

Čitaj više