Kako prenijeti sudoper?

Anonim

Popravak u kuhinji uvijek je povezan ne samo s zamjenom završnih materijala, već i uz instalaciju posebnog kuhinjskog namještaja, smještaja potrebne opreme. Ovisno o odabranoj opciji popravka, možda je potrebno prenijeti sudoper, ugraditi ga u radnu površinu namještaja.

Kako prenijeti sudoper?

Shemu prijenosa ljuske u kuhinji s vlastitim rukama.

Prije toga, umivaonici su tradicionalno smješteni u kutu kuhinje, ali zbog više razloga zbog toga je to nezgodno. Moderni kuhinjski namještaj nudi ergonomska rješenja, ali za njih je potrebno prenijeti sudoper iz ugla na drugo mjesto. Danas možete naći u trgovinama mortise i odgovarajućih umivaonika koji će biti zgodan i praktičan za bilo koju ljubavnicu.

Prijenos i ugradnja mortise

Prijenos pranju mortize danas je vrlo popularan, jer možete instalirati opremu ugrađenu na radnom mjestu s bilo kakvom debljinom. Izgled radne površine postaje moderan i atraktivan, takav umivaonik je vrlo pogodan za korištenje u kuhinji, unatoč činjenici da je na stolu nužno da se rupi za sudoper, strogo odgovarajući s njim s veličinama i oblicima ,

Prijenos ljuske uključuje takav postupak:

Kako prenijeti sudoper?

Shema plana kuhinjske dvorane.

  • Određivanje mjesta za mjesto nove ljuske, kupnja zahtijeva broj cijevi za opskrbu vodom i kanalizaciju;
  • demontaža stare opreme u kuhinji;
  • Instaliranje okvira, na vrh stola s predloškom, rupa se izreže u sudoper;
  • Rubovi rupe su podmazani silikonom, nakon čega je stavljena u nju;
  • Završava prijenos ispiranja ugradnje sifona, dovoda cijevi, ugradnje mješalica.

Ugradnja prekrivanja pranja

Kuhinja je složen sustav u kojem instalacija svakog elementa obožava stroga pravila. Nemoguće je staviti sudoper bilo gdje, potrebno je uzeti u obzir da je opskrba vodom i kanalizacijom zahtijeva pažljiv stav, sukladnost s obveznim brtvljenjem spojeva.

Za razliku od mortize ljuske, faktura je montirana mnogo lakše, prilikom izvršavanja instalacije nema potrebe za rezanjem radne ploče, kao poseban ormar se nanosi s bočnim vratima, koji nema gore.

Često se ova opcija preporučuje za pridošlice, jer se ne razlikuje u poteškoćama. Instalacijski rad se provodi u nekoliko faza.

Članak o toj temi: Nezavisna veza električnih peći do mreže 220 V, 380 V

Za početak, potrebne su brojne pripremne mjere, koje uključuju odabir mjesta za montažu pranje, izračun i kupnju sifona i mješalica. Potrebno je to učiniti prije nego što će se kabina staviti pod sudoper, jer će nakon montaže, mjerenja cijevi i njihova instalacija biti mnogo teže. Preporuča se liječiti krajeve cijevi s silikonskim brtvilom kako bi se iverica mokraće neosjetljiv na visoku vlažnost. Dakle, prva faza je izračun, kupnja sifona, dizalica i rasporeda mjesta ugradnje spojke.

Kuhinjski krug prijenosa.

Dalje, red je preko izbor načina pričvršćivanja pranja. Dimenzije sudopera također se uzimaju u obzir, njihov omjer s gornjom rupom kauča. Danas proizvođači nude razne opcije za takav namještaj, možete kupiti gotov skup, gdje izbor zatvarača nestaje sama po sebi. No, u nekim slučajevima, ormarići i školjke se kupuju odvojeno, to znači da je potrebno usredotočiti se na oblik ljuske za kuhinju, a dotakne se podudaraju. Što se tiče privitka, možete odabrati jednu opciju od tri osnovna: to je fiksacija uz pomoć ljepila, pričvršćivanje kutova i drvnih traka. U prvom slučaju, instalacija sudopera u kuhinji je najlakši. Najsisebna sredstva su jednostavno zalijepljena na rebra ormarića, to jest, poseban adhezivni sastav je prethodno primijenjen, nakon čega je sudoper čvrsto pritisnut dok ljepilo nije suh.

Pomoću kutova montaže i vijaka

Shema preporučene visine vodoopskrbe i kanalizacijske cijevi.

Druga opcija pomoću pričvršćivača je složenija, ali sve stavke za to su uključene u komplet, proizvođači nude upute za uljepšavanje, što pojednostavljuje proces montaže. Sam postupak nije težak, potrebno je popraviti ploču za pričvršćivanje uz pomoć vijaka na mjesta navedene u uputama, oni su uvijeni za oko 5-6 mm. Nakon toga, potrebno je provjeriti pouzdanost pričvršćivača, gustoću sudopera sudopera do kraja.

Članak o temi: Najbolji pozadini za Stucco: 3 pravila odabira

Fiksiranje pranja pomoću drvenih šipki koristi se kada postoje neki nedostaci na kauču ili je nemoguće osigurati sudoper zagrade. U ovom slučaju, potrebno je napraviti sadržaj iz šipki, nakon čega je potrebno popraviti s metalnim kutovima do trupa kauča. Sudoper je montiran na vrh, njegov položaj, ravnost lokacije je podesiva uz pomoć barova koji se stavljaju ispod rubova. Postoji još jedna mogućnost koja se koristi ako postoji potreba za prijenosom sudopera blizu zida. Tada se vijci montiraju na površinu zida kroz posebne rupe na stražnjoj strani pranja.

Posljednja faza rada na prijenosu i ugradnju kuhinjskog umivaonika je veza. Sifhon je spojen na sudoper i kanalizaciju, mješalice se sastaju, njihova instalacija do vodovoda. Prije prvog uključivanja, poželjno je odvijati aerator za mixer tako da je izašla sva prljavština iz sustava, nakon čega se nalazi na mjestu.

Značajke prijenosa pranja

Prijenos kuhinjskih pranja na prikladnom mjestu - to nije brz proces, kao što se može činiti. Činjenica je da je zbog potrebe za dodatnom brtvom cijevi za opskrbu vodom i kanalizaciju. Nekoliko korisnih savjeta koji će pomoći u obavljanju rada brže i bolje:

Planiranje sheme Planiranje radne površine kuhinje.

  1. Instalacija pranja se provodi u takozvanoj mokroj zoni, odnosno dijelovima povećanog rizika. Bit će potrebno osigurati korištenje građevinskih i završnih materijala, koji su otporni na povišenu vlagu zabrinutost takvo stanje i same cjevove, sukladnost s uvjetima nepropusnosti svih spojeva. Ako se prijenos planira za značajnu udaljenost, u drugom kutu prostorije, onda je potrebno dobiti preliminarnu dozvolu za isključivanje vode u uspona. Prema unaprijed usvojenim standardima, takav se rad može provesti u određenom vremenskom razdoblju: od 10 ujutro i do 15 sati dana radnim danom.
  2. Uz značajne obnove, kada je potrebno pranje, prvo morate kompajlirati poseban projekt skica, a zatim dobiti odobrenje relevantnih usluga. Da ne bi imali sukobe sa susjedima, preporuča ih obavijestiti o vremenu rada, odnosno vrijeme isključujući vodu.
  3. Sva redevelopment je moguće samo unutar mjesta kuhinje, to jest, kako bi dnevna soba kuhinja bila problematična.
  4. Ako je redom neznatan, to jest, sudoper se jednostavno pomiče na drugo mjesto, onda ne možete izvršiti veliki rad s vodom cijevi i kanalizacije, dovoljno je koristiti valovita sifons i posebne fleksibilne crijeva za dovod vode za dizalice , Ali mora se pamtiti da je teška varala čišćenja, iako je njegova instalacija vrlo jednostavna, nije potrebno znanje i iskustvo.
  5. Kada se autorsko pranje prenese na novo mjesto, mora se pamtiti da se kanalizacijski šljive treba ukinuti za 3-5 cm za svaki m prijenos. To se radi kako bi se izbjegli problemi s odvodom.
  6. Prilikom prijenosa školjki i drugih elemenata kuhinjske opreme, preporučuje se organizirati poseban podij u radnom dijelu kuhinje. To vam omogućuje da uredno sakriti ispod površine poda sve komunikacije, ne bave se brojnim složenim građevinskim radom koji zahtijevaju financijske troškove.

Članak o temi: Kako zavjesa iz organizacije u unutrašnjosti: da vidimo

Što još radije?

Mogućnosti pranja u kuhinji danas je odličan skup. Ne za sve, njegova tradicionalna lokacija u dalekom kutu je prikladna, jer je razina rasvjete i pristupa u ovom slučaju težak. Izvrsna opcija je prenijeti sudoper na prozor, što omogućuje korištenje prirodne rasvjete. Ako je kuhinja prostrana, moguće je stvoriti u središtu sobe takozvanog radnog otoka, to jest, sudoper, radni stol, štednjak će biti smješten u blizini zidova, ali u sredini kuhinja. To nije samo prikladno, već i najviše koristi kuhinjski prostor.

Planirajte prijenos kuhinjskih umivaonika može biti potreban za različite razloge. Najčešće je to popravak, tijekom kojeg se radno područje u potpunosti pretvara, uspostavlja se novi namještaj, gdje će se pranje ugraditi. Ovaj rad je istovremeno prilično jednostavan, ali u isto vrijeme komplicirano. Postoje mnoge nijanse koje treba predvidjeti pri provođenju cijevi za opskrbu vodom za dizalice, produžetak cijevi za kanalizaciju šljive.

Čitaj više