Uzorci zavjesa i lambrequina to čine sami

Anonim

Naučit će šivati ​​prekrasne zavjese s vlastitim rukama, sigurno, svakog domaćica snova. A ako napravite čak i opciju nije teško, onda dekoracija zahtijeva učenje kako napraviti obrasce lambrequina ili ga koristiti spreman.

Uzorci zavjesa i lambrequina to čine sami

Gdje početi

Prije nastavka šivanja svakako biste trebali razumjeti koje su zavjese potrebne u sobi hoće li biti funkcionalna ili samo nose dekorativnu funkciju, kao što je zastor. Važno je definitivno razumjeti potreban stupanj zatvaranja otvora prozora, kako napraviti uzorke i šivati ​​sve dijelove budućeg sastava.

Sada možete odabrati različite opcije za lambrequin i klasične zavjese. Važno je zapamtiti da model s kaskadom, glazoidom, ravnomjerno raspoređenim naborima pažljivo gleda.

Volumetrijske opcije su bolje dobivene iz teških gustih tkiva. Moderno izgleda kao lambrequins ukrašen izazovima, frili, granice. Glavna stvar koju je sve u umjerenim količinama.

Sljedeća faza će biti otvor prozora i izračun veličine zavjesa. To bi trebalo uzeti u obzir neke važne točke:

  • Obično, minimalne veličine zavjese odgovara duljini strehe, ali kako bi se osigurala pouzdana zaštita od sunčeve svjetlosti treba dodavati na vrijednost dobivenu negdje 20 cm;
  • Za ukrašavanje zavjesa u preklopu na duljinu strehe, treba ga dodati najmanje trećinu duljine;
  • Izbor dugih zavjesa ovisi o stilu, osobnim preferencijama i stilu. Platno može pasti na pod ili biti kratko, na primjer, na 1/3 prozora. Važno. Odabir skraćene opcije, trebali biste obratiti pozornost na visinu gornje jednostavnosti - za estetsku vrstu zavjesa treba biti potpuno zatvorena.

Uzorci zavjesa i lambrequina to čine sami

Suptilnost krika

Montaža za šivanje zavjesa vlastitim rukama, trebate svladati da se jednostavni uzorci (pravokutne zavjese) mogu izravno izgraditi na tkaninu pomoću ravnala i krede. No, s malim iskustvom i složenijim opcijama, bolje je ne biti lijen i izgraditi pred-uzorak na papiru, a zatim prenijeti na tkaninu. Osim toga, važno je ne zaboraviti napustiti bodove na šavovima:
  • Za bočne i gornje rubove, čine oko 2 cm;
  • Za dno - 10 cm.

Članak na temu: Debljina platna unutarnjih vrata

Uz uzorak lambrekina, stvari su malo teže. Vijeće. Kruženje ove vrste dekorativnih elemenata je bolji na 45 stupnjeva. Pojednostavit će draperiju, osigurati formiranje više i mekih nabora.

Proračun tkanine na lambrequin

Potrošnja protoka na šivanje lambrekina ne ovisi samo o duljini prozora nadstrešnice, ali i od planiranog broja lastava, prisutnosti veza i drugih elemenata. Za jedan simetrični swag, metrah izravno ovisi o veličini otvora prozora (duljina vijenca). U slučaju nekoliko elemenata preklapanja, treba imati na umu da estetski više estetski izgleda kao preklapanje valova tkanine po širini 1/3. Prema tome, protok će se povećati preklapanjem. Na primjer, kada šivamo vlastitim rukama, lambrekin koji se sastoji od dva preklapanja elemenata je potrebno podijeliti dužinu vijenca do 5 i rezultirajuća vrijednost se množi s 3. To će biti potrebna širina jednog elementa.

Uzorak izvorne swage.

Bolji se s vlastitim rukama na okomitoj površini pomoću posebnog vrpca kolijevke. Da biste to učinili, morate izvesti sljedeće korake:
  • U gornjem dijelu uzorka odgodite izračunatu širinu širine (točke 1 i 2) i nacrtajte središnju točku 3 (izlaz);
  • Udaljenost 1-2 podijeljena na 3 jednake dijelove, na tim mjestima stavljaju točke 5 i 6;
  • Od centra da odgodi potrebnu visinu swag h (dobiva se točka 4);
  • Spojite urednu, glatku polukrug 1-2-4. Vijeće. Lakše je to učiniti uz pomoć užeta.
  • Reljef na donji krug. Vrijednost visine 4-4a može biti 50-80% širine proizvoda i ovisi o namjeravanom swagu;
  • Od točke 4a do odgode segmenta ARC-a 1-4 i označava dobivene točke 1a i 2a;
  • Spojite točke 5 i 6, odnosno, s 1A i 2A - to je linija sklopa linije;
  • Na točkama 5 i 6 kutova nježno okrugli. Važno. Kada izlažem swag, trebale bi postojati naknade za šavove 2 cm.

Članak o toj temi: Stvorite imitaciju zida od opeke s vlastitim rukama

Uzorak jednog lambrequin "šal"

Otvoreni kružni lambrekven "šal" je prerađena tkanina koja je draped, ručno položena izravno na vijenac. Savršeno se kombinira s klasičnim zavjesama i postat će zanimljiv ukras prozora u gotovo svakoj sobi. Važno. Visina Waga u sličnom proizvodu ne smije biti više od 1/6 dijela otvora prozora.

Model je vrlo jednostavan i odmah možete apsorbirati lambren na tkaninu. Da biste to učinili, morate korak po korak slijedeći sljedeće korake:

    1. Odredite duljinu strehe i potrebnu visinu odredbi. Vijeće. Da biste vizualno predstavili budući proizvod, možete objesiti čipku prema vijeću i mjeriti traženu visinu i duljinu odredbi (na luk na mjesto privrženosti).
    2. Od gore navedenog, web treba proslaviti sredinu budućeg proizvoda i odgoditi od njega s obje strane 1/2 širine vijenca i visine Falvede. Kako bi odgodio dubinu proizvođača koeficijenta 2 na sklopu (tj. Dvostruka visina odredbi).

Uzorci zavjesa i lambrequina to čine sami

  1. Od dna do odgode iz središta na pola dužine provissial (luka). Spajanjem tih oznaka s oznakama širine strehe, dobivamo liniju za šivanje zavjese pletenice.
  2. Plodovi mora i nježno povucite tkaninu. Vijeće. Mjesto kravate može biti uslijed ukrašavanja malim ukrasnim elementima (cvijeće, lukovi itd.).

Uzorak zavjesa i lambrekina

Kombinacija zavjesa i lambrequina izgleda moderan, prezentiran i originalan, dok je ova opcija prilično funkcionalna. Ovisno o odabranim rješenjima stila i boja, možete ukrasiti dnevni boravak, ured, dječju sobu ili bilo koju drugu sobu.

Uzorci zavjesa i lambrequina to čine sami

Nudimo uzorak lambrektin koji se sastoji od dva svaljana i bočnih kaskada i klasičnih zavjesa. Za šivanje takvog skupa s vlastitim rukama na visini od 2,6 m i duljine strehe - 90 cm, trebat će vam dva pravokutna rezova tkiva, čiji su dimenzije prikazane na slici. Važno: Sve veličine već uzimaju u obzir naknadu.

Članak Umjetno cvijeće u unutrašnjosti

Trebali biste napraviti obrasce svih stavki, a onda možete šivati. Zgrade ne zahtijevaju posebna znanja i vještine i mogu se provoditi izravno na tkaninu.

Uzorak klasičnih zavjesa s jednostavnim lambrenom

Uzorci zavjesa i lambrequina to čine sami

Dvostruke zavjese s jednostavnim lambrekinima savršeno su prikladne za Windows dnevni boravak ili spavaću sobu. Zahvaljujući elegantnom umu, oni transformiraju prostor. U isto vrijeme, stražnje zavjese blizu i postaju izvrsna zaštita od lakih ili znatiželjnih očiju.

Važno

Lambren se sastoji od dva različita dijela. Oni bi trebali biti šifrirani iz iste tkanine kao zavjese. Tako da će sastav izgledati skladno.

Zavjese s Lambrequinima mogu zabilježiti sofisticiranost i biti neprepoznatljive da transformiraju bilo koji prostor i za šivanje, s nekim vještinom i marljivošću, nije tako teško. Glavna stvar imati želju i uložiti napore.

Čitaj više