Kolijevka je suspendirana vlastitim rukama: kako to učiniti?

Anonim

Sadržaj: [Hide]

  • Tradicionalna drvena Zybka
  • Okrugli hoop cradle

Svi narodi svijeta među potrebnim stvarima imaju kolijevku za novorođenče. U većini slučajeva, kolijevka za dijete je dogovoreno tako da se može malo gurati.

Kolijevka je suspendirana vlastitim rukama: kako to učiniti?

Vrste izazovnog 19. stoljeća: 1-snop; 2-lubyana; 3-uma.

Brzo je smirilo dijete i odbacio majku da izvede svakodnevne dužnosti oko kuće.

Najlakša opcija kolijevka u Rusiji bila je ohlađena od tankog mliječnog okvira, suspendiran na užad na matematiku kolibe ili na posebnom fleksibilnom stupu. Nacionalnosti ruskog sjever (KETS, WEPS, itd.) Koristi se za kolijevku kutije od Beresta.

Trenutno su kutije izrađene od svih vrsta umjetnih materijala, tkanje iz vinove loze ili se šivati ​​iz guste tkanine. Samo je "mehanizam" dječje kolijevke ostao nepromijenjen. Prije mnogo godina, sin je suspendiran na strop tako da može biti malo usmjeravanje. Najbolja opcija će biti tvoja kolijevka, u kojoj će beba biti topla i udobna. Materijal za njegovu proizvodnju može poslužiti i stablo ili šperploča, i tkaninu, pa čak i pređe, ako buduća majka može plesti ili tkati makrome.

Tradicionalna drvena Zybka

Za svoju proizvodnju, trebat će vam:

  • Tanka ploča ili šperploča 1,5-2 cm;
  • Elektrolovka ili nož stabla;
  • odvijač, vijci;
  • Bušilica i bušilica;
  • gusto tkivo (traper ili burlap, platno itd.);
  • Trajni uže, kabel ili prikrivena pletenica.

Kolijevka je suspendirana vlastitim rukama: kako to učiniti?

Stvaranje suspendirane kolijevke.

  1. Prvo morate raširiti podatke o papiru u budućem krevetu: bočni zid i krajnji dijelovi. Bogice moraju imati duljinu jednaku željenoj dužini kolijevke, a širinu dovoljna tako da dijete ne može slučajno ispasti iz njega (oko 35 cm). Dijelovi lica trebaju biti u obliku trapeza, a manje od paralelnih strana će biti ispod. Duljina ove strane jednaka je željenoj širini dna kolijevke. Duljina gornje strane trapezija odabrana je na temelju razmatranja praktičnosti. Dno kolijevke tradicionalno je napravljeno od domaće tkanine. Moderne tkanine omogućuju odabir najprikladnijeg materijala za pojedinačne zahtjeve. Glavni zahtjev za to: mora biti dovoljno gusta da izdrži težinu djeteta. Izgradnja dow, vođena veličinom drvenih dijelova na donjem rubu.
  2. U bočnim stijenama kolijevke za stavljanje i bušenje simetrijskih rupa za vješanje kutije. Pronađite ih najbolje bliže gornjim kutovima pojedinosti. Na donjem rubu bočnih stijenki i krajnjih strana, stavite i izbušite niz rupa s konstantnim korakom od oko 3 cm. U istoj fazi možete napraviti izrezbareni dekor na rubu kolijevke, ako je potrebno.
  3. Prikupite okvir, povezujući bočne stijenke s krajevima uz pomoć vijaka za samostaranje. U dan za plaćanje na rubovima na udaljenosti od 1,5-2 cm od rezanja (na kvaru tkanine) ili penta (na rasutom stanju s obrađenim rubom) da se oko perimetra rupe u koraku, koji se podudaraju s visinom rupa na drvenoj kutiji. Rubovi pranja petlje. Spojite dno s kutijom tankog kabela ili užeta, trljajući ga u rupe na drvenim dijelovima i tkivnom dijelu. Uključite konopac ili konus u viseće rupe i pričvrstite gotov viseći kolijevku na stropu na pravom mjestu.

Članak o temi: Obnova krevetnih stolova s ​​vlastitim rukama: Izbrišite nedostatke i obnovu namještaja

Natrag u kategoriju

Okrugli hoop cradle

Da biste napravili udoban i meki krevetić, trebat će vam:

Kolijevka je suspendirana vlastitim rukama: kako to učiniti?

Sl. 1. Shema uzorka.

  • Mali obruč;
  • Saveza gustog tkiva, nešto veći od promjera obruča i duljinu 2-M promjera i dodatka za šavove;
  • Pojasevi, pletenice ili uže za suspenziju.
  1. Napravite uzorak, vođen shemom na sl. 1. Dimenzije se mogu odabrati pojedinačno. Dođite do simetrično, podijelite krug u 4 dijela.
  2. Pomaknite uzorak na tkaninu i napravite 2 pojedinosti. Mjesto i rezati utore za zatvarače. Savijte ventile i postanite predmeti, ostavite rub kruga rupe kako biste napravili obruč.
  3. Olakšavanje obruča u lijeve rupe i u utorima za popravak trake ili uže za viseći na njemu.

Kada dijete raste, to će biti moguće pričvrstiti ovaj dizajn koso, a od bivšeg krevetića će biti stolica za ljuljanje ovjesa.

Kako bi organizirali dječju viseću kolijevku s vlastitim rukama, svaka mama će naći razne materijale i mogućnosti, činiti sve kako bi udoban krevet. Tamo će se dijete osjećati kao u blagim majčinim rukama i spava cijelu noć mirno, dajući opuštanje i roditelje.

Čitaj više