Kombinirane zavjese to čine: kompetentna kombinacija boja i tkanina

Anonim

Zavjese su jedan od najpopularnijih elemenata s kojima možete transformirati unutrašnjost. Ovo nije samo ukras za Windows, ali važan detalj koji mogu naglasiti i nadopuniti stil i jedinstvenost sobe, obogatiti izgled sobe, stvoriti dodatnu toplinu, udobnost i udobnost. Moderno tržište nudi nam bogat izbor širok raspon opcija tkanina za zavjese. Tkanine različitih tekstura i boja omogućuju vam da stvorite optimalni dizajn za bilo koju sobu.

Kombinirane zavjese to čine: kompetentna kombinacija boja i tkanina

Kombinirane zavjese mogu se izvoditi kao dvostrana verzija, s laganim til u pozadini gustih zavjesa.

Nedavno, kombinirane zavjese postaju sve popularnije, što omogućuje ispunjavanje sposobnosti fantazije i dizajna.

Tako se dogodilo da je od sovjetskih vremena odvedeno za šivanje zavjesa vlastitim rukama. U isto vrijeme, mnogi se ne brinu ni o tome što uspjeli, oni jednostavno kupuju segment tkanine, položili ga i objesite na vijenac. Čak i danas, mnogi vjeruju da ne vrijedi posvetiti veliku pozornost na dizajn sustava Windows. S druge strane, broj onih koji shvaćaju da je unutrašnjost prostorije treba napraviti u jednom stilu u kojem će zavjese zauzimati središnje mjesto. S pravim pristupom moguće je kombinirati boje i tkanine za kombiniranje i neuobičajeno kombiniranje izvorne parcele kao rezultat.

Kada je prikladno kombinirane zavjese

Kombinirane zavjese to čine: kompetentna kombinacija boja i tkanina

Shema rezanja i šivanja kombiniranih zavjesa.

Stvoriti kombinaciju u različitim situacijama i iz raznih razloga. Prije svega, treba napomenuti da je to trend modernog mode, a time i svatko tko se s vremenom želi eksperimentirati i dobiti moderan i moderan detalj interijera kao rezultat toga. Može biti ideja dizajnera povezana s cjelokupnim konceptom dizajna.

Članak o toj temi: Instalacija platbara na prozore s vlastitim rukama

Zapravo kombinirajući zavjese u slučajevima gdje se u budućnosti planira promijeniti svoj izgled, a da ne troši mnogo novca na ovo pitanje. Na primjer, možete napraviti bilateralne zavjese, u kojima će s jedne strane biti gusto tkivo, a na drugoj - til. Nakon nekog vremena mogu se mijenjati na mjestima, za ispravljanje ili dodavanje dodatne opreme - a pogled će postati novi, svjež i neobičan.

Proizvodnja kombiniranih zavjesa s vlastitim rukama je relevantno ako imate nekoliko komada tkanine, koji su veliki za te svrhe, ali za prozore njihove širine ili duljine nisu dovoljni. Vještina kombiniraju ove platnene, a na vašem prozoru pojavit će se neobične i izvorne zavjese. Povezivanje različitih tkanina i boja, eksperimentiranje i fantaziranje možete stvoriti divan element interijera koji je pogodan za bilo koju sobu.

Kombinirajte boje i tkanine

Jedna od najvažnijih točaka u proizvodnji zavjesa je vaše vlastite ruke je kompetentna kombinacija sheme boja. Profesionalni dizajneri savjetuju odabir boja u jednoj od opcija:

Kombinirane zavjese to čine: kompetentna kombinacija boja i tkanina

Kombinirajte tkanine za zavjese potrebne su kako slijedi: boje bi se trebale dobro kombinirati ili biti kontrastne.

  • skladno kombinirano;
  • Kontrast.

Ako preferirate skladne boje, fokus treba napraviti na glavnoj sjeni, koja će biti skladno u kombinaciji s ostatkom boja. U kontrastnoj verziji, glavna boja je razrijeđena svijetlim elementima koja su potpuno suprotna primarnoj boji (najsjajniji primjer je kontrast bijele i crne). Odabir boje tkanine za Windows, vrijedi razmotriti opći dizajn sobe, presvlake namještaja. Idealna opcija je izraditi presvlake namještaja i zavjese iste vrste tkanine ili odgovarajući crtež zavjese s uzorcima na presvlake ili prekrivač. Ako je promjena zavjesa pala tijekom kozmetičkog popravka, vrijedi razmotriti boju i teksturu pozadine.

Članak o temi: Stucco na fasadama kuća, lagana verzija teške dekor

Jedan od najpopularnijih u modernim opcijama dizajna za kombiniranje zavjesa bili su zavjese s dvije boje. Mogućnosti kombiniranih mogu biti najrazličitije: kombinacija uzorka i jedno-foton tkiva, u kontrastu i skladnu izvršenje boja. Za osobe s izmjerenim tempom života možete koristiti klasičnu kombinaciju crnog s bijelim.

Za aktivne ljude, svijetli elementi su relevantni, u kombinaciji s neutralnom osnovi. Promjenom jednog dijela zavjesa u drugi, možete u potpunosti promijeniti dizajn sobe, a time i opći atmosfera. Kombinirajte zavjese različitih boja i tekstura tkanine sada su vrlo moderne. Ova opcija je relevantna za one koji vole donijeti nešto novo i stalno nastojati promijeniti unutarnji dizajn prostorija.

http://dekorspalni.ru/youtu.be/oqmclofvs9i »Širina =" 640 "visina =" 425 "stil =" max-width: 100% ">

Šijete same zavjese: Što trebate znati?

Ako se odlučite napraviti zavjese vlastitim rukama, uopće će biti nekoliko savjeta. Prije svega, morate odrediti boje tkanine i materijala iz kojeg ćete šivati ​​zavjese. U isto vrijeme, potrebno je uzeti u obzir ukupnu unutrašnjost stana kako bi se buduće zavjese napravljene u jednom stilu s drugim detaljima. Također trebate odlučiti o visini zavjesa. Postoje tri vrste zavjesa ovisno o njihovoj visini: u visini prozora, odmah ispod prozora (za 10 do 20 cm), na pod. Zavjese se mogu kombinirati u visini, kombinirajući različite duljine za pojedinačne platnene.

Krug uzorka zavjesa.

Prije uzimanja rep, vrijedi proučavati vrstu i značajke tkanine koju ste odabrali i upute za rad s njim. Odabir tkiva zavjese, glavna stvar koju trebate obratiti pozornost je njezina snaga. Prednost treba dati gustu i izdržljivu tkaninu, koja može dugo spasiti atraktivan izgled. Možete izračunati broj tkanine koje trebate ako ste točno poznati širini vijenca. Guste i teške tkanine s jasnim crtežom mjere se izračunavanjem duljine strehe pomnoženih s 1,5.

Članak o temi: Sandwich Panel za Windows: Prednosti i nedostaci završne obrade. Montaja tehnologija

Svjetlosne tkanine će izgledati bogatije i privlačnije ako uzmete duljinu dužine ili čak 2,5 duljine. Takve zavjese će biti prikladne za sastavljanje na posebnoj vrpci, stvarajući prekrasne debele volale, oni će gledati u unutrašnjost elegantan. Kombinirajte zavjese prema značajkama vaše sobe. Posebnu pozornost treba posvetiti rasvjetu. Za sunčanu stranu, vrijedi uzimati gustu i tešku tkaninu, a ako se soba nalazi u sjeni, možete razmotriti zavjese. Kombinacija teških portira s mužnjom tkaninom će biti izvorno.

Da biste zašili zavjese, morate odlučiti o njihovom dizajnu, kao i pripremiti obrasce i crteže. Preporučuje se prije otvaranja tkanine i moždanog udara tkanine, to će izbjeći daljnje sjedenje zavjesa. Moram je malo mokro. Nakon svog cjelovitog sušenja, vrijedi provjeriti je li nastala struktura tkanine.

Šivati ​​kombinirane zavjese s vlastitim rukama mogu bilo koji majstor koji zna kako koristiti šivaći stroj. Dovoljno je znati neke značajke i načela kombinacije boja i tkiva napraviti lijep dizajn interijera s minimalnim troškovima i mnogo užitka iz vlastitih sposobnosti.

Čitaj više