Kako rezati plastične postolje za pod: izbor alata

Anonim

Kako rezati plastične postolje za pod: izbor alata

Odabir od rezanja plastičnog postolja, preferiraju uobičajene i prilično jednostavne u rukovanju alatima. Govorimo o poznavanju svim majstorima metala hakiranja.

Međutim, to nije dovoljno, kao što je potrebno ne samo pažljivo napraviti ravan rez, ali i točno i ispravno izrezati uglove.

Za visokokvalitetno izvršenje ove operacije, takav uređaj je potreban kao stolarski stub. To je s njom da možete izrezati kut od 45 ili 90ͦ. Naravno, možete koristiti brusilicu, ali u ovom slučaju redak rezanja bit će vrlo širok, što nije uvijek prikladno.

Odabir prikladnog alata

Dovršavanje popravka i završne radove u sobi, svaki stručnjak se pita "nego rezati plastične postolje." Odgovor ovisi o tome koliko je važna kvaliteta dobivenog ruba.

To će biti najkvalitetnija kada koristite metalni hacksaw. Njegova oštrica je prilično suptilna i izdržljiva, dakle, rez će biti tanak i gladak. Rubovi se neće raspasti i izrezati clinth će biti prikladan.

Kako rezati plastične postolje za pod: izbor alata

Ako kvaliteta ruba nije važna mnogo, ali brzina rada je važna, mnogi graditelji i finišeri koriste brusilicu.

Debljina njezina diska je takva da će redak reza biti vrlo širok, ali rubovi neće uvijek moći zadovoljiti vlasnika s njihovom kvalitetom. Međutim, koristeći ovaj alat, možete napraviti prilično veliku količinu posla u kratkom vremenu.

Bugarski će ostaviti glatki rub

Rezanje vanjskog postolja može biti čak i škare za metal, ako nema drugog alata pri ruci. Takva manipulacija ne može se nazvati ugodno, ali ako je potrebno, majstor se lako može nositi s zadatkom.

U svakom slučaju, alat za rezanje mora biti u skladu s određenim zahtjevima, uključujući:

  • sigurnost;
  • učinkovitost;
  • točnost.

Da biste koristili ovo ili da uređaj slijedi nakon što ste bili uvjereni u njegovu produktivnost i mogućnost kvalitete izvedbe.

Alternativa standardnim vrstama

Kako rezati plastične postolje za pod: izbor alata

Ispravan alat neće ostaviti posudu na rubovima rezanja

Članak na temu: Kupaonica 2 četvornih metara. m. - male tajne uspješnog dizajna

Nakon što je PVC Plinth rezan, ne bi trebalo biti čipova na rubovima. Pravilno odabrani alat koji će morati izrezati bazu cilja, ne uzrokuje pukotine ili značajne nepravilnosti na rubovima ruba.

Bez manje popularan s graditeljima električnom slaganjem, ali je moguće koristiti samo pri radu s panelima. Plinth, čija je značajka prilično tanke zidove, nemoguće je smanjiti kvalitetu s takvim uređajem.

Oštar potez i prilično veliki zubi će dovesti do pucanja proizvoda, što ga čini nemogućim.

Kako rezati plastične postolje za pod: izbor alata

Najsigurniji i učinkovitiji nakon reznog metala prepoznaje se kao uobičajeni nož za montažu (rasuti).

Rezanje tankih zidova koji su pričvršćeni na pod, takav alat se izvodi vrlo brzo i jednostavno.

Podne PVC plinte, opremljeni kabelskim kanalom, najlakše je izrezati s konvencionalnom ručnom slaganjem. To će vam omogućiti da napravite jasan rez, držite rub rub što je više moguće i spriječite pucanje šamara.

Izrežite kabelski kanal za zatvaranje trake, trebate nakon pripreme samog postolja. Kada se izreže točno u veličini, morate instalirati bar i samo da biste je smanjili.

Polaganje pod bazom počinje iz dalekog unutarnjeg kuta. Ako je duljina zida velika, tada ćete morati koristiti priključni utikač, a zatim odrezati traku postolja, bez doseženja 1,5 cm do ruba zida ili 0,5 cm do sljedećeg ugla. Bez obzira na broj kutova i spojeva, rezanje se provodi strogo u ravnoj liniji, što uvelike olakšava učinkovitost rada. Detaljan priručnik za rezanje i priključenje Plinth Pogledajte ovaj videozapis:

Rad s stropnim pločicama

Početni majstori često pitaju kako izrezati stropni postolje kako bi ispravno formirali unutarnji ili vanjski kut. Stropni postolja ne može se točno izrezati bez upotrebe SUSL-a. Ovaj uređaj omogućuje izvođenje rezanja u bilo kojem željenom kutu.

Članak o toj temi: Što je akril primer: vrste i primjena

Kako rezati plastične postolje za pod: izbor alata

Izvršite odgovarajuće podrezivanje strogog pridržavanja geometrijskih oblika. Upotreba Stusl omogućuje da se savršeno i točne rez.

Shema rada s stub

Uređaj s kompletnim setom ima utori stvoreni za rezanje praznine pod kutom:

  • 45 ͦ;
  • 60 ͦ;
  • 67,5 ͦ;
  • 90 ͦ.

Da biste izvršili rad, tijekom kojeg trebate instalirati postolje u kutu, morate odrediti ploču strogo ispod 45 ͦ. U tom slučaju, dva detalja presavijeni će dati punopravni 90 ͦ pokušati stvarati vanjske i unutarnje kutove. Za detalje o tome kako pravilno izrezati postolje s potrebnim kutom, pogledajte ovaj videozapis:

Kako rezati plastične postolje za pod: izbor alata

Rezanje bilo kojeg postolja (strop ili vanjski) se izvodi nakon određivanja ispravnog nagiba.

Od konfiguracije samog ugla, ovisi mjesto rezanja na unutarnjoj ili vanjskoj površini dijela.

U slučajevima kada praktički nema nejednakih i strogih kutova u zidovima zidova, nije potrebno koristiti gluposti. Bolje je ručno podrezati cilja s uobičajenim masnim nožem.

Čitaj više