Što učiniti s ogrebotinama na TV zaslonu

Anonim

Ponekad se događa da se ogrebotine pojavljuju na ekranu TV kristala. Pogotovo visok rizik od takvih nedostataka, ako postoje nemirna djeca u kući. Šteta može značajno pogoršati kvalitetu slike, tako da morate znati kako ukloniti sgrebotine s TV LCD zaslona.

Kako ukloniti ogrebotine s TV zaslona

Što učiniti s ogrebotinama na TV zaslonu

Male ogrebotine na TV zaslonu pomoći će u uklanjanju džempera i mikrovlakanu tkaninu.

Ako naiđete na takav problem kao oštećenje TV zaslona, ​​prvo morate procijeniti stupanj oštećenja. Tekuća kristalna površina televizora je prilično hirozna stvar. Duge duboke ogrebotine s LCD zaslonom ili zaslonom vjerojatno neće biti uklonjeni.

No, mali nedostaci mogu biti mogući ako se ne uklonite u potpunosti, a zatim ih prerušite tako da prestanu s delistiranjem nelagode kada gledate bilo koje TV emisije. Važno je zapamtiti da uklanjanje ogrebotine sami, vi riskirate kvarenje površine još više. Stoga, djelujte izuzetno oprezni.

Ni u kojem slučaju ne može politi TV zaslon pomoću različitih mehaničkih uređaja. Mljevenje treba provoditi samo ručno. Na taj način smanjujete rizik od oštećenja površine.

Da biste polirali neispravnu površinu zaslona, ​​morat ćete pripremiti potrebne materijale.

  • Trebat će vam mekani ubrus. Glavni zahtjev - materija treba biti izazvan (na primjer, mikrovlakana).
  • U trgovinama ćete pronaći posebne setove za uklanjanje različitih oštećenja s površine zaslona. Možete koristiti agent za kupnju i djelovati u skladu s uputama na paketu. Ali ako nema želje za shopping, koristite infrirted materijala koji će se naći u svakom domu.

Razmislite detaljno nekoliko načina za uklanjanje ogrebotina kod kuće.

Članak o temi: Odabir boje za ispis na tkaninu

Kako ukloniti ogrebotine na LCD TV kod kuće

Možete polirati površinu koristeći različita sredstva. Prednosti "folklorne" metode su očite - to je dostupnost i niska cijena, te u učinkovitosti oni nisu inferiorni od posebnih sredstava.

Etanol

Što učiniti s ogrebotinama na TV zaslonu

Da biste uklonili male nedostatke s LCD zaslonom, koristite slabu otopinu etanola. 70% alkohola se prodaje u ljekarnama, a trebate postići koncentraciju od 3,5%. Da biste to učinili, širite alkohol s vodom u omjeru 1:20.

Navlažite krpu u dobivenoj otopini i s mekim kružnim pokretima, poljski mjesto gdje je nastala ogrebotina. Mljevenje se mora nastaviti dok se kvar ne prestane biti vidljiv.

Ako nema učinka, koncentracija alkohola u vodi može se malo povećati da bi se ponovio postupak. Glavna stvar je da alkohol ne čini više od vode. Inače ćete još više pokvariti površinu.

Nakon uklanjanja ogrebotina, očistite površinu. Navlažite krpu s vodom (bolje ako se destilira) i uklonite ostatke alkohola.

Sušenje laka

Što učiniti s ogrebotinama na TV zaslonu

Dobar degurirani učinak daje takva sredstva kao sušenje laka. Prije uporabe, mjesto s defektom mora biti uvučeno.

Možete to učiniti s alkoholom. Lagano navlažite tkaninu i obrišite zaslon. Nakon isparavanja alkohola, a površina će se osušiti, pažljivo nanositi "sušilicu" na ogrebotinu, a uz pomoć pamučnog štapića izvadi svoj višak.

Nakon održavanja takve "maskiranje" malih nedostataka, oni postaju nevidljivi.

Pasta za zube i vazelin

Što učiniti s ogrebotinama na TV zaslonu

Možete ukloniti malu štetu s TV zaslona pomoću paste za zube i vazelin. Zapamtite da možete koristiti uobičajenu opciju paste, bijele boje, bez boja i aditiva. Promatrajte ovaj postupak:

  • Smanjite površinu alkoholom.
  • Pjevanje male količine paste za zube duž cijele duljine ogrebotine.
  • Neaktivni kružni pokreti se pomiču pastu s mekim tkivom. Djelujte iznimno oprezni, nemojte pritiskati površinu zaslona.
  • Suho čišćenje tkanina izvaditi s površine stalne pasti za zube. Potrebno je to učiniti tako da sastav ostaje samo u dubinama ogrebotine.
  • Nanesite malu količinu vazeline na pamučni štapić i rasporedite ga na površini oštećenja.

Članak o temi: Dječja pidžama za dječaka: uzorak s opisom

Možda će tijekom rada vazeline biti malo više. Zatim ga ponovno nanesite dok se ispočetka prestane biti vidljiva.

Tiskanica Zemlje

Što učiniti s ogrebotinama na TV zaslonu

Ovaj se tiskanica nalazi u svakom domu. Glavna stvar je da je bijela, i nije bilo tragova s ​​marifela na površini.

Prije uklanjanja defekta temeljito obrišite TV zaslon iz prašine. Zatim uzmite gumicu i prođite ga uz površinu, lagano "trljanje" u početak (nije previše pritisnut).

Nakon završetka obrade, obrišite površinu suhom krpom.

Poseban alat

Što učiniti s ogrebotinama na TV zaslonu

I na kraju, ako ste pokušali sve dopustive načine, a ogrebotine s ekrana nisu nestali, pokušajte ih ukloniti s posebnim sredstvima. Set koji vam je potreban može se kupiti u prodavaonici kućnog aparata, dizajniran je za uklanjanje oštećenja s površine monitora tekućih kristala.

Komplet uključuje sredstvo za čišćenje, poseban polirolol, pukotine za punjenje i ubrus mekog tkiva. Prije kupnje, svakako imenujete prodavatelja vašeg TV modela tako da pokupi odgovarajuće sredstvo.

U tom procesu slijedite upute, a površina zaslona ponovno će izgledati savršeno.

Bolje je spriječiti pojavu ogrebotina i druge štete nego provesti snagu i novac, eliminirajući ih. Da biste zaštitili TV kristala od oštećenja, razmislite o instaliranju posebnog zaslona i ne morate brinuti o sigurnosti tehnologije.

Čitaj više