Infracrveni električni toplin: Instalacija

Anonim

Infracrveni električni toplin: Instalacija

Infracrveni plint se odnosi na broj modernih uređaja dizajniranih za zagrijavanje soba. Učinkovito grijanje se odlikuje kompaktnim dimenzijama i nekim značajkama instalacije.

Kao i svaki visokokvalitetni sustav grijanja, ovaj uređaj osigurava jedinstvenu raspodjelu topline, zbog činjenice da se načelo njegovog djelovanja temelji na konvekciji, ali uz njega, takve postolje proizvode infracrveno zračenje, pružajući potpuno grijanje i stvaranje udobne atmosfera u sobama gdje je ova oprema instalirana.

Značajke i prednosti dizajna

Infracrveni električni toplin: Instalacija

Topli električni infracrveni plint je privukao pozornost potrošača, zaslužuje povjerenje, zbog svoje učinkovitosti, praktičnosti i učinkovitosti. Konvekcija osigurava stalno kretanje zračnih masa.

Tijekom tog procesa, topli zrak se diže na strop, a hladnoća se spušta i kao da je uređaj nacrtan.

Infracrveni električni toplin: Instalacija

Topla postolja često se instaliraju u apartmanima s panoramskim prozorima.

Takva cirkulacija jamči stvaranje atmosfere i udobnosti u grijanoj sobi, ali posebnost takvog postolja je u sposobnosti da se generira infracrveno zračenje, pružanje punog zagrijanog zagrijavanja donjeg dijela prostorije.

Unutar uređaja postoji električna označena snaga, opremljena s perajama, čije je područje dovoljno veliko. To omogućuje kratko vrijeme za postizanje željene temperature u prostoriji u kojoj su instalirani infracrveni plinth. Instaliranje aluminijskih panela omogućuje dobivanje infracrvenog zračenja.

Infracrveni električni toplin: Instalacija

Oprema karakteriziraju skromne dimenzije i visoku učinkovitost.

Grijaći element i reflektor su zatvoreni u kućištu, za proizvodnju materijala koji ne ispuštaju štetne i opasne isparavanja koriste se kada se zagrije.

Infracrveni uređaj za grijanje može pretvoriti električnu energiju u toplinsku.

Uređaj radi iz mreže s naponom od 220 volti. Osnova jedinice je fleksibilni električni kabel za grijanje, skriven u višeslojnom pleteniku od polimernih materijala. Obavezno imate regulator temperature grijanja.

Među prednostima koje ovaj dizajn ima:

  • Jednostavnost instalacije;
  • Male dimenzije;
  • stvaranje zdrave mikroklime u zatvorenom prostoru;
  • Jedinstvena distribucija topline;
  • Grijanje zidova i adostupnog prostora;
  • zaštita od pojave gljivica i plijesni;
  • Visok stupanj gospodarstva.

Članak o toj temi: Pregled o snimljivim vratima na tračnicama i valjcima

Infracrveni električni toplin: Instalacija

Osim toga, ova oprema nije opasna. Mogućnost vatre je isključena i nemoguće je izgorjeti kada se dotakne. To znači da je poželjno instalirati električni IR pluta u djece.

Oprema osigurava učinkovito grijanje prostora, zbog činjenice da struje toplog zraka, uzdižući uz zidove, doprinose njihovom zagrijavanju, i, odražavajući se od zidova, zagrijavaju sobu na svim razinama.

Montaža

Korištenje IR električnog postolja za uređenje toplih soba vrlo je opravdana zbog učinkovitosti dizajna i jednostavnosti ugradnje opreme. Sve komponente nalaze se oko perimetra sobe i ne privlače pozornost.

Takvi sustavi grijanja ne krše cjelokupni stil dizajna i uklapaju se u bilo koji interijer stvoren, budući da postoji veliki izbor dekorativnih panela, koji su skriveni elementi uređaja.

Infracrveni električni toplin: Instalacija

PLINTH radi na stroju, tako da se ne morate upustiti u prilagodbu

Električna infracrvena postolja može se montirati u one prostorije u kojima su već instalirani radijatori središnjeg grijanja vode.

Korištenje sustava je pojednostavljena, zahvaljujući potpunoj automatizaciji. To omogućuje postizanje ciklinosti uključivanja i, u skladu s tim, značajno spašena potrošena energija i materijalni alati.

Oprema agregatnog timera omogućuje vam da stvorite potrebnu mikroklimu u prostorijama, obavljanje veze isključivo u određenom vremenskom razdoblju. Refinanciranje sustava grijanja provodi se na mjestu gdje se obično nalazi dekorativni element (običan postolje). Sve komponente su montirane tijekom cijelog perimetra prostorije, postižući značajno smanjenje gubitka topline zbog hladnih zidova. Dodatne informacije o grijanju, vidi ovaj videozapis:

Infracrveni električni toplin: Instalacija

Izračuni se temelje na veličini perimetra sobe

Prije nego što počnete instalirati, treba provesti neke izračune, kao rezultat kojih će biti poznat broj grijaćih elemenata i dekorativnih panela. Da biste to učinili, to će biti potrebno za mjerenje perimetra prostorije, gdje će se instalirati oprema ili odrediti područje zida na kojem će biti postavljeno.

Članak o temi: Izrada masaža tepiha za djecu vlastitim rukama

Sada odabiru kabel, čiji će presjek ovisiti o broju instaliranih električnih letvica. Za ugradnju jedne daske trebat će vam kabel s poprečnim presjekom od 2,5 cm². Prilikom rada s drugim proizvodima potrebno je pažljivo ispitati preporuke proizvođača.

Infracrveni električni toplin: Instalacija

Infracrveni električni toplin: Instalacija

Izrežite postolje na zid i označite točku

Za površinu pluća i tankih unutarnjih particija, dužini perforator će biti potrebno za izvođenje rada i zatvarača u obliku vijaka i tikla.

Instalacija se sastoji od nekoliko jednostavnih operacija:

  1. Uz pomoć laserske konstrukcije, potrebno je pobijediti horizont tijekom cijelog perimetra prostorije, ističući prvu liniju na nadmorskoj visini od 1 cm od poda, a drugi na visini jednak visini dekorativna ploča. Na površini zida, toplinski izolacijski foliji je pričvršćen, pridonoseći učinkovitim refleksiju topline i poboljšanju konvekcije.
  2. Na zidnu oznaku na površinu zida, stražnja ploča cilja i građevinske olovke označavaju točke pričvršćivača.
  3. U navedenim točkama trebate izbušiti rupe i voziti u njih plastične kotke. Sada možete pričvrstiti stražnju ploču postolja uz pomoć vijaka.
  4. Sljedeća faza - visi nosači na koje je instalirana žarija. Povezan je s mrežom, kao i termostat i temperaturni senzori, a također organiziraju uzemljenje.
  5. Završna faza je dekorativni zatvarač ploča od aluminija.

Uključite gornji poklopac postolja, pokrenite instalaciju regulatora i temperaturnih senzora. Dodatne informacije o grijanju, vidi ovaj videozapis:

Povezivanjem ne smijete koristiti jednu utičnicu za više od 10 ploča. U suprotnom, dopušteno opterećenje ožičenja će se premašiti.

Instaliranje regulatora temperature provodi se u skladu s uputama pričvršćenim na uređaj. Mora se nalaziti na nadmorskoj visini od najmanje 1,5 m od poda u neposrednoj blizini napajanja. Nakon povezivanja hardvera možete početi testirati opremu ako nema nedostataka i kvarova, tada ćemo u pogon uvesti sustav.

Članak na temu: Načini da biste vidjeli balkon sa svojim vlastitim rukama vani

Čitaj više