Glavni wath WC

Anonim

Trenutno, vrlo često vlasnici stanova i udobnih kuća suočavaju se s takvim problemom koji teče u zahodu. Najčešće se vode vode zbog kvara odvodnog spremnika. Curenje je prilično ozbiljan problem. Gotovo uvijek, ukazuje na razgradnju elementa toaleta koji zahtijeva hitne mjere. Stvari u to vrijeme, ako dugo nema domaćina u stanu, može dovesti do male poplave. Nitko nije osiguran protiv takvog alenda. To se može dogoditi sa svakim.

Glavni wath WC

WC uređaj.

Razlozi zbog kojih tenk ili sam WC teče, može biti najrazličitiji. Ako teče, a voda stalno dolazi iz spremnika u kanalizaciju, to ukazuje na kvar ispušnog ventila. Popravak će biti usmjeren na uklanjanje blokade u spremniku, čišćenje je od smeća i hrđe. Možete popraviti vlastite ruke ili uz pomoć stručnjaka. U potonjem slučaju morat će preplatiti. Razmotrite detaljnije zašto toalet toalet teče, glavni uzroci tokova odvodnog spremnika, faze popravaka.

Uzroci odvodnje

U većini slučajeva voda radi zbog prekida funkcioniranja odvodnog spremnika. Prije popravka spremnika morate se sjetiti što se sastoji i kako to radi. Dakle, odvodni spremnik je uređaj dizajniran za ispiranje ljudskih životnih proizvoda. Struktura se nije promijenila tijekom mnogo godina. Voda duž vodovodnog sustava ulazi u spremnik, ispunjava ga. Sastav ima poseban uređaj - plovak, potrebno je regulirati razinu vode. Osim njega, postoji sustav poluga i pečata. Tu je i poseban zatvarač koji preklapa vodu.

Članak o temi: Ergonomski ormarić na balkon s ulogom roleta: praktičnost i kompaktnost

Tehnička shema eliminacije u WC-u.

Što ako toalet tenk teče? Prije svega, morate utvrditi uzrok. Najčešće, toalet teče u slučaju kada voda stalno ulazi u spremnik za ispuštanje. Razlog za to je iskrivljenu polugu plutača, kvar plutajućeg ventila. Da biste sve uspostavili, morate podesiti rad plovka, postavite polugu u horizontalnu ravninu. Ako je potrebno, možete zamijeniti plovak ili ventil. Ako voda neprestano teče, to ukazuje na ozbiljnije greške. Jedan od njih je oštećenje membrane iz spremnika sifona. U tom slučaju, popravak mora nužno, budući da je potrebna potpuna zamjena membrane. To se radi kako slijedi: Pričvrstite polugu plutača do poprečne trake, odvrnite maticu. Matica spaja cijev za ispiranje i ispusni spremnik. Dalje, trebali biste odvojiti sifon iz poluge i zamijeniti membranu novom. Membrana treba odabrati točno u veličini.

Uklanjanje drugih problema

Ako toaleti cure, može ukazivati ​​na to da je kruška izgubila elastičnost. To je labavo susjedno i ne drži tekućinu. Etiološki čimbenik može biti hrđa, ploča. Da bi se uklonila curenja, preporučljivo je isključiti krušku, očistiti sedlo. Za ovaj prikladan brusni papir. Osim toga, preporuča se čvrsto popraviti matice. Oslabljena matica također može biti uzrok curenja. Za popravak morat ćete ukloniti drenažni uređaj, okretati ga i ukloniti uzrok. U nekim situacijama voda teče između odvodnog spremnika i same posude.

Sve je u gumenim brtcima. Izrada popravka je vrlo jednostavna. Potrebno je uspostaviti ih ispravno ili zamijeniti, jer s vremenom mogu istrošiti. Ako je stvar u tome, tada se tonionica teče zbog pukotine odvodnog spremnika. Ako su nedostaci mali, mogu se razmazati s posebnim brtvitima, inače će se spremnik morati zamijeniti.

Spremnik se može pojaviti zbog činjenice da ventil za isključivanje ne sadrži odvodnju vode.

Dijagram odvodnog spremnika.

Članak na temu: Što stražari bolje odabrati dizajn sustava Windows?

Da biste odredili ovaj nedostatak, morat ćete pritisnuti ventil. Ako se voda ne zaustavi, onda je slomljena. Da biste uklonili lom, samo trebate promijeniti brtvu.

WC se može dati protoku kada se kontroler visine gumba premješta, s pogrešnom priključkom crijeva s spremnikom i tako dalje. Učinite popravke u ovom slučaju je vrlo jednostavan, morate zategnuti maticu s vijcima i promijeniti brtvu kada je to potrebno. Ozbiljniji problem je poremećaj nepropusnosti cijevi. Prilikom instaliranja vodovoda za WC školjku vrlo često ga popravite uz pomoć cementne otopine ili ljepila, oslobađanje toaleta u kanalizacijskoj cijevi je ukrcano na isti način. Tijekom vremena, maska ​​može ispucati. Ako voda teče u mjestu spajanja vatre, lakše ga je potpuno zamijeniti i obraditi mjesto brtvila.

Zaključak, zaključci, preporuke

Na temelju gore navedenog, moguće je zaključiti da razlozi za koje curenje toaleta može biti mnogo. Nije moguće odrediti njihove poteškoće.

Najčešće se takve situacije događaju u kršenju uređaja za ispuštanje. Stoga, prije popravljanja, morate provjeriti spremnik za ispuštanje.

Čitaj više