Rolete Drveni: Kako napraviti i instalirati vlastitim rukama?

Anonim

Vlasnici kuća i apartmana sve više i više ulažu u dekorativni dizajn svojih stanova. Ako je prije nekoliko godina, drveni roleti su dizajnirani prvenstveno kako bi zaštitili prozore od pokušaja prodrijeti, vremenske uvjete, znatiželjne oči, danas je također sposobnost da se ističe u pozadini drugih opcija dekoracije. Zahvaljujući razvoju suvremenih tehnologija, praktična strana proizvoda uopće ne pate. Konstrukcije su izvrstan filter za zaštitu od sunca, blokiranje hladno i toplina, razlikuju se u dugom servisu.

Rolete Drveni: Kako napraviti i instalirati vlastitim rukama?

Značajke i korisna svojstva

Unatoč činjenici da se danas pojavljuju mnogi praktični i lijepi materijali, vanjski kapci preferiraju iz drva. Kupuju se spremni, red od majstora, stvaraju vlastite ruke. Takav izbor je podržan nizom razloga.

  1. Dekorativna atraktivnost proizvoda. Samo drvene strukture mogu stvoriti nevjerojatnu atmosferu udobnosti, mirne i udobnosti.
  2. Pravilno prerađeno drvo je najtrajniji i otporniji na vremenske uvjete i pogoršanje materijalom koji će trajati dugi niz godina.
  3. Posebne antiseptičke impregnacije sprečavaju rotting materijal, reprodukciju gljivica i insekata. Antipired će zaštititi kapke od požara, smanjujući rizik od požara.
  4. Umjetno stari predmeti se razlikuju izvornim izgledom, dajući sustavi za sunčanje lakoću mrlja.
  5. Dizajn se može koristiti i izvan i u zatvorenom prostoru.
  6. Vijeće

    Unutarnji kapci se preporučuju za stvaranje debelog papira koji se proteže na drvenim daske. Neće izgledati tako glomazno, ali neće izgubiti praktičnu i dekorativnu destinaciju.

  7. Samo ovaj materijal može osigurati maksimalnu zaštitu prozora i prostora tijekom uragana, oluja ili druge više sile.
  8. Pod zatvorenim kapcima formira se zračna vrećica koja ne dopušta da se soba pregrijava i ohladi preko noći. Ovakva kvaliteta se može koristiti za maksimiziranje ako umjesto zavjesa koristi bambus ili drvene rolete.

Članak o temi: Wallpapers Foto 2019 Moderno: pozadina dizajn, foto pozadina u unutrašnjosti male kuhinje, foto galerija, video

Ne posljednja uloga u odabiru drva svira činjenicu da je takve rolete koji se mogu napraviti vlastitim rukama, bez pribjegavanja pomoći profesionalcima.

Rolete Drveni: Kako napraviti i instalirati vlastitim rukama?

Vrste modernih dizajna

Moderni dizajni nisu samo dva krila, koja je progutala sa strane. Danas su drvene rolete zastupljeni nevjerojatnom raznolikošću dizajnerskih i dizajn rješenja.

  • Sustavi mogu biti vanjski i unutarnji. Prvi je tradicionalni zaštitni proizvodi s dekorativnim funkcijama, izrađeni su od vrsta od punog drva koje mogu izdržati značajno opterećenje. Drugi je svijetli unutarnji dizajn element izrađen od papira, šperploča ili vrlo tankog šipke kako bi se stvorile solarne filtre ili dodatni ukras na rolete.
  • Prema dizajnu krila, mehanizmi su rešetke ili štit. Slika uključuje rolete izvedene u stilu sjenila. U ovom slučaju, drvene lamele sklone pod željenim kutom kako bi se osiguralo zrak i raspršena sunčeva svjetlost montirana u masivni okvir.
  • U obliku zatvarača na prozorima može biti tradicionalna ili shvatila, s jednim ili dva krila, s fiksnim ili pokretnim lamelama (za strukture u obliku sjenila). Sada postoje modeli čak iu obliku kliznog harmonika.
  • Prema vrsti ukrasa, drveni roleti na prozorima mogu biti strogi, stari, uklesan, kombiniran.

Za apartmane stručnjaci preporučuju instaliranje jednostavnih struktura za koje se lako brine. Najčešće su to elementi izrađeni vlastitim rukama. Takvi sustavi su jednostavni za montiranje, vraćanje, ažuriranje.

Rolete Drveni: Kako napraviti i instalirati vlastitim rukama?

Kako napraviti i instalirati rolete sebe?

Proizvodnja i ugradnja roleta - proces dugotrajnog vremena, ali s njom bilo koji pažljivi učitelj može se nositi s njim čak i bez posebnih vještina. Prije prikupljanja roleta s vlastitim rukama potrebno je pripremiti odgovarajući okvir. Za to će vam trebati suhe drvene šipke: dvije poprečne presredne trake pričvršćene su na vrhu i na dnu prozora (ponekad se koriste posebni pogoni). Dizajn je fiksiran ljepilom.

Članak o toj temi: Rezanje petlji u snimljenju Učinite to sami

Proizvodnja i ugradnja najjednostavnijih štitova (bez učinka sjenila i složenih ukrasnih elemenata) uključuje nekoliko stupnjeva.

  1. Odbori se moraju sušiti i namočiti anti-hvataljkom i antiseptičkom otopinom. Najčešće koristi Olif. Primjena pripravka se provodi nekoliko puta do potpune apsorpcije.
  2. Kada su ploče spremne, štitovi su izrezani od njih. Drveni dijelovi također se obrađuju ulje.
  3. U štitovima i pločama bušotine za elemente za pričvršćivanje. Dizajni su povezani i fiksirani uređajima za tajni zatvarač, zatvoreni s čepovima za namještaj.
  4. Vijeće

    Kako bi se povećala praktična svojstva sustava, potrebno je postići maksimalnu montažu struktura jedni drugima. Ako praznina ostane, prolaz zraka između njih će uzrokovati stvaranje nacrta i efekta buke.

  5. Štitovi i ploče obrađuju se brusnim papirom, obojenim ili nejasnim.
  6. Prije vješanja i instaliranja roleta na prozore, morate pričvrstiti uređaj za zaključavanje odabran za okus.
  7. Ovisno o vrsti petlji tijekom fiksacije, štitovi se primjenjuju u zatvorenom ili otvorenom stanju. Nakon što je sustav montiran, potrebno je provjeriti ispravnost njegovog rada i, ako je potrebno, provoditi dekoraciju.

Nesumnjivo, ako obavite rad s vlastitim rukama, trebat će vam puno strpljenja i vremena, ali dobiveni rezultat će premašiti sva očekivanja.

Rolete Drveni: Kako napraviti i instalirati vlastitim rukama?

Izlaz

Instalacija stabla od stabla pomoći će vašem interijeru iz ukupne mase dizajn rješenja, pružit će pouzdanu zaštitu od vremenskih uvjeta, a kada se koristi sustav s roletima, pomoći će u kontroli stupnja osvjetljenja prostorije.

Unatoč svim prednostima dizajna, morate se pobrinuti da su stvarno potrebni, jer kapci trebaju posebnu, iako jednostavna, briga. Također, ne zaboravite da takvi ukrasni elementi nisu uvijek prikladni u interijerima modernog tipa.

Čitaj više