Kako napraviti vrata iz drva: materijali, alati

Anonim

Među obiljem vrsta unutarnjih vrata, drvena verzija uzima časno mjesto. Unatoč činjenici da su vrata drva prilično skupa, nakon instalacije ne možete brinuti o problemima koji se mogu pojaviti tijekom njihovog rada.

Kako napraviti vrata iz drva: materijali, alati

Vrata od drva otporna su na mehaničku izloženost i imaju visoku zvučnu izolaciju.

Osim toga, takav proizvod ima izvrstan izgled, uz pravilan rad će trajati mnogo godina. Kako bi uštedjeli novac na kupnji i ugradnji drvenih vrata, sve se može učiniti neovisno. Ako se instalacija može napraviti bez ikakvih problema, pitanje kako napraviti vrata vrata sam, uzrokuje mnoge sumnje.

Značajke drvena unutarnja vrata

Najvažnija i glavna prednost na kojoj potrošač privlači pozornost je ekološki prihvatljivost materijala. Stablo stvara korisnu mikroklimu i apsolutno ne šteti ljudskom zdravlju. Specifikacije se također mogu izolirati:

  • estetika;
  • visoka razina toplinske i zvučne izolacije;
  • Otpornost na mehanička opterećenja.

Danas, uz pomoć modernih tehnologija, vrata pokrivena furnirom može se stvoriti, koja je sposobna oponašati bilo koju šumovitu stijenu, ali se razlikuju od vrata od prirodnog stabla.

Kako napraviti vrata iz drva: materijali, alati

Vrste razmnika drva za proizvodnju vrata.

Kao i svaki proizvod, vrata od drva imaju nedostatke, ali, promatranjem tehnologije proizvodnje i pravilnog rada, sve mane mogu se minimizirati. Vrlo je važno obratiti pozornost na takvu imovinu drva kao apsorpciju. Upijajući vlagu, vrata mogu promijeniti oblik tijekom vremena, to se događa u procesu sušenja. Da biste spriječili ovaj proces, potrebna vam je vrata platna da pokriju lak.

Važno je napomenuti da će kvalitete biti izravno ovisne o procesu proizvodnje platna. Trebalo bi biti dobro osušeno, zasićeno uljnom otopinom i obrađena vrućim trajektom pod visokim tlakom.

Materijali koji se mogu koristiti za stvaranje vrata

Za proizvodnju vrata možete koristiti listopadno drvo, takvo drvo karakterizira visoka gustoća, lijepa boja i zanimljiva tekstura. Među najtraženijim pasminama danas možete dodijeliti:

  • hrast;
  • pepeo;
  • bukva;
  • trešnja;
  • orah.

Članak na temu: Shade to učiniti sami

Kako napraviti vrata iz drva: materijali, alati

Shema od drvenih vrata.

Više opcija proračuna je niz borove ili lijepljene opcije. Unatoč niskom cijeni, Pine vrata će služiti ne jedan desetljeća, glavna stvar je da se pridržava proizvodne tehnologije i ispravno brine za njih. Kako bi takva vrata bila privlačnija, može se prekriti furnirom furnirom. Vrijednost furnira nije jako visoka, ali takva će se vrata gotovo razlikovati od izvornika.

Izrada vrata sami, možete koristiti lijepljeni niz. Ovaj materijal danas je vrlo popularan. Da bi se takav materijal, lamele suhog drva, zalijepljeni zajedno s posebnim pripravkom. Svaki sloj lamela je zalijepljen okomito na prethodni, ova lokacija čini vrata vrlo izdržljivim i pouzdanim.

Kako bi se samostalno napravili drvena vrata, potrebno je imati ideju o glavnim fazama rada. Proizvod koji se obavlja neovisno ne mora biti tako idealan kao tvornička proizvodnja, ali ova opcija će biti mnogo jeftinija.

Pripremna faza rada

Kako napraviti vrata iz drva: materijali, alati

Vrata za crtanje.

Prvo morate pripremiti alate s kojima će se obaviti rad. Ovo je standardni skup stolarija koji uključuje:

  • Wood Hacksaw;
  • avion;
  • dlijeto, možete nekoliko različitih veličina;
  • stezaljke;
  • svesla;
  • Olovka za označavanje;
  • linija i rulet;
  • U kutu gradnje.

Prisutnost svih potrebnih alata značajno će ubrzati rad.

Nakon pripreme materijala i alata, vrijedi ocjenjivati ​​prednji dio predstojećeg rada. Prva stvar koja je vrijedna početka je definirati veličinu weba, ovisit će o tome koji je okvir instaliran u otvaranju ili će se stvoriti. Ako postoji prag u kutiji, tada između njega i vrata može biti sa svih strana 2 mm. Ako u kutiji nema praga, tada bi platno trebalo biti manje od 2 mm od tri strane, a potrebno je napustiti lumen 8-10 mm ispod. To je potrebno tako da kada otvaranje vrata nije oštećena, podne obloge i vrata mogu se otvoriti bez problema i zatvoriti.

Članak na temu: Koje boje odabrati pozadinu za kuhinju: dizajner savjete

Proizvodnja vrata na vratima

Kako napraviti vrata iz drva: materijali, alati

Alati za proizvodnju drvenih vrata.

  1. Da biste napravili vrata, možete koristiti vlakna ploču. Potrebno je izrezati dva platna iz nje koja će odgovoriti na veličine budućih vrata. Kada rezne listove, vrlo je važno izdržati sve kutove od 90 °, inače se vrata ne mogu stati u kutiju, ali to će izgledati kao ovaj proizvod. Da biste stvorili vrata vlaknaste ploče, potrebno je odabrati najgušći, bez raznih deformacija - ogrebotina, udubljenja.
  2. Za proizvodnju okvira na koji će biti pričvršćeni WHP listovi, morate kupiti inčni neresteolous ploču. Drvo pasmine ovdje ne igra veliku ulogu. Vrijedno je obratiti pozornost na težinu, vrata ne bi trebala biti previše teška. Za okvir potrebno je odrezati dva duga dijela, koja će odgovarati duljini proizvoda i tri komada u širini cijelog vrata. Rubovi svih novčanica mora dobro palirati.
  3. Skupština cijelog dizajna provodi se na ravnoj površini. To se može učiniti na podu, ali unaprijed pokriti pod papirom ili novinama. Prvi na podu postavlja list glatke strane vlakana. Duge praznine iz ploče postavljene su na list, nakon čega slijedi komad širine lima, treba oblikovati pravokutnik. Okvir mora biti u potpunosti u kombinaciji s rubovima vlaknastih ploča.
  4. Određivanje gdje će vrh i dno biti, možete pokrenuti oznaku. Osim toga, potrebno je odrediti da li će ostakljenje biti na vratima, ako je tako, tada u ovoj fazi vrijedi provoditi sve oznake. Točna lokacija ploča također je označena za vezivne šiljke, ova se oznaka provodi na mjestu sjecišta dugog i kratkog obratka. Kako bi se izbjegle nepredviđene situacije, sva obrada vrijedi numerirati ili potpisati. To će olakšati montažu dizajna.
  5. Nakon toga, potrebno je napraviti spojne elemente - šiljke. Kada žigom šiljci, morate biti vrlo oprezni. Koristeći ružičastu, bolje je ne završiti, to će izbjeći punu potapanje. Na kraju se veličine mogu prilagoditi pomoću dlijeta.

Nakon što je Spike spreman, dizajn se mora ponovno razgraditi na podu i provjeriti sve veze.

Invalid je izbočina bilo koje veličine.

Članak o temi: Pozadina u dječjoj sobi - 110 fotografija najboljih ideja dizajna. Mogućnosti pripreme i kombinacije.

Vrlo je važno izvršiti sve radove na savršeno na ravnoj površini, jer nakon što je montaža deformacija gotovo nemoguća.

Završna faza ugradnje

Vlaknasta ploča je pričvršćena na drveni okvir s posebnim pripravkom ljepila. Da biste to učinili, na mjestima, znak se mora primijeniti sloj ljepila. Nakon lijepljenja za veću pouzdanost u gornjim dijelovima drvene strukture se primjenjuju. Vrlo je važno da kape vijaka nisu išli iznad vlaknastih ploča. Drugi list vlaknasti ploča je pričvršćen na isti način do okvira uz pomoć ljepila. U procesu rada potrebno je kontrolirati tako da se svi kutovi i rubovi konvergiraju. Nakon što je takav dizajn lijepljen, mora se staviti pod opterećenje. U tu svrhu, vrata su prekrivena na vrh vlaknastih ploča, samo tada opterećenje je ravnomjerno raspoređeno drugačije.

Dodatni trenutak: Trim pjeskarenje furnir

Da biste dali takva vrata gotovom izgledu, možete koristiti furnir. Ovo je vrlo suptilan materijal koji imitira svaku vrstu drva. Da bi se vrata odvojila njime, potrebno je pripremiti površinu. Površina bi trebala biti savršeno glatka, ne bi trebala biti ogrebotina, bugova, čips. Osim toga, cijela površina mora biti tretirana s papirom za brušenje. Za lijepljenje furnira koristi se posebna stolarija, koja se ravnomjerno primjenjuje na površinu vrata i na samom furniru. Nakon nanošenja ljepila mora se osušiti nešto više od 10-15 minuta.

Nakon vremena, furnir se nadovezuje na vrata i prisjeća se iz središta do rubova. Dakle, da je furnir zalijepio bolje, na svojoj površini možete hodati s vrućim željezom. Mora se pažljivo učiniti da ne spali površinu. Ako, u slučaju lijepljenja, mjehurići zraka nisu uklonjeni, možete navlažiti malo površine i napraviti malu rez ili punkciju.

Čitaj više