Ukrasavanje na Windows: Proizvođač to učiniti sami

Anonim

Staro-ruski elementi otvora prozora pojavili su se u naše vrijeme još uvijek zadovoljni svojom raznolikošću. Cerebriti se koriste ne samo za ukrašavanje fasada, već i za skrivanje utora između otvora i okvira prozora.

Ukrasavanje na Windows: Proizvođač to učiniti sami

Jedan od najboljih materijala za proizvodnju platforma je ariš.

Rus za dugo vremena je poznat po arhitekturi dekorativnih elemenata, a pobunjenici na prozorima su proizvedeni vlastitim rukama. Do danas, u nekim duljinama, obrtnici su sačuvani, sposobni za stvaranje istinski jedinstvenih remek-djela, ne sličnih jedni drugima.

Urezbanjena detekcija: Nijanse

U starim vremenima postojala je takvo uvjerenje da platforma služe ne samo ukras, već i zaštitu vlasnika i kuća iz različite nečiste snage i loših očiju. U tom smislu, na njima su rezani čarobne figure i zamršeni uzorci i ukrasi.

Ukrasavanje na Windows: Proizvođač to učiniti sami

Primjeri registracije vanjskog okvira prozora s elementima proreza.

Moderni majstori koji su usvojili iskustvo, pokušavaju se pridržavati tehnologije rezanja stare generacije i koristiti mnoge tehnike.

Rezbarena gotovina prozora može se izvesti pomoću skromnih oblika, primjenjuje se i raznolikost luksuznih niti. Prije nastavka s navojem odabran je matrica ili šablon (vrh platforma) ili ručnik (donji dio). Bez matrica elemenata, samo majstor koji ima dugogodišnje iskustvo u nitima stabala može raditi.

Za početničke rezače, predlošci se mogu kupiti u specijaliziranim prodavaonicama. Cijena je niska, jer za njihovu proizvodnju, koristite papir, karton ili materijal vlakana stabala.

Na šablonima se mogu primijeniti bilo koji crteži i uzorci koje će majstor ili kupac poželjeti. Prije nastavka s radom, poželjno je unaprijed izvesti crtež, bez kojih će biti teško napraviti element za ukrašavanje. Potrebno je izvesti crteže sljedećih komponenti:

  • donji tračni ili ručnik;
  • vertikalne tračnice;
  • Top Plank - Kokoshhnik.

Članak o temi: Stolice iz šperploča: proizvodne tehnologije

Ukrasavanje na Windows: Proizvođač to učiniti sami

Vrste prozora PlatBorks.

Dodatni crteži mogu uključivati ​​dodatne crteže, kao što su ramena, dijameme i mnogi ukrasni elementi.

Za proizvodnju platforma, potrebno je pokupiti materijal. Drvo je odabran uzimajući u obzir otpornost na atmosferske taloženja, temperaturne kapi. Materijal iz Arch se smatra jednim od najboljih, jer ima sposobnost da se odupre povratku. Ali njegov nedostatak je da je vrlo krhko, a elementi otvorenog rada su problematični.

Hrast ima čvrsto drvo, iu tom smislu, radeći s njom je vrlo naporan, ali ako se elementi platbods naprave upravo iz ovog materijala, tada će takva završna obrada sustava Windows donijeti radost ne jedan desetljeće.

Najpraktičnije drvo ima lipu. To je mekano, ne zahtijeva posebnu obradu, sposobnu apsorbirati vlagu i izvrstan je materijal za otvaranje rezanja detekcije.

Proces proizvodnje rezbarenih elemenata

Ukrasavanje na Windows: Proizvođač to učiniti sami

Stavljanje kutova sustava Windows Windows.

Prije početka procesa proizvodnje drvenih platforma, morate zaliha sve ono što vam je potrebno pri radu:

  • Crteži i obrasci drvenih elemenata;
  • Električna slagalica s nizom pila na drvu i električnu vježbu;
  • Alate za crtanje;
  • Stroj za mljevenje;
  • Nekoliko vrsta sendviča različite zrnastice;
  • drizeli različitih veličina;
  • nož.

Postoje 3 metode rezanja:

  • prorez;
  • iznad glave;
  • Prema krugu.

Da biste izvršili najviše otvorene i dekorativne elemente, koristi se metoda proreza. Koristeći ovu metodu, uzorak prodire kroz rupe i gotovi element je montiran preko prozora.

Ukrasavanje na Windows: Proizvođač to učiniti sami

Izrezbareni prozor Platwrta.

Uz nadzemne teme, kombinirani elementi su napravljeni. Dijelovi napravljeni odvojeno su zalijepljeni na ploču, koji se naknadno postavlja. Debljina ploča baldeta koristi se ovisno o odabranom uzorku i kreće se od 5 do 50 mm. Prilikom rezanja ne preporuča se koristiti vrlo mali ukras, jer će uzeti previše vremena za njegovu proizvodnju, a to neće biti vidljivo na daljinu.

Članak o toj temi: Kako ukloniti stare pozadine: ruke, vodu ili s par (video)

Nakon pripreme alata i gredica, počinje glavni rad na stablu. Prvo je izliveno element na glavnoj konturi.

Druga faza proizvodnje rezbarenih platformi za Windows je unutarnji uzorak, za izvršenje u kojem se rupa obavlja u izvornoj točki i uzorak počinje rezati uzorak pomoću pile. Za isušenje manjih ukrasa, preporuča se koristiti petillers s malim zubima.

Kada obavljate rad, morate pažljivo rotirati slagalica, a inače možete pokupiti gotovo gotovu platbu, jer čak i najmanji nadzor može dovesti do nepopravljivih posljedica.

Ako se ružičasta ne kreće ili odmara, pomoćna rupa se vrši od suprotne strane.

Moderni dnevnici Jigsawsa imaju funkciju koja vam omogućuje da promijenite kut rezanja.

Ako se čarobnjak stalno bavi rezanjem, takav uređaj treba kupiti, jer, koristeći ovu funkciju, možete izvršiti ljepši i originalniji uzorak.

Nakon što su svi elementi prozorskih ulaznica u potpunosti ispunjeni, moraju se brusiti, a zatim podvrgnuti liječenju s antiseptičkim pripravcima i materijalima za boje. Drvene ulaznice su pričvršćene ljepilom, kao i mogu biti plesti ili zajebane s samoizvlačenjima.

Osnovni zahtjevi i pravila

Ukrasavanje na Windows: Proizvođač to učiniti sami

Uređaj za završnu obradu prozora s platformama

Prilikom instaliranja i proizvodnje gotovine, ne biste trebali biti preplavljeni da se prozor treba slobodno otvoriti.

Gornji dio je ukrašen Kokoshhnikom, na kojem se mogu prikazati različiti crteži. Ako postoji potreba, zatim pomoću šiljaka, gornji dio može se povećati. Donji dio, ručnik, također je urezan, ali je napravljen s odvodnim šefom za protok odvoda. Dnova daska mora biti deblja od oko 1 cm.

Uz niti dasaka, važno je biti u skladu s crtanjem Kokoshhnika koji se skladno podudara s uzorkom ručnika.

Nakon pričvršćivanja svih elemenata zbog nepravilnosti zidova između korteksa i zida, mogu se formirati slotove, koji se mogu potpuno zatvoriti, s željeznicom.

Članak o toj temi: Junction između linoleuma i laminata: Bar i vršidba

Posljednja faza koju trebate platwork za nokte za nokte na okvir prozora, ali da bi unaprijed uklopili sve njegove zglobove tako da ne postoji nacket.

Izrada fasade kuće, važno je zapamtiti da svi platbands moraju biti isti u obliku i na ispunjenim ukrasima i uzorcima.

Dekor elemenata: preporuke

Defekti su ukrasni elementi unutrašnjosti. Osim niti, mnogi obrtnici ukrašavaju svoje slikanje. Prilikom slikanja elemenata, crtež mora skladno uklopiti u rezbare i izrazito naglasiti završnu obradu prozora. Nedavno je postao popularan za pečenje drva. Na mjestima, vlačno drvo izgleda sasvim učinkovito. Za strane se koristi lampica za lemljenje.

Prilikom uređenja fasade kuće potrebno je da su novi elementi skladno u kombinaciji s već postojećim. Na primjer, PlatBorks mogu dodati dodatak prethodno uređenim roletama. Ne morate zaboraviti na obradu zaštitnih pripravaka, budući da su netretirani proizvodi od drva osjetljivi na truli i gljivične lezije. A da drvene ulaznice nemojte imati jednu desetak godina, moraju se povremeno ažurirati.

Čitaj više