Je li moguće staviti laminat na drveni pod

Anonim

Na drvenoj osnovi, možete staviti toliko vrsta dekorativnog premaza kao što bih htio. Laminat je obično uključen u broj nedostupnih materijala. Međutim, ako se pridržavate određenih uvjeta, moguće je skupljati drvene podove iz gotovo svega.

Dakle, plutajući laminat, slaganje na strukturi kašnjenja, savršen je za odvajanje poda stabla. Ali prije napuštanja laminata, potrebno je shvatiti u nekim važnim točkama instalacije i specifičnosti drva.

Mogućnost polaganja laminata na drvenoj osnovi

Je li moguće staviti laminat na drveni pod

Polaganje laminiranih parketnih ploča po podu je napravljen prema plutajućem uzorku, tj. Jedinstveni elementi za oblaganje su pričvršćeni samo među sobom, a na temelju njih ne drži ništa. Ako stavite premaz na ovaj način, ništa neće spriječiti deformacije temperature na glavnom katu, što je vrlo tipično drvo.

Osnova se ne miješa u ovom slučaju, promjene u obliku laminata povezane s istim temperaturom i razlikama vlažnosti zraka. Dakle, drvena baza i laminirani dekorativni premaz praktički ne ovise jedni o drugima.

Dizajn dizalica laminiranih ploča omogućuje vam da ih stavite, bez ušuljanja zglobova. Naravno, moguće je primijeniti adhezivne kompozicije kako bi se osigurala još pouzdanija kvačila elemenata, ali sustav zaključavanja je obično sasvim dovoljno. Osim toga, u slučaju lijepljenja, morat ćete potrošiti previše ljepila kako biste stavili laminirani premaz na površinu velikog područja.

U slučaju kvara, u ovom slučaju neće biti moguće isključiti i zamijeniti oštećene ploče. Podove poda bez ljepila je dobar u slučaju prisutnosti drvene baze ne samo jednostavnim instalacijom, već iu tome, zahvaljujući spojenju za zaključavanje osigurana je dodatna ventilacija drvenih struktura, što ih štiti od preranog truljenja ,

Laminat se sastoji od nekoliko slojeva, od kojih se glasova obično provodi iz vlaknastih vlakana. Zbog slabosti ovog materijala za vlagu, ne preporučuje se laminat u kuhinjama, a još više u kupaonicama, ali je sasliko moguće izoštriti ovaj premaz u spavaćim sobama i djeci, budući da su sve kompozitne tvari potpuno sigurne za ekologija i ljudsko zdravlje.

Članak na temu: PRIMER ZA DRVA: Kako iskopati stablo prije slikanja, značajke

Priprema drvenog poda do laminata

Je li moguće staviti laminat na drveni pod

Da bi laminat pouzdano ležao i poslužio za dugo vremena, temelj stabla treba pravilno pripremiti. Dakle, moraju se promatrati sljedeći uvjeti:

  • Osnovna površina mora biti glatka - visinske razlike ne smiju prelaziti 2 mm;
  • Nagib površine do horizontala treba biti manji od 4 mm i ravnomjerno se distribuira preko cijelog područja.

Nakon ovih uputa potrebno je da se ne može oštetiti zatvorenim sustavom parketa. Zbog velikih nepravilnosti, žljebovi i grebeni mogu se blokirati i slomiti. Naravno, u ovom slučaju možete jednostavno zamijeniti nekoliko oštećenih ploča, ali ako je šteta uzrokovana velikom podnom površinom, popravak će zahtijevati mnogo truda i bit će odgođen dugo vremena. Vjerojatno, u ovom slučaju, morat ćete u potpunosti ukloniti i prenijeti premaz.

Prije nego što se drveni pod, drvena baza pažljivo ispituje i procijeni. Potrebno je odrediti količinu posla i analizirati stanje okvira stabla kako bi se razumjelo da li je u stanju preuzeti po podu vanjskog dizajna.

Priprema ovisi o vrsti i broju oštećenja poda.

Stari deformirani drveni kat odbora morat će napraviti bazu, jer tijekom rada stabla rotira i inficira mikroorganizme. Kroz utore na podu nemoguće je procijeniti stanje kašnjenja ako nema podruma pod njima da pogledaju u nastavku.

Je li moguće staviti laminat na drveni pod

Ako je podzemlje prostrano, ne možete rastavljati podne obloge, ali popraviti osnovu s druge strane. Svi zaostaji treba pažljivo ispitati, ojačana područja su odsječena i zamijenjena svježim materijalom. Ako je premaz uklonjen, ploče se također treba ispitati na oštećenja. Više ili manje prikladno dopušteno je ponovno okrenuti i koristiti.

Uklanjanje drvenog poda obrađuje se antifungalnim i plamenim predškolskim impregnacijama, utore između ploča su ispunjeni brtvilom ili elastičnim kitom. Svježe ploče, zajedno s prikladnim za uporabu, možete rukovati ciklusima, tako da drveni pod postaje što je moguće glatko.

Članak o temi: Kako napraviti toroidni transformator vlastitim rukama

Ako su drvene podove nedavno izgrađene od nule, oni su vjerojatno već obrađeni svim potrebnim sredstvima. Da biste pripremili svježu osnovu, trebate samo provjeriti pouzdanost pričvršćivača kašnjenja i podova. Zamijenjeno je dijeljenje nesebičnosti, pukotine su neugodne. Ako se ploče savijaju na nekim mjestima, potrebno je sigurno popraviti drveni pod na bazi montažne pjene ili dugog zatvarača.

Ako se u dizajnu poda poštuju ozbiljne tehničke nedostatke, možete ih pokušati ispraviti, čija se složenost razlikuje u širokim granicama, ovisno o vrsti kršenja, ili da se koristi na vrhu drugog sloja genitalnog odbora preko izvornik.

Poravnati osnovu poda, koriste se razne drvene listove - šperploča, GVL, gipsana ploča, iverice, vlakna ploča i još mnogo toga. Također je moguće podesiti kašnjenje stavljanjem komada vrećica, linoleuma ili drugog elastičnog materijala. Metoda je odabrana od bilo koje, ovisno o dostupnim financijama, jednostavnosti rada i razini nepravilnosti.

Polaganje laminata

Zaštita dekorativnog premaza uz pomoć hidroizolacijskih materijala prilikom polaganja na drvenu bazu je nemoguća, kao polietilen i slične tvari će spriječiti ventilaciju podne dizajna. Također, ovaj materijal će akumulirati kondenzata, koji će vrlo brzo uništiti sve strukture ležaja poda.

Prije polaganja laminata moramo staviti samo podlogu koji će igrati ulogu apsorpcije buke i toplinski izolacijski materijal. Može se izvesti, obje sintetičke tvari - pjenasti politiren ili ekstrudirane polistiren pjene, a od prirodne - jute ili pluta. Utikač i proizveden na temelju gumiranih premaza, iako su vrlo skupi, ali će osigurati drveni kat dugog života.

Debljina podloge mora odgovarati debljini sloja laminirane ploče. Obično su proporcije približno 1: 3. U tom slučaju se također osigurava očuvanje laminata, a izolacijska i zvučna izolacijska karakteristika neće uzrokovati pritužbe.

Članak o temi: Kako napraviti mjeru stropa s vlastitim rukama?

Supstrat je slaganje bez adhezije. Nije potrebno montirati na pod, ili sam laminat nije potreban, kao i sama laminata, dovoljno je da se materijal sami poveže materijal uz pomoć trake.

Ako je polaganje ploča unaprijed odabrano, vrijeme je za početak obloga. Elementi se mogu gutati odvojeno ili cijeli redovi. Obično je optimalna metoda označena proizvođač određenog modela parketa.

Je li moguće staviti laminat na drveni pod

S algoritamom povođenog polaganja djelovanja kao što je.

Trebali biste početi od dugog kuta sobe. Prvi odbori u prvom i trećem redu skraćuju se oko trećine. Odbori su naslagane na zid lišene grebena tako da ne ometa laminat. Žlijeb je usmjeren iz zida.

U kutu se nalazi prva izrezana ploča, zatim, drugi sljedeći, cjelinu, a zatim ponovno izrezati i tako dalje.

Susjedni elementi su pričvršćeni na donji rubovi ploča.

Dakle, prebacivanje zglobova, težina drvenog poda ide.

Posljednji redak je smanjen na takav način da zid ima prazninu, a pričvršćen je na drugi premaz pomoću nosača ili posebnog alata.

U složenim mjestima savijanja i oko cijevi, laminat se slaga na sličan način. Odbori su izrezane i pričvršćene sa susjednim cijelim parketima. Ako ne možete povezati stavke pomoću zaključavanja, možete jednostavno zalijepiti ploču na pod.

Video instrukcija na instalaciji laminata s bravom za zaključavanje:

Video instrukcija na instalaciji laminata s dvorcem klikova:

Ako je soba velika, praznine trebaju biti predviđene ne samo blizu zidova, već i svakih 8-10 metara tako da na temperaturnim deformacijama napetosti sila nisu slomili premaz.

Čitaj više