ALPACA i Merino vune

Anonim

Ugodne tople pljevine iz vune Alpaca ili Merina su integralni atribut obitelji bilo kojeg prosperiteta. Koriste se kao elegantni dekorativni prekrivači, udoban pokrivač, kako za dan i noćni san, neophodni su za piknik ili putovanje automobilom.

U hladnom vremenu, Plaid će vam omogućiti da udobno provedete vrijeme na računalu, gledajući TV ili čitajući svoju omiljenu knjigu. Ova neophodna i univerzalna stvar nikada nije suvišna, služi svim članovima obitelji, uključujući domaće kućne ljubimce, a često postaje topla sjećanja djetinjstva. Stoga je njegovo stjecanje uvijek pravodobno - uključujući i lijep i praktičan dar, koji je jednako pogodan za muškarce i žene.

Kako ne napraviti pogrešku u odabiru?

Prilikom odabira kućnog tekstila, prioritet je često usredotočen na njegov izgled. Međutim, stručnjaci preporučuju odabir u takvom nizu:

  • veličina;
  • struktura;
  • glavna boja;
  • slika;
  • Pojedini estetski kriteriji.

ALPACA i Merino vune

Veličina kai, kao pokrivač, ovisi o tome za koje su namijenjene:

  1. Za novorođenčad (80x100 cm).
  2. Za djecu (110x140 cm ili 100x150 cm).
  3. Za odrasle. Ova kategorija ima nekoliko standardnih veličina, odgovarajući jednokratni ili bračni krevet (odnosno 150x200 cm ili 180C210 cm). "Euro" (200x220 cm), kao i Euromax ili King Veličina (220 x240 cm, kao i 240x260 cm) razlikuje se u velikim veličinama.
  4. Plaids dizajnirani za stolicu (70x150 cm, 100x150 cm).

Što se tiče bojanje i završne obrade, treba ga nastaviti iz stila unutarnjih i osobnih okusa. Jednokrevetni podaci izgledaju vrlo plemenito, koji obično imaju različite boje lica i iznutra. Uvijek prikladna klasična stanica, a izvorni ukras daje originalnost interijera. Trendy trend je miješana tkanina, imitacija krzna, kao i razne vrste teksturiranih cavetona.

Članak na temu: Djevojka Cap s pletenje iglice: kako vezati jesen i zimsku novu odjeću s fotografijama i videozapisima

Prirodna vlakna - topla i korisna

Unatoč rasprostranjenom razvoju inovativnih tekstilnih tehnologija, prirodni materijali i dalje ostaju favoriti potražnje za kupnjom. Kako bi se zaštitili od hladnoće, vune tradicionalno koristi, a među svojim sorti, runo Merinos i Alpaca je posebno mjesto.

Merino

ALPACA i Merino vune

Pasa ovce Merinos je uzgajana u planinama Španjolske, Australije, Novog Zelanda i drugih zemalja, a najbolja vuna za proizvodnju pređe uzima od njihovih grebena. Kao rezultat staništa u hladnoj klimi, tanko (oko 20-25 mikrona) merino vunastih stekao karakterističnu staničnu strukturu, koja istovremeno zadržava toplinu, upija vlagu i ne ometa izmjenu zraka, a čini vunu vrlo svjetlom i svilenkasto do dodira. Takva vlakna, čak i apsorbiraju vlagu, omogućuju vam da se koža držite suhom i toplim. Štoviše, ne apsorbiraju onečišćenje i mirise. Kreatin sadržan u Merino vuni ima baktericidna svojstva , Vjeruje se da pokrivač iz Merinosa ima terapeutska svojstva, učinkovito se zagrijava s hladnom, bolom u leđima i zglobovima, a također doprinosi opuštanju, smanjenju krvnog tlaka i čak pomaže kod nesanice.

Merino pređe se lako slika u različitim bojama. To vam omogućuje stvaranje proizvoda najrazličitijeg teksture i boja. Plateri s uzorcima Jacquarda, teksturirana reljefna površina, kao i s "slikama" različitih tema, koje zauzimaju cijelu površinu su vrlo popularne.

Alpaka

ALPACA i Merino vune

Što se tiče Alpake, oni žive u južnoameričkim gorje, to jest, mnogo ozbiljniji uvjeti od ovca. Debljina njihovih vlakana je otprilike isto kao u Merinu (20 mikrona bebe Alpaca, 30mkm u Lami), ali u isto vrijeme su šuplje, apsolutno glatko i vrlo ugodno kada dodiruju i ne sadrže karakteristiku Lanolin ovčja vuna. Kao rezultat toga, kariran vune Alpaca drži toplinu sedam puta učinkovitije nego isto od Merinos, a istovremeno će težiti tri puta manje. Alpaka također ima blagotvoran učinak na tijelo, doprinosi učinkovitom grijanju i opuštanju tijela.

Članak o temi: Round i Square Crochet motivi s shemama

Također je važno da odsutnost lanolina smanjuje mogućnost manifestacije alergijskih reakcija čak iu vrlo osjetljivim osobama, tako da se alpaci pokrivač smatra najsigurnijim za novorođenčad. Osim toga, ova vuna sprječava pregrijavanje, jer vam omogućuje održavanje udobne tjelesne temperature i hladnoće i u toplini. Stoga je kariran iz alpake vrlo raznovrstan - bit će udoban i u siječnju mrazeve, a ljetna večer.

Međutim, takve prekrasne stvari su prilično skupe. Ali oni su vrlo izdržljivi i zadržavaju i svoja korisna svojstva i elitni izgled. Prava kairana alpaka ima dobru prirodnu boju. Često se stvara u monofoni ili dovođenje s trakama druge boje oko rubova. Tradicionalni uzorci također uključuju stanične i etničke južnoameričke ornamente. Tanke pokrivači od elitne vunene baby Alpaca često čine jednu boju i sa strukturom koja imitira uzorke ručnog pletenja. Prije svega, takvi proizvodi namijenjeni su novorođenčadi.

Kao što možete vidjeti, izbor između kućnog tekstila iz Merino i Alpaca nije tako jednostavan. Kompromis može poslužiti kaidera od njihove smjese. Oni kombiniraju pozitivna svojstva obje vrste vlakana, osim, njihov raspon je vrlo raznolik i omogućuje vam da zadovoljite svaki ukus i razinu zahtjeva.

Vrlo je lako skrbiti

Prirodna vuna Alpaca i Merino se odnose na materijale koji se odlikuju trajnosti i neutraliziraju se za njegu. Međutim, za održavanje prekrasnog prikaza i korisnih svojstava, oni još uvijek zahtijevaju povremenu skrb. Možete dodijeliti ploče za čišćenje i posebne usluge, ali to je lako to učiniti sami.

ALPACA i Merino vune

Prije svega, plaids se moraju redovito čistiti od prašine, a mrlja se odmah pojavila pokušati povući s odgovarajućim sredstvima (uobičajeni sapun dobro pomaže). Pranje je bolje proizvesti ručno, i treba pamtiti da je voda valjana duž glatkih wollina, a potrebno je određeno vrijeme za njihov mokar. Kada je zazvonio stvari iz merino u vodi, preporuča se dodavanje ocat - to će poboljšati strukturu vlakana i osvježiti boju. Plaids se može izbrisati i u blagom automatskom načinu rada, koristeći topli vodu i posebne pripravke za vunu. Ali za odvrnuti i pritisnuti u centrifuge Woolen Plaid ne bi trebala. Za sušenje je bolje imati horizontalno i temeljito ispraviti.

Članak o temi: Spremni kukičani stolnjak s shemom i opis rada

Plaids, posebno iz Merinos, preporuča se povremeno zrak bez pristupa suncu. Za pohranu, oni su uredno presavijeni i postavljeni u paket koji omogućuje pristup zraku. Kako bi zaštitili vunu od moljca, paket treba staviti u paket. Mora se pamtiti da bi se Alpaca trebala koristiti oštarnje lijekove samo na prirodnom povrću.

Čitaj više