Prekrasan plastični balkon s vlastitim rukama

Anonim

Prednosti plastike kao trim

Prekrasan plastični balkon s vlastitim rukama

Završavaju balkon s vlastitim rukama

Plastika je dobar materijal za završnu obradu balkona. Sve više graditelji biraju ovaj materijal kao završna obrada lože i postoji nekoliko razloga. Prvo, omjer cijene je kvaliteta. Za razliku od drugih skupih materijala, plastika je jeftin, ali praktičan. U svojoj proizvodnji prolazi posebnu obradu, koja postaje otporna na ekstremne temperature i pozitivne i minus. Temperaturne razlike nisu mu strašno, što je veliki plus, budući da je balkon podvrgnut različitim temperaturnim fluktuacijama. Drugo, instalacija plastičnih ploča može čak napraviti pridošlica, bez izgradnje iskustvo. Stoga, vidjeti balkon plastiku mogu svi vlastitim rukama. Treće, balkon je prekriven na ovaj način, izgleda estetsko i lijepo. I tako će ostati dugi niz godina. Važno je da materijal neće sagorijevati pod zrakama sunca. Otporno je na mehaničke utjecaje. Ako imate djecu, neće moći pokvariti panele. Četvrto, PVC paneli su ekološki prihvatljivi i za vrijeme grijanja ne ispuštaju štetne tvari. Lako se pere, trljajte vlažnom krpom. Koristeći plastiku, možete montirati elemente dekor ili praktične stvari, na primjer, ormarići.

Priprema alata i materijala

Prekrasan plastični balkon s vlastitim rukama

Balkon kabinet

Prije svega, morate izračunati koliko plastičnih ploča treba kupiti. Da biste to učinili, izmjerite duljinu zidova i visinu stropa. Visina stropa podijeljena je na jaz između panela. Dobivena znamenka je zaokružena i pomnožena na perimeru zidova. Koristeći ovu formulu izračunajte broj panela za Windows i vrata i uzeti drugi broj od prvog. Kao rezultat toga, izašao je željeni broj registara. Ali ne kupujte backdrop materijala. Uzmite 10% više uzimajući u obzir činjenicu da postoji brak ili nedostatak materijala. Ako planirate napraviti ormare, također izračunati materijal potrošnju. Ne zaboravite što priključci trebaju. Kupnja profila, postolje, uglovi. Za sanduk trebaju profil i pričvrstiti za njih.

Članak o temi: Vinil podovi Pro i CONS: Što je linoleum, samoljepljivi podni, bezbrižnih ploča i recenzija

Prekrasan plastični balkon s vlastitim rukama

Unutarnji balkon dekoracija plastičnih ploča

Ako govorimo o alatima, trebate uzeti:

  • Bušilica ili odvijač;
  • Perforator;
  • nož;
  • Lobik;
  • razina;
  • kutak;
  • rulet;
  • hacksaw ili slagalica;
  • Bugarski;
  • tekuće nokte;
  • Samozad vijak ili građevinski trajnik.

Ako je sve spremno, možete sigurno početi raditi na balkonu.

Od teorije do vježbanja

Ako balkon nije izoliran, ostakljenje je nepouzdano i ne postoji pravilno brtvljenje, trebali biste eliminirati te propuste.

Tada će plastika duže služiti, a sama balkon bit će udoban i topao. Može se koristiti kao zasebna soba, uredski ili svlačionica instaliranjem ormarića. U tom slučaju možete kupiti panele za unutarnji rad, koji će smanjiti otpad.

Prekrasan plastični balkon s vlastitim rukama

Dodirivanje balkona

Nakon toga, svjetiljka je instalirana na zidovima. Kada planirate sklonište i strop, također planiramo sanduk. U osnovi koristite drvne tračnice, ali ako želite napraviti iz metalnog profila, ne problem. Odabrana je veličina ploča, ovisno o zidovima - od zidne krivulje, što je potreban raike. Ako je zid dovoljno ravan, prikladni su 15 mm regali. Udaljenost između pojaseva ne smije prelaziti 60 cm, ali ne manje od 40 cm. Treba napomenuti da mjesta gdje će površina biti predmet fizičke izloženosti, dodatno ojačati ili staviti profil bliže. Top bar je fiksiran na zidovima zida sa stropom, a donji na udaljenosti od 5 cm od poda. Međuprostorni tračnice su ugrađeni paralelno. Dowels popravljaju tračnice pomoću perforatora. Montaža se obavljaju na udaljenosti od ne više od 1 m. I zapamtite, ako želite postaviti ploče okomito, tračnice se vole vodoravno i naprotiv - horizontalne ploče, vertikalni okvir.

Prekrasan plastični balkon s vlastitim rukama

Interni trim balkona ploče

Kada je propast spremna, plastične ploče molile su plastičnim pločama.

Ali prije, pobrinite se za instalaciju ožičenja ako se planira donijeti električnu energiju na balkon. Zatim će panele sakriti sve žice .

Zatim ih izrežite na jednake dijelove pomoću slagalice. Na to, težak dio je završen, nadalje je slučaj tehnologije. Profil vodiča mora biti učvršćen u kutu samo-crteža. Pazi da ga instalirate što je prije moguće, budući da će sljedeći elementi biti usmjereni na njega. Instalirajte ploče. Možete ih konsolidirati s:

  1. Stajalica.
  2. Samookidači.
  3. Adhezivni sastav.

Članak o toj temi: Unutarnji interijer u kupaonici u kombinaciji s WC-om

Prekrasan plastični balkon s vlastitim rukama

Dekoracija balkona plastičnim pločama

Kada je početna ploča spremna, umetnite sljedeći element u žlijeb. Opet, popravite ga i sve se ponovno ponavlja. Postupno umetnite jednu ploču na drugu. Kutni profil pomoći će dovršiti trim na kraju zida. Uvjerite se da nema pukotina. Takva metoda za šivanje balkona lako i brzo. Zbog raznolikosti boja i uzoraka, možete vidjeti balkon kao što je htjela, u bilo kojem stilu i obliku, koji će to učiniti ne samo udobno, već i lijepo.

Plastični ormarići na balkonu

Prekrasan plastični balkon s vlastitim rukama

Unutarnji pokrivač s plastičnim panelima

Često na balkonu čine ormariće. I oni su različiti tipovi. No, funkcija njih je jedan - skladište stvari i drugih pribora. Da bi takav ormar, barovi su potrebni, od kojih će biti napravljen okvir samog ormara i vrata, plastične ploče, kutove, police, pribor i elemente za pričvršćivanje. Prilikom odabira materijala Bruseva, možete uzeti bor. Nije vrijedno dragi materijal, jer će sve biti skriveno. Ipak, kvaliteta bi trebala biti dobra. Prva stvar uvija okvir. Prednji i stražnji okvir montiran je i povezan metalnim uglovima. Okvir je pričvršćen na stražnji zid. U njezinoj ulozi može postojati štednjaka vlaknastih ploča. Zidovi kabineta moraju biti pričvršćeni na vijke sidrenog zida, ako su brz. Ne zaboravite koristiti razinu. Zatim pričvrstite prednji dio. Da biste napravili i uživali u vratima, trebate lagani okvir koji će biti vrata. Uz klamericu, plastične ploče su pričvršćene na okvir. Nakon toga su instalirani priključci. Nakon završetka s trim, vrata su obješena na petlju. Takav odjel će uštedjeti prostor u stanu.

Prekrasan plastični balkon s vlastitim rukama

Dodirivanje balkona vlastitim rukama

Učinite sve svojim vlastitim rukama neće biti teška, ali čak i zanimljiva. Vaš balkon će biti izvrstan dodatak stan. Lijep, elegantan, višenamjenski - on će privući pozornost bilo kojeg gosta, a vi ćete biti zadovoljni, jer ste ga upravo stvorili! Glavna stvar je da svatko tko ne pribjegava pomoć stručnjaka može skloniti balkon.

Članak na temu: Različite pozadine za slikanje, prednosti i mane svake opcije

Čitaj više