Buka vode u zahodu

Anonim

Ako stalno teče vode u zahodu, takve okolnosti može povući bilo koga. Ne samo da je buka neugodnih voda, a noću se čini da je rika vodopada i sprječava da zaspi.

Buka vode u zahodu

Dijagram odvodnog spremnika.

Još jedan negativan fenomen koji proizlazi iz gore navedene situacije - trake hrđe u zahodu. Jasno tako teško. No, čak i tako da se suočavaju s ovim zadatkom, ne možete izbjeći njezino ponavljanje, jer kada je tkanja vode zajamčena neprestana borba protiv hrđe.

Kao rezultat toga, takav slom cijevi u toaletu se stalno vjeruje, jer se kondenzat će se prikupiti na njihovoj površini. Slažem se da je to i neugodna činjenica. Dakle, kako se nositi s tom nesrećom i što su njegovi razlozi? Učimo kasnije.

Instrumenti:

  • kliješta;
  • vrtnje;
  • nož;
  • odvijač.

Najčešći uzrok

Najčešći razlog zbog kojeg voda stalno teče u zahodu, je prelijevanje spremnika. I prekomjerna tekućina curi kroz prelijevanje. I to se može dogoditi zbog određenih okolnosti u nastavku.

Buka vode u zahodu

Oneflow toaletne posude može uzrokovati curenje.

  1. Moguće je da je dizajn spremnika došlo do deformacije polaganja ventila. To se događa u slučajevima kada gume izgubile elastičnost kao rezultat prošlog vremena i ne mogu blokirati vodu čvrsto.
  2. Druga verzija problema može svjedočiti zbog nedovoljnog prešanja brtve na otvor ventila (izlaz). Brtva može biti dobre kvalitete, ali ne i čvrsto pritiska, s rezultatom teče vode.
  3. Treći mogući problem pripada stanje ukosa, držeći polugu plutaju u ventilu. Može biti zahrđalo ili obrastao.
  4. I na kraju, pukotina u tijelu ventila također može utjecati na prelijevanje. Pukotina u ventilu je moguća samo u plastičnoj verziji. Ako imate ventil od mesinga, tada se ovaj kvar ne dodiruje.

Članak o temi: Smjernice za izgradnju dizajna kućišta okvira vlastitim rukama

Odnosi se na moguće razloge. Ali kako ih odrediti? Za početak, provedite jednostavan eksperiment.

  1. Da biste to učinili, uklonite poklopac spremnika. Zatim, lagano (oko 1 cm) podignite plovak. A ako je voda prestala teći kao rezultat tih postupaka, onda ste pronašli razlog.
  2. Sada, da biste donijeli stanje plovka i poluge u normalu, samo trebate lagano dobiti plutajuću polugu. Stoga će ranije preklapati vodu i problem će biti riješen. Voda više ne teče.

Mi smo u potrazi za sljedećim razlogom ako, nakon što gore navedene akcije, teče nije zaustavio, to znači da je potrebno pregledati ventil.

Prvo, obratite pozornost na ukosnicu koja drži polugu plutača.

Buka vode u zahodu

Tehnička shema eliminacije u WC-u

Mora biti na njegovom mjestu i nema štete. Rupa u kojoj se nalazi ne bi trebala biti prostrana i razbijanje.

Daljnje akcije ovise o onome što ste otkrili prilikom inspekcije. Ako je razbijanje klinca, onda se može zamijeniti žicom (bakra). Ako rupa ne odgovara normi, onda ne možete učiniti bez kupnje novog ventila.

I još jedan važan savjet: ako ste otišli na novi ventil, onda uzmite sa sobom stari (za uzorak), kao u modernim građevinskim tržištima veliki izbor sanitarnog dodatka (vrlo je lako dobiti zbunjeni i odabrati odgovarajuće).

Još jedan razlog za protok vode u zahodu

Ako ste bili uvjereni da razina vode u odvodnom spremniku ne dosegne preljev oznaku, a voda se ionako teče, može se dogoditi zbog neuspjelog vijka, zatezanje toaleta i police.

Ako je napravljen od čelika, mogao je jednostavno hrđati ako iz plastike, a zatim rasprsnuti. Nije jasno da su proizvođači toaletnih posuda prošlog stoljeća bili usredotočeni na, kada su opremili mjedene komplete s čeličnim vijcima. Imajte na umu da je izvorno pretpostavljeno da će se koristiti u hladnoj vodi, to znači da će njihovo uništenje neizbježno doći. Jedino je pitanje ono što se događa prije ili kasnije.

Članak o toj temi: Sheme priključka za toplinu vode

Možete riješiti takav problem vrlo jednostavan. Nakon što je vidio postojeće spojnice i saznali da je njegovo stanje blizu idealnog, a ostalo je samo vijci, potrebno je jednostavno zamijeniti novim. I još bolje kupiti cijeli skup armature. Njegova cijena nije visoka, tako da nećete trpjeti posebne financijske troškove, nego se spasiti od nepotrebnih problema s curenjem vode.

Treći mogući problem

Buka vode u zahodu

Zamjena stare kruške novom isporučim WC-u tech.

Dakle, otkrili su da voda u spremniku ne dosegne razinu prelijevanja, svi vijci su u dobrom stanju i nalaze se na svom mjestu. Ali protok se i dalje odvija. Što učiniti?

Možda problem u kruškoj. Tečno protočna voda iz spremnika u zahodu ne daje krušku, od gume.

Podizanjem ručke na spremniku, tako podižete krušku i ona tekuće vode, ulazi na mjesto. Nakon određenog vremena gumena gubi svoja svojstva, kao što je elastičnost. Njegova površina stječe ukočenost i ne može se čvrsto nalaziti u sedlu, tj. Škare.

Idealno rješenje problema bit će zamijenjena starom kruškom na novom. Njegovo pričvršćivanje se provodi uz pomoć niti, pa okreće se u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, lako možete ga odvrnuti.

Odabirom nove kruške u trgovini obratite pozornost na sve uzorke koji vam se nude i odaberite točno površinu od kojih će biti najteži. U drugom slučaju, opet možete ometati protok vode u zahodu.

Ako kupite novu krušku, još nemate priliku, možete koristiti način koji će vam omogućiti da uzmete krušku i pokupite ga do sedla. Da biste to učinili, koristite nešto malo u veličini za sve, ali dovoljno dobro, kao što je matica.

Članak o temi: Apartman na 10 četvornih metara. M: kompaktni i svijetli dizajn

U zaključku, želio bih primijetiti da je nemoguće pokriti sve moguće probleme u vezi s tokovima vode u zahodu, kao i načine rješavanja njih. Svaki sanitarni uređaj ovog tipa ima individualne karakteristike, tako da je moguće razumjeti zašto voda teče u njoj, moguće je, samo je dobro proučavao svoj dizajn i pronalaženje problema.

A ako ne pod moć da to učinite sami, najbolje je potražiti pomoć od profesionalnih vodoinstalatera. Oni također definitivno podliježu bilo kojim modelima, a rješenje problema neće dugo čekati dugo vremena.

Čitaj više