Kako primijeniti til s vrpcom vlastitim rukama

Anonim

Kupili ste završeno tkivo, ali model ima duljinu koja apsolutno nije prikladna za veličine vašeg prozora? "Kako primijeniti Tulle?" "Ovo je prvo pitanje da će svaki domaćica postaviti sebe koji je kupio gotovu brzinu.

Stvaranje udobnosti u kući, zavjese su dodijeljene važnom ulogom, a to nije slučajno. Uostalom, odsutnost zavjesa čine prozore "svučeni", au nekim slučajevima čak i manjkavi. Takva soba izgleda prazna, čak i ako je opremljena namještajem, aparatima i ekskluzivnim elementima dekoracije.

Kako bi zadovoljili potrebe i želje svakog kupca što je više moguće, proizvođači proizvode široku web. Vjerojatnost je velika da je takva širina pogodna za prozore bilo koje visine. Uostalom, jasno je iz prakse da se duga može pretvoriti u kratku, ali naprotiv - malo je vjerojatno. Hostess of Apartments s niskim stropovima suočava se s problemom kada kupuju gotove til, - potrebno je morati da se zatraže da zavjesu daju željene dimenzije. Neki nepažljivo skreću majstorima stručnjaka u studiju, dok drugi nastoje riješiti problem sami. Osim toga, nije to teško to učiniti.

Jeste li se odlučili za posljednji til? Kako primijeniti til iz organizacije i učiniti to u pravu? Tehnička strana vaših postupaka trebala bi biti savršena. Tulle - nježna i elegantna tkanina, zahtijevaju isti odnos: delikatna i oprezna. Dakle, počnimo!

Kako primijeniti til s vrpcom vlastitim rukama

Pažljivo proučite tkaninu

Ako ne želite pokvariti grafikon, nudimo ne zanemariti sljedeće preporuke.
  1. Razmotrite tkaninu i odredite gdje se nalazi niti dionice.
  2. Izrežite tkaninu je poželjna (ali ne nužno) duž niti dionice. Rezanje tkanine s kršenjem ovog pravila, možete dobiti vrlo zanimljiv krajnji rezultat. Ali to nije vrijedno riskirati. Oslanjajte se na znanje stručnjaka, a onda će vaš tila stjecati atraktivan izgled. Ako je zavjesa vrlo tanka, razmislite o tome da ne režete zajedno, već preko niza dionica.

Odaberite niti i igle

  1. Odaberite igle. I ovaj korak je apsolutno neovisan o tome hoćete li potražiti pomoć od stručnjaka ili odlučimo sami postaviti Tulle. Glavna stvar je odabrati najprikladniju iglu. Lijepi i glatki šavovi na 50% ovise o kvaliteti igle. Tul - Tkivo je nježno, svjetlo, zrak, i stoga igla mora biti prikladna - tanka. Oštrina igle je također važan pokazatelj, upravo točnost šavova na tkanini.
  2. Odrediti niti. Teme za tkivo moraju biti u jednom tonu s materijalom. Inače ćete dobiti grubi šav i kao rezultat - "primarne" zavjese. Teme moraju biti tanke, ali izdržljive.

Članak o temi: Jesen obrt iz papira: Quilling i Scripbing - 2 Masterclass + 40 Photoy

Kako primijeniti til s vrpcom vlastitim rukama

Tako da til nije oblikovan, širiti pamučnu tkaninu na radnoj površini (može se popraviti s slikama)

Pripremite radno mjesto

Prije nego počnete obojiti, provjerite tablicu prirodnim pamučnim tkaninom (poželjno je preklopiti s nekoliko slojeva). Znaš da je Tulle vrlo tanka tkanina, čiji su vlakna vrlo pokretna. A pamučna tkanina će osigurati statički til na stolu, smanjujući stupanj klizača finog materijala i brine o glatko rezanim rubovima.

Pripremni rad dovršen, a sada se možete sigurno premjestiti na glavni cilj - kako biste sve učilili Tulle.

Zaglađivanje tila

Prije glavnih odlučnih radnji, preporuča se izgladiti rubove tkanine, vrlo često izgledaju zaglavljeni.

Pa, kada kupujete til, to je izrezati glatko, i ako ne? Ako je tkivo slomljeno, njegovi rubovi su neujednačeni. Moraju biti poravnani prije nego što pušite. Ponekad rezani rubovi imaju i nepravilnosti. Budi oprezan! Prije šivanja ruba tkanine mora imati čiste glatke rubove. Kako to postići?

Prvo, leteći rub. Nakon što će situacija razjasniti. Vidjet ćete što je vaša tkanina ruba glatka ili ne baš.

Vijeće

Prije početka rada učinite sve radnje na malom komadu materije. To će vam omogućiti kupnju početnih vještina, podešavanje niti, razine igle i širine bod.

Kako primijeniti til s vrpcom vlastitim rukama

Organza će morati rezati na liniji, jer će povući nit za referentnu točku takvog delikatnog tkiva neće raditi

Definiramo orijentir

Ako želite pohađati til na stranama, potrebno je povući se s ruba da se povuče udaljenost jednaka 3-4 cm, a tek nakon toga treba biti ubrzana s iglom jednu nit. Nadalje vrlo pažljivo (tako da nit ne izrezati) povucite ga uz platno u smjeru od vrha do dna. Ako je operacija uspješno prošla, tada ćete imati ravnu liniju. Ona je ona koja će biti tzv. Smjernica. Na liniji til, izlažući ga dvaput.

Članak o temi: Pogreške i kvarovi perilice Siemens

Zatim, kada se organza koristi kao til, samo povucite nit neće uspjeti. Organa vlakna su tako tanke i krhke da se u trenutku raspadaju, nemaju vremena za razbijanje. Organski rubovi moraju biti jednostavno glatko rezati.

Obrađujemo bočne strane zavjesa. Ludilo se nalazi na vrh i početi početi bočne strane na udaljenosti od 1,5-2 cm. Provjerite je li kriška unutra. Dobiveni dizajn je bolje osiguran nevidljivim.

Ispraviti bocu

Na udaljenosti od 1-2 mm od unutarnjeg zavoja, povučemo bočne strane pomoću niti, čija je boja identična boji zavjesa. Kada su obje strane fascinirane, tkanina treba staviti na prednju stranu, namećući traku zavjese na njemu, na sličan način. Neobrađeni gornji rub povezuje s vrpcom tako da je tila ispod vrpce kroz širinu. Zatim se rezovi vrpce podešavaju na 2 cm prema unutra, gurajući ih u tkivo s igle. Traka zavjese je pričvršćena (1 mm od ruba). Važno je da su niti bile bijele. Izvodimo igle i odbacimo traku, sada je s pogrešne strane. Ponovno pojačajte. Sada koristimo niti u boji. Oslobodimo niti na vrpci, okrenute s vrpcom s bočnog ruba.

Kako primijeniti til s vrpcom vlastitim rukama

Odrediti željenu duljinu

Dakle, da je rezultat bio pozitivan, važno je ispravno odrediti duljinu tila, koja će uskoro biti ukrašavanje prozora, stvarajući jedinstvenu atmosferu udobnosti, topline i udobnosti u kući.

Kada su strane već poravnate, to je važno ispravno, uzimajući u obzir naknade, da daju yoy potrebnu duljinu. Ako trebate skinuti dno tila, akcije su slične. Treba se mjeriti s dna tkanine 14 cm i povući konac. Nakon što ste to učinili, vidjet ćete ravnu liniju koja se nalazi dužina cijelog ruba.

  1. Izmjerite duljinu. Ako ste vođeni glavnim pravilima, važno je znati da zavjesa treba imati duljinu koja je kraća od ukupne dine iz vijenca i na pod potom za 10-15 centimetara. Zavjese takve duljine lako se otvaraju i ne skupljaju prašinu s poda.
  2. Napravite oznaku (sapun, olovka ili kredu) na površini tkiva.
  3. Izrežite ostatke platna.

Važno

Učinite ga s ravnom linijom. Ako niste sigurni u vlastiti eyelasier, nacrtajte ravnu liniju.

Svi navedeni koraci su već iza? Provjerite je li sve učinjeno ispravno. Ako je sve točno, prijeđite na sljedeće radnje.

Članak o toj temi: Značajke dizajna kupaonice bez WC školjke

Tkanina za plakanje

  1. Lagano uzmite tila, podesite ga i počnite. Unutarnji dio naknade tkiva mora biti 2 cm.
  2. Shuffle til na mjestu savijanja, prizemlje, gdje je rub proizvoda. Ovaj postupak je vrlo mukotrpan i odgovoran. Uzmite strpljenje, nemojte žuriti. Oprez, točnost, scrufulsiness - vaši prijatelji u ovom teškom poslovanju. Inače, Tulle je razmažen, a raspoloženje je potisnut. Sve što je povezano s šivanjem ne tolerira spavanje i ugroženo.

Zapamtite da je ispravno Fed Val je til koji ima dvostruko savijanje.

Kako primijeniti til s vrpcom vlastitim rukama

Volimo til

Kako bi se što više približili rezultat, ostaje posljednji, ali vrlo važno je izoštriti savijanje. Koristite za ovu nit, odabranu u boji, materijal i zadebljanje u jarma.

Moždani udar i sakrijte grafikon

Moždani udar telle, zategnite traku za zavjese na potrebnu duljinu. Objesimo til tako da je stranu lica upućena u sobu.

Ako postoji želja, rub tila može se liječiti satenskim pekarom, koji bi trebao biti maksimiziran da bi se uskladio u boji i teksturi. I možete primijeniti moskovski šav. I prva i druga metoda dopuštaju da je Yoy stjecanje samodostatnog prikaza.

Kako primijeniti til s vrpcom vlastitim rukama

Moskva krmača.

Suština moskovskog šava je sljedeća: potrebno je podesiti rub tkanine za 0,5 centimetra i moždani udar, ali tako da je linija na udaljenosti od 0,1-0,2 mm od zavoja. I dopuštenost koja ostaje mora biti obrezana blizu šava. Nakon što je tkanina ponovno poplupila niz šav. Na udaljenosti od 0,2 mm od ruba već postoji novi šav. Budite oprezni, prvi šav bi trebao biti unutar savijanja.

Kao što možete vidjeti, sve nije teško. Najbolje strpljenje, pažljivost i oprez, i što je najvažnije - slijedite preporuke. Tada se rezultat neće natjerati da čeka. Prve zrake sunca - i vaši prozori stječu novi, potpuno izvanredan izgled.

Čitaj više