Kako produljiti zavjese to učiniti sami - 6 načina

Anonim

Kako produljiti zavjese s vlastitim rukama? To je često postavljano pitanje na forumima, u atelier ili u bilo kojoj online tražilici. Promijenili ste mjesto prebivališta i donijeli s vama u novi apartman naših omiljenih zavjesa, a oni nisu prikladni na sve duž dužine? Kupio tkaninu i nije pogodio veličinu prozora? Ili možda tkanina vaših zavjesa "sjela" nakon pranja? Ako ne znate kako produljiti vaše zavjese, onda pozornost posvećujemo najlakši i jednostavniji načini koji će vam omogućiti vrlo brzo kod kuće, i što je najvažnije - dati zavjese novi pogled na vaše ruke.

Svojim vlastitim rukama možete produljiti zavjese tako da će promijeniti vaš interijer, donoseći nove trendove i naglasak. Postoji mnogo načina za proširenje portera na određenu veličinu, samo trebate odlučiti o najprikladnijoj opciji. I to će ovisiti isključivo od pojedinačnih preferencija vlasnika, stila zavjesa i dizajna interijera, koji se planira dovršiti. Vaše vlastite kreativne sposobnosti i vještine bit će pronađite za vas u procesu mijenjanja duljine zavjesa.

Nudimo se upoznavanje s glavnim, najpristupačnijim načinima da promijenite duljinu zavjesa.

Kako produljiti zavjese to učiniti sami - 6 načina

Prvi način: nadjačati i nadražuju dno zavjesa

Ako nema dovoljno centimetara 10-15, možete ih hrabro dodavati, razloge donjih zavjesa za savijanje. Nakon primitka nestalih centimetara, vaš portir će steći željenu duljinu.

Kako produljiti zavjese to učiniti sami - 6 načina

Drugi način: Šivajte tkanine

Ovo je jedan od najjednostavnijih načina koji osiguravaju barem troškove vremena, mentalne i fizičke sile.

  1. Odredite veličinu petlje. Da biste to učinili, potrebno je pričvrstiti brzinu u vječnost i izračunati nedostaje centimetra. Kao presavijeni, petlja mora imati duljinu jednaku duljini koja nije dovoljna. U tu duljinu treba dodati 1,5 - 2 cm (na naknade za šavove). To jest, ako vaše zavjese imaju duljinu od 2 m60 cm, a 2 m 90 cm mora, to znači da duljina svake petlje treba biti 32 cm (presavijeni) ili 64 cm (ukupna duljina tkanine, koja će se koristiti za šivanje jedne petlje). Ako planirate koristiti pričvršćuje, ostavite još 5 cm. Odaberite petlju.

    Vijeće

    Zapamtiti! Materijal za petlje treba biti sličan u strukturi tkanine iz kojeg su zavjese ušivene.

    Loop tkanine i zavjese mogu se smjestiti i unutar jedne boje, ali različite nijanse i kontrastirati jedni druge. Zavjese su vrlo luksuzne, gdje se čipka koristi kao umetak.

    Petlje se mogu ušivati ​​iz tkanine, guste pletenice ili dekorativne kabela.

    Loplje također mogu biti različitih oblika, na primjer, u obliku lukova, traka ili veza. Loplje mogu imati jednosjedni izgled, mogu se držati na gumbima, koji su također poželjni za pokrivanje tkaninom.

  2. Pričvrstite petlje na vrh portera. Možete ih zašiti, pričvrstiti gumbe, povezati se s lukovima ili rebrima.
  3. Stavite petlje na vijenac.

Na taj način možete produljiti opseg za 10-12 cm. Najtočniji za zavjese je duljina koja nije vidljiva na vrh otvora prozora. Izvođenje brojnih ovih radnji, ne zaboravite na to.

Kako produljiti zavjese to učiniti sami - 6 načina

Treći način: Proširimo zavjese, stvarajući lambrequin

Ova metoda omogućuje vam samo vizualno produžiti zavjese. Ovo je optimalna opcija za slučaj kada je duljina zavjesa manje željena samo nekoliko milimetara. Labraken - moderni detalj dekoracije. Vrlo je jednostavno i jednostavno stvoreno vlastitim rukama. Koristeći algoritmu korak po korak, pričvrstite lambrequen na zavjese.

  1. Kupite gusti, ali svjetlosni tkivni materijal. Ne zaboravite kupiti materijal za oblaganje.
  2. Izmjerite visinu prozora i duljinu tila (zavjese).
  3. Stvorite uzorak za dripe originalnu vrijednost.
  4. Osigurajte nastalo predložak na strehe, dok izmjerite prozor prozora.
  5. Izgradite uzorak lambrequin i za oblaganje.
  6. Ne zaboravite napraviti šavove (cca 1,5-2 cm).
  7. Stavite detalje na strani uključivanja i zašijte oblogu s lambrenom zajedno.
  8. Napustiti otvorenu stranu.
  9. Vratite šavove.
  10. Okrenite draperiju.

Rezultirajući dizajn će dodati zavjesu od milimetra za gladu, vizualno ga produljiti.

Kako produljiti zavjese to učiniti sami - 6 načina

Četvrti način: Šiti ruffles

Pomoću ruffles trebaju biti pažljivo bez ometanja cjelokupnog dizajna zavjesa. Ako je vaša soba uređena u minimalizmu stilu, ni u kojem slučaju šivati ​​volumetrijske ruševine i izvučeni od dna. Pokušajte stvoriti nešto svjetlo i bestežno. Ruffles su poželjni za šivanje iz tkanine, koji će biti usklađen što je više moguće u boji i teksturi s glavnom tkaninom zavjesa. U isto vrijeme, ruffles moraju biti opcionalni, izgled kokete treba pojaviti na zavjesi.

Kako produljiti zavjese to učiniti sami - 6 načina

Peti način: Koristite umetke

Od svih načina da izdužete zavjese ova metoda je najpažnija. Pripremite se za ono što morate potpuno remake zavjese.

Izrežite zavjese na mjestu gdje namjeravate koristiti umetak. Najneželjniji će izgledati zavjese koje umeću materijal ne izravno u središte tkiva, već nekoliko lijevo ili desno.

Koristite kao umetanje materijala kontrastnih boja, ali što je moguće bliže u stilu, vrsti i teksturi. Tako da ušiveni umetci ne izgledaju zlobno, preporučujemo šavovanje iz istih materijalnih pickups za zavjese ili bilo koje druge elemente dekor (na primjer, jastučnice za jastuk ili stolnjak). Primijenite završetak šivanjem s istog materijala.

Umetci ne smiju uvijek biti poprečni, ako se želi, mogu biti kosi. Koristeći u praksi ovaj način povećanja duljine zavjesa, preporuča se obaviti rad s visokim udjelom točnosti - tako da dobiveni rezultat ne izgleda jeftino i patchwork.

Kako produljiti zavjese to učiniti sami - 6 načina

Šesti način: posebne suspenzije

Upotreba takve metode omogućuje ne samo da će produljiti zavjese, već i napraviti određeni vrhunac, šarm u njihovom dizajnu, stvarajući opći sjaj slike.

  1. Kupite kuglice, bisere ili privjesci s kamenjem i kristalima.
  2. Osigurajte ih na dnu bljeskanja tkiva.

Možete priložiti posebne suspenzije na određenim udaljenostima, u obliku valova ili visećih niti, općenito, kao što vam omogućuje fantaziju. Takve zavjese izgledaju vrlo svečano, a duljina ... dostiže željene veličine. Jeste li spremni za ono što ne morate koristiti gotove privjesak, već da ih sami, povezujući kreativnu i snalažljivost? Takva dodatna oprema će dati vašim nosačima neki šarm, podrazumijevajući mnogo emocija.

Kako produljiti zavjese to učiniti sami - 6 načina

Izlaz

Promjena duljine zavjesa s vlastitim rukama je vrlo jednostavno, glavna stvar je želja, kreativni pristup, skup vještina i vještina šivanja. U većini slučajeva, zavjesa, izdužena neovisno kod kuće, ima oblik mnogo elegantan i elegantan nego prije njezine transformacije. Sada znate barem šest načina da produžite zavjese, i sigurno je jedan od njih nužno koristan.

Predložene metode mogu se koristiti ne samo u kritičnim situacijama, kodu se mora ispraviti i proširiti porter. Oni se mogu primijeniti kada samo ima želju za promjenama izgledu dosadnih zavjesa.

Članak o temi: eatters od motora perilice rublja s vlastitim rukama

Čitaj više