Kako odabrati širinu vrpce zavjese za porter iz taffeta: priprema, sjetve, zatezanje

Anonim

Za dizajn prozora, til i zavjese se tradicionalno koriste. Njihov dizajn svaki odabire na temelju općeg dizajna prostorije i vlastitog ukusa, pokušavajući napraviti svoj smještaj još ljepšim i ugodnijim. U većini slučajeva, za veću dekorativnost, tkanina je draped i slaganje u svim vrstama nabora i pufera.

Kako odabrati širinu vrpce zavjese za porter iz taffeta: priprema, sjetve, zatezanje

Teme za zatezanje trake treba izvući iz šava.

Najbolji asistent za urednu brigu za zavjese i til će biti zavjesa. Prednosti njegove uporabe su očite:

  • Proces šivanja Gardina i zavjese će postati mnogo lakši;
  • Pružit će lijep i ujednačen draper;
  • Traka zavjese učinit će da je dizajn prozora privlačnijim;
  • će uštedjeti od potrebe da napravite posebne petlje kako bi osigurali zavjese na vijesti;
  • Pomoći će da se lako prilagodite duljinu zavjesa.

Priprema materijala i alata

Traka za zavjese dizajnirana je tako da formira gornji rub, tako da krajnji rezultat sklopa zavjesa u velikoj mjeri ovisi o tome koliko je to točno odabrano.

Za tuli ili organzu preporuča se koristiti više nesmjesto prozirnih vrpca, konvencionalna traka za zavjese može se vidjeti na gusto tkivu Gardin.

Sljedeći trenutak je određivanje željene duljine pletenice.

Prekrasni nabori mogu se dobiti samo ako je ispravno

Prikupite vrpcu zavjese. Da ne bi napravili pogrešku s duljinom, kupujete traku, morate uzeti u obzir veličinu strehe i koeficijent montaže pletenice.

Gotova brzina mora biti odbijena i zategnite vrpcu na planiranoj širini.

Najpopularniji kupci su vrpce s olovkom i baštinim naborima, žaruljama i francuskim naborima. Njihov koeficijent montaže je 1: 2-2,5. To znači da će 1 m vijenac zahtijevati 2-2,5 m tkiva. S duljinom vijenca, na primjer, 2 m, trebat će vam 4 ili 5 m i tkivo. U isto vrijeme morate dodati još nekoliko centimetara za dizajn savijanja duž rubova. Za svjetlo til i zavjese preporučuje se odabrati veći koeficijent teretane, a za teški porter je manji.

Članak o temi: Svjetiljke, lusteri i svjetiljke iz boca s vlastitim rukama - ideje i opis

Također je potrebno uzeti u obzir širinu pletenice. Široke vrpce, 6-10 cm visoke, osiguravaju stvaranje jasnih nabora, ali su vrlo opcionalni koristiti za jednostavne zavjese u zemlji. U tom slučaju možete napraviti usku konus od 2,5 cm. Kada kupujete traku zavjese, morate obratiti pozornost na njegov izgled. Labavost i valovitost materijala ukazuju na nisku kvalitetu.

Da biste obavili posao, morate se pripremiti:

  • odabrani za tkaninu zavjese;
  • traka zavjese;
  • mašina za šivanje;
  • kontrast niti;
  • niti u tkivu tona;
  • igla;
  • škare;
  • željezo.

Šivanje zavjese pletenice

Prije odabira trake zavjese, potrebno je nježno poboljšati tkaninu, rezanje viška, na primjer, ako je materijal veći od visine stropa. Također je potrebno nositi bočne dijelove tkanine. Ako se u radu koristi vrpčica guste zavjese pamuka, a zatim prije početka rada bolje je oprati i letjeti kako biste isključili moguće skupljanje. Pripremite sve što vam je potrebno, šivati ​​pletenicu, promatrajući takav slijed rada:

Kako odabrati širinu vrpce zavjese za porter iz taffeta: priprema, sjetve, zatezanje

Da biste stvorili prekrasne nabore, traka za zavjese ne smije biti odbijen u različitim smjerovima, to bi trebalo biti izdržljivo.

  1. Tijekom gornjeg reza, tkivo se zamagljuje širini, približno jednaka širini rabljene zavjese. Stiskanje savijanja nije jako vruće željezo.
  2. Krajevi traka su unutra i imaju na udaljenosti od nekoliko milimetara s ruba savijenog korijena. Mora u potpunosti zatvoriti rub tkanine tako da ne cvjeta tijekom rada. Osim toga, potrebno je da su strane trake ostaju udaljenost jednaka dvostrukom širini bočnih dijelova panela (2-3 cm).
  3. Položaj pletenice je fiksna po mjeri ili s kontrastnom oznakom navoja.
  4. Prije nego što upozorite svoju pletenicu, morate podesiti šivaću stroj i pobrinite se da ne zategne tkaninu. Nakon toga se šavovi izvode na gornjem rubu vrpce.
  5. Donja linija mora biti položena u istom smjeru kao i vrh. To će pomoći u izbjegavanju bora tkanine. Ako se koristi uska traka za zavjese, dvije linije će biti dovoljno, za širinu do 10 cm širine, potrebno je izgraditi najmanje 3 šavore, a za još šire - najmanje 4. u pravilu, broj linije bi trebale biti jednake broju kabela.
  6. Izvedite savijanje na strani i držite ga u rub.
  7. Glačanje gotove brzine.

Članak na temu: Kako odabrati stroj za pranje rublja s vertikalnim opterećenjem?

Rezanje trake

Visokokvalitetne vrpce koje pružaju pouzdano fokusiranje treba imati najmanje tri kabela. Njihovo pooštravanje je prikladno za obavljanje pomoćnika, dobro, ako nije, rub zavjesa mora biti pričvršćen kako bi se osigurala napetost platna. Kako bi se pravilno okupila vrpca zavjese, potrebno je:

  1. Vezati kabele s jednog ruba zavjesa.
  2. Stresite svoju pletenicu i početi okupiti vrpcu s ruba zavjesa do sredine, držeći kabele slobodnog ruba u ruci.
  3. Kako su se nabori zategnuti i formiranje nabora, dugi krajevi kabela su ugodno za najavljivanje malog kartona.
  4. Izvršite sklop zavjesa, postupno pomičući preklop na fiksni rub trake.
  5. Uz pomoć ruleta provjerite duljinu zavjesa. Ako je potrebno, prilagođeno je potrebnim dimenzijama i pričvrstite duljinu kabela iz slobodnog ruba, vezuje čvor.
  6. Obaviti jedinstvenu raspodjelu sklopa duž cijele duljine zavjese.
  7. Duge žice koje su nastale kao rezultat sklopa ne mogu se izrezati. Kada je vrijeme za brisanje i željezne zavjese, nabori se odbacuju radi praktičnosti.
  8. Od ostataka pletenice zavjese možete napraviti malu vrećicu, koja je lako sakriti užad i zašiti ga na rubu pletenice.

Ako pletenica nema posebnu šarku za pričvršćivanje na strehe, a zatim prije sastavljanja vrpce, morate šivati ​​posebne plastične prstenove. Sada ostaje samo popraviti til ili zavjese na vijesti i uživati ​​u rezultatima vašeg rada.

Čitaj više