Kako napraviti vijence za rimske zavjese učiniti sami

Anonim

Šiti rimske zavjese to čine sami - ne problem. Mnogo je teže za njih samostalno strehe. Antičke zavjese - privid jedara, jer su se pojavili na svjetlu zbog navigatora. Rimske zavjese u njihovoj jednostavnosti nalikuju plovnim pločama, njihov mehanizam za podizanje je također vrlo sličan. Lako će se uklopiti u bilo koji stil apartmana, kuća, nestambenih prostora. Kupite gotov vijenac - zadovoljstvo je prilično skupo. Ali, ako ste dobili strpljenje, možete ga sami stvoriti. Pravila za proizvodnju strehe su vrlo jednostavna i shvaćena i početnici u domaćoj umjetnosti.

Kako napraviti vijence za rimske zavjese učiniti sami

Kompletna shema za rimske zavjese s otvorenim sustavom kontrole.

Sustav se nije promijenio s dubokom antikom?

I to je doista tako, jer je sve genijalno jednostavno.

Eajevi za rimske zavjese danas su izrađene na isti način kao i prije naše ere.

Doba rimskih zavjesa je nekoliko tisuća godina. Promjena materijala, nove stilove, modne trendove, teče, ali rimske zavjese ostaju nepromijenjene, poput vječnog grada na sedam brežuljaka, gdje su sve ceste. Odmah treba napomenuti: uspostavljen je popularni element dekor prostorije ovisno o dizajnerskim ovisnostima, nego odakle će biti što je moguće funkcionalan. Rimske zavjese mogu se pričvrstiti izravno na profil prozora, oni će biti vrlo čvrsto prikladni za to. Zvuk se nalazi unutar otvora prozora. Rimske zavjese su fiksirane izvan otvora prozora, pričvršćivanje na gornjoj padini. Strop je izvrsna mogućnost uređenja nagiba, onaj je fiksiran s vanjske strane otvora prozora.

Kako napraviti vijence za rimske zavjese učiniti sami

Shema uređaja rimskog vijenca.

Da biste shvatili kako napraviti vijence za rimske zavjese, potrebno je analizirati specifičnosti svog dizajna. Sami zavjese sastoje se od pravokutnog rezanja tkanine, koje je u svom području veće od uređenog prozora. Tekstura tkanine može biti najrazličitija u gustoći, boji i uzorku, glavna stvar je da se skladno uklapa u estetski prostor sobe. Podignuta rimske zavjese izgledaju estetski, jer u ovom obliku čine uredne nabore. To se događa, jer daske s pogrešne strane ne daju tkanine mogućnost potpisivanja, a užadi u prstenovima prikupljaju grafikon. Učvršćivanje tkanine se izvodi stezaljkama.

Članak o toj temi: Kako priložiti Velcro u vječnost: popularne ideje

Važno je napomenuti: rimske zavjese su stvarno instalirane bez elementa vijenca. Koje su prednosti rimskih zavjesa s njim bez njega - kontroverzno pitanje, koje je riješeno na temelju značajki unutarnjih poslova prostorije, otvora prozora i želja kako bi se povećala funkcionalnost prostora. Pričvršćivanje rimskih zavjesa befuless metoda ima svoje nijanse. Platno je fiksirano na montažnoj ploči, Bruke, koji se još uvijek mora konsolidirati. Uobičajena pogreška onih koji su riješeni na takvoj operaciji je građevinski klamerica. On će učvrstiti grafikon, naravno, pouzdano. Ali onda kako to ukloniti bez oštećenja tkanine? Rimske zavjese su dječak s vijcima i vijcima. Oni su zategnuti kroz glatke rupe u tkivu. Možete kupiti više posebnih isječaka ili ograda. Potonji djeluje neovisno o prisutnosti ili odsutnosti vijenca. Stručnjaci u dizajnu interijera za rad s zavjesama još uvijek koriste posebnu ljepljivu traku, međutim, kao što je praksa pokazuje, prisutnost vijenca za rimske zavjese je najoptimalnija, praktična opcija.

Kako napraviti vijence za rimske zavjese učiniti sami

Shema mehanizma za podizanje rimskih zavjesa.

Prilikom odabira mjesta gdje se ugrađuju rimske zavjese, nastavite od funkcionalnosti.

Mogu se instalirati:

  • Vrlo čvrsto do prozora, izravno na samom prozoru;
  • iznutra;
  • Vani, točno na vrhu nagib;
  • Izvan otvorenih prozora, ravno do stropa.

O varijantama mehanizma i njegovom izboru

Postoje različiti mehanizmi među rimskim zavjesama, najčešći se smatraju kabelom, rotacijskim lancem, motoriziran. Prvo najjednostavnije, najlakše je učiniti sami. Vijenac izgleda kao sustav kabela kojim se uzdižu rimske zavjese i padaju. Mehanizam kabela neće biti teško popraviti ili zamijeniti jednu ili drugu stavku u njemu. Međutim, ima slabu stranu. Za teške rimske zavjese neće odgovarati, kao tkanina, vaganje od 4 ili više kg, a takav sustav brzine ne može se kombinirati. U ovom slučaju, bolje je odabrati mehanizam za rotacijski lanac. To je mnogo složenije da to učini. U srcu sustava podizanja i spuštanja zavjese - kontrola lanca, kada uz pomoć lanca, utječe na blok, to zauzvrat dovodi do kretanja vrpce, koja je fiksirana na platnu ,

Članak o temi: valovi u sjenilu s vlastitim rukama: projektiranje iz šperploča

Mehanizmi kabela i rotacijskog lanca vrlo su slični, ali strehe, gdje se primjenjuje druga je sposobna za obavljanje radnji s tkivima težine do 7 kg. Motorizirani vijenac je najmoderniji mehanizam za podizanje i spuštanje rimskih zavjesa. Daljinski upravljač upravlja cijelim procesom.

Kako napraviti vijence za rimske zavjese učiniti sami

Konceptni krug s zatvorenim sustavom kontrole.

Takva je konz dizajnirana za platno bilo koje težine i veličine. To nije problem za njega ako je otvor prozora na velikoj nadmorskoj visini ili na teško dostupnom mjestu. Napravite motorizirane strehe pod snagom ovog majstora, pogotovo jer će instalacija mehanizma zahtijevati značajne napore.

Kako bi se odabrao pravi mehanizam za Karnisu rimske zavjese, potrebno je razmotriti još nekoliko bodova. Trošak izrade mehanizma za rotiranje će biti veći od vrpca. Prilikom odabira vijenca, potrebno je uzeti u obzir težinu same zavjese. Za besmislene zavjese optimalno napravite vijenac kamenarnim sustavom. Savršeno je za ugradnju zavjesa na prozoru, okvir prozora. Posljednji mehanizam je posebno prikladan u malim sobama i urbanim stanovama za male veličine, jer neće zahtijevati mnogo prostora, a kao rezultat njegove primjene, soba će početi izgledati uredno, dobro održavano, elegantno.

Čipke, čičak i što još?

Kako je lako i brzo napraviti mehanizam za rimske zavjese? Prvo morate kupiti prsten za njega. Koliko će trebati? Razmotrimo broj horizontalnih nabora, umnožimo 3 i dobiva željenu količinu prstena. Gornja ušiju Rimske zavjese obično ne zahtijevaju više od 4 komada.

Još uvijek trebamo kabele i tekstilni čičak. Za jednu zavjese bit će potrebna tri jednaka kabela. Izračunajte duljinu segmenata neće biti teško: visina platna se množi s 2, a dodaju se naknade za čvorove, koji će biti smješteni na svim prstenima.

U početku ušive. Udaljenost između njih bi trebala biti ista. Operacija se izvodi na unutrašnjosti weba. Prstenovi su fiksirani na tekstilnu traku. Tekstilni velcro će istovremeno igrati dvije uloge. Njegov kruti dio, fiksiran na baru, obavit će funkciju strehe, a mekana - okrenuta okrenuta prema strani platna - na gornji rub. Čim je platno pričvršćen na strehe, okreće lice prema dolje kako bi pričvrstio uši. Tri se nalaze nasuprot prstena prstenova, još jednu stvar - gdje se prikazuju kabeli, to jest, sa strane platna.

Članak o temi: Kako samostalno šivati ​​prekrasan til na prozorima

Kabeli prolaze kroz prstenove. Ova operacija počinje dnom zavjesa. Na svim prstenima, čvorovi su napravljeni, ali na ušima - ne. Tamo možete samo rastegnuti kabele, točnije - njihovu hrpu. Ako se drži u četvrtomhu, sustav je spreman za rad. Međutim, potrebno je zapamtiti sljedeću fazu rada: pričvršćivanje zavjesa na otvoru prozora. Za ovu operaciju najbolje je koristiti metalni nosač.

Čitaj više