Priprema zidova pod slikanjem: kit, početna žbuka i završna faza

Anonim

Sadržaj: [Hide]

  • Površina pod slikanjem
  • Rukovanje i poravnanje zidova
  • Početna lopata
  • Primjena završnog sloja
  • Završna faza pripreme

Jedan od najpopularnijih i najpotrebljivijih načina završetka zidova danas je njihova slika. Ova metoda završne obrade može se nazvati vrijednom alternativom bilo kojem drugom: od pozadine do raznih popločanih materijala. Da bi se dobio idealan rezultat, treba provesti pažljiva priprema zidova pod slikanjem. To je potrebno kako bi se osigurala jednana i točna boja. Kako pripremiti zidove pod slikanjem, ne svi znaju.

Priprema zidova pod slikanjem: kit, početna žbuka i završna faza

Usklađivanje zidova je obvezni proces prije slikanja.

Površina pod slikanjem

Ovisno o kojoj površini planirate slikati, možete koristiti različite načine pripreme. Glavne vrste površina koje su predmet bojenja su kako slijedi:
  • Površinu glatke završnog materijala (pozadine, ploče ili pločice);
  • Materijal za završnu obradu;
  • glatka žbuka s kitom;
  • Žbuka teksture.

Za svaku vrstu površine osiguravaju se različite pripremne aktivnosti. Najviše vremena je proces pripreme s prstom i izjednačavanjem površine žbuke. Koraci koji su uključeni u njega u različitim kombinacijama sadrže druge pripremne procese.

Natrag u kategoriju

Rukovanje i poravnanje zidova

Kada slikate zidove, potrebno je posvetiti posebnu pozornost na eliminaciju različitih nedostataka: nepravilnosti, pukotine, praznine. Ukloniti nepravilnosti površine na nekoliko načina:

  • miješati
  • anketa
  • Poravnajte s GLC.

Moguće je pribjeći brušenju zidova samo ako je betonski zid ili žbuka već primijenjena na njega nema oštećenja i ima dovoljnu snagu. U tom slučaju možete ukloniti fini gornji sloj oblaganja s brusnim šipkama ili brusnim papirom.

Priprema zidova pod slikanjem: kit, početna žbuka i završna faza

Shema šokantni zglobova.

Članak na temu: Pribor za Cornices: Razmotrite glavne opcije

Razmotrite potrebu za obradom stare površine s antiseptičkim i primjenom glava na njega. Ako je gljivica ili vlaga oštetila premaz na nekim mjestima, tada se ta područja moraju pažljivo očistiti i zatvoriti s otopinom identičnom pripravku koja je korištena tijekom prethodne žbuke. Kao rezultat toga, površina ne bi trebala biti glatka, a kapalica razine dvije suprotne strane ne smije prelaziti 2 mm. Nakon toga, možete nastaviti na sljedeći koračni zidovi.

Ako postoje značajna oštećenja premaza zidova ili sa značajnim razlikama u smislu razine, postoje dvije verzije pripreme zida: ponovno ih žbukanje ili odvojeno od gipsane ploče. Odredite prikladniji način možete razmotriti svoje financijske sposobnosti i estetske preferencije.

U ostvarenju bilo koje od ovih metoda, morat ćete u potpunosti ukloniti stari premaz iz zidova. Ne smijete ostaviti žbuku na nekim mjestima u kojima vam se čini čak i jakim. Nakon što su to zidovi obrubljeni gipsanom ploču ili ponovno nanesite žbuku.

Kada dobijete ravnu površinu, ona se mora liječiti vrhom i ostaviti 5-6 sati. Tek nakon što se cjelokupno sušenje zidova može premjestiti u sljedeću fazu pripreme.

Natrag u kategoriju

Početna lopata

Priprema zidova na boje trebalo bi uključivati ​​primjenu sloja kit na vrh žbuke. Izravno na gipsanu ili gipsanu boju se ne primjenjuje. Činjenica je da poroznost ovih materijala i sposobnost apsorbiranja vlage dobro neće dopustiti da se boja legne ravnomjeran sloj. Kao rezultat toga, možete dobiti istu boju na kojoj su izračunati, a sva ugroženost površine će biti vidljiva samo samo.

Prvo se primjenjuje početni kit. Trebalo bi uključivati ​​mali pijesak, zbog čega se smjesa može primijeniti na zid debelim slojem (oko 3-4 mm). U ovom slučaju, pukotine u sastavu neće se pojaviti.

Članak na temu: Kako položiti mekanu pločicu

Priprema zidova pod slikanjem: kit, početna žbuka i završna faza

Krug zatvaranja zida.

Glavni rad obavlja lopatica širine od oko 60-80 cm, bit će potrebna uža lopatica (20-25 cm) za podsjećanje na nepravilnosti. Da biste dodali boju, bolje je ojačati početni sloj. Da biste to učinili, trebate rešetku s ćelijama oko 2 mm od Chron. Morate staviti kit na zid području, u veličini, odgovarajući komad mreže s debljinom od 2 mm. Grid mora biti pritisnuta u lopaticu razmaka. Dovrsni kit se primjenjuje odozgo. Vrijeme postavljanja početnog sloja je 45 minuta.

Ne morate pažljivo smaknuti površinu u ovoj fazi. Glavna stvar je da nema mjesta bez kita i udubljenja u rješenju. Tanke tuberkule koje mogu ostati na rubovima lopatice, bolje je žuriti kada se rješenje zamrzne. Nema potrebe primjenjivati ​​rješenje s premalim dijelovima, u kojem slučaju sloj oblaganja neće biti holistički.

Nakon nanošenja premaza potrebno je dati 6-8 sati za spaljivanje. Koristite abrazivnu mrežu s označavanjem 120 za obavljanje brušenja. Sve glavne nepravilnosti će biti uklonjeni, ali površina će i dalje imati strukturu žita.

Natrag u kategoriju

Primjena završnog sloja

Priprema zidova pod slikanjem uključuje eliminaciju žita na njihovoj površini, može se postići do kraja kit.

Nema pijeska ili drugih velikih čestica, tako da vam omogućuje da stvorite glatku površinu. Osim toga, slabo apsorbira vlagu, a boja će ga oploditi duboko.

Tehnologija njegove primjene je ista kao u slučaju početnog kita, ali sloj ne smije biti više od 1,5-2 mm. U suprotnom, obloge pukotine. Izvedite kit savršeno još mnogo lakše ako je njegov sloj tanak.

Nakon nanošenja završetka kit, također trebate brusiti površinu. Koristite za ovu abrazivnu mrežu s označavanjem 60-80. Potrebno je pažljivo obavljati brušenje, jer možete potpuno požuriti premaz.

Članak o toj temi: gipsana ploča ispod pozadine: potreba za postupkom i značajkama

Završna prevlaka može se primijeniti u nekoliko slojeva ako prvi put ne može dobiti glatku površinu. Definirajte prisutnost nedostataka s lampom. Što je snažnije, to će biti bolje. Stavite svjetiljku tako da njegovo svjetlo padne na coso zid. U takvom položaju, sve najmanji nepravilnosti će dati sjenu, a možete otkriti čak i male razlike. Uklonite ih potrebne tijekom brušenja.

Natrag u kategoriju

Završna faza pripreme

Kada će se posljednji sloj završetka kit osušiti i biti poliran, površina mora biti primljena. Prije toga se zidovi očišćeni od prašine i drugih malih čestica. Da biste to učinili, možete koristiti suhe krpe ili usisivače. Ni u kojem slučaju ne obrišite zidove vlažnim krpama. Nakon toga možete početi slikati.

Postoje neke značajke pripreme drugih površina. Drvo samo trebate poriti. Korištenje oblaka može se koristiti samo na mjestima s vidljivim nedostacima. Takva se površina mora liječiti zaštitnim pripravcima i ako je potrebno, otkriva furnir. Nakon toga možete primijeniti lak ili boju.

Dekorativna žbuka ili pozadina nije potrebna. U svojoj teksturiranoj površini primjenjuje se Primer (ljepilo za pozadinu i sastav prodora za žbuku).

Sada znate kako pripremiti zidove za bojenje. Ovisno o početnim uvjetima, priprema može osigurati provedbu različitih faza.

Čitaj više