Vrata iz obloge vlastitim rukama: proizvodna tehnologija

Anonim

Kako napraviti vrata s obloge, poznaju profesionalce. Preporučuju korištenje sljedećih alata i materijala za proizvodnju tkanine koja se razmatra:

Vrata iz obloge vlastitim rukama: proizvodna tehnologija

Vrata od obloge izgledat će dobro u prostorijama onih prekrivenih istim materijalom.

  • ploče;
  • Zatvarači:
  • Namještaj vrata;
  • prajmer;
  • pila;
  • bušilica;
  • čekić;
  • razina.

Uputa korak po korak

Vrata su napravljena prema unaprijed pripremljenom crtežu. Da biste to učinili, potrebno je odrediti parametre budućeg platna. Visina standardnog dizajna je 2 m, a širina je 90 cm. Graditelji preporučuju smanjenju pokazatelja (za smanjenje gubitka topline) do 180x180 cm. Ako se vrata naprave za kupanje, tada se manji prozor napravio u a platno s zidne ploče.

Vrata iz obloge vlastitim rukama: proizvodna tehnologija

Shema obloge.

Dobar okvir ugrađen u otvor vrata koristi se za dizajn ovjesa. Inače, okvir čini sami. To će zahtijevati RAM s poprečnim presjekom od 100x100 mm, čekićem i građevinskim noktima. Nakon instalacije okvira mjere se mjerenja. Vrata izrađena od obloge proizvedena je uzimajući u obzir dobivene podatke.

Prethodno primijeniti drvo. Težina takvog dizajna bit će značajna. Skuplji analog se smatra tkaninom od šperploča. Graditelji preporučuju da se vrata s obloge kombiniraju laganu težinu proizvoda i niskih financijskih troškova. Rama je izrađen od ploča s parametrima 100x300 mm. Središnji dio prikazan je u obliku obloge. Potreban materijal može se kupiti na građevinskom tržištu. Pri odabiru odbora, prednost daje dobro suho drvo. Rečeno je liječenje ulje (jedna strana glatka).

Tehnologija proizvodnje

Vrata iz obloge vlastitim rukama: proizvodna tehnologija

Varijante crteža prilikom završavanja s obloge vrata.

Da bi se vratila 180x80 cm, radit će se radni stol. Ostava je kupljena minimalna debljina. Uz pomoć električne slastice ili pile izrezati 2 ploče (180 cm). Sa svojom krajnjom stranicom su napravljeni odgovarajući utore (dubina je 40-50 mm, a širina je 10 mm). Vertikalna vrata su spremna.

Članak o toj temi: Proširenje verande do kuće

Tada su tri ploče pripremljene na sličan način (duljina 68-70 cm). Izradom uvlake na 4-5 cm, vrata se stupaju na dubinu od 10 mm (odozdo). Odbor je umetnut u utore okomitog elemenata i fiksiran s noktima.

Sljedeća faza osigurava rezanje dužine pljeskalice od 68-70 cm. Ukupno će trebati 40 letvica. Materijal je umetnut u utor vertikalnih elemenata vrata, popravljajući ih noktima. Preliminarna skupština se završava korištenjem prve borove ploče. Drvo je umetnuto u preostali jaz. Kratka borova ploča umetnuta je u sredinu dizajna (za estrih).

Zatim ugradnju dodatne opreme, uključujući zaključavanje i petlje. Vrata od obloge vise na okvir. Ako je poželjno, štit šperploča umetnut u žlijeb. Tada je dizajn ružio trake. Rezultirajuće platno je tlo, prekriven lakom ili bojom.

Klizni dizajn

Vrata iz obloge vlastitim rukama: proizvodna tehnologija

Sa zidne ploče možete napraviti klizna vrata za kabinet.

Da biste napravili klizna vrata iz pozadine za ormar, morat ćete napraviti okvir. Da biste to učinili, koristimo ploču s poprečnim presjekom od 100x20 mm. Veličina platna ovisi o parametrima ormarića. Prilikom izvođenja ovog rada uzima se u obzir da je širina vrata manja od širine dijela kabineta. Naboji moraju zatvoriti bljeskove.

Nakon kupnje materijala, trebat će neko vrijeme na njegovo sušenje. Proizvodi koji su prošli sušenje komore imaju visoku vlažnost. Instalacija takvih elemenata bez dodatnog sušenja dovest će do savijanja i pucanja platna. Ako je dizajn obojen, tada se na prednjoj strani proizvoda nanosi alkid tlo. Nakon temeljitog sušenja, obloge i struji ploča su obojani. Možete se prijaviti za te svrhe lakom ili sastavom. Nakon kombiniranja slove, dizajn bi se trebao dobro osušiti.

Zabranjeno je deformirati vrata do potpunog sušenja ljepila.

Obloge se izreže u odgovarajuću duljinu. Pljeve zaljeva između sebe (kako bi se dobila klizna struktura određene krutosti). Da biste to učinili, možete koristiti PVA ljepilo. Prednja strana vrata montirana je premlaže iz potočaka (s poprečnim presjekom od 100x20 mm). Drvo je pričvršćeno na drvo (dolje i vrh). Ako je potrebno, traka je umetnuta i obojena u željenoj boji. Slično tome, dolaze s klapnom.

Članak o toj temi: Ugodni balkoni: klizni sustavi vlastitim rukama

Vijci samo-tapka koriste se za popravak posljednjeg materijala. Učvršćivači su zategnuti od polja proizvoda. Unaprijed napravite rupu. Inače, glavni proizvod može dati pukotinu. Vertikalni elementi izrađeni od ploča slame su dekorativni. Klizna vrata od obloge su spremne za rad.

Čitaj više