Hard Lambrequin od dvije tkanine: Kako šivati ​​gusti lambrene vlastitim rukama?

Anonim

Lambrecini su tri vrste. Možete istaknuti meke, krute i kombinirane lambrequince. Sigurno tvrdi Lambrequen kako bi se interijer sobe završio. Dimenzije lambrequina bilo koje vrste određuju se stropnom visinom. Šivati ​​tvrdi lambrekin može biti standardna duljina, što je oko 1/6 ukupne veličine duljine zavjese, što će učiniti lumene vjetrova savršenim.

Hard Lambrequin od dvije tkanine: Kako šivati ​​gusti lambrene vlastitim rukama?

Tvrdi lambren je ukrasni element zavjese, koji se šiva od tvrdog tkiva.

Tvrdi proizvodi su tkivna traka, koja bi trebala biti duplicirana drugom krpom s najvećom gustoćom. Materijal za dupliciranje može biti različit, na primjer, gusta najasna tkanina, phliselin ili druga sluznica, što vam omogućuje da izvrsno držite oblik ploče.

Moguće je popraviti proizvode pomoću kapela na baru ispred samog streha. Soft lambrequins uvijek imaju nabore pričvršćene na strojarnicu. Znojenje nabori nose naziv swag, čije dimenzije određuju količinu konzumiranog tkiva.

Kako vam se sviđa hard lambrene

Po metodi šivanja, lambrekvini su podijeljeni u složeni i jednostavni.

Hard Lambrequin od dvije tkanine: Kako šivati ​​gusti lambrene vlastitim rukama?

Za lambrequin dekoraciju, trebate perle.

Prvi kombiniraju meke i teške vrste. Podaci kombinacija češće se izrađuju od mekših materijala. Prilikom odabira gotovih kupljenih proizvoda, trebalo bi biti usredotočeno na glavnu boju materijala zavjese.

Ako počnete učiti šivati ​​lambrequins teškog tipa, onda je bolje učiniti ga boljim za kuhinju. To neće zahtijevati izum posebnih predložaka na određenom dizajnu. Lamboquiniran prozor tvrdog stila koji se zove Bando će biti idealan za bilo koju sobu, počevši od djece i završava s radnog ureda.

Dekoracija proizvoda je rub, žice ili cvijeće iz različitih tkanina. Da biste sami mogli, trebate alate i materijale kao što su:

  1. Baza Bando u gotovom obliku - 45 cm širine, možete uzeti ljepljivu traku.
  2. Željezo.
  3. Dekorativna završna obrada.
  4. Mašina za šivanje.
  5. Škare.
  6. Ljepljiva traka.

Kako izvršiti faze šivanja

Trebate slijediti upute:

Članak o temi: Mjerenje razdvajanja

Hard Lambrequin od dvije tkanine: Kako šivati ​​gusti lambrene vlastitim rukama?

Uzorak rigidnog lambrekina.

  1. Unesite poseban uzorak pripremljen unaprijed kako biste smanjili Bado bazu.
  2. Okrenite tkaninu toplom željezom.
  3. Tkivo na bandani zalijepljen je toplom željezom.
  4. Višak tkanine iz rubova je izrezan na 5 cm.
  5. Zatim se tkanina primjenjuje na obloge.
  6. Uz pomoć igle, tri strane treba probušiti.
  7. Od svakog ruba zavoja treba napeti jedan centimetar.
  8. Dalje, višak tkanine je izrezana.
  9. Nakon toga, proizvod je ispravljen na prednjoj strani.
  10. Gornji rub se okreće s prednje strane, rastezanje, izazov pin.
  11. Nakon toga, potrebno je gurnuti čičak čičak s teškom stranom na strehe.
  12. Nakon toga, čičak je fiksiran strojnom linijom.
  13. Zatim je potrebno točno pokraj ljepljive vrpce kako bi se poboljšao materijal.
  14. Nakon toga, ljepljiva traka je uvrnuta i probušena pin.

Ako je ova metoda izvođenja tvrdog lambrekina je previše komplicirana, ploča je napravljena bez posebne obloge, odsiječe točno tkivo gdje prolazi rub ljepljive osnove. Uz pomoć ljepljivog pištolja, završni materijal treba ojačati po cijelom rubovima. Završetak može biti kabel, pletenica, rub.

U procesu proizvodnje rigidnog lambrequina, trebali biste se pridržavati nekoliko jednostavnih faza:

Hard Lambrequin od dvije tkanine: Kako šivati ​​gusti lambrene vlastitim rukama?

Za šivanje, lambrequin će trebati roll guste tkanine.

  1. Napravite uobičajeni uzorak. U početku, za predložak, uklanjaju se cijele dimenzije buduće lambrequin baroon. Prije toga, potrebno je točno odlučiti kako će se proizvod izgledati, razbiti sve vijence. Banto oblik može biti strogi ili imaju brojke i zube.
  2. Trebat će kupiti okvir, to jest gotov proizvod benda-pro-rolona. To je gusta tkanina, koja je flizelin ili dublerin, eventualno materijal za dekor.
  3. Na obrascu potrebno je smanjiti okvir, s obzirom na sve naknade na šavovima (5 - 6 cm sa svih strana).
  4. Pripremljeni komadi tkanine moraju biti zalijepljeni na ploču s band (možete koristiti generator pare, koji je idealan za aplikacije).
  5. Bends bandanda obrađuju čičak, koji prolazi s udubljenjem od ruba oko 3 cm tako da je nevidljivo.
  6. Lambrene ukrašeni trebaju biti postavljeni na poseban vijenac gdje je planiran.

Kako samostalno šivati ​​shvaćeni tvrdi lambren

Hard Lambrequin od dvije tkanine: Kako šivati ​​gusti lambrene vlastitim rukama?

Sve veličine buduće lambrekine prelaze u gusto tkivo.

Članak o toj temi: Kako očistiti tapetu za prljavštinu

Prethodno se odnose na veličinu budućeg proizvoda iz širine sobe. Sve veličine se prenose na ploču drva ili gustog materijala, gdje su označeni uzorak i bočne stijenke. Sljedeća je posebna obloga i brtva istog oblika s kvarom na šavovima od 1,5 cm duž rubova predloška. Da biste sami učinili rigidni lambrequin, trebat će vam:

  1. Towder od drva.
  2. Posebni materijal za guziranje predloška i obloge.
  3. Prstenovi ušiveni na lambrequin.
  4. Kabel i pletenica.
  5. Poseban ljepilo za tkaninu.

Fased rad na rezanju uključuje:

Hard Lambrequin od dvije tkanine: Kako šivati ​​gusti lambrene vlastitim rukama?

Jačanje tkiva na krutoj bazi proizvoda se izvodi pomoću PIN.

  1. Jačanje tkiva brtve. Proizvod se stavlja na polaganje, promatrajući ga sa sredinom. Nakon što je potrebno smanjiti rubove gdje se donose naknade. Učinite sve rezove kako biste ga učinili prikladnijim za pretvaranje rubova brtve za sve kutove i zaobljenja. Nakon toga, bar iz rubova i materijal je podmazan s posebnim ljepilom. Svi rubovi su zaglavljeni, snažno pritisnute rukama. Slično tome, potrebno je pričvrstiti brtvu i sa strane proizvoda.
  2. Implementaciju rezanja proizvoda iz glavnog materijala. Trebalo bi se smanjiti, pridržavati se na niti. Panel se postavlja brtvom s podrijetlom osnovnog materijala. Nakon toga, potrebno je izrezati tkaninu, ostavljajući doplatak šava jednak 3 cm, od strane ukupnog perimetra. Nakon toga, slično čine tkivo i za svaku bočne stijenke.
  3. Jačanje tkiva na krutoj bazi proizvoda. Rezovi trebaju biti napravljeni na tkanini, kao i na brtvoj, kako bi savijati sve rubove na kružnom toku pripremljene tkanine za brtvu. Pojedinosti moraju biti napravljeni pomoću PIN-a, istezanje iste tkanine, polaganje na podnožju ploče. Cut kutovi su zalijepljeni na bazu i tkivo obloga, a zatim udarite vruće željezo. S rubovima bočnih dijelova dolaze na isti način.

Glavne faze proizvodnje lambrekina

Hard Lambrequin od dvije tkanine: Kako šivati ​​gusti lambrene vlastitim rukama?

Inhibitorni krug prednje ploče rigidnog lambrekina.

  1. Provedba pripreme materijala kao obloge za ploču. Tražena obložna tkanina postavljena je na stolu za prednji dio proizvoda. Nakon toga, oni čine posebne rezove na svim zaokruživanja, čineći svaki rub iznutra 2 cm, a onda sve treba liječiti željezom.
  2. Jačanje sluznice na krutoj ploči. Ostava se mora staviti na prednju stranu s stražnje strane ispred panela. Rub se tretira uz pomoć tajnih šavova. U ovom slučaju, jedan kraj ostaje slobodan, to jest, ne šivati ​​ga. Slično tome, svi bočne stijenke se tretiraju, ostavljajući svaki prednji rub ploče otvoren.
  3. Oduzimanje proizvoda, to jest, njegova prednja ploha. Određena je duljina rubova prednje ploče, kabel je odrezana potrebnu duljinu. Počnite tamo gdje nema linije, gorivo završava krajeve rezanog kabela ispod obloge same proizvod. Odaberite kabel na rubove prednje strane s ubodima za pomoć. Šivati ​​neprerađeni dio obloge, a na kraju ušiveno na ploču za kabel.
  4. Učinak bočnih stijenki. Prvo odredite duljinu svih rubova bočnih dijelova, uključujući gornji dio kriške, stražnje i niže. Dalje, morate mjeriti i odrezati kabel odgovarajuće duljine, koja je ušivena na svaki od tri ruba. Kraj treba ispuniti unutra, a rupe su zatvorene, poput prednje ploče. Zatim, šivati ​​obloge duž prednjih rubova.
  5. Šivanje posebnih prstena na lambrekinu za njegovo pričvršćivanje na strehe. Mali vijci za samo-tapkanje ojačaju se na vrhu daske.
  6. Zatim, šivati ​​prstenje na proizvodu s leđa i na bočnim predmetima ispod kabela. Udaljenost između zvona i samo-crteža treba se podudarati. Nakon pričvršćivanja prstena na ploči su obješeni na baru.

Članak o temi: Krepim gipsboard na zidu i stropu s ljepilom

Budući da je potrebno napraviti kruti lambrequen, onda se mora koristiti za kupnju ljepljive trake (čičak), kao i trenutak ljepila. Škripac rigidne lambrekvine može biti samo za ravnu površinu. Traka ljepljive strane je zalijepljen na vanjsku stranu strehe, a mekani dio trake je ušiven na lambrena gdje su njegovi ishodi.

Ako nadstrešnica nema želje da se sakriju ispod lambrena, kao što je vrlo lijepa, tada je ljepljiva polovica trake zalijepljena na nevažeću stranu bageta s luksuznim pogledom. Mekana polovica ljepljive trake šiva s prednje strane lambrekina.

Čitaj više