Zavjese i til: odaberite modne nijanse

Anonim

Za ukrašavanje prozora u sobama, koriste se mnoge varijante zavjesa, zavjese i tuna - ovisi o željama kupaca, financijskih mogućnosti.

Zavjese i til: odaberite modne nijanse

Lijepe zavjese i til za dnevni boravak

Novi Tulle je opcija Win-win za uređenje modernog interijera ili obnavljanja. Olakšava atmosferu, čini ga više zrak, a stil je dovršen. Često se koristi kao kompozitni element zajedno s teškim portinima, smatra se estetskim dodatkom zavjesama gustog tkiva.

Značajke Tulle

Naziv ove svjetlosne tkanine dogodilo se iz francuskog grada Tulle, gdje je lansirana njegova proizvodnja. U povijesnim certifikatama o Tyulu, postalo je poznato još od XV stoljeća, kada je francuski kralj naredio da napravi tkaninu koja bi se pouzdano skrivala onaj koji stoji iza toga, ali u isto vrijeme postojao je transparentan i jednostavan - ego zahtijevao budućnost Žena kralja, koji želi ostati neprepoznat u javnosti.

Zavjese i til: odaberite modne nijanse

Bila je u gradu Tullu po prvi put izumljena tanka tkanina, koja je prvi put bila korištena za završetak ženskih haljina i kape, te je počelo koristiti prilikom uređenja prostora.

Klasifikacija

Struktura se odlikuje sljedećim vrstama:
  • glatko, nesmetano;
  • ažur;
  • Mreža.

Glatko, nesmetano

Materijal je mat ili briljantan. Glatke tipove Tyula koriste se za proizvodnju zavjesa i kada oslobađanje ženske odjeće, posteljine ili vjenčanice, kao i ukrasne elemente u obliku vezenja ili rešetke. Val s glatkom strukturom proizvodi iz dva navojna sustava.

Tyle tkanina je nekoliko sorti: sir, veo, organza ili rešetka.

Zavjese i til: odaberite modne nijanse

Uzorkovati

Til s uzorcima ili otvorenom se zove "Gardin". Izvodi se na specijaliziranoj zavjesi ili čipki stroj, koji se koristi u velikoj većini slučajeva za proizvodnju zavjesa, rtova na krevetu, pokrivene različitim bojama.

Članak: Septni Yunulos Astra: Karakteristike i negativne recenzije

U starim danima, tille tkanine su napravljene isključivo rukom, ali danas nema gotovo takvih majstora, a cijena oblaka iz takvog tila je previsoka.

Koriste se sirovina za proizvodnju prozirnog tila za prozor, pamuk, svile ili poliester.

Zavjese i til: odaberite modne nijanse

Proizvodnja tluela su 3 faze:

  1. Priprema odabranih niti. U ovoj fazi, niti se premotaju na Navoi (za glatko tkivo) ili bubnjeve (za uzorku).
  2. Izravna izrada platna. Proces se događa uz sudjelovanje strojeva, koji se temelje na načelu tkanja niti.
  3. Završi. Sve ovisi o tome koji bi platno trebao ispasti. Faze završne pretpostavke izbjeljivanje, ključanje, kanal, šivanje, odobrenje i kalendaranje.

Ukrasna rješenja: til u jednom tonu i drugi primjeri

TLEE monotone platno se izvodi u širokom rasponu rješenja boja i prikladne doslovno u bilo kojoj sobi. Kombinacija tonova mora odgovarati dekoraciji sobe i ne ometaju odluku o stilu.

Zavjese i til: odaberite modne nijanse

Monofonski model

Tul iz vela događa sve boje duge i ima mnogo nijansi, tako da neće biti problema s izborom. Ako til u sastavu obavlja izračunata funkcija, a glavni vizualni učinak pruža zavjese, tada transparentno tkivo može imati bilo koju nijansu.

Savjet! Ako postoje sumnje u odabir širine naručenog tila, klasična draperija je lako izračunati, s obzirom na koeficijent montaže 1 do 2, tj. Na prozoru širine 2 metra, morate naručiti 4 veslača tille.

S vezom

Uz pomoć izvezenih kompozicija i obrazaca, dizajneri naglašavaju originalnost interijera i daju mu drugo disanje.

Tul može se podudarati ili ne odgovara dizajnu i boji s niti vezenja. Tkanine se međusobno razlikuju karakter vezenja koje koriste niti, veličina stanica.

Zavjese i til: odaberite modne nijanse

Boja Color Champagne izgleda sjajno s vezom u tonu, sa zlatnim ili čak crni elementima. Osim toga, vez je ukrašen vrpcama, perli ili rinestones.

Članak o toj temi: obrt iz starih traperica s vlastitim rukama: jednostavne ideje i gotove radionice (38 fotografija)

S velikim rafport

Dizajneri koriste mnoge trikove u procesu odabira idealnog tila. Ponekad mali ukras ili vez ne gledaju sve, ostavljajući u velikoj prostranoj sobi. U ovom slučaju, vrijedi primjenjivati ​​tluel s velikim odnosom.

Tehnika "Devore"

Kada koristite definiciju tehnike, uključujući jekropis tekstila s kemikalijama, til je istaknut sunčevom svjetlom različito. Ovaj učinak je osiguran ako kombinirate gusti i transparentan uzorak.

Zavjese i til: odaberite modne nijanse

Organa Davore izgleda dobro s monofonskim teškim nosačima za 2-3 tonove tamnije. Važno je osigurati da nema vidljivog crtanja na zavjesama, inače će preopteretiti sastav.

Kombinacije boja

Orange Organizacija izgleda sjajno kao neovisni objekt dekor. A ako se planira nadopuniti zavjese, izabrali su crno ili bijele tkanine.

Purple Val je prikladan u prostranim sobama u kojima su pribor prisutan u istom tonu i dovoljno pristup prirodnoj rasvjeti.

Izgleda dobro kada se gadni i zavjese imaju isti uzorak i boju, dok su napravljeni od različitih debljine tkiva. Takvi pripravci se često koriste u zatvorenom prostoru provedene u stilu Provance ili zemlje.

Crni til Odaberite podebljane prirode eksperimentatora, a Tulle Chameleon iznenadit će igru ​​svjetla i boja.

Zavjese i til: odaberite modne nijanse

Svojstva tilske tkanine

Tuli se smatraju popularnim i univerzalnim proizvodima koji mogu skladno dodavati unutrašnjost izvedene u različitim stilovima. Oni čine lambrequins, uz njihovu pomoć vizualno olakšavaju teške tkanine.

Prednosti Tulle:

  • pretvara sobu;
  • pouzdano zatvara zidne defekte i neuspješnu panoramu prozora;
  • Praktično u radu i jednostavan za pranje;
  • Ako je tila bijela - pomaže vizualnom širenju prostora;
  • Stvara zanimljivu igru ​​sjena i svjetla.

Zavjese i til: odaberite modne nijanse

Dekorativni pripravci obično obično ne gledaju, u kojima su zavjese dopunjene s nekoliko vrsta tune različitih nijansi. Često su te opcije primjenjive za dnevne sobe koje bi trebale izgledati stilski i istovremeno udobno.

Članak o toj temi: Ugradnja infracrvenog (filma) topli seks s vlastitim rukama

Poznata opcija smatra se da objesu zavjese ispod grafikona. No, moderni dekorateri su otišli dalje i objesili transparentnu tkaninu iz iznad teške. Rezultat je bio neočekivan i hrabar, ali odmah osvojio svoje pristaše, jer se sastav pokazao kao volumetrijski, a igra svjetla i boja pogodila je maštu. Crni til, pričvršćen odozgo, bijele ili crvene zavjese, iznenadit će goste!

Duljina tila ovisi o tome koja je odabrana soba. Ako je kuhinja bolja uzeti kratku tkaninu, dugo prije prozora. Ako se planira na otvorenom tkaninu za objesiti u hodnik, spavaću sobu ili dnevni boravak, a zatim dugo, čak i pali tkanina je dopuštena.

Zavjese i til: odaberite modne nijanse

Atraktivan u ovom slučaju, organza je crna, kao da se utapa u valovima na podu.

Tylestone Canvas - opcija za male prostorije u kojima nedostaje svjetlo i prostor. Teške zavjese su neprikladne tamo, valjani ne mogu ići u stil, ali Tull uvijek uređuje i daje sobu neku vrstu težine.

Briga za tleal zavjese

Ako ne postoji želja nakon kratkog vremenskog razdoblja da se umjesto platnene boje s snježnim bijelim bojama sive krpe, Tulle je bolje oprati češće.

Nakon uklanjanja zavjese, temeljito se otresu od prašine i natopljena je nekoliko sati u blago toplu vodu s razvedenim sapunom i sodom mort. U procesu pranja, tkanina se ne može označiti, uvrnuti ili trljati teško. Suha Gardina, mahanje u vlažnom obliku na strehe (pred-davanje vode u vodu).

Zavjese i til: odaberite modne nijanse

Ako je tkivo od dugoročne operacije stekao sivu nijansu, lako ga je riješiti na sljedeći način: morate upiti tila u vrućoj usamljenoj vodi preko noći. Isperite u slanoj vodi nakon pranja također pomaže u održavanju sjajne tkanine bijele boje.

Pogledajte video dizajn

Pravi izbor zavjesa ima pozitivan učinak na ukupnu atmosferu sobe, što ga čini opuštenim i prostranim, dodaje milost i sofisticiranost i nijanse svijetle naglaske u unutrašnjosti.

Čitaj više