Kako odabrati kauč s spavaćim mjestom u kuhinji

Anonim

Kako odabrati kauč s spavaćim mjestom u kuhinji

Kuhinja bi trebala biti udobna i funkcionalna. Stoga će kauč ili mali kauč biti vrlo mnogo usput. Kuhinja ne samo priprema hrane. Ovo je dio apartmana ili kuće u kojoj ide cijela obitelj, postoje razgovori za šalicu čaja ili kave, organiziraju se svečane večere, gdje možete prikladno sjediti na mekom kauču, odmarati se s napornog radnog dana i očekivati večera, pogledajte novine ili prijenos na TV, koji se nalazi isti

Što su kauči u kuhinji

Neka netko zbuni riječ "kauč". Ovo nije proizvod u sovjetskoj eri. Danas je to udoban, udoban namještaj od visokokvalitetnih materijala koji imaju moderan, lijep dizajn i odlučujući niz problema koji se javljaju u kuhinji prostor. Izgleda kao mali kauč i dizajniran je da se opusti. Jednako je ugodno i sjedenje i laganje.

Klasificirani kauči u mnogim znakovima. Oni su mali, srednji i veliki, na konfiguraciji su izravni i kutni. Za male veličine kuhinje, kompaktni kutak kauč bit će savršeno rješenje koje se izravno koristi u prostorijama više. Usput, većina kušanih kauča opremljena je policom na kojoj možete staviti lijepu tkaninu ili kućni cvijet. I ravne linije mogu poslužiti kao još jedna spavaća soba, koja je vrlo zgodna.

Kako odabrati kauč s spavaćim mjestom u kuhinji

Nadalje, kauči u kuhinji su klasificirani na one: bez naslona za ruku i sa naslonom za ruke, nema leđa i leđima, na debelim nogama i tankim; S ladicama i bez, sklopivim i ne, mekom vrstom i na metalnom okviru.

Sklopivi modeli su neophodna stvar u kuhinji. U popodnevnim satima udobno se sjedi na njima, a noću - vrlo je zgodno za spavanje. Štoviše, kauči nadopunjuju unutrašnjost sobe i sami djeluju kao ekskluzivni element dekoracije.

Članak o toj temi: Instalacija padina na ulaznim vratima vlastitim rukama: gledanje, završnu obradu MDF i plastike (video)

Presvlake

Prilikom odabira kauča u kuhinji s spavaćim mjestom, posebnu pažnju treba posvetiti materijalu presvlake. Budući da je ova soba fundamentalno različita od ostatka stana, ovdje je namještaj mnogo češće izložen različitim vrstama utjecaja: visoka vlažnost i temperatura, kontaminacija povezana s pripremom i usvajanjem hrane. Stoga bi presvlaka trebala biti pouzdana, jednostavna za brigu i čišćenje.

Kako odabrati kauč s spavaćim mjestom u kuhinji

Kožni kauč

Zajednička oluja:

  • sintetički;
  • mješoviti;
  • Od prirodnih materijala - koža, Velor;
  • Mikrofiber.

Proizvodi iz sintetike izgledaju oteći i vrlo praktični. Oni ne gube oblike i boje čak i nakon ponovljenog čišćenja. Minusima uključuju privlačenje prašine i elektrizacije.

Mješoviti materijali su mješavina sintetike i pamuka ili vune. Presvlake izgleda elegantno i učinkovito. Međutim, s vremenom, može izgubiti svjetlinu, jer je struktura vlakana različita i boja se pogoršava.

Koža i velorova presvlaka otporna na habanje, nepretenciozno u skrbi. Glavna stvar je da kač za kuhinju s takvim presvlakama skladno uklapa u unutrašnjost.

Kako odabrati kauč s spavaćim mjestom u kuhinji

Mikrofiber je prilično popularan materijal. To je mješavina poliestera s pamukom, koji su prekriveni teflonom. Savršena mogućnost za kuhinju: ne podliježe nošenju, ne blijedi, lako je čistiti.

Uz pravilnu njegu za presvlake, kauč će rado oduševiti vlasnike kuće i gostiju svježine boja i dobro čuvanih pogleda. Tkanina presvlake treba čišćenje usisivačem, kožom - vlažnom krpom. Očistite proizvode s otopinom četkom i sapunom. Ako se pojavi mrlja, ona se mora oprati što je prije moguće, tako da prljavština ne ulazi u tkivo. Zatim obrišite octenom rješenjem - tako da možete vratiti svjetlinu obopanih boja.

O raznolikosti kauča s mjesta za spavanje

Moderno tržište nudi širok raspon kauča s spavaćim mjestom. Riječ "kauč" preveden je francuski kao "mali krevet". U početku nije imala ni leđa. Moderni modeli razlikuju se sortom. Oni mogu imati kutni i izravan oblik, presavijeni i izvaditi. Postoje kauči za kuhinju s drvenim prednjim i bočnim leđima, opremljeni mekim elementima ispod glave i kauči na metalnom okviru, presvučeni s pravom kožom. Postoje mekani proizvodi sa stražnjim leđima i bez naslona za ruke. Osim modela koji se odvijaju, nalaze se kauči s kovčeg-sofa.

Članak na temu: Odabir pozadine za mletačku žbuku

Kako odabrati kauč s spavaćim mjestom u kuhinji

Kauč ​​kauč

Dodatno spavanje u kuhinji vrlo je važno za život u malim apartmanima, kada nema mjesta za stavljanje onih koji su ostali kasno za goste ili koji su došli u rodbinu.

I još jedan plus sklopivi modeli - prisutnost kutija za pohranu i posteljine. Ako je kuhinja ukrašena u skladu s stilom zemlje, kauč iz niza s figuranim naslonim za ruke s prirodnog stabla nedvojbeno će se uklopiti u unutrašnjost. Za plastične kuhinjske slušalice prikladan je visoki tehnološki proizvod. Klasični uski kauč savršeno se usklađuje s interijerima u stilu Provance, klasika, baroka. Možete stvoriti udoban tapecirani namještaj i vlastite ruke, ako postoji iskustvo. U tom slučaju, kauč će u potpunosti biti u skladu s veličinom mjesta dodijeljenog u kuhinji i donijet će dizajn ekskluzivnosti u dizajnu. Uostalom, takav proizvod više neće biti.

Čitaj više