Leptiri za zavjese rade sami: izrada opcija

Anonim

Život takvih gracioznih stvorenja, poput leptira, tako kratko, a možete ih samo upoznati u ljeto. Kako biti? Kako napraviti tople dane ostati s nama što je duže moguće? Umjetni leptiri stvoreni od zdravih materijala i pričvršćeni za zavjese, tako da su samo letjeli u otvor prozor mogu poslužiti kao podsjetnik na odmor i cvjetanja livada livada.

Leptiri za zavjese rade sami: izrada opcija

Najlakše opcija dekorativnih leptira za zavjese je papir napušteni leptiri.

Ukrasni leptiri izrađeni od fine tkanine

Najjednostavnija stvar je smanjiti siluetu. Pakiranje netkani materijal je dobro prikladan za tu svrhu. Tiha krila imat će dovoljnu rigidnost da ne krivi.

Takav leptir može se izraditi kontrast za zavjese za boje ili odabrati nijansu, odjeknute s nijansama crteža na zavjesi.

Leptiri za zavjese rade sami: izrada opcija

Mogućnosti za leptire papira za zavjese.

Ako izrežete nekoliko identičnih silueta, dodajte ih u stog i naprezanje na šivaći stroj duž središnje linije bik, možete dobiti učinak mahanja krila, a kukca će se ispasti da su voluminozan i gotovo živ. Za leptire će biti potrebno:

  • transparentna tkanina (organza, kapron ili drugo);
  • tanka žica;
  • PVA ljepilo;
  • akrilna kontura i boje;
  • Kuglice, kuglice, šljokice itd.

Veliki leptir učiniti na druge načine:

  1. Povećajte i ispričajte jedan od silueta Interneta s Interneta ili izvucite vlastitu varijantu potrebne vrijednosti. Savijte tanku krutu žicu duž konture, ostavljajući labave krajeve na leptirnoj glavi. Kasnije čine brkove. Dio elastičnih Capona (tajice, čarape, itd.) Protežu se na okvir i držite u području tijela, formirajući male nabore u podnožju krila. Završena krila bojanje s akrilnim bojama, ukrasni elementi pričvršćuju na ljepilo ili šivanje. Glava je izrađena od velike kuglice, kako bi proizveo i krajeve žice lijevo za brkove. Brkovi za organiziranje malih perli, lijepljenje na krajeve lesšaka lijevo. Ako je insekt prilično velik, onda možete staviti žičane perle tako da je brkovi još ljepši.
  2. Od transparentnog tkiva vrste Organe, možete napraviti leptir drugačije. Uz pomoć ljepila "COB" za povezivanje dva sloja tkanine, milovanje ih glačalom. Na odabranoj silueti razgradite pripremljeni radni komad i kontura nježno zaokružite sve linije na krilima. Nakon sušenja boje, obojite obojene markere, olovke, boje. Napravite brkove iz ribolovne linije ili tanku žice, ukrasite leptir po perlema ​​i iskre na volji.

Članak o temi: obrti za davanje od staklenih boca (15 fotografija)

Taurus u obje opcije može biti izrađena od crkvene vune ili kino žice, perle različitih veličina, kuglica ili izmišljaju druge opcije. Završio rame za lijepljenje proizvoda između krila.

Stvorite takve leptire na zavjesama mogu biti nekoliko šavova niti ili zalijepiti iglu na njih, koji će se tada biti ugurani na zavjesu.

Plastične boce ili film

Leptiri za zavjese rade sami: izrada opcija

Mogućnosti za bojanje leptira iz plastičnih boca.

Leptir se može obaviti rezanjem iz rabljene plastične boce ili debelog krutog filma. Takvi će materijali biti potrebni:

  • Tanak plastika;
  • škare, marker;
  • akrilna kontura;
  • Raznobojan lak;
  • Ukrasni elementi.

Izrežite središnji dio plastične boce i kružići u uzorku leptira vlastitim markerom ili akrilnom konturom. Izrežite i savijte tako da je ispalo pozivatelja i krila.

Boja plastiku s bočne boje s bojom sa strane, stražnji dio onog u kojem se primjenjuje kontura. Nakon sušenja duž kontura linija možete primijeniti ljepilo i šljokice. Dekor ljepila.

Skinuo je na presavijenim dvostrukim žičanama, sastavljajući tijelo s glavom i brkovima. Možete koristiti prijeme navedene u prethodnom primjeru.

Kako napraviti leptir s vrpce?

Možete napraviti fantazijski insekt guste trake ili pletenice bilo koje boje. Oni mogu podmiriti ne samo na boja zavjese, već i na bilo koji tekstil ili ploču. Da će biti potreban leptir:

Leptiri za zavjese rade sami: izrada opcija

Alati i materijali potrebni za proizvodnju leptira s vrpce.

  • Segmenti trake: 3 računala. 31 cm, 3 računala. 15,5 cm, 2 kom. 23 cm;
  • ljepilo, igle.

Od segmenta 31 cm duga je potrebno napraviti glavu. Za to, vrpca nije vrlo uska rola, kraj za pričvršćivanje ljepilom. 15,5 cm segmenata kolaps u 3 manji role za tele. Spojite sve zajedno s ljepilom kako biste dobili lanac krugova, od kojih je jedan nešto više od ostalih.

Članak o toj temi: Pregled o snimljivim vratima na tračnicama i valjcima

Krila rade u obliku dvostruke petlje:

  1. Za gornja krila na segmentu 31 cm dugo odgodite 8 cm od ruba i savijte vrpcu, poravnavajući rub s oznakom. Osigurajte rub ljepilom. Slobodni kraj za krug oko petlje dobivene tako da biste dobili veliku petlju. Kraj zalijepljeno. Slično tome kako bi se drugo krilo.
  2. Za donja krila, 2 segmenta su potrebni za 23 cm. Za unutarnju petlju, odgodite 6 cm od ruba vrpce. U budućnosti, krila rade, poput vrha. Spojite parove gornja i donja krila, držite ih jedni drugima.

Krila se pridaju ljepilo na području 1. kruga, od kojih je napravljen pozivatelj. Križaka takvog leptira bit će oko 20 cm. Za proizvodnju većeg ili manjeg kukaca, potrebno je proporcionalno promijeniti duljinu segmenata trake.

Brkovi se mogu izraditi iz igle s obojenim glavama ili od žice.

Opcija za takvog proizvoda može biti leptir od vrpca različitih boja, s drugim brojem petlji, iz kojih se krila sastoje. Moguće je ukrasiti krila i bik raznih perli, iskrica i rhinestones zalijepiti na vlastiti ukus.

Leptiri, s vlastitim rukama od djevojke, mogu ukrasiti zavjese duže zime, podsjećajući na sunčano ljeto. Učinite ih vrlo lako i jeftinim.

Čitaj više